За скъпата и евтината козметика

• 260 341
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 650
  Поня,можеш ли да споделиш,за какъв крем за очи,и какъв шампоан става въпрос?

# 1 651
# 1 652
Здравейте!Може ли да погледнете съставките на детски крем за подсичане на Себа Мед:

Aqua, Petrolatum, Paraffinum liquidum, Polyglyceryl-2-Sesquiisostearate, Panthenol, Cera alba, Sorbitol, Squalane, Titanium Dioxide, Dimethicone, Triticum vulgare, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Allantoin, Sodium Lactate, Cera microcristallina, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Citrate, Disodium EDTA, Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Sorbic Acid.
Кремът е Diaper Rash Cream и струва около 15 лв за 100 мл(мисля че беше по-малко,не мога да се сетя точно).Не знам на какво се дължи,но съм забелязала че зачервявания на дъщеря ми минават само с няколко намазвания.Има ли нещо притеснително в съставките?

И още нещо искам да попитам -за кремовете,които уж забавят растежа на космите.Това възможно ли е,има ли такава съставка,която да влияе на растежа на косъма или всичко е лъжа и измама?

# 1 653
dgeni1966, не им е на Ювена силата с миещите препарати си мисля. Нали са част от концерна Байерсдорф, предполагам , че са подобрени състави на Нивеа-та.

А защо да не са опростени състави на La Prairie?  Wink
Шегувам се разбира се, но да ти кажа ако не знаеш, че те са част от същия концерн Biersdorf:)))
Дори ако помниш по-назад коментирахме, че в момента продават най-скъпия крем в света  Rolling Eyes

Мерси , Софи!   bouquet Зная , че и Ла Прери са част от Байерсдор и затова предполагам, че някои от продуктите на Ювена се правят по-прецизно и мога да им се доверя. Бях давала в началото състава на едни продукти от серията Юведикал за коментар и ти ги беше намерила са хубави. Но пък тия продукти, които не са лице на Ювена, разни по-странични, все нещо ме гложди, че може да са си на ниво Нивеа.

# 1 654
CI и Софи, благодаря ви за отговорите отпреди 6-7 страници! Чак сега влизам в темата и затова се забавих.  Hug
За съжаление продукти на тази Д-р Хаушка (като шампоана без SLES) не се продава свободно в България. Опитът на онази съфорумка беше от обикновено посещение в най-заредената верига аптеки в България.

# 1 655
Здравейте!Може ли да погледнете съставките на детски крем за подсичане на Себа Мед:

Aqua, Petrolatum, Paraffinum liquidum, Polyglyceryl-2-Sesquiisostearate, Panthenol, Cera alba, Sorbitol, Squalane, Titanium Dioxide, Dimethicone, Triticum vulgare, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Allantoin, Sodium Lactate, Cera microcristallina, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Citrate, Disodium EDTA, Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Sorbic Acid.
Кремът е Diaper Rash Cream и струва около 15 лв за 100 мл(мисля че беше по-малко,не мога да се сетя точно).Не знам на какво се дължи,но съм забелязала че зачервявания на дъщеря ми минават само с няколко намазвания.Има ли нещо притеснително в съставките?

И още нещо искам да попитам -за кремовете,които уж забавят растежа на космите.Това възможно ли е,има ли такава съставка,която да влияе на растежа на косъма или всичко е лъжа и измама?
Пантенол и алантоин са успокояващи и регенериращи съставки, иначе лично според мен крем Здраве е по-добър от този!
Тук доброто са само меките консерванти.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 14:40 от CI

# 1 656
  bouquet От крем Здраве аз лично съм много доволна,но е малко сух и трудно се разнася.А дъщеря ми не е от най мирните бебета  Mr. Green

# 1 657
Софи, благодаря ти за разясненията относно шампуаните и балсамите, започвам да си водя записки. Hug
С риск да стана много досадна, ще помоля за подобна информация относно кремовете за лице (против бръчки например). Embarassed Точно за тях се изхвърлят купища пари на вятъра.. Rolling Eyes

# 1 658
След коментарите по- назад в темата за бг козметиката Биофреш, аз си купих няколко продукта. Сега ви пиша състава им. Ако имате възможност, коментирайте.
Крем за очи
AQUA,ROSA DAMASCENA DISTILATE,BUXUS CHINENSIS OIL,POLYACRYLAMIDE(AND) C13-14 ISOPARAFFIN (AND) LAURETH-7, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, GLYCERIN, POLYGLYCERIL METHACRYLATE (AND) PROPYLENE GLYCOL (AND) PALMITOYL OLIGOPEPTIDE, BUTYLPARABEN (AND)ETHYLPARABEN(AND) ISOBUTYLPARABEN(AND) METHYLPARABEN (AND) PHENOXYETHANOL (AND) PROPYLPARABEN, CAMELLIA SINENSIS EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, BHT, PARFUM, CITRONELLOL, GERANIOL
избелващ крем
AQUA, ROSA DAMASCENA DISTILLATE, ISOPROPYL MIRYSTATE, DIMETHICONE, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYN, DICARPYLYL CARBONATE, MANNITOL (AND) SODIUM GLUCONATE (AND) CITRIC ACID (AND) SODIUM CITRATE (AND) WALTHERIA INDICA LEAF EXTRACT (AND) FERULIC ACID, BIS-PEG/PPG-16/16  PEG/PPG16/16 DIMETHICONE (AND) CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, STEARIC ACID, CETEARETH 25, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, BUTYLPARABEN (AND) ETHYLPARABEN (AND) ISOBUTYLPARABEN (AND) METHYLPARABEN (AND) PHENOXYETHANOL (AND) PROPYLPARABEN, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, TRETHANOLAMINE, MORUS ALBA EXTRACT, PARFUM, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, GERANOL, LIMONENE
Анти- акне крем с лавандула
AQUA, LAVANDULA AUGUSTIFOLIA WATER, CETEARYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE/C13-C14 ISOPARAFFIN/LAURETH-7, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE DICAPYLYL CARBONATE, GLYCERYN, GLICERYL STEARATE, POTASSIUMPALMITOYL HIDROLYZED WHEAT PROTEIN, BUTYLENE GLYCOL, PEG-60 ALMOND GLYCERIDES, CARBOMER, NARDIHYDROQUAIARETIC ACID, OLEANOLIC ACID, CYCLOPENTASILOXANE/C30-45 CETEATYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ETHYLHEXYLMETHOXYCINNAMATE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL, PARFUM, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, GERANOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LIMONENE, LINALOOL
Почти ослепях докато препиша всичко. Надявам се, че не съм допуснала много грешки Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 17:46 от kremi_s

# 1 659
И аз си взех околоочния крем за проба, като начало ми се струва по лек , но ще видим.
А малко и извън темата услужлива консултантка ми даде тестер на нова / поне аз не бях я чувала / марка швейцарска козметика   "skincode"  , състав не мога да дам , няма на тестера ,
запознати могат да изкажат мнение , а като цена са ~ 70-80 лв

# 1 660
# 1 661
CI, как вреди Polysorbate 20? Имаме едно измиващо на Бюбхен с Disodium Laureth Sulfosuccinate (Това по-малка злина ли е от SLES?) и горепосоченото вещество на четвърто място.

А какво е мнението ви за този измиващ гел за лице на Апотекер Шелер?
Aqua, Glycerin, Pentylene Glycol, Sodium Cocoyl Glutamate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Carrageenan, Maris Sal, Algae, C12-13 Alkyl Lactate, Sodium Chloride, Xanthan Gum, Citric Acid.
http://www.apotheker-scheller.de/de/frameset/
Цена към 8,50 лв.

# 1 662
Искам да питам нещо, надявам се тази тема да е правилното място.
Вчера сестра ми ми даде да пробвам, по съвет на козметичка, да си мажа лицето със съдържанието на капсулка Герикапс.
Били чисти витамини, много полезно за кожата, и т.н.

Намазах се аз и кожата ми стана страхотна, мекичка.
Може ли да се ползва, заедно с другите кремове за лице и дали наистина има полезно действие за кожата??
За пръв път чувам за такава директна употреба на витамини, та ми се иска и друго мнение, преди за започна по-редовно да се мажа.

Ето състава: Vitamin A 5000 UI (Retinol Palmitate - natural = 1500 mkg RE); Vitamin E 30 000 UI (DL Alfa Tocopherol Acetat – 30 mg)
и линк към продукта http://www.adipharm.com/product.php?l=bg&n=48

Възможно ли е толкова евтин продукт да бъде достатъчно ефективен?

# 1 663
Не може ли в началото на темата да се даде малко инфо за тези вредни и безвредни съставки, все пак са 80 страници.. Crazy
В смисъл, какво да търсим в съставките при избора на крем или шампуан например и какво да избягваме. Peace

Да, наистина би било добре. Заинтригувана съм много от темата и в продължение на 2 дни чета, но много от нещата съм ги изпуснала.

Копирам ти мой постинг и после на CI от същата тази тема. Какво още да се казва или синтезира?

За измивните ексфолианти и въобще каквито и да е измивни за лице според мен най-важно е да е колкото се може по-мек пенителя. Агресивните пенители са изключително дразнещи кожата (дори и за коса трябва да се избягват).
Много търговски продукти обаче ги съдържат.
На първо място това ca Sodium Laureth Sulfate (може да се пише и Sodium Lauryl Ether Sulfate) и Sodium Lauryl Sulfate.
Всички други са по-добре от тях като едни от най-добрите са: съдържащи в името си думите Succinate, Sarcosinate, Glucoside, Betaine...

Има огромна разлика в цената на различните пенители, в пъти!
Евтините са композирани от 3 пенителя - SLES (Sodium Lauryl Ether Sulfate), Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betain - между 5 и 8 %, готварска сол -1.5-3 % за състяване, за да станат перлени се слага глицерил стеарат (1 %), за да са млечни - стирен/акрилатна дисперсия, може да има багрило, аромат и консервант - бронопол или едно дълго наименование, завършващо на тиазолинон. Първият пенител е много силно пенещ, но и много алкален (натриева сол е) и агресивен, дразни адски очите. Познават се, че след водата е първия пенител и веднага след това е солта.
Такава маса е около 30 ст/литър.
Средната класа могат да имат Сукцинати, триеатаноламинова или амониева сол на първия, Кокоглюкозиди, имат екстракти.
Скъпите имат вече и кондициониращи съставки като силикони, гуар-квати, поликватерниуми -PQ (но не поликватерниум 7), въобще са от по 15-20 съставки.
За мен най-добрите са емулсионните - такъв беше стария Пантен, но вече не: при тях има маслена фаза като най-често цетилов алкохол (винаги присъства в балсамите): освен доброто измивно действие на косъма трябва да се мисли и за скалпа. Имат финна стабилна пяна, елегантно усещане върху косата и кожата.
Разбира се, и скъпите могат да имат от общите пенители, но като правило те са доста по-назад в списъка със съставките, солта е в минимални количества, а може и въобще да няма - тогава различните пенители се сгъстяват едни други, има натурални гуми като ксантан, най-различни неща, които маскират недостатъците на косъма - той като 100 % мъртви клетки ВЪОБЩЕ не подлежи на подхранване.
Балсамите и те като шампоаните имат евтини, съответно не толкова ефикасни и дразнещи съставки (цетримониев хлорид), има и доста по-добри - бехетримониев хлорид, кватернизирани целулози (PQ 10, PQ4, PQ48), стилизиращи съставки - природни полимери, за обем, за блясък.
Маските са по-гъсти балсами, кремообразни.
Хубавите балсами и маски не могат да минат без квати и силикони (ДИМЕТИКОНИ- полиДИМЕТИлсилиКОНИ).
За дългата коса косъма трябва да бъде "обгрижен" от началото до края: за корена - диметикони, за дължината в средата - квати и гуми, за върховете - амодиметикони.

Благодаря Софи. Търся съставките на един крем за лице и околоочен контур на Nuxe, но в нета не намирам нищо. Насочила съм се към тази козметика.

# 1 664
  • Sofia
След коментарите по- назад в темата за бг козметиката Биофреш, аз си купих няколко продукта. Сега ви пиша състава им. Ако имате възможност, коментирайте.

Моля те да споделиш откъде ги купи, може и на ЛС  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт