76та Немска - "Сигнално жълта" - тема

• 14 410
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Татянка слава богу не ми се е налагало от тогава да се навъртам при детски лекар (чук чук)  Wink

# 226
шоши и в двете ще е добре според мен, но я дай където е по добре. И аz така направих и не го дадох в държавната , въпреки , че беш? и тя ОК. Просто си го оставих в детската към същата органиzаzия в която са яслите. Поzнава си въzпитателките , поzнава си спортната zала, поzнавам директорката ... Е таксите са по високи, но пък ще иzключа много странчни ефекти , тревоги и нерви ... което пак не е малко. А и ако са повечЕ децата и повечЕ ти боледува или не иска д ходи с желание пак толкова ще работиш .

# 227
Татяна, ако видиш адреса, никак не е забутано
мястото на кабинета на Капчо. Или с U2, или с
Ring 45, 46 слизаш и срещу спирката е Arzthaus-ът.
Това е от няколко години. Променили са се нещата.
Но нека се включат мамите, дето живеят наоколо.

# 228
Шоши, ако възрастовата група и пасва по-скоро бих си оставила детето на старото място, особено след като мислиш да дадеш и Емма там следващата година, по-нататък, когато се изяснят нещата в държавната градина може да я преместиш.

# 229
Шоши, щом има ясла и искаш Ема да даваш там - ще е по-добре. След като си и доволна от условията.. Изчакай евентуално да видиш държавната, за да имаш по-реална оценка. Или тябва сега да решаваш Thinking Иначе от 2 места да ги водиш и прибираш си е голямо разкарване.

# 230
Скъпи фенове на Томас, днес от 14ч. има видеочат с Томас и Фади. Всеки фен може да отиде и да си зададе въпросите. Сърфо, да минем да видим, а?  Embarassed
Чатът е на ртл.де

# 231
# 232
по-нататък, когато се изяснят нещата в държавната градина може да я преместиш.
Това не се бях сетила  Hug Прави сте, благодаря ви за мненията.   bouquet Аз като че ли за себе си почти съм решила да си остане в елтерн инициативето, ще го обсъдим днес отново на семейния съвет. Майра, до края на месеца трябва да реша. А новите възпитателки в държавната идват наесен едва.

# 233
Майра, така е, да. Спомням си, че след средата на август започнаха едни дъждове и температурите паднаха до 20-25 градуса. Народа около мен масово недоволстваше, но аз поне можех да дишам Wink Ама юлските жеги си бях като риба на сухо. Дори нощем беше горещо, а аз съм свикнала на прохладните Варненски нощи - отвориш прозореца и спиш рахат... А тука отвориш прозореца и продължаваш да си риба на сухо. И почти никъде няма климатици, понеже логиката е, че няма смисъл за един единствен горещ месец да климатизират сградите.
Иначе, снощи нямаше изненади, явно бебката не бърза да излиза. Но ако така върви, може да се класира и за зодия Близнаци, въпреки че баща и си умира да е зодия Телец, така хубаво се бил разбирал с тях... Wink

# 234
  • Германия
Хе, Жабке, ние с теб май едни и същи четива четем  Mr. Green

# 235
Добър ви ден  Sunglasses
сега да ви тормоzя и аz с едно питане  Confused Wink .Въпроса ми е,ако може някоя мама дето е наясно да ми обясни с 2 3 прикаzки как става работата с ерциунгсгелд,май вече се наричат елтернгелд.Примерно кога,къде и какво се подава горе долу,а и колко са в същност..Понеже нали ви каzвах,че съм отскоро тук,а не сме се сблсквали до сега с тия неща.Сина ми си е раждан в БГ.Само zа киндергелд ми е ясно,Защото миналата година подавахме zа сина..От приятелките ми тук,няма кой да ми даде съвсем точна информация,zащото последната раждала е преди 4год.,а от тогава май са правили промени в zаконите.Та тук има скоро родили и сигурно zнаят добре..За информация,мъжът ми е Зелбщендих(може да не го пиша правилно),а аz откакто съм тук не съм работила.За детските нямаше zначение,но zа теzи мисля,че е важно.И мерси предварително  Hug
Ох,вече съм средата на 6мес.и почва да ме хваща шубето,че време няма zа всичко....

# 236
Скъпи фенове на Томас, днес от 14ч. има видеочат с Томас и Фади. Всеки фен може да отиде и да си зададе въпросите. Сърфо, да минем да видим, а?  Embarassed
Чатът е на ртл.де

Мни не мож се вредиш от побесняли тийнки Laughing

# 237
  • Германия
Desi в Jugendamt се подава молбата за Елтернгелд. Като родиш и в клиниката ти дават бумагите (или акушерката също може да ти ги донесе после на визитите у дома). Сумата зависи от доходите на родителите, на нас ни даваха минимума, защото сме студенти.

# 238
а аз съм свикнала на прохладните Варненски нощи - отвориш прозореца и спиш рахат...

Миналото лято във Варна и ноЩес имахме 30° в стаята, и то не в града, а в Евксиноград, малко на високо, където винаги е малко по прохладно  Crazy Сега сложихме климатик  Mr. Green

ШоШи, ако раzликата в таксата не е фрапираЩа, и аz бих иzбрала таzи, където Диана е сега. Все пак е иzпитано място пък и тя самата на дали Ще иска да се мести  Thinking А ако Емма ходи там, няма ли да полzвате някакво намаление?

Лиска, явно се е местил, аz съм ходила преди 8 години  Blush Иzвинявам се zа обърквацията   bouquet

И аz утре имам термин в желаната ДГ, където по принцип нямам право по местожителство (но искаме наесен да купим парцел там и тогава Ще сме в Айнцугсгебита), та Ще съм благодарна zа някакви препоръки как да се държа, какво да кажа и т.н.  Praynig

Да ви питам неЩо друго. Кога и как нау4ихте децата да zаспиват сами? Ние от 2 дена се хванахме на това хоро.... Ве4е една година Милена си zаспива в леглото, нито й пеем, нито ниЩо, просто стоим в стаята докато е zаспала, което отнема пове4е от 4ас  Tired Напоследък се слу4и неведнъж да се буди преz ноЩта, но вместо да ни търси или да пла4е, просто си бърбореШе неЩо и пак zаспиваШе. Та реШихме 4е е готова и като се върнахме сега от БГ я сложихме да си zаспива сама беz никой в стаята (след оби4айния ритуал, естествено). Първата ве4ер баЩа й иzлеzе от стаята, обяснявайки 4е е иzморен и отива да ляга и той. Тя се раzплака, отиде при нея, успокои я, и пак иzлеzе, и тя си бърбореШе оЩе докато не zаспа. В4ера на обяд бе мой ред, но тя раzбира се ве4е zнаеШе какво я о4аква и имаШе пове4е рев. СноЩи пък се тръШкаШе и се сърдеШе и не искаШе да я успокоявам и ме иzбута от стаята  Shocked Много мъ4но ми стана, а преz ноЩта се събуди с рев и се наложи да отида при нея, неЩо, което не се бе слу4ило от 5 месеца.  Thinking Та сега раzбира се притеснявам да не я травмирам неЩо  Crazy Сега на обяд нямаШе драми (сложих я преди 30 минути, оЩе си говори с животните), но zнам ли какво ме о4аква ве4ерта  Thinking И преz деня днес не беШе в настроение.... Ох, споделете малко опит и мнения, търся си успокоение  Praynig

# 239
не я травмирай. иска да сте до нея какво толкова. Моя не само иска да съм в стаята , а и в леглото  Laughing и да се гушкаме. .. е какво толквоа иска малкото дете , щом е щаствливо и спокойно. Айсе до скив, чЕ zакъснявам вечЕ  Wink

Общи условия

Активация на акаунт