Колички за близнаци - продължение :)

• 49 690
  • 367
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Жабче, аз я гледах тази количка преди време в Хипото и ми хареса, с едни чувалчета за зимата става перфектна. Дават я малко по-тежка от моята, но ми се стори по-лека и по-удобна за дигане и сгъване. Свалянето по стълбите е кофти момент обаче. Аз скоро оставам без помощ при свалянето и съм решила да вземам лятна, не знам как ще свикна с нея и все отлагам момента.  Peace

# 301
Относно този модел на Чиполино, мога да дам мнение, тъй като ние купихме именно такава. Количката е почти същата, като модела на Кангару и Фил&Тедс - малко по-скъпа от първите, много по-евтина от вторите. Предимството й е, че е с големи гуми и маневрена, и доста компактна като за близнашки модел. Всъщност не е много по-широка от една средна единична количка, промушва се сравнително добре. Кефи ме и наличието на само 1 предна гума, което според мен я прави допълнително маневрена. Добре се справя и с качването и слизането от тротоарите. Обаче си е тежичка - 17кг. Отне ми известни тренировки, докато почна да я бутам без умора в ръцете. При това бебетата ми са още мънички. Не мога да я вадя и слагам в колата, налага се мъжът ми да го прави. Дали влиза в асансьор не знам, понеже ние в блока нямаме.

# 302
Жабче  HugHeart Eyes
Аз пък бях много доволна от Макларъна, точно защото беше лека и влизаше в малкия асансьор без проблем с двамата вътре.

Да попитам, някой да е виждал двойна количка, но лятна и по-лекичка, че двамата са 26кг. вече, защото моето влакче е хубаво, обаче няма дъждобран, а и е много открита предната част, та се чудя като ги вземам от ясла, ако е лошо времето как ще ги прибирам  Thinking.

# 303
Касиди,аз съм с количка TFK и съм супер доволна!Недостатъка на количката е че е тежка,но пък както Танини е казала се управлява доста лесно,заради големите гуми и е много маневрена,при нас също е ужасно разбито!Нашите бебета се родих в края на май,количката купихме след раждането,без зимни кошове,но със зимни чувалчета и дъждобрани мрежа.
...................................
Phil&Teds е другата количка,на която се бяхме спряли ...

Не съм Касиди, но и аз да помоля за повече инфо - за Това TFK ли става въпрос? Има ли пълно легнало положение? Извинявам се, ако вече е отговорено, но не намерих отговори... Blush Ако някой има представа и къде се предлага на най-изгодна цена? Предполагам ми е рано още да се включвам в темата, но като чета колко трудно се избира количка за близнаци и ми се иска да се консултирам с опитните майки. Hug

А този модел предлага ли се изобщо в България?

# 304
  • София
Каси, и аз мисля за същото в момента  Simple Smile. Искам да взема лека лятна количка. Доколкото знам Ария Туин е най-леката лятна количка за близнаци. Но е доста парички  Confused Другия вариант е да взема две колички тип чадър и да ги закачам една за друга. Но не знам дали ще бъде удобно  newsm78.
Ако някой знае друга хубава количка, да помага  Praynig .

# 305
strelche® да затова ТФК става въпрос,имаше ги в пигиса,но явно в момнта и там не се предлага.И да има пълно легнало положение,три положения на гръбчето,5точкови колани и т.н.
в сайта на Пакостник я има количката може би мейл до тях,за да кажат имат ли я налична. Hug
 lorraine ние взехме арията на пег перего,тежи 9кг.,аз бях с две колички по едно време и не ми беше хич удобно,все трябваше да има някой с мен.Съединявахме ги с планка,която купихме от Джъмбо,обаче не е вариант поне според мен,защото ми беше трудно придвижването по този начин.Освен това с малките колела на летните колички,минаването през тротоарите и дупките беше още по ужасно.Иначе има хубава на Jane, тип влакче но и цената и е хубава http://www.babyplanetbg.com/index.php?m=320&category=153& … %20two&lang=1

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 12:21 от ole

# 306
strelche® да затова ТФК става въпрос,имаше ги в пигиса,но явно в момнта и там не се предлага.И да има пълно легнало положение,три положения на гръбчето,5точкови колани и т.н.
в сайта на Пакостник я има количката може би мейл до тях,за да кажат имат ли я налична. Hug

Благодаря за отговора!  bouquet
Честно казано, не знам изобщо къде се предлага, защото не ми е било на дневен ред - все ми се струва, че ми е рано да мисля за количка, та затова. Но тази беше един от първите, а и от единиците модели, които се предлагат в България и ми харесват. Чета с интерес коментарите ви в кои случаи е абсолютно необходим кош за новородено и кога може да се замени успешно със зимен чувал. Терминът ми е в разгара на лятото и не съм сигурна дали има смисъл от тези кошове.  Rolling Eyes

# 307
  • Някъде там...
Каси, лятото ще имаш възможност лично да побуташ количката, да не губиш тренинг.  Mr. Green Нали си ми съседка, ще се видим някой път.
Аз гледах Ариата в Пигис хаус и много ми хареса. Единствената забележка е, че ми се видя адски тясна, а е за деца над 6 месеца.  newsm78

# 308
Каси, лятото ще имаш възможност лично да побуташ количката, да не губиш тренинг.  Mr. Green Нали си ми съседка, ще се видим някой път.
О, нямаш проблеми, ама никакви. Ти обаче ще тичаш след моите бандити  Mr. Green.

Лорейн, мда, знам за теб, обаче и аз мислех варианта две летни, имам една от Комо вече, обаче май наистина не е удачен вариант да се съединяват, те са толкова фини тези колички, и с тези бордюри и наспирали коли по тротоарите, ще е мъка. Абе ще мисля, не ми е далеч яслата много, та ще видим.  Thinking

# 309
  • Някъде там...
Ще тичам, няма проблеми. Хем тренировка за след година, хем да влизам във форма, че от много лежане ми атрофираха мускулите вече.  Laughing

# 310
Момичета, ние решихме да вземем тази заедно със зимните кошове http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 41abaa6eee2fdb076
Извикна ни инцидентно ходене в събота до Пловдив, да ме ориентирате дали там мога да я намеря в някой магазин Rolling Eyes

# 311
  • Някъде там...
Касиди, тази съм я виждала в магазин 9+ в София. Видях на сайта им, че имат магазин и в Пловдив: http://9plus.eu/shop/index.php?option=com_content&task=view& … id=1&Itemid=5
На мен лично не ми хареса на живо, особено летния вариант - детето спи като костенурче по гръб с вирнати крачета, а и са много тесни седлаките. Количката като цяло е доста обемна.

# 312
  • София
Касиди, така или иначе ще ходиш до Пловдив виж и TFK. Можеш да питаш в отчетните мамите от Пловдив за магазини.

Лорейн, и аз съм със същият проблем. Уж съм се спряла на косатото, ама ще видим, скъпичка е като за втора.
Ето тази виждала ли си я
http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&products_id=229

# 313
Здравейте, момичета! Да се включа и аз най-накрая в обсъждането.
Имаме следната количка ( http://www.adbor.pl/), супер си е:
* превъртаща се дръжка, което си е рядкост за близнашки колички;
*три нива на гръбчетата, независими едно от др.,включително и напълно легнало за новородени;
*пет точкови коланчета;
*зимен и летен вариант на предният борд на количката, това е заради питанките на някои мами по-нагоре;
*общо покривало за крачетата;
*две портбебета, с които бебетата могат да се сложат в количката при по-студено (зимно) време, освен че служат за пренасяне ... аз лично доста си ги ползвах впредвид студовете март-април 2008 г. пък и живеем на 4 етаж и сме без асансьор  та не ми трябваше фитнес;
*дъждобран и комарник, които са поместени в сенника на количката ... само отваряш ципчето и опала ...;
*голяма чанта и багажник;
*върху общият сенник има един голям прозорец отгоре и две по-малкипо-надолу с мрежа, през които  можете да ги наблюдавате ако не са с лице към вас или да служат за вентилация в горещините. Има и още две джобчета отзад за багаж( аз там им слагах шишетата и бибите)
Много съм доволна от нея досега, но е доста тежичка - 23 кг. + моите гадинки - 22 кг. ... сами разбирате за какво говоря.
Когато съм на по равни терени няма проблеми, но ние все още сме си при баба тук на Шумен (за информация целият град е в баири, ту надолу ту нагоре, а аз с тия приблизително 50 кг. си тренирам активно. То засега сме се поспрели ама нали идва пролетта.
Та съм се размислила и ви следя редовно, когато мога де. И аз си меслех за варианта с две отделни колички и приспособленията , бях чела че се продават ама къде точно беше не помня. Искам нещо леко, парен каша духа е казал народа, но пък се чудя лятна ли да взимам или да се спра на комбинирана с цел да се освободя от др. количка ... че то място не остана в къщи то проходилки, люлки, столчета за хранене, кошарки, играчки място не остана. Ние си държим количката в гаража и после нагоре по стъпалата ... за сега се справях ... но пораснаха диваците и ще видим дали ще мога да се справям сама с двамата.
На София, не знам дали ще се затътрим скоро, сме на първият етаж, така че там е лесно ...
Като рових по сайтовете открих една количка (http://www.sezam.bg/32) но не знам нищо за нея. Направих запитване за кг., размери и дали има допълнителни аксесоари като дъждобран и покривалца за крачетата но отговор все още нямам. Ако има мама от Бургас, защото магазина е там, моля да помогне с повече инфо ако е възможно.
Айде , че се поулях с този пост.

# 314
Здравейте, момичета!
Разбрах, че количката е била една бройка и е вече продадена. Жената беше много любезна и тъй като са се обаждали и др. мами ми обеща да провери в склада дали разполагат с още и ще ми пише на мейла. Ще ви информирам ... за интересуващите се.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт