АВГУСТ все е тъй далече, но пък бебчо мърда вече

• 19 357
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Дидка  не се притеснявай ,моля те Hug,успокой се !Едно завишение на хормона не означава нищо и категорично ти казвам че цифрата 1:136 незначи директно че е с аномалия детето или страда от синдрома на Даун,ще ти повторят изследванията и ще ти ги потретят,няма да има проблем!Много майки с риск  като твоя раждат здрави бебета.Всичко ще е наред ,само не си вкарвай в главата излишни притеснения HugВ петък на феталната ще видиш че няма да има проблем Heart Eyes

# 166
  • ....от ляво до десния завой...
Добро утро с днешна дата!
didi-2, на колко си години бе мила?
Все чета тука за тия БХС, но вчера разговарях с докторката ми, питах я кога ще ми прави такива изследвания?! Тя ми каза, че след като съм на 31 години т.е. още доста далеч от 35 годишния възрастов праг не са необходими, ако нямам някакви фамилни предпоставки за притеснения т.е. болни от синдром на Даун в семейството или с дефекти на невралната тръба! Аз не знам да имам такива роднини! Rolling Eyes Миналия път като бях бременна изобщо не съм си правила такива изследвания и не съм си обременявала мозъка да мисля за подобни неща! Май и тоя път ще процедирам по същия начин! Още повече, че в Разград няма кой да го направи това изследване, май вземат кръв и ги пращат в София пробите?! Rolling Eyes Така че ако още си под 35години не се хвърляй в излишни кахъри, според мен! Гледай да си добре, бебчо да расте в корема ти и всичко да се развива нормално! На приятелката ми, която ми е и кръстница на сватбата и правиха БХС, но тя е на 36години, ще роди на 37, имаше и някои проблеми преди да забременее, така че при нея е необходимост това изследване! Пак да ти кажа - не се затормозвай излишно! Hug
Аз от утре излизам в 30дневен болничен и няма да ходя на работа! Това пътуване всеки ден ми влияе много зле и ще лежа вкъщи!Сигурно това ще окаже някакво влияние на паричките, които ще получавам след раждането през 9те месеца болничен, но по-важно ми е да съм добре, а не на всяка цена да изкарам "големите" пари! Wink До колкото се сещам при болничен осигуряването е на основната заплата, пък тя не е малка, така че не вярвам да стоя без пари докато съм в болничен след раждането на бебчо! Peace
Хайде, хубав ден на всички от мен! Hug
Ето по едно сутрешно кафенце за отскок на когото му се пие :

Има възможност и за избор! Wink

# 167
Добро утро, момичета! Вече от час ви чета и не мога да смогна.
Диди, знам че е много трудно, но положи усилие и се поуспокой да изчакаш феталната м-я. Не знам кой точно ще цитирам, но поне нервите и притесненията да й спестиш на бебка, е нещо. Щом доктор казва, че е ОК, значи е ОК! А ти трябва да му повярваш на доктора и да си ВЯРВАШ, че е ОК! Ако имаш приятели, които знаеш, че са положителни хора, срещни се с тях, поговори, поплачи си (ако от това ти олеква), но спри да се притесняваш, че ще се поболееш. Знам (от горчив опит) че е трудно в някои моменти, но не спирай да вярваш, че всичко е наред с твоето бебоченце.  HugПрегръщам те силно да се успокоиш и да спреш да трепериш! А че всичко е наред с бебка, в това изобщо не се и съмнявам. Не се съмнявай и ти! PeaceHug Praynig

# 168
Добро утро и от мен!
Ей,didi,МОЛЯ ТЕ спри да се тормозиш!!!Ето,че сама си си дала обяснение и знаеш,че тези резултати са шашкащи почти при всеки.Ще видиш в петък,че всичко си е наред с бебчето!А сега се успокой,че така притесняваш и бръмбазъка!Хайде,горе главата и се опитай да не си мислиш за най-лошото...Знам,че е трудно-аз съм още по-голяма паника,ама не мога да гледам как някой се тормози и се притеснява....Вярвай и на доктора си.Ще чакаме с нетърпение да се похвалиш в петък след ФМ и да видя,че си се окопитила-дколкото това е възможно!Аз затова си спестих това "удоволствие" от БХС.Опитах се да го спестя  и на една моя приятелка,ама тя-зор да ходи да си го прави...и на нея и бяха изкарали акъла. Weary.Дай Боже всичко да е наред с всички бебчета-за това се моля всеки ден и вярвам,че ще е така!!! newsm17
 Хайде сега си поеми въздух и се усмихни и не спирай да казваш на бебчето колко много го обичкаш,за да не се чуди какво става-те усещат емоциите ни,затова е добре ако може само хубави такива да им предостявяме. newsm51

# 169
Добро утро, момичета! Искам да ви попитам пиете ли нещо при болки в стомаха?

Лек ден! Simple Smile

# 170
Благодаря Ви много момичета за успокоителните думи Sad Знам, че всичко това е някакъв средностатистически изчислен резултат, знаех го и преди да направя това пусто изследване. Бях наясно с всичко. А и като се знам каква съм параноя, сега съжалявам въобще че го направих.
Ще се доверя изцяло на моя доктор, който е страшно оптимистично настроен и ми вдъхва страхотен кураж като ми обяснява човека сто пъти, че няма място за притеснение. Дори последния път на ехографа (той гледа на 2D) ми показа гръбчето и каза че всичко е ок. Ненормалните стойности при алфафетопротеините били показателни за синдром на Даун, а при мен те са идеални. Силно се надявам наистина причината за цялата истерия да е грешно изчислен риск, вследствие на грешно подадена гестационна седмица. Както казах и преди, четох, (в т.ч. и в един сайт, в който проф. Кременски отговаря), че е важно да е определена точно.
На 27 години съм (мисля в прекрасно здраве Embarassed, таткото също - спортна натура човек е, грижи се за себе си), аз съм по мързелива в това отношение Blush, нямаме никакви заболявания в рода - нито в моя, нито в неговия. Пила съм фолиева киселина преди да забременея, пих и Матерна веднага след като разбрах че съм бременна (в нея също има), гледам да се храня здравословно, избягвам вредни храни, набавям си витамини чрез плодове, какво повече бебчето да ми е здравичко. Cry

Друго не мога да разбера. При положение, че се изследват два хормона - алфафетопротеини и бета-ЧХГ (хормона на бременността).
Ето при моя случай - първите перфектни, второто - леко завишено при горна граница 21 и нещо моето е 30.7 (мисля, че не е нещо хипер завишено), а и доктора казва, че е стигало и до 50 и че този хормон както казах при тези, които чакат момиченце може да бъде завишен, при тези които чакат момченце, занижен. Ние не можахме да видим миналия път какво е, но докторът ми е почти сигурен, че ще е момиченце (аз също - вътрешно усещане).
Е, при положение, че при този хормон има вероятни такива отклонения, които не са фатални, откъде аджеба идва този повишен риск при мен. Е това не мога да си обясня.
Доколкото знам, това е изчисляване според "резултатите" на една средностатистическа "данна" на жена на 27 години, която примерно е 50 кила, аз съм повече, която сигурно е била в 15 седмица, аз съм 16, която сигурно е имала сини очи, а моите са зелени и малко отклонение от нейните данни, говорят, че аз имам проблем.
Съжалявам, че направих този тест.

# 171
Здравейте сладурки!
didi-2 -опитай се да се успокоиш и да мислиш позитивно; анам как се чувстваш; и на мен утре ми предстои да правя тоси БХС и аз до последно се чудех дали да го правя, накрая реших, но със смесени чувства...;иначе и аз вчера си изкарах акъла:видях някакво зацапване по белъото ми(тъмнокафяво)-беше съвсем малко и еднократно(засега), без никаква болка, но ужасно се притесних; за първи път ми се случва, а и с първата ми бременност не съм имала такова newsm78;утре съм на преглед и ще попитам, но се притесних ужасно Sad

# 172
добро утро,
didi-2, и аз искам да те успокоя, надявам се всичко да е наред. и аз си направих това изследване със смесени чуства, след около час трябва да си го взема от майчин дом. няма да крия колко се притесних и аз сега. пожелавам ти ФМ да ти мине добре и да си спокойна.
сега ви оставям. стискайте палци.  Praynig Praynig Praynig
хубав ден

# 173
malkabubi , стискам палци, дано всичко е ок.

# 174
Добро утро момичета!
didi-2 моля те не се притеснявай излишно. Моя приятелка така я бяха подплашили и дори самите доктори, че даже и правиха 2 амниоцентези за по-сигурно. Беше се поболяла.В момента се радва на един прекрасен юнак, роден на време, напълно в норма и здрав като камък. Спести си това ,което можеш сега, защото после ще ти е по-трудно. С първата ми бременност имах страшно много проблеми, ядове, нерви и ревях като магаре по 3 пъти на ден. Като се роди малкия до 1 година не престана да е нервен, да реве, че даже имаше вероятност да има херния. Слава богу се разминахме, но от този рев до 1 година пъпа му беше залепен и аз в момента в който си отвореше устата го взимах на ръце, за да не плаче и така стана, че да годинка го приспивах на ръце. Така, че както казват хората слушай патило, а не старило. Сега ако ще къщата да изгори ще се примиста пред входа, все ми е тая, въпреки,че понякога и сама не си вярвам. Чакам да кажеш хубави новини в петък и отзиви за Врагалева.
malkabubi
стискам ти палци! Praynig задължително пиши за резултата!  bouquet

# 175
Добро утро с днешна дата и от мен!
didi-2 стискам палци всичко да е наред и те съветвам да се постараеш да си спокойна и да изчакш да мине ФМ. Чувала съм че докторката била добра. Аз също съм с различни от нормата резултати и утре съм при Димитрова във Фемина, но някак си съм позитивно настроена и си мисля че всичко този път ще е наред / както съм ви казвала мойта дъщеричка се роди с аномалии/
 Казвам ти го защото и аз се старая да не мисля и можеби немисля въпреки че всяка нощ сънувам най- различни глупости. Явно подсъзнателно се притеснявам много но това е няма как надеждата умира последна. Затова горе главата и ще вярваме че всичко ще е ок и  август ще си имаме едни прекрасни, здрави и красиви бебоци. baby_neutral
 Между другото вчера една колежка ми каза че чела за прогнозата на времето за тази година. Щяло да бъде хладно лято с валежи, при което аз много се зарадвах т. к. с тези килограми незнам как ще изкарам ако е толкова топло като миналото лято newsm78
 Целувки на всички и пожелание за много усмихнат и слънчев ден Party Laughing Grinning

# 176
Cveti_Ivanova   благодаря за пожеланието. Ще се постарая да се успокоя и да изчакам спокойно прегледа в петък. Надявам се всичко да е наред. На моменти съм абсолютно сигурна, че всичко ще е наред, но в друг момент психясвам пак.
Цвети, а и всички други мами, мислите ли, че феталната морфология би открила аномалии (и по точно синдрома на Даун) знам, че Спина Бифида се вижда на ехото, но Даун.
Моят доктора каза, категорично да. Но в интернет чета и друго. Но пък чета и че скрининга бих изключително неточен.
Вижте какво намерих.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268947.20
Мнението на Д-р Янкова.
Аз се извинявам много, че повдигам темата и стресирам може би някои момичета, но смятам, че споделения опит и преминаването през премеждията на всяка една от нас е добре, за да направи всеки своите изводи и по-специално за това изследване.
Как на базата на комп. програма ще ми изчислят РИСКА. Просто недоумявам каква е системата на това изследване. И в 90% от случаите след направената амниоцентеза се оказва, че всичко е ок. Дали пак не говорим за пари. Все пак доколкото знам амниото е към 200 лв. по ЗД newsm78

http://www.zarodish.com/fmc-home14.htm
Ето още нещо полезно.

# 177
didi-2,
мисля, че трябва да се успокоиш. Няма нужда от паника.   Hug Stop
Би трябвало да си наясно, какво е това БХС и колко са точни резултатите след тоновете дискусии, които водим от самото начало в този форум. След като си решила да го направиш, би трябвало да си наясно с всички възможни последващи сценарии и да се подготвиш предварително. А не да си мислиш, че това е шега работа и когато изведнъж се окаже, че има проблем да изпадаш в сляпа паника, която вреди и на теб и на детето.  Hug Peace

Точно с еya обсъждахме онзи ден, че решението дали да се прави това изследване или не, трябва да се вземе не само от майката, а и от двамата родители. Защото въпросът не опира само до някакъв процент риск, а е преди всичко етичен - как бъдещите родители ще приемат резултата, как ще подходят към него. Какво ще е решението им, ако амниоцентезата открие проблем.

Не знам защо, но като чета, нещата, които се пишат тук, имам чувството, че тези деца ги чакаме само ние, бъдещите майките. Наистина, тук си е женска седянка, но все пак би ми се искало да усещам някак си и присъствието на бащите....

За това искам да ви попитам - мъжете ви как участват във вашата бременност? Интересуват ли се от изследванията, от резултатите? Обсъждате ли ги? Идват ли с вас на преглед? Искат ли да ходят на подготвителни курсове (за тези, които имат възможност, разбира се)? Четат ли книгите ви за бременни? ....

# 178
Здравейте на всички, надявам се да сте добре:)
didi-2, обръщам се към теб с риск да повторя казаното от останалите мами.
Разбирам, колко си тревожна и как се чувстваш. Аз самата съм в такава ситуация, заради моето заболяване и изследване, за които веднъж споменах. И също с тревога очаквам новите си изследвания, както и тези за които говориш. Опитвам се да не се тревожа излишно. Всичко е Божа работа!
И както каза моята ендокриноложка: "Не се притеснявай, мисли позитивно и се усмихвай, само така може да помогнеш на твоето бебе."
Наистина емоциите ни оказват влияние, затова недей да се оставяш на лошите мисли, после ще съжаляваш, че не си се радвала на бременеето си достатъчно:)
Кураж, всичко ще е наред:)
И много усмивки!  bouquet

# 179
didi-2 и моят съвет е да изчакаш ФМ и да се консултираш с лекарката, при която ще ходиш. Дано всичко да бъде наред.  PraynigОпитай се да бъдеш спокойна и да мислиш позитивно.  Hug
Само ще дам за пример една мама от чужбинския форум, която миналия месец и изчислиха риск 1:29 и амниото доказа, че всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт