Редно ли е да се прави кръщене на дете под една година?

• 37 703
  • 189
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Може да си кръстите детето когато поискате...и на 3 месеца и на 3 години и на 30 години Wink вСе си е редно.

# 76
Благодаря на всички за отговорите,като ви слушам твърдо реших да го кръстим това лято,определихме 15 август,понеже е хубав празник,остава само да се разберем с попа дали ще има възможност на тази дата.

# 77
  • София
А виж на голям празник не бих кръстила....обикновенно мн хора изират тези дати и кръщенетата стават като на конвейр, доста претупани, едни въз други....Wink

# 78
Можете да  го кръстите когато пожелаете.
Колкото по малко е детето толкова по добре.

# 79
Виктор е кръстен на 20 дн след раждането .Падаше се Лазаров ден и беше много спокойно в манастирчето,където бяхме .Не виждам нищо нередно в това да е преди годинката .

# 80
  • Попово
Защо да не е редно? На Йони направихме кръщенето на 10 месеца, някои правят и до 40 дни. Вие си решавата кога, важното е да не са пости.
и на двамата ми сина кръщенетата бяха преди годинката, съобразихме се единствено с тоа да не е през пости заради курбана  Peace

# 81
  • Пловдив
Аз направих кръщенка на 1г., но защото исках да е с първият рожден ден на малката наведнъж.
И ние така ще направим.

# 82
  • София
Редно е.

# 83
  • Варна
Ако питаш за "редно" религиозен аспект - всичко е редно след 40-тия ден, колкото по-рано се кръсти детето, толкова по-добре.

Ти в какъв смисъл питаш?
Peace

# 84
Редно е , разбира се  Peace

# 85
След 40 ден и чистата молитва може да се кръсти детето. Няма никакви пречки за това, дете се кръщава по всяко време на годината, без значение деня и мястото. Peace

# 86
Лично аз не виждам проблем , дори по рано е още по - хубаво !  Grinning

# 87
А защо пък да не е редно???

# 88
Не, не мисля, че е рано.  Peace

Чистата молитва НЕ кръщава детето.

# 89
  • На тиха улица
Че какво нередно може да има?
Дъщеря ми е родена ноември, 2007, записахме и дата за кръщене през юли, ако е имало нещо попа щеше да каже.
Аз самата съм кръстена в Рилския манастир преди да навърша една година, както и аз кръстих кръщелницата си, когато беше 8 месечна.

Общи условия

Активация на акаунт