ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 106 344
  • 617
  •   1
Отговори
# 300
Здравей,bilyana44!
Направих лапарото през май т.г. и платих 450лв за избор на екип(д-р Румен Димитров-невероятен специалист)
Самото лапаро мина по Здравната каса.Изследванията ги направих в Майчин дом,като и за тях си взех направление.Само определянето на кръвна група не се поема от касата-10лв.Та всичко на всичко ми излезе около 480лв. грубо сметнато.
Успех!    bouquet

# 301
  • София
Моето лапаро (беше изместено за тази седмица) мина успешно - сега само остава да чакам и да се надявам всичко да е наред  Praynig

# 302
да похваля и аз моя доктор - Д-р Валентин Марков от Военна болница във Варна. Моето лапаро беше на 1 август и след 2 дни бях в супер форма. Хората от гинекология там са страхотни! При мен няма проблем и  ми казаха, че до 6 месеца чакат да се похваля. След операцията първия месец след цикъла, по време и след овулацията яйчниците направо ме разкъсваха отвътре. Цикълът ми стана от 30дни на 27. Дали е нормално? Но пък деня на ову не се промени? При някоя има ли такива промени? А какво ви казват след лапарото и след отстраняване на проблемите, ако има такива?

# 303
  • Варна
да похваля и аз моя доктор - Д-р Валентин Марков от Военна болница във Варна. Моето лапаро беше на 1 август и след 2 дни бях в супер форма. Хората от гинекология там са страхотни! При мен няма проблем и  ми казаха, че до 6 месеца чакат да се похваля. След операцията първия месец след цикъла, по време и след овулацията яйчниците направо ме разкъсваха отвътре. Цикълът ми стана от 30дни на 27. Дали е нормално? Но пък деня на ову не се промени? При някоя има ли такива промени? А какво ви казват след лапарото и след отстраняване на проблемите, ако има такива?
  Здравей! При мен ситуацията е същата и аз се питам дали са нормални тези  болки?

# 304
s-ena, явно са нормални. веднага след лапарото болките продължиха чак до началото на втория цикъл. сега ги усетих два дни преди ову в левия яйчник, после в десния в деня след + тест /вчера/. днес вече са слаби и отминават. а за болезнените гърди миналия месец да не говорим - направо си бях внушила, че съм бременна. добре си познавам тялото и определено тези болки ме шашнаха. а промяна в цикъла имаш ли след лапарото? вече и без тестове за ову знам кога е - такива ясни признаци не съм имала никога. и розовия цвят на цервикалната слуз отдавам на ову, а си мислех, че е от операцията. момичета, споделете усещате ли нещо по-различно след лапарото.

# 305
  • Пловдив
Аз честно да си кажа след лапарото всичко ми се обърка.Цикълът ми се скъси,овулацията ми стана болезнена,ако я има естествено.Започнах да получавам някакви дърпания и дискомфорт в областта на кръста и бедрата.Първите месеци след лапарото имах цикли,в които ми идваше през двадесет дни.ПМС-то ми стана доста неприятно-подуване,горещи вълни,дискомфорт.
Дано при вас не е така,мили момичета.

# 306
Цецинка, при мен е обратното. цикълът ми стана по-безболезнен, по-кратък от 6 дни, с по-малко съсиреци от преди. усещам го кога точно ще дойде, леко вдигам температура преди това. мисля си, че е логично това при мен. аз имах сраствания в някаква кухина зад матката,  около яйчниците пък съм имала твърда обвивка, което го свързвам с болките. колко време мина след твоето лапаро? и какви са резултатите?

# 307
  • Пловдив
Две години и пет месеца минаха.Резултат няма.При теб лапарото явно е било наложително щом като си имала сраствания и сега би трябвало да има положителен резултат.В моя случай,който засяга само мен и аз просто споделям как е протекло при мен,лапарото беше излишно и аз съжалявам,че се съгласих на тази манипулация.Но аз просто нямам късмет и явно съм една от малкото,при които лапарото има отрицателен,а не положителен ефект.

# 308
не беше наложително. нито съм имала кисти, нито пък се е предполагало за сраствания. беше просто с диагностична цел и док каза да не правя отделно цветна снимка, а при лапарото ще ми пуснат контрастно вещество през тръбите и така и двете едновременно.  по-късия цикъл едва ли е проблем, който да те притеснява. болките при ову са нещо нормално и поне аз сега се радвам, че ги усещам. е, вече подуването и горещите вълни са неприятни, но пък дискомфорта си е нормален преди и по време на цикъл. може би просто преди това не си ги имала, а не че точно лапарото ги е предизвикало. питала ли си доктора си какво мисли по въпроса? може да е просто съвпадение по време.

# 309
  • Пловдив
Ех,да беше само това,нямаше изобщо да го изтъквам,но заради направена фенестрация на яйчниците/абсолютно ненужна/,съм с диагноза намален яйчников резерв.Всичко е обсъждано с лекаря ми,имам и неуспешно ИКСИ,но за сега положението не е цветущо.Следващ опит ИКСИ ще бъде на естествен цикъл.На спонтанно забременяване вече не се надявам.На теб желая успех и вяра,че нещата ще се получат съвсем скоро!

# 310
и аз съм с фенестрация. защо това да е причината за намален яйчников резерв? на мен ми казаха, че това е леко нацепване на яйчниците. аз си го обясних като нещо, което след това минава, т.е. като рана, която после се затваря. кой може да каже повече по този въпрос?

# 311
да, върнах се назад в темата и прочетох. при мен е имало дебела обвивка около яйчниците и затова са ми правили фенестрация

# 312
  • Пловдив
да, върнах се назад в темата и прочетох. при мен е имало дебела обвивка около яйчниците и затова са ми правили фенестрация

Да,за това я правят,но когато е налице тази дебела обвивка,а не така просто защото нещо трябва да се нареже Peace

# 313
казаха ми, че са отстранили тази обвивка - пише я в епикризата като "кистозна формация с тънки стени, изпълнена с бистра течност - фиброзна стена тапицирана с цилиндричен епител - серозна киста". направена ми е кистектомия на параоварилна формация, т.е. както ми казаха това е обвивката. отстранена е, но не пише да е правена фенестрация. 

# 314
пише, че е правен лаваж, но не знам какво е това

Общи условия

Активация на акаунт