Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 854
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 1 095
djadomraz

Цитат
Адвокатите там само си търсят с какво да се закачат
Ха,ха,zначи ако не са лекарите и фармацевтите,адвокатите са виновни ..и то пак zа пари...много интересно... Joy
Значи увредени деца от ваксини няма.Много интересно.Може би и странични реакции няма,ниЩо,че самите проиzводители са ги описали...

Сравнението zа Натриевият хлорид е неточно.Тук сравняваме пьрвият компонент.Редно е да сравниШ Натрйи с Алуминйи.

На мен с водопроводчика сьЩо ми хареса.И двамата полzват една наука.ФИЗИКАТА Peace

Полzвам кредора на служебен комп.Не мога да слагам кирилица и тн.Но благодаря все пак. Grinning

# 1 096
Кристиян-не можеш да ме убедиш Peace
М/у другото специално за аутизма и ваксните-в САЩ или къде беше след истерията за живака и уж повишения брой случай на аутизъм-след премахването му от ваксините случаите продължавало да си бъдат все толкова  PeaceОпаа-не,сигурно са лъжливи данните Whistling

Медиците може да са чели цели 5 стр. за ваксините, аз обаче съм учила химията доста на дълбоко, за да позволя някой да ме убеждава колко безвреден е живака в еди каква си доза и как се изхвърлял от детския организъм.

А водопроводчика е учил как се движат течности по тръби. Сигурен съм, че и той може да даде ценни съвети на съдовите хирурзи Simple Smile

Якооо  bouquet

Благодарим и на Марианка с нейната степен по органична химия,за да ни светне и тя по медицинските въпроси bowuu

# 1 097
Кристиян-не можеш да ме убедиш Peace
М/у другото специално за аутизма и ваксните-в САЩ или къде беше след истерията за живака и уж повишения брой случай на аутизъм-след премахването му от ваксините случаите продължавало да си бъдат все толкова  PeaceОпаа-не,сигурно са лъжливи данните Whistling

Никой не се опитва да те убеждава, ти си имаш мнение и право на избор, както и всички останали.   Peace
Само не го натрапвай, моля.

# 1 098
Ако говорим за натрапване-погледни постингите на Марианка и Кристиян Grinning
Тука трябва да има опозиция нали? Даже каква опозиция като просто спорим - има си 2 различни гледни точки - за и против. Аз съм за, други са против... нормално е да е така в живота. Не виждам никакво натрапване от моя или нечия друга страна. Разни хора изтъкват какви степени имат по еди коя си специалност (бегло свързана с медицината), но гледам досега не си се оплакала от това след като нейното мнението съвпада с твоето.

Дядо мраз-кефиш ме  newsm10

# 1 099
Защото тези хора са си направили труда да прочетат и поднест информация, до която повечето родители нямат достъп. Да не говорим, че дори личните лекари, пряко отговорни за ваксините, не са си направили този труд. Ползват се само с материали от медицинските университети.., крайно недостатъчно!
Както предполагам и ти. Wink

Изчети цялата тема /вкл. 1-ва част/, има посочени много източници, а и доста смляна информация, над която поне можеш да помислиш.

# 1 100
Да, да, за тях става въпрос, за 3-мата кардиолози! Peace
Дали биха поели отговорност, ако нещо се случи с детето. И какво значи  може, подлежи ли такова дете на вксинация? Дали е добре за него конкретно?!
Обикновено при такива случаи се свикват комисии от специалисти в ТАЗИ ОБЛАСТ, които да преценят..

И откога съдовите хирурзи са толкова 'на ти' с ваксините..? 

А кои според теб са по-навътре с ваксините? Гледам нямаш доверие на никой свързан с нашето здравоопазване... Кажи ми ти какво правиш когато се разболееш - отиваш при някой знахар или в поликлиниката? Или почваш да постиш, да пиеш преварена вода и 3 пъти на ден караш някой да отиде в църквата за да запали свещичка за твоето оправяне?

djadomraz
Значи увредени деца от ваксини няма.Много интересно.Може би и странични реакции няма,ниЩо,че самите проиzводители са ги описали...

Не съм казал подобно нещо, не отричам възможността да има. При какви точно условия и дали ваксината е виновна заради нейния състав по принцип или конкретната доза е била негодна е друг въпрос... Това исках да кажа

Сравнението zа Натриевият хлорид е неточно.Тук сравняваме пьрвият компонент.Редно е да сравниШ Натрйи с Алуминйи.

Че защо? Има и хлор вътре. А пък от хлора не съм чул някой да го е вдишал по-сериозно и да е оцелял... но против обикновенната готварска сол единственото против което имат разни хора е че не е особено диетична и че не е хубаво да се прекалява, но това далече не е свързано с хлора в нея

Полzвам кредора на служебен комп.Не мога да слагам кирилица и тн.Но благодаря все пак. Grinning

Те драйверите са майкрософтски, не виждам нищо лошо или неправилно. Ако държиш на фонетичната - пак от майкрософт се сваля една програмка за генериране на специфична подредба на клавиатурата и без да се намесват некадърни софтуери като FlexType спокойно можеш да си направиш каквато подредба искаш. Ето ти линк: http://www.microsoft.com/globaldev/tools/msklc.mspx

Защото тези хора са си направили труда да прочетат и поднест информация, до която повечето родители нямат достъп. Да не говорим, че дори личните лекари, пряко отговорни за ваксините, не са си направили този труд. Ползват се само с материали от медицинските университети.., крайно недостатъчно!
Както предполагам и ти. Wink

Изчети цялата тема /вкл. 1-ва част/, има посочени много източници, а и доста смляна информация, над която поне можеш да помислиш.

Вероятно защото не са съгласни с въпросните източници. Защо си мислиш че един лекар след завършването си не чете нищо свързано с професията му и единствените му източници на информация са неговите учебници? Кажи ми кое те кара да мислиш така? Ти колко лекари познаваш лично и колко от тях са ти казали че след завършването си четат единствено вестници от рода на Шоу, Уикенд и прочее?

На свой ред отговори ми, защо ти сляпо се доверяваш на няколко статии и филмчета със съмнителен произход излагащи за пред масовата публика доказателства, които не са 100% научно обосновани? Такива теории на конспирациите има по 2 за лев. Ти и на екстрасенсите ли вярваш които редовно се гледат по телевизия СКАТ - обажда се момичето, казва си името и рожденната дата и след това екстрасенската почва да и обяснява от какво е болна и как да се оправи. Ей така само от едно име и рожденна дата. Интересно е че има хора които вярват и на това. Ти да не би да предлагаш личните лекари и с тях да почнат да се консултират. Защото по въпросната логика следва да почнат и с техните предписания да се съобразяват.

# 1 101
djadomraz
Цитат
А пък от хлора не съм чул някой да го е вдишал по-сериозно и да е оцелял... но против обикновенната готварска сол единственото против което имат разни хора е че не е особено диетична и че не е хубаво да се прекалява, но това далече не е свързано с хлора в нея

Може би не zнаеШ,че до иzходният реzултат на една ваксина се полzва и ХЛОР.
Натриев хлорид не може да се сравнява с алуминиев хлорид. Peace

Не zнам какво те смуЩава в писането ми.Едва сьм намерил начин да пиШа с кредора на кирилица.Свикнал сьм на латинска клавиатура и така успявам да пиШа горе долу бьрzо.Не zнам дали някаква програма би ме улеснила.Не zнам какво точно те смуЩава,ако искаШ прескачай го. Peace
Благоадря zа инфото Grinning

Цитат
На свой ред отговори ми, защо ти сляпо се доверяваш на няколко статии и филмчета със съмнителен произход излагащи за пред масовата публика доказателства, които не са 100% научно обосновани?

Аz лично не сьм чел няколко статии и филмчета с такьв проиzход.Имам и научни докаzателства.И не сьм само аz.Данните ги има на официално ниво,може да се поискат от всеки стига да zнаеШ как.
Не е достатьчно да вzимаШ дадена информация на готово.Важно е да можеШ да я асимилираШ,да я преосмислиШ и да си я докажеШ.Всичко останало е религия. Peace

# 1 102

А кои според теб са по-навътре с ваксините? Гледам нямаш доверие на никой свързан с нашето здравоопазване... Кажи ми ти какво правиш когато се разболееш - отиваш при някой знахар или в поликлиниката? Или почваш да постиш, да пиеш преварена вода и 3 пъти на ден караш някой да отиде в църквата за да запали свещичка за твоето оправяне?

Нямам и то не от добро. Simple Smile
Просто бях една от потърпевшите.., та затова ми се наложи да потърся мнение извън това, което се предлага стандартно. Благодаря ти за заинтересоваността по отношение на моето здраве. Почти не боледувам, също и домашните ми. Откакто съм изключила фармацевтичните продукти като перо от семейния бюджет. Simple Smile

Цитат
Вероятно защото не са съгласни с въпросните източници. Защо си мислиш че един лекар след завършването си не чете нищо свързано с професията му и единствените му източници на информация са неговите учебници? Кажи ми кое те кара да мислиш така? Ти колко лекари познаваш лично и колко от тях са ти казали че след завършването си четат единствено вестници от рода на Шоу, Уикенд и прочее?

Едва ли. Щеше да си проличи. Simple Smile
Пресен пример. Преди 2 седмици мъжа ми се събужда сутринта с подути околоушни слюнни жлези. След 2-3 тигела между Инфекциозна болница и поликлиниката, все пак решават да му вземат кръв. Становището - заушка. Боледувал е като дете, майка му е сигурна. И как по стойностите на амилазата заключиха толкова категорично?! Не е изолиран вирус...  newsm78
Да не казвам, че е съобщил и на двете места за друг такъв случай с него, преди няколко години. Тогава един обикновен зъболекар му беше казал, че има възпаление на слюнната жлеза и не е никакъв паротит това, дето го има.

Между другото дъщеря ми се разболя от заушка няколко дни след МПР-ваксината.
Констатирано е от Инфекциозна болница и е определено като постваксинална реакция.  Peace

Цитат
На свой ред отговори ми, защо ти сляпо се доверяваш на няколко статии и филмчета със съмнителен произход излагащи за пред масовата публика доказателства, които не са 100% научно обосновани? Такива теории на конспирациите има по 2 за лев. Ти и на екстрасенсите ли вярваш които редовно се гледат по телевизия СКАТ - обажда се момичето, казва си името и рожденната дата и след това екстрасенската почва да и обяснява от какво е болна и как да се оправи. Ей така само от едно име и рожденна дата. Интересно е че има хора които вярват и на това. Ти да не би да предлагаш личните лекари и с тях да почнат да се консултират. Защото по въпросната логика следва да почнат и с техните предписания да се съобразяват.

Статиите не са няколко, а достатъчно, и напълно обосновани, за да ме убедят да не приемам всичко за чиста монета. По-логично ми се вижда за 'сляпо' да се приема мнението на някой 'авторитет', дето не вижда по-далече от носа си.  newsm78

Доверие имам на няколко лекари, завършили МА и практикуващи в момента.
Защо ли тяхното становище е различно от това, което масово се натрапва като правилно? 

Човек за да си изгради позиция трябва да има цялостен поглед. А не едностранен.  Peace

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 13:52 от multimodal

# 1 103
Тук може да се спори до безкрай, но аз не виждам смисъл.
Всеки родител преценява сам за детето си, никой не може да му повлияе, ако е решил малко да разсъждава.
Никой няма и да поеме отговорността на родител за реакции след ваксините. Всеки казва, че няма такова нещо, че родителите си измислят, че тежките усложнения са от друго.
Да си чешем езиците тук няколко човека е безсмислено. Факт е че 90% от родителите ще продължават да ваксинират децата си, а остаралите 10% не. Факт е и че тези с ваксинации ще гледат другите като прокажени, ще им се присмиват и т.н. как вярват в теорията на не знам си какво си. Те просто са седнали и са помислили, прочели са малко повече, а не са се доверили сляпо на лекарите.
Ежеминутно по целият свят хора умират от лекарски грешки - това доказва доколко медицината не е точна наука и че никога не можеш да имаш вяра на 100% на един лекар.

Така, сега моля компетентните да се изкажат малко. Наясно съм с позицията си, на няколко пъти обясних и че съпругът ми се е запънал като муле за тези ваксини.
Много мислих и накрая реших да сложа последната ваксина хепатит В и с това да приключа. Знам рисковете и за последващи късни реакции, заболявания и т.н.
Ако може да ми предложите нещо друго (имам предвид ваксина) при която рисковете да са минимални, или по-малки от тази за хепатит В, ще чакам предложения.
Четох пак и знам, че няма такова нещо като безвредна ваксина, но.....поне мъжът ми ще миряса и повече няма да слагаме нищо.

# 1 104
Четох пак и знам, че няма такова нещо като безвредна ваксина, но.....поне мъжът ми ще миряса и повече няма да слагаме нищо.

Не знам как си се решила да направиш нещо против волята си. Аз бих опитала всякакви начини, за да убедя съпруга си. Разговор с някой, на когото той има доверие, книги, статии...

Пиша ти това, защото преди години и аз се борех със себе си и си мислех как да постъпя, след като законово няма мърдане. Ваксините са задължителни и това е. След всяка сложена ваксина имах угризения, още повече че бях запозната и имах становище по въроса. Sad
Накрая реших, каквото и да ми струва, да не позволявам повече да се нанасят вреди на детето ми.

# 1 105
Мирама,,
Като иzключим всичко "черно" ,помисли кьде и какьв е риска zа детето ти на таzи вьzраст да има ХепатитВ.
Информирай се как проти,а zаболяването,какви са усложненията,какьв процент и при кого (вьzраст) и дали има смисьл от нея.
Аz лично НИКОГА не бих си сложил точно таzи ваксина. Peace

Who is at risk for HBV infection?
The following populations are at increased risk of becoming infected with HBV:

Infants born to infected mothers
Sex partners of infected persons
Sexually active persons who are not in a long-term, mutually monogamous relationship (e.g., >1 sex partner during the previous 6 months)
Men who have sex with men
Injection drug users
Household contacts of persons with chronic HBV infection

http://www.cdc.gov/hepatitis/HBV/HBVfaq.htm#overview

How serious is acute HBV infection?
Acute infection ranges from asymptomatic or mild disease to — rarely — fulminant hepatitis. Disease is more severe among adults aged >60 years. The fatality rate among acute cases reported to CDC is 0.5%–1%.

от сьЩия линк

Ако погледнеШ всички официални страници Ще видиШ,че повечето си противоречат и нямат сьвсем точна информация.Причината я zнам.

# 1 106

Не знам как си се решила да направиш нещо против волята си. Аз бих опитала всякакви начини, за да убедя съпруга си. Разговор с някой, на когото той има доверие, книги, статии...

Пиша ти това, защото преди години и аз се борех със себе си и си мислех как да постъпя, след като законово няма мърдане. Ваксините са задължителни и това е. След всяка сложена ваксина имах угризения, още повече че бях запозната и имах становище по въроса. Sad
Накрая реших, каквото и да ми струва, да не позволявам повече да се нанасят вреди на детето ми.

Дадох му да чете какво ли не, книги, статии, темата тук, която е за деца увредени от ваксините. Гледа и 2та филма и руският и американският, в които лекари говорят за вредата от ваксините. Е, няма и няма, все едно всичко му минава през ушите и това е. Не знам какви по-добри доводи да докарам от тези на специалисти, които се произнасят против тази глупост с ваксинирането. Той говори и с няколко лекари тук в Плевен, но нали ви е ясно какви са им приказките. )) Ама как, трябва си ваксини, то детето ще се разболее, ще умре и т.н. глупости.
А ако ви кажа, че едната докторица, която му ги говори ми заяви на 3тият месец на детето (родено недоносено, та беше на 1месец коригирана възраст) как трябва да започна да му давам сокчета за витамини и пюренца. )))) Смях в залата. )))

Christian, знам, че това е най-безсмислената ваксина и че реално ако няма контакт със заразени и по-точно кръв, досег със заразени игли и т.н. няма как да се разболее. Просто вече имаме 2приема.
Другата ваксина за която мисля е полиомиелитната, но по данни също това е много рядко. Да слагам ДТК категорично не искам, а за БЦЖ просто абсурд (сестра ми преди години направи страхотна реакция от нея, след това започнаха едни ужасни изпотявания постоянно и т.н., ръката се поду, белега загнои и т.н. ). И с това се изчерпват възможностите.

# 1 107
Mirama, не съм се връщала много назад по темата, но нещо не разбрах т.е ако сложиш още една ваксина /която си избереш/на детето мъжа ти ще си промени мнението и вече няма да те кара да го ваксинираш ли?  Точно тази още една ваксина ли ще го защити и предпази, та да можете да се лишите от другите без той да е против?
Какво ще стане ако ми кажеш, че ти отказаш да отидеш с него при ваксинирането, даваш му той да прецени дали детето е здраво, той да го заведе в кабинета, той да му държи ръчичката /ако слага там/, той да го гледа след това ако вдигне висока температура, а и след каквото и да е друго последствие.
Не познавам твоят, но моят мъж би отказал.

# 1 108
Mirama, решението зависи от теб. 

Моето го взех окончателно след като детето се разболя сериозно след ваксина... Sad
Оттам нататък никой и нищо не беше в състояние да ме пречупи. Peace

# 1 109
zazi, всичко това няма значение за него и не го бърка и сам да я заведе и да поставят ваксината, както и да я гледа след това.

Общи условия

Активация на акаунт