Майчинството - счетоводно - 10

• 108 402
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
Най-добре така ще направя. Още веднъж благодаря за отделеното време, Дейзи!

# 1 066
Здравейте,имам въпрос-предполагам че вече е отговаряно на него,но темите са много обемни и търсенето е трудно.
Болничните на базата на заплатата от последния месец ли се изчисляват или на база средното за посл. 6 масеца? Понеже аз излязох в първичен болничен на 09-05 и след това от 16-05 в болничен след ЛКК. На 22-06 получих един превод от НОИ и след това на 30-06 втори превод.Ако е на база последна заплата сумата се връзва,но ако е от 6-те месеца няма начин да са ми превели толкова много.Малко вероятно е 2-рия превод да е за юни а и сумата е странна -130лв. Имам изкаран ПИК,обаче не мога да открия къде съм го прибрала,та ако може някой да ми отговори и да ми спести разкарването до НОИ   bouquet

# 1 067
Мерси, Дейзи   bouquet

# 1 068
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор Дейзи!

Всъщност ми се иска този договор на 4 часа да го прекратя, че работата там ми идва в повече, или евентуално да изляза в болнични още след 3 месец на бременността, но пък ако изляза в болнични няма как да работя на ТД на друго място (предполагам само) и мислех, че е вариант също да се регистрирам като самоосигуряваща се. Но пък там нямам ни най-малка представа какви са условията.

Та, всъщност препоръката е да сключа безсрочен ТД на 8 часа в другата фирма и после от там ще си ползвам майчинството, а там където работя на 4 часа може и да преустановя, че работата ми идва в повече, а трябва да почивам.

А мога ли да работя на двете места и от двете места да изляза в болнични? И ако изляза в болнични сега (след 3 месец от бременността) , то всъщност няма да имам пълни 6 месеца работни и на каква основа ще ми изчисляват майчинството?

Извинявам се за може би глупавите и объркани въпроси!

Благодаря предварително.

# 1 069
Здравейте, извинявам се ако вече е отговаряно на въпроса ми но не открих отговора.
Малкият ми син навършва 2 години на 06.08. 2008 г. - за месец Август следва ли да ми изплатят майчински ?
Благодаря предварително.

# 1 070
Здравейте, извинявам се ако вече е отговаряно на въпроса ми но не открих отговора.
Малкият ми син навършва 2 години на 06.08. 2008 г. - за месец Август следва ли да ми изплатят майчински ?
Благодаря предварително.

Не за целия - само 1-6 август дните  Peace

# 1 071
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Благодаря предварително.

Не за целия - само 1-6 август дните  Peace

Не, само от 1-ви до 5-ти. Отпуска е до навършване на две години.
По мои сметки би трябвало да ви преведат 31,43 лв.

# 1 072
Благодаря за бързия отговор Дейзи!

Всъщност ми се иска този договор на 4 часа да го прекратя, че работата там ми идва в повече, или евентуално да изляза в болнични още след 3 месец на бременността, но пък ако изляза в болнични няма как да работя на ТД на друго място (предполагам само) и мислех, че е вариант също да се регистрирам като самоосигуряваща се. Но пък там нямам ни най-малка представа какви са условията.

Та, всъщност препоръката е да сключа безсрочен ТД на 8 часа в другата фирма и после от там ще си ползвам майчинството, а там където работя на 4 часа може и да преустановя, че работата ми идва в повече, а трябва да почивам.

А мога ли да работя на двете места и от двете места да изляза в болнични? И ако изляза в болнични сега (след 3 месец от бременността) , то всъщност няма да имам пълни 6 месеца работни и на каква основа ще ми изчисляват майчинството?

Извинявам се за може би глупавите и объркани въпроси!

Благодаря предварително.

Можете да работите на две места без проблем ако сбора на часовете е до 12 часа на ден. Ако към момента на излизане в болничен сте на работа и на двете места трябва да вземете два болнични листа, да попълните след тва всички документи в 2 екземпляра. Ако излезнете в отпуск преди да имате 6 месечен осигурителен стаж ще ви признаят ползването на болничния, но обезщетения ще ви плащат след като съберете необходимия стаж.

# 1 073
Здравейте,имам въпрос-предполагам че вече е отговаряно на него,но темите са много обемни и търсенето е трудно.
Болничните на базата на заплатата от последния месец ли се изчисляват или на база средното за посл. 6 масеца? Понеже аз излязох в първичен болничен на 09-05 и след това от 16-05 в болничен след ЛКК. На 22-06 получих един превод от НОИ и след това на 30-06 втори превод.Ако е на база последна заплата сумата се връзва,но ако е от 6-те месеца няма начин да са ми превели толкова много.Малко вероятно е 2-рия превод да е за юни а и сумата е странна -130лв. Имам изкаран ПИК,обаче не мога да открия къде съм го прибрала,та ако може някой да ми отговори и да ми спести разкарването до НОИ   bouquet

Базата е последните 6 календарни месеца преди този в който излизате в болнични.

# 1 074
 Rolling Eyes Здравейте, имам следното питане - осигуровките ми за Май са внесени, целия юни съм била в болничен -  а още нямам нищо изплатено.

Значи ако болничните за юни са били подадени в Нои на 30.06 кога да очаквам превод - нали вторник оформят, а в четвъртък ги нямаше...

# 1 075
а, и още нещо - мога ли от страницата на НОИ да разбера дали болничният за юни е приет, т.е. да не би да има проблем с него?
Нищо, че не  е изплатен, мога ли да видя дали е приет?

# 1 076
  • София-Младост
а, и още нещо - мога ли от страницата на НОИ да разбера дали болничният за юни е приет, т.е. да не би да има проблем с него?
Нищо, че не  е изплатен, мога ли да видя дали е приет?
За сега няма такава възможност.

# 1 077
Rolling Eyes Здравейте, имам следното питане - осигуровките ми за Май са внесени, целия юни съм била в болничен -  а още нямам нищо изплатено.

Значи ако болничните за юни са били подадени в Нои на 30.06 кога да очаквам превод - нали вторник оформят, а в четвъртък ги нямаше...

Ако на 30.06. можете да чакате превод на 15.07.

# 1 078
 Embarassed много ви благодаря за отговорите, явно бързам - защото предният месец на 03.06 ми бяха превели за Май месец, въпреки, че осигуровките не бяха внесени още /първите 2 седмици на Май бях болничен, последните 2 не/ и реших, че и този път ще е така бързо.  Embarassed

# 1 079
Моля за малко помощ, елементарен ми е въпросът, но аз не успях да си намеря отговор - след навършване на 2 г. искам да си пусна неплатен отпуск до навършване на 3 год.
Каква точно е процедурата -
1. Молба за отпуск по чл. 165 - за какъв срок, направо за 1 год. ли?
2. От коя дата - от датата на навършването или от следващия ден - в моя случай 27/07.
3. Разбрах, че се зачита за трудов стаж, а има ли някакви осигуровки, например здравни и в какъв размер?

Общи условия

Активация на акаунт