От около половин година живея с приятеля ми в малко село, в което има един магазин за хранителни стоки, две месарници и няколко ресторанта. За всичко останало трябва да ходим в близкия голям град. Приятелят ми има нужда от поправка на обувките и аз си спомням, че близо до един ресторант съм мернала от автобуса табела с надпис "Обущар". Вчера излизаме на вечерна разходка и аз решавам да погледна в Google Maps къде точно е обущарят, за да отидем нататък на проучване. Пиша в приложението "обущар", т.е. Schuhmacher и то ми показва съвсем друг адрес, който обаче е дори по-близо от първоначалния. Казваме си "чудесно!" и тръгваме с бодра стъпка нататък. Стигаме до указаното място и почваме да се оглеждаме като обрани евреи за табела или въобще някакъв знак, че тук се помещава обущар. Тук табела, там табела - тц. Накрая се приближаваме към вратата на къщата и какво четем на звънеца? Hans Schuhmacher. Приятелят ми се хвана за главата, а аз му казвам "ама в приложението пишеше обущар" и му го показвам. А там: Max Schmidt u.H. Schuhmacher (първото име не е истинското). И чак тогава ми просветна, че u.H. не е знак за образователен ценз като M.Sc., а просто съкращение за und Hans (= и Ханс).

И все пак кажете честно: кой нормален човек ще си сложи адреса в Google Maps, aко не става дума за бизнес?!