През ДЕКЕМВРИ ще покажем на света, най-красивите деца!

• 11 896
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Здравейте, отдавна не съм писала май, ама вие много сте се отчели  Laughing
На мен ми направиха пълни кръвни изследвания, захар, урина, микробиология и т.н. и ми попълниха един картон с тегло, височина, талия и един размер под пъпа, който не разбрах, тегло и т.н. Това беше в 10 г.с. Цитонамазка не правих, защото имало опасност да прокървя, а и си правих януари. Най-съвестно ходя на преглед през 6 месеца. Вика ме отново на преглед в началото на юни. Тогава ще съм 13-14 г.с. и предполагам ще е прегледа за 4 месец. Това с БХС и ФМ не ми е много ясно. Забравих да питам лекарката и незнам за следващия преглед дали няма да е късно. Май за всичко, което не е към ЗК трябва да питаш или направо да я накарам да ми обясни. Иначе тази седмица се чувствам страхотно. Като ям начесто нямам проблеми с гаденето. Дори преди малко се катерих по едни первази и стълби, че на работа сменят дограмите и махнаха щорите и яко пече, та закачах пауси. Дори и корема ми се поприбра. Явно се е подувал заради червата, имам колит. Не съм качила нито грам и всичко си ми става. Относно плащането по ЗД - гинеколога не ми взе пари, за кръв, урина и микробиология дадох 4 лв, а за кръвна група и резус фактор - 2 лв. Мъжа ми трябва ли да си изследва кръвна група като съм с положителен резус фактор и кой би трябвало да му даде направление, знаете ли.
nolita  , теб кой те следи. Имаш ли идея в Бургас къде се прави БХС и ФМ, че не ми се пътува до София или Варна.
Таткото още не е идвал с мен на преглед. Май малко го е страх. Иначе много се радва и после си гледа снимчицата  Laughing. То и до сега само последния път ме видяха на коремен видеозон, иначе само на вагиналния. А и не знаех, че до 4 месец трябва да се гледа с коремния с пълен пикочен мехур, че не се вижда иначе ясно.
И аз не мога да спя добре. Особено това пълнолуние ме мори винаги. Сънувам адски живи кошмари. Иначе съм изпълнена с енергия, спокойна и много  щастлива.
Много усмивки на всички!  bouquet

# 106
За пускането на татковци в Токуда - вчера доста семейства имаше в приемната, но само един влезе с жена си и изобщо не е питал, директно си влезе с нея.
Мен вчера се опита да ме гледа на нормален ехограф през корема, но нищо не се видя и само констатира, че ми е празен пикочния мехур. А предишния път като бях на вагинален лекарката даже ми се поскара, че не съм пишкала. Явно при единия трябва да е пълен, а при другия празен пикочния мехур.
bubabo защо има вероятност да прокървиш при цитонамазка?

# 107
  • Бургас
Ами има вероятност да прокървиш, защото за цитонамазка се взимат клетки от шийката на матката с едни четчици и от тях. Така ми обясни докторката. И може би, защото лигавиците набъбват и има по-голяма вероятност, от колкото като не си бременна. На мен са ми правили преди 3-4 месеца и за това не ми се рискуваше да правя, не е нещо опасно предполагам, ама си стига стреса. Иначе е хубаво да се прави цитонамазка на 6 месеца. Simple Smile

# 108
Добро утро и от мен   bouquet

Да се отчета, че се записах на ЖК при д-р Евтимова в Токуда, много внимателна и отзивчива.
Дали  има други декемврийски мами при нея?

И да се похваля, че гаденето и повръщането намаляват, а апетитът се увеличава  Laughing

Пожелавам ви прекрасен слънчев ден, изпълнен с много усмивки  Hug
Zdravei Dani! I az hodq pri neq. Vse o6te e rano i ne sum se zapisala za JK no imah dva pregleda do sega. Vnimatelna e, no ponyakoga qhva metlata osobeno kogato ima jeni po ZK. Tq raboti samo edin 4as sedmi4no po zdravnata kasa i ako ne si pla6ta6 vsi4ki sa mnogo kiseli, no puk s usmivka kazvat "30 leva" Simple Smile abe taka e napraveno, 4e za vsi4ko da pla6ta6 zdravo i tova e! Na poslednia pregled da vidim dali ima surde4na deinost Evtimova mi kaza: "Ako prokurvi6 idi v nqkoia bolnica, no ne tuka za6toto nqma da ima mesta"  Shocked Predstavq6 li si!

# 109
НЕ мога да ги разбера тия хора и това си е! Какво значи да яхва метлата и да ходиш в друга болница #Cussing out Тия хора за хипократова клетва нещо чули ли са? Още повече, че независимо дали парите идват по здравна каса или си ги плащаш на ръка болницата си ги получава.  И ти по един или друг начин си плащаш.
Аз затова съм се записала при д-р Кирякова по здравна , а не при Евтимова, защото и друг път съм чувала за грубото й отношение. А вчера я видях и определено не беше на кеф.

# 110
И двата пъти Евтимова ме е гледала с вагинален, аз все си мислех, че с друг не гледат на този ранен етап. Явно си има значение. Таткото влиза с мен само в първата стая, после при видеозона не го пусна, но ми каза, че мъжете ги пускат от вън, а не с нас навътре по стаите.

Na poslednia pregled da vidim dali ima surde4na deinost Evtimova mi kaza: "Ako prokurvi6 idi v nqkoia bolnica, no ne tuka za6toto nqma da ima mesta"  Shocked Predstavq6 li si!
#Crazy #Crazy #Crazy Вярно ли така говори?!

# 111
To4no tova imam predvid i za sujalenie napulno vqrno 4e taka govori. Az sum go 4ela i v drugi forumi, no vse si misleh, 4e preuveli4avat. KOgato e v nastrenie si4ko e OK, no kogato ima mnogo 4aka6ti pacienti (a tova se polu4ava zaradi renometo na bolnicata i zatoto platen pregled NE vru6tat) i na neq i se strupva mnogo rabota nai-veroiatno. Kakto i da e! Ne mi puka, samo vsi4ko da e nared.
Az o6te neznam ni6to za izsledavnia, dori ne znam koi e li4nia mi lekar tui kato ot 4 godini ne sum hodila Sad

# 112
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Тези доктори бе... Thinking

# 113
За да се запишеш на женска консултация трябва да отидеш и да вземеш от личния си лекар направление номер 3, с което отиваш при гинеколога, който си избрала да ти следи бременността. А изследванията можеш да си ги направиш като се запишеш на ЖК - полагат ти се!

# 114
  • София
И аз нещо почнах много кошмари да сънувам Sad Сигурно от хормоните- тази нощ сънувах че има ядрена война представяте ли си ! И то без да съм гледала или чела каквито и да са подобни филми/книги;
Добре поне че /да чукна на дърво/ не сънувам гадории за мен и бебо

# 115
За да се запишеш на женска консултация трябва да отидеш и да вземеш от личния си лекар направление номер 3, с което отиваш при гинеколога, който си избрала да ти следи бременността. А изследванията можеш да си ги направиш като се запишеш на ЖК - полагат ти се!
Toku 6to zvunnah na telefona, koito imam ot zdravnata knijka i se okaza, 4e tazi doktorka ve4e ne raboti v su6tata poliklinika, no o6te si me vodi pri neq kato pacient. Dobrata novina, koiato nau4ih e, 4e sega June moga da si smenq li4nia lekar. Tukmo 6te se zapi6a nqkude po-blizo do nas. V kraina smetka za edno napravlenie mi trqbva Simple Smile

# 116
Здравейте!
Да се включа и аз в отбора на декемврийки - казвам се Венета, от Варна съм, на 34 години, и чакам второ дете на 27 декемри.
Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност, добри лекари и много добро настроение!

# 117
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

като чета мненията ви за Евтимова и Токуда, просто се чудя, защо ходите при нея, след като се държи лошо с вас? И всеки път да се чудите дали"не е яхнала метлата"? Колкото и добър специалист да е...не е незаменима. Има толкова добри и внимателни лекари, че няма смисъл на такъв"човек" и печалбар да му вдигате акциите.

Аз се записах при моят АГ- работи по ЗК и е толкова внимателен и добър. Разпитва за всичко, за да се запознае с общото състояние на пациента и не го интересува че отпред има 10 чакащи пациенти. Сам ми измери мерките, кръвното и др. показатели.Просто обръща голямо внимание на всеки. Гледа на видеозон и дава снимка, всеки път, нищо че ни се полагат само 3-4 по ЗК. Даже, бз да съм го молила ми даде моб. си телефон, ако имам някакви оплаквания или прокървя.

И тук става въпрос за Лекар от ДКЦ, който не е частник, но държи на всеки един пациент. Но дори и да работи на частно, просто би си заслужил всеки един лев!

Тъка че момичета, Naughty не допускайте да се подиграват с вас, хора, които гледат само как да ви вземат парите! Търсете си правата и ги отстоявайте!

# 118
Напълно си права! След следващия преглед ще реша дали да остана при нея или не, но в момента имам две приятелки, които също ходят при нея и са много доволни! За това за сега се задържам при нея, докато не ме ядоса Simple Smile

# 119
  • Бургас
Някой правил ли си е изследване за Токсоплазмоза? Трябва ли да си правим? Моите родители имат котка и се зачетох в разни статии по въпроса с бременност и котка, и съвсем се обърках. Оказва се, че превантивно трябва да спазваш добра хигиена - миене на ръце и на сурови плодове и зеленчуци, а месата да са с добре топлинна обработка. Май поради тази причина не трябва да се ядат луканки и синьо сирене. Ако съм разбрала правилно излиза, че това са превантивните мерки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт