За скъпата и евтината козметика

• 260 414
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 605

Аз ще ти кажа, тя Софи се чуди какво не им харесвам на карбомерите -точно този "кир ефект". Гадна работа!
Може да се получи и при гадна формулация с много твърди мазнини - стеарин, цетилов алкохол, глицерин моностеарат.
Вкарваш ксантанова гума и го няма това, силиконов еластомер - заспива кадифен, мек филм, уникален на допир!
И при мен се получи такъв "кир" ефект от един крем - Нирванеск на Nuxe. Аз продължавам да го ползвам, но гледам през през първите 1-2 часа да не си пипам лицето. След това всичко е попило и не се рони.  Вече естествено не го ползвам със такъв кеф, както в началото поради тази причина.

И аз си ги ползвам , но за нощни кремове , при мен макар и след два часа все така се рони, а тук се изказаха положително за активните съставки , а и като действие съм доволна .

# 1 606
  • на терасата
Sofi,
Благодаря ти за отговора   bouquet

Продължавам да чета и да се уча, водя си и записки  Wink

# 1 607
Вреча цял час прекарах в една аптека Ремедиум. четох ли, четох шампоани, от най-горе до най-долу и обратното из стелажите, задуших се, падна ми кръвното, изобщо поболях се.....С една дума нищо не открих , в което на второ място да няма Содиум Лаурет Сулфат. В едни бебешки на Нивеа и Веледа открик някакъв друг Содиум с М започваше и един на Хоум Иститют (пак същия Содиум М........), но в него имаше готварска сол (натриев хлорид)............то това със шампоаните стана кауза пердута. Тоя шампоан на Хоум Инститют мисля, че беше по-напред анализиран от нашите знаещи, че е нищо и половина заради солта - или пък се лъжа newsm78........

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 11:41 от Bastet

# 1 608
искам да ви кажа че и аз здраво се зарибих покрай тази тема , освен че тук около компютъра е пълно с малки листчета с вредни и безвредни съставки , в магазините само ходя и чета състава като много разбираща  Laughing

# 1 609
Бастет, шампоанът на Нюкс с мед е с Алуминиум Лаурет Сулфат, което Софи каза че е малко по-добре.

# 1 610
CI,
какво би казал за препаратите на Frosch?

# 1 611
  • Sofia
Той се изказа по-горе по едно мое мнение за препарат за миене на съдове. Доколкото рабирам има положително мнение за тях.

# 1 612
Бастет, шампоанът на Нюкс с мед е с Алуминиум Лаурет Сулфат, което Софи каза че е малко по-добре.
Амониум Лаурет Сулфат

# 1 613
Амониум Лаурет Сулфат

Да, прав си.  Embarassed

# 1 614
Bastet
Вреча цял час прекарах в една аптека Ремедиум. четох ли, четох шампоани, от най-горе до най-долу и обратното из стелажите, задуших се, падна ми кръвното, изобщо поболях се.....С една дума нищо не открих , в което на второ място да няма Содиум Лаурет Сулфат. В едни бебешки на Нивеа и Веледа открик някакъв друг Содиум с М започваше и един на Хоум Иститют (пак същия Содиум М........), но в него имаше готварска сол (натриев хлорид)............то това със шампоаните стана кауза пердута. Тоя шампоан на Хоум Инститют мисля, че беше по-напред анализиран от нашите знаещи, че е нищо и половина заради солта - или пък се лъжа newsm78........
Bastet, ами този на Bioderma, дето  CI каза, че е хубав? Мисля, че е беше нещо от сорта на Bioderma Node. Аз не съм го ползвала, но съм решила да го пробвам.

# 1 615
Нямам спомени, прочетох около 30 шампоана....бях писала, че по-скъпите марки (Рьоне Нюкс, Виши, Фито) ги изключих. Исках да прегледам до около 12-15 лева с какво може да се измие човек. (съобщението ми е изтрито обаче - нямам идея зящо)

# 1 616
  • София
От това което аз прочетох  върху етикетите в кварталния магазин мога да кажа, че единствения шампоан, който съдържа  амониум лаурет сулфат е Wash&Go. След прочетеното в темата си взех Wash&Go против пърхот. Кожата на главата ми е раздразнена и имам пърхот. До сега ползвах Бюбхен с малина. За моя изненада, въпреки че е детски, при него също втората съставка след водата е СЛЕС. С Wash&Go съм се мила само един път, така че е рано за оценки.
Със сигурност обаче кожата на главата ми е по-спокойна. Цената е ~3.30лв/200ml.

# 1 617
Нямам спомени, прочетох около 30 шампоана....бях писала, че по-скъпите марки (Рьоне Нюкс, Виши, Фито) ги изключих. Исках да прегледам до около 12-15 лева с какво може да се измие човек. (съобщението ми е изтрито обаче - нямам идея зящо)

От моята обиколка, която беше около 5 часа прегледах всички налични марки в парфюмерии, магазини,аптеки и всички шампоани го съдържат ! От толкова тъсене намерих само един шампоан на Алфапарф който съдържаше Амониум Лаурет Сулфат  и струваше 12-14 ,утре ще погледна и точното му име , вторият който открих е на Bioderma, - Node fluid цената му беше 22 лв  и един шампоан на Фито с ром и яйчен жълтък , него вече го купих довечера ще погледна мисля че той е с Амониум Лаурет Сулфат ! За мен е парадокс че  от толкова известни марки не можеш да намериш нещо добро за употреба ,това със шампоаните е по лесно а като се сетя за всички останали мазила които ползвам...
Забравих и един шампоан 2*1 на пантен беше с Амониум Лаурет Сулфат, но там въпроса е може би в съставкана на балсама ,не ми е ясно за него?
L'Occitane  душ гела също го съдържа .

# 1 618
 Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 14:34 от dgeni1966

# 1 619
и Пантен съдържа Амониум Лаурет Сулфат

Общи условия

Активация на акаунт