Пак земетресение?

• 41 088
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 765
  • в центъра
Изгрева е прекрасно нещо,радвам се че малко се разведри темата Peace А паниката е последното,което ни трябва - даже не ми се и мисли,какво ще стане,когато по улиците излязат 2 милиона паникьосани хора ooooh! ooooh! Peace

Ама рано сутрин май ви липсва чуство за хумор, незнам кой е по-паникьосан   bouquet

# 766
  • Linz
Ама са 3 труса в Гърция.Първия е най-силен.3.6.нищо,че е на Крит.
Втория 3.1.Третия 3.3.

Отивам и моя багаж да спретна Simple Smile Whistling
И в Гърция ли люлее? Shocked

# 767
  • в центъра
Втория 3.1.Третия 3.3.

Абе хора, престанете да намесвате Гърция, тия трусове дето ги гледате там са толкова далече, че въобще не сте ги усетили !

# 768
  • София
Втория 3.1.Третия 3.3.

Рени, ето тук следиме: http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=list

# 769
  • София
Добро утро! И ние с детето се събудихме малко след 7 от труса, но таткото само каза, че май пак ни е раздрусало и си заспа отново.  Laughing

За погребите в Южния парк - живея буквално до тях, но някои хора живеят върху тях (застроиха ги , жилищна група Южен парк, на който му се рови къде са).  Peace Иначе бяха бомобубежища, като деца и тинейджъри даже влизахме в тях (по едни стълби надолу, страшнички си бяха), че нали имаше един период, когато всичко се разпадаше и нито се охраняваха, нито пък им бяха останали катинарите и ключалките.

# 770
Добре де, нали за снощното казаха, че е било под Южния парк. В крайна сметка къде е било? И защо един час след труса ни една медия нищо не е съобщила.

снощи по канал 3 от самото начало коментираха земетресението и звъняха на някакъв директор на гражданска защита, на някакъв от кремиковци и на бойко

# 771
  • София
Гърция я люлее от няколко дни.На 14 срещу 15 е имало още 4 ,но по-слаби.От 2.5 до 3.2.

Бимбо,не казваме,че сме ги усетили,просто споменаваме и Гърция,и най-вече говорим за броя на заметресенията и силата им.ЗАщото за 2 дни имат 10 земетресения,а ние се надяваме второто да ни е последно.

# 772
  • Linz
Сега вече започва да си пуска лъчите  Laughing
А аз си пускам щорите, че тия лъчи идват право в очите ми.

Относно Гърция- далече е, но ако и там има трусове бих се притеснила вече. Геологията на Европа, и в частност на Балканите, ми беше слабост едно време.

# 773
  • София
малко успокоителни думи...

Сградите у нас трябва да могат да устоят на силен земен трус
У нас  по отношение на сградите действат правилници, които са за много висока степен на земен трус. Сградите в София и България се строят така, че да устояват на земетресение от девета степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник, да могат да запазят живота на хората. Така са направени нашите правилници. Това каза в предаването „Кой говори” по Дарик Влади Калинов, директор на Дирекция „Контрол по строителството” към Столична община.
и тук има още: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=255900

# 774
  • София
Искам да го пипна аз сега Поци, който ми гарантира, че няма повече да има. Като ме разлюля сутринта, чак подскочих. Нямам нерви, значи....

# 775
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Бимбо, то само май хумора в момента ми остана, е-малко е черен,ама поне го имам,така че - ще се справим Peace Peace

А относно медиите - и аз се ядосах ,когато снощи, вместо веднага да кажат нещо, някаква информация,ей така - за успокоение на народа - след половин час чак,започнаха да текат едни ситни надписчета в горният край на екрана, което ми звучеше от сорта - поради профилактика на Майката Природа,утре мобилни няма да имате Peace Crazy Crazy

# 776
  • Sf
Уточниха данните: 7 км ЮИ от София, 17 км Ю от Нови Искър. Вече от техни собствени източници.
Това като локация ми е трудно да го определя - Дървеница, Младост?

# 777
  • София
Аврора, не мога аз да легна на тая кълка със строителството. Живея в централната градска част, в кооперация от миналия век. Mr. Green

# 778
Аз и при двата труса не чух тътени или бучене.
Първия трус ме изхвърли нагоре,а втория ме люля в страни.

# 779
  • София
малко успокоителни думи...

Сградите у нас трябва да могат да устоят на силен земен трус
У нас  по отношение на сградите действат правилници, които са за много висока степен на земен трус. Сградите в София и България се строят така, че да устояват на земетресение от девета степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник, да могат да запазят живота на хората. Така са направени нашите правилници. Това каза в предаването „Кой говори” по Дарик Влади Калинов, директор на Дирекция „Контрол по строителството” към Столична община.
и тук има още: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=255900
Аурора,да ти кажа изобщо не вярвам на написаното.Като знам новото строителство как се строи и стените как се нацепват за няколко години само,представям си при земетръс как ще е . Whistling

Общи условия

Активация на акаунт