Отговори
# 180
Да за д-р Джеджев мими е права страхотен човек и специалист .
Тази таблица ли имаш предвид -http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

# 181
  • София
mam79, точно тази имах предвид, много ти благодаря  Hug

# 182
Аз днес ходих при личната. За кръвното постепенно ще ми увеличават хапчетата и каза да го давам по-спокойно /което не е ясно как става/  smile3503 Иначе днес бях добре 130/90. За алергиите положението се оказа по-сложно. Не искат да ми дават лекарства. Посъветваха ме да намаля белтъчините /какво ще ям не е ясно  newsm78 / и да си правя отвара от коприва  Confounded  Изобщо вече се чудя как ще избутам до края, голяма борба ще е.

# 183
Сложих адресчето с табличката за килограмите на първа страничка.

# 184
Сложих адресчето с табличката за килограмите на първа страничка.

Ама, мила то вече си го имаше в Съвети за бременната

# 185
  • София
Сев, болеше, но честно казано сега не мога да си спомня много самата болка. Истинските болки и зор беше около час и половина.
Като цяло раждането ми мина съвсем нормално, като по учебник за първо раждане.Тогава ми се струваше ужасно, но след 2 г. нещата се уталожват.
Но ще разказвам  с подробности като наближи.

# 186
Здравейте  bouquet Днес бях на преглед и ме измериха от всякъде..ханш..таз..въртяха ме като пържола Joy доки каза да огранича сладкото, което по принцпип не обичам и не ям, но иследванията при бременните варирали и можело да се покачи без да ям сладко.Кръвното си ми е нармално за мен 100/60 Laughing и каза че макар да не ми личи да внимавам понеже съм качила вече 5-6 кг а съм още в 4месец и половина..покрай празниците се отпуснах, но наистина ще се стегна сега.

Относно секрета на мен ми взеха днес и ми гледа шийката доки Laughing Знам, че е добре да се вземе до края на четвърти месец и после към края каза доки.За разни инфекции и т.н.Това, че трябвало да се вземе чак в 5 месец и ли назнам си кога по-нататък за мен няма логика:

1. Защото може вече да е на лице някоя инфекция..през бременността са повече от обикновенно!
2. Трябва да се види добре шийката на матката в какво състояние, при момичета при които е скъсена/назнам така ли се води точно/ се прави манипулация за да може да протече нормално бременноста и да се износи бебчето.

Еоs[/b], дано всичко е наред  Hug

# 187
Благодаря ви за мененията, момичета!  bouquet Тоя въпрос не ми беше никак ясен. Явно като му дойде времето доки ще си направи необходимите изследвания.
Между другото на мен никой не ми е мерил ханша в началото на бременността.
Severinka не е вярно ,че таза не се мери в началото на бременността ! Мери се с едни големи щипки,мерят се няколко показателя мужду точно определени точки-еднакви за всички жени.Получените резултати показват до колко е широк таза ти за твоята конфигурация на тялото.Преди раждането отново се измерват тези точки и като се вземе предвид размерите на бебето се решава дали е възможно или не да се роди по естествения път.

# 188
Сев моя изпит е на 15-ти, но имам да предам една гадна курсова на 16-ти... затова сега гледам да избутам горе долу курсовата, пък после ще мисля за изпита Simple Smile
предната сесия изпитите ни бяха в 4 поредни дни, бях луднала, но сега поне имам по около 4 дена между изпитите, кофтито е че и в работата сега е лудница... ще се справя Simple Smile взех си отпуск днес и утре за да напиша и да науча Simple Smile
ina.gg мерси, сега всички ще можем редовно да се следим дали сме големи дунди  hahaha
Сев а за раждането... казаха ми няколко познати, че след като са ходили на йога, по-лесно са родили... аз затова драпам да тръгна като минат изпитите... все пак това са мускули... всичко е въпрос на тренировка... а за епидуралната има толкова много отрицателни мнения... че си мисля, че колкото и да ме боли, ще издържа дори и 1 ден, вместо после цял живот после да си нося последствията ( болки в кръста, мигрена... и това са леките...) вярно че не е хубаво да се мисли най-лошото... но болка болка, ама 1 ден...  а и друга мама каза, че не се усещат напъните на бебо и накрая се разкъсваш... затова ще тренираме и ще родиме преди да усетиме болка Simple Smile
не искам да засягам никой, това е мое лично мнение и е дадено въз основа на представа за това, което ни очаква... Може като тръгна да раждам да не мисля така, но засега съм твърдо против упойките!

# 189
Момичета благодаря ви за честитките  bouquet
bidapet честито сини гащи, ще ставаме свекита един ден Joy
На мен секрет ми взимаха във втория месец, но това го направиха защото бях в болница и било задължително по клинична пътека.
Тоя доктор дето ми препочъча секцио във втория месец и ме наплаши от естественото раждане, също ми искаше някаква сума от порядъка на 1400 май беше, като отделно трябваше да си платя на Св. София 500 лева за престоя Crazy ooooh! Кожодери с кожодери, някой го обръщат на печалбарство #2gunfire #Cussing out
Сега съм при моята докторка в Шейново в понедлник и ще я питам за тия антицелулитни кремове, защото сестра ми се маже от 2рия месец на бременноста, сега е в 8ми и продължава Thinking

# 190
Severinka и мен не ме мериха. Специално повдигнах въпроса. Явно накрая е по-важно.
Цитонамазката е безопасна по всяко време. Мен ми взеха... 16 седмица ли беше.

Момичета, явно до толкова са прецизни докторите,които ви водят консултацията-говоря по здравна каса!
Цитонамазката създава риск за ембриона особено в началните месеци от спонтанен аборт.За хора като мен това е недопустимо(при положение ,че имах проблеми с ъс забременяването).Аз се подписах,че не желая цитонамазка!Риск има ,за някой е незначителен,но всеки си решава за себе си.
8Eos8 не прави категорични изявления,съдейки само по себе си!Много ми се иска да не се изказваме категорично за неща за които не сме сигурни.Така може да заблудим останалите.

# 191
Nikozi,

баща ми е Златко и затова реших Златина , ако е момиче.А свеки  е Иванка, но аз не сикам Иван и се спрях на Ивайло.Още не знаем пола и казахме на двете семейства какво сме решили да си знаят и да не ни питат и...да няма сърдити Laughing Така сме решили, иначе второто ще е с някое по-нестандартно име Joy Бианка например Joy ох как си говоря, то едно да си родя пък тогава ще мисля за второ.
Крисси, баща ми е Здравко ,а майка ми Иванка ,твърдо съм решила да е на тяхно име.Май заедно ще умуваме!

# 192
Сев, който е разсеян и не гледа))) Коригирах поста)))
За цитонамазката моята лекарка също по тези причини не ми е направила досега, заради риск.

Elichka_mama ох не знам как ще следим, но отивам да си купя един дънки онзи ден и казвам на продавачката дайте ми най голямия рамзер и тя ме гледа  така Shocked . Обувам ги, те ми висят и тя - Ама те май са ви големшки, казах й че има мегдан за запълване и си ги взех, но тя май на разбра защо ги взимам толкова големчики))))

# 193
Никози, в какво се изразява риска от цитонамазката?И аз бях чувала подобни неща, но вече няколко лекари ме опровергаха.Не казвам в никакъв случай, че трябва да се прекалява с тези прегледи, моя лекар ми обясни, че при нормална бременнсот два такива прегледа са достатъчни, ако няма проблеми.Освен това ако има наистина проблем с шийката на матката да речем и трябва да се прави манипулация за да се износи безпроблемно плода как ще се разбере, ако този преглед се остави за накрая?Може преди това да доведе до сериозни проблеми с бебето..просто ми стана интересно и затова питам за да зная на теб как са ти представили нещата?

За имената с удовоствие ще дам идейки Hug
Благодаря ви за мененията, момичета!  bouquet Тоя въпрос не ми беше никак ясен. Явно като му дойде времето доки ще си направи необходимите изследвания.
Между другото на мен никой не ми е мерил ханша в началото на бременността.
Severinka не е вярно ,че таза не се мери в началото на бременността ! Мери се с едни големи щипки,мерят се няколко показателя мужду точно определени точки-еднакви за всички жени.Получените резултати показват до колко е широк таза ти за твоята конфигурация на тялото.Преди раждането отново се измерват тези точки и като се вземе предвид размерите на бебето се решава дали е възможно или не да се роди по естествения път.

С това съм абсолютно съгласна!Трябва да има база за сравнение с началото, за да се знае какво е станало и с колко точно се е разширил таза!

# 194
  • София
Здравейте и от мен! Аз не че сега ставам но от сутринта бърборя по телефона. Embarassed

Наистина много се вдигнаха цените на раждането, дори в държавните болници ако искаш да те изражда конкретен доктор сумата пак излиза горе долу толкова. Аз по-принцип съм по-склонна да си избера доктора, да му имам пълно доверие, да е препоръчан, а пък парите майната им. За сватбите си дадохме в пъти по-големи суми, а сега за децата си да се циганим.... Иначе ако не си избираш екип можеш и безплатно да минеш. Аз не бих рискувала да попадна на който и да е.

Относно разкъсванията, те не се дължат на самата епидурална упойка. Казаха ми, че когато дойдат напъните напъваш само когато ти каже доктора. Иначе без значение дали си с упойка можеш да се сцепиш яко.

Аз съвсем се ошашках с тези грешки при определяне пола на бебето. Явно до последно не е много разумно да се набляга на розовите и сини цветове при покупките. Въпреки, че вчера баба ми каза, че сега и без това е модерно момчетата да носят розово Laughing

8Eos8, ти какъв точно хирург търсиш? За гърдите можеше да отидеш в спешния кабинет на Шейново, нямаше да те върнат. Иначе тези идиоти в Пирогов биха ти обърнали внимание само ако ти изтичат червата. Ама и те не са виновни, че са се нагледали на какви ли не ужасии.

Сиска, успех на изпита! Peace

shareez, термина се определя по датата на последната менструация. И сама можеш да си го сметнеш. Данните от ехографа са само ориентировъчни. Той определя термин според размерите на бебето, но някои деца се раждат дребни а други 4кг, така че си е относително. Термина се записва на първата страница на картона и със сигурност не се определя по ехографа. Моя го определиха за 15 октомври по цикъл а всъщност вървим две седмици назад заради дългия ми цикъл. Добре че знам кога ми е била овулацията, че звучи стряскащо.

Общи условия

Активация на акаунт