Февруарските дечица крачат във редица!

• 10 839
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Amen, Никол прави повечето неща с лявата ръка, и тя и е много по-силна. Според мен е наследствено. Мъжът ми като малък е бил така, но свекърва ми упорито се е борила, карала му се е, удряла го е даже по ръчичката, и така постепенно той е започнал да пише с дясната ръка, но всяка друга работа прави с лявата! Тя след години е разбрала, колко опасно е, дете което е развило лявата си ръка да се отучва и да се кара да развива дясната. Незнам дали съм го написала ясно, но развитието на лявата ръка е свързано и с развитието на мозъка, демек има връзка лява ръка с някое полукълбо или дясна ръка с другото. Затова ако няма никакви странични ефекти или притеснения остави детето да си действа с лявата. Половин Америка са левичари, това се сетих сега Simple Smile, ама по всички филми пишат с лявата ръка Simple Smile)

Никол снощи спа като пън  Twisted Evil Това не се беше случвало май никога. Заспа в 10, събуди се в 6:30 да пие мляко и защото памперса и беше прелял, и пак заспа та до 9 Simple Smile. Отдолу се е подал още един кътник, много странно растът появява се връхче, после още едно и чак тогава основата на зъбчето. Вчера, за вечеря правих пица за нас, и съответно и детето яде, отсвири си нейната манджа и много сладко си гризкаше коричка от пицата, явно и чешеше венците. После изяде и една купичка кисело мляко с бисквити, и през цялото преме лапаше едно шише бира Simple Smile)

# 106
  • София
И аз да се включа - много е гадно  Confounded Когато бях малка, майка ми ме тормозеше с това чудо, а аз само я дебнех и изливах бльоджата в цветята. На мен колко е помогнало, не помня, но поне на цветята не навреди  Mr. Green

Хехе изобретателно хлапе си била Laughing Гадно е от йода в орехите, но подсладено с мед и лимон е доста прилично на вкус. Криси е изпила литри от това чайче, и незнам дали заради това, но до 3 г. възраст АБ не е пила Wink Виж лученото сиропче си е доста приятно, е ако обичаш лук дее Laughing
Криси е лесна, тя пие много течности, сокове, чай...докато Петя, много ме измъчва Sad Не иска нито чай /освен от шипки в попарата, ама не го пие/, нито сок, нищо, освен прясно мляко или вода, чат пат айран от моята чаша ooooh! Ето сутринта й изцедих сок от ананас и сигурно цял ден ще я преследвам с лъжичка ooooh! Какво ще го правя това дете незнам Sad Поне яде /като кака си/ пресен чесън и лук Grinning

Amen, що си се ровила в нета бе жена. И аз от време на време правя тази грешка, последно с епикризата на Петя от болницата, ...ама сега сънувам кошмари ooooh! Ако много те притеснява пусни тема, както казва Ели Hug

# 107
  • насън...
По темата за левичарите : По National Geographic съм гледала едно филмче за близнаците. В общи линии проследяваха бремеността на една майка с изключително рядка бременност : 3 фетуса:  2 еднояйчни и 1 разнояйчно. Във филмчето се казваше, че еднояйчните близнаците са като огледални образи. Тоест винаги единият близнак е десняк, а другият левичар. Също ,че в някои случаи дори органите им са разположени огледално. И от тук създателите на филма изказаха една много интересна хипотеза: че всъщност ,когато се роди левичарче, то бремеността е започнала като многоплодна, но по някаква причина единият ембрион не се е развил, оцеляло е само левичарчето...

радостче, моят случай беше такъв!!!...и по тази причина и по ред други се водих патологична бременност и ме тъпкаха с хапове и за задържане и с кви ли не още.....абе...
мак мерси за подседката...аз да си призная нещо не мога да се оправя в таз бездънна яма от инфо във форума...иначе с къде по-сложни неща се оправям...но при мен го има малко и синдрома на щрауса....но все някой ден трябва да си извадя главата от пясъка....

п.с. как се връщате от лични обратно в темата? сори, че ви занимавам, ама явно наистина не мога да се оправя....Simple Smile)

# 108
Amen на твое място бих потърсила поне още 2 мнения на невролог.. влез в здравния справочник там иам имена а може и тема да пуснеш.. ако диагнозата се потвърди бих опитала с хомеопатия - задължително класическа.. ако няма опасност за детето не бих му давала трансквиланти.. имена на класически хомеопати също в здравния в подфорум "хомеопатия и алтернативна медицина"
а за връщането от лични направо в темата има настройка в профила..

# 109
Момичета моля за съвет, като говорим за това ровене в нета и плашене, на път съм да се побъркам  #Cussing out
Никол оше ходи за ръчичка прави една две стъпки сама, на едно място седи стабилно, обаче като ходи за ръчичка леко замята едното краче навън. Аз го забелязах това ама мислех че е нормално, защото на ортопед е ходила като бебе, крачетата и са еднакви, лази си добре, стабилна е. Свекърва ми (мед сестра) ми се обажда по телефона днес и вика, това замятане не е нормално да не е луксация, и ме вкара в егати филма. Сега записах час за ортопед, ама чак на 17,ровя в нета за това замятане, ту пише че е нормално, ту че е кво ли не, имаше статии даже за церебрална парализа  Напрово седя на компа и рева. Аз верно съм си паника и от мухата правя слон, ама сега до 17 сигурно ще се побъркам. Моля ви кажете ако някое детенце има подобно замятане. Аз все си мисля че е нормално Cry

# 110
 joya недей чети нищо!!!Имам една позната и тя като теб книги ,интернет -побърка се от глупости!!Спокойно едва ли е както ти го представят.Отидете на преглед доктора да ви види ,но съм сигурна,4е не е страшно.Не плачи без причина моля те!

За лявата ръка-аз съм левогярка по рождение не е страшно Peace!Пиша с двете ръце,че навремето и майка ми ми е връзвала лявата заради глупостите в училище-така било прието!Сега освен да пиша друго не мога с дясната!А как рисувам с лявата...... Joy

# 111
Joya, без паника - Ангел често замята крачета, ама си ги сменя, ту едното, ту другото, върви доста като пате (което малко ме притеснява, но още не съм се наканила да го заведа на ортопед). Поне, ако четеш не чети по форуми, а по медицински сайтове, че по форумите е бъкано със силно изкривена информация....

Еми, как сте? Дано бързо се оправя Евичка  Praynig

# 112
  • София
Днес няма Т., но мнооооого дриска  Shocked След час ще излезе изследването, вчера имаше кървави нишки в памперса, изкарах си ангелите. Дано не е дизинтерия или салмонела.
Иначе е весела, прави пакости, което сега много ме радва. Натискам я да пие оризова вода, лечебна хумана не иска, давам ентерол и хидрасек. Поне кърма не отказва  Praynig

# 113
Бети,като те чета се сещам за Никола,абсолютно по същия начин беше и той-мноооого дрискане(30 памперса за 3 дни изхаби) и само АМ поемаше...Пробва ли свещичките?

# 114
Оффф, Всички болни дечица да се оправят бързо. Като чета и на мен ми стана кофти  Sad.

Аз съм същата, joya, като прочета нещо или чуя и започвам да се побърквам (за това имаше даже някаква диагноза). А в Часът на Мама като бяха казали, че "ако детето стъпва на пръсти, това е някаква степен на церебрална парализа"  #Crazy.А Юли отначало точно така стъпваше. И аз много се паникьосвам, но не трябва така да се вживяваме в нещата. Бъди търпелива и аз искрено се моля всичко да ви е наред  Praynig.

Вомитусхил, аз пък съм слагала за разхлабване (след 4 дневен запек). Но това беше отдавна. Странно че се предписва и при разстройство  newsm78

# 115
  • София
Amen, и аз мисля че се притесняваш повече отколкото е необходимо. И аз бих ти препоръчала да се обърнеш към хомеопат. Но преди това трябва да я прегледа невролог и не един може би. Те ще кажат дали има нещо. Надявам се, че е не нещо, което да те тревожи. Иначе и аз съм доста левичарка, освен че пиша и се храня с дясната, доста други неща правя с лявата и не хич не ми е удобно с дясната. Баща ми също е левичар, та сигурно е по наследство, но няма за какво да се притесняваш.
Дребната и тази нощ не спа добре и сутринта си повърна и закуската, после пък си ожули лицето навън и изобщо много й се събра. Като се събуди ще почна да й давам от Дентокинда, пък дано има ефект  Praynig Тези кътници са много гадни. Да излизат по-бързо, че се измъчи детенцето.

# 116
ох на нас излиза5 на веднъж .гледам да сме на вън повече, че не се търпи вече.Приятна разходка на всички които ще излизат 1stroller!

# 117
 joya моят син замяташе с едното краче (и ходи на пръсти) като се мъчеше да ходи за ръчичка, но това беше преди 2 месеца. Викнах ортопед, прегледа го и каза, че няма за какво да се притеснявам (не му били разтеглени сухожилията) и ми показа каква гимнастика да прави. Сега вече не замята крачето, но продължава да ходи на пръсти. Заведох го и при педито тя каза първо е момче, второ е недоносен, тъй че има време да проходи както трябва. (майка ми каза , че и аз съм ходела на пръсти както и тя самата, може да е нещо генетично?)
Бързо оздравяване на всички дечица

# 118
  • София
Нашето педи пък ни предупреди, че е нормално да се ходи на пръсти и да ходят като патета...щото патешката походка си е ясна, ама там няма замятане....Педито каза още, че крачетата не трябва да се кривят навънка или навътре при ходене....Друго за което се сещам е че може обувката нещо да не му е удобна...на една позната така стана...при събути боси крачета си ходи оки, но като го обуе едното краче някакси го изхвърляше в страни и после напред/за мен това е  замятане/..дано сте ме разбрали...
Днеска пробвахме ДК ОЗи...доста вкусно, направо и аз си хапнах...моите манджи определено са по безсолни, а кремчето направо си беше сладко...Кати си изяде второто на обяд и десерта към 17 часа ...супата остана... newsm78всъщност незнам кога да й я дам...щото сега ще цока....

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 19:45 от EmiR

# 119
  • София
Хубаво нещо са детските кухни за по-мързеливите мами (като мен Embarassed)
Докато си чакахме реда за държавната около един месец, взех 5-6 пъти от Ози. Аз бях очарована, ама Алекс яде 2 пъти десертите само. И реших, че няма нужда да поръчвам обяд за мен Crazy Сега от 1ви вече имаме купон и яде, но не винаги.  Давам основното на обяд и малко от десерта. Следобяд доизяжда десрта, а вечер супата, ако благоволи да хапне. Кърмата още е незаменима Joy

Общи условия

Активация на акаунт