Отговори
# 540
За спирането на майчинството, когато детето тръгне на ясла/ДГ е описано от ясно по-ясно тук и не само. Peace

# 541
  • Върху лъчите на Слънцето.
А защо пък вие софиянците да сте с предимство ? След като вие твърдите че София не е хубаво място за живеене идете някъде другъде!!!!   Mr. Green Ама не ви стиска ? Да не мислиш че е лесно! Интересно на кого ПЛАЩАМЕ СКЪПИТЕ НАЕМИ ,на вас старите софиянци! Така че вие не ми говорете за данъци!Плащаме си прескъпо за да живеем София! Ще ми порасне детето ще ми се махне този проблем от главата и един ден вие ще почнете да идвате по провинцията и ще искате да живеете там на чист въздух,море , на спокойствие и и едва ли ще бъдете дискриминирини като  столичани

Като ви е прескъпо - какво търсите тук!? А квартирите по морето да не би да са евтини? При вас важи принципа "Ден година храни"! Хайде стига, моля! С удоволствие бих отишла да живея в Павел Баня, например, но като животът ми и всичко около него е изграден тук как да го направя? Защото аз не съм от тези, които могат да загърбят родителите си на първо място, и още куп неща!

# 542
  • София
А защо пък вие софиянците да сте с предимство ? След като вие твърдите че София не е хубаво място за живеене идете някъде другъде!!!!   Mr. Green Ама не ви стиска ? Да не мислиш че е лесно! Интересно на кого ПЛАЩАМЕ СКЪПИТЕ НАЕМИ ,на вас старите софиянци! Така че вие не ми говорете за данъци!Плащаме си прескъпо за да живеем София! Ще ми порасне детето ще ми се махне този проблем от главата и един ден вие ще почнете да идвате по провинцията и ще искате да живеете там на чист въздух,море , на спокойствие и и едва ли ще бъдете дискриминирини като  столичани

Като ви е прескъпо - какво търсите тук!? А квартирите по морето да не би да са евтини? При вас важи принципа "Ден година храни"! Хайде стига, моля! С удоволствие бих отишла да живея в Павел Баня, например, но като животът ми и всичко около него е изграден тук как да го направя? Защото аз не съм от тези, които могат да загърбят родителите си на първо място, и още куп неща!

Ей, я поуспокойте топката, моля. Тук не е място да се мери кой е по-по-най. А да се намери разумно решение (което май се оказва много трудно).

# 543
  • Върху лъчите на Слънцето.
А защо не се помисли и за майките като мен, които чакат детето им да бъде прието в ДЯ или ДГ, за да започнат работя? Защото никак не е лесно да живеем само с една заплата и да ми звънят от Топлофикаця, че борчовете ми станали еди каква си цифра... За това работещиаят родител не е редно да има предиство пред мен - нали и моето и неговото дете имат еднакви потребности? И двете деца ще искат шоколадче и да се повозят на количките за 1 левче! Не мисля, че това ще е справедливо предимство.  Naughty

# 544
  • София

Хайде стига с тези глупости!!! Извинете ме за резкия тон, но вече мисля че се прекалява!!! Може ли да ми кажете РЕАЛНО основание за искането за такова предимство??? Ама наистина основание, не "Аз тук съм роден"! Какво предимство може да е това? Кое е нещото, с което един такъв човек трябва да е по-ценен от друг ако щете и от чисто прагматична гледна точка, обяснете ми! По-горе blanc ми обясни как данъците били без значение, но в такъв случай, аз не виждам кое е това нещо, заради което може да се иска предимство за месторождение на родителите в София.

# 545
  • София
А защо не се помисли и за майките като мен, които чакат детето им да бъде прието в ДЯ или ДГ, за да започнат работя? Защото никак не е лесно да живеем само с една заплата и да ми звънят от Топлофикаця, че борчовете ми станали еди каква си цифра... За това работещиаят родител не е редно да има предиство пред мен - нали и моето и неговото дете имат еднакви потребности? И двете деца ще искат шоколадче и да се повозят на количките за 1 левче! Не мисля, че това ще е справедливо предимство.  Naughty

А ти защо си мислиш, че си единствената в такова положение????? Нека се спазва добрия тон и не се отклоняваме от темата.

# 546
  • на странно място ......
Не съм чела всички мнения, нямам и намерение. Влязох в темата защото и аз съм засегната.
Според мен, каквото и да се направи, решение няма да се намери, така или иначе 5000 (повече или по-малко)деца остават без места в ДГ.
ОБЩИНАТА да строи градини, а не блокове в дворовете на ДГ.  Crossing Arms #Cussing out #2gunfire

# 547
  • София
 newsm10 Проблемът е, че поне следващият прием ще бъде отново силно ограничен!

# 548
  • София
Момичета, тази тема трябваше да бъде за предложения и обсъждания, не за караници!

# 549
  • София
Започва да се губи смисъла на тази тема като гледам, с тези спорове до никъде не се стига ...

# 550
не може да се разсъждава че някой е подобрявал условията в градината докато е било едното му дете и за това има право и за второто, а ма който е с едно дете също ще подобрява условията, а като няма второ каква компенсация да иска...направо си е виц, а с това кой бил роден в софия и имал повече права е ...така ли си възщитавате децата

# 551
  • София
Драги съфорумци, умолявам ви, ако ще се оплаквате и мрънкате, пишете в съседната тема за страстите. За разкриването на нови места няма 2 мнения, но тази тема не е за това (ама няма кой да чете назад). Ако вече сте изказали предложение и мнението ви не се е променило, то няма нужда да го повтаряте 25 пъти. Извинете ме за малко резкия тон, ама толкова глупости, колкото се изписаха тук в последните 2 дни, отдавна не бях чела - то не беше пресяване на баби, които да се задължат да ни гледат децата барем до 100-годишна възраст, софиянци-кореняци от римско време, цените на квартирите по морето...  Shocked

Моля ви, да се върнем конструктивно на темата - ако имате идея за критерий, напишете - КАКЪВ КРИТЕРИЙ, ЗАЩО да го има (и ако може основанието да не е само "защото моето дете така ще влезе по-лесно"), КАК да се доказва. Не е сложно.

# 552
  • гр.София
 cvyrche, трудно бих го обяснила ,понеже не съм спец. Но Бойко Борисов редовно се жалва по медиите,че данъците на София отиват Републиканския бюджет, а оттам му отпускали смешно ниска сума после. Та оттам съдя.
 А не е ли така и по провинцията?

Да не се ръфаме-нали ще има анкета и за регистрация в София и ще се види-да има  или не и от какъв период да е .
Ако не-да се връщаме на варианта-никакви предимства,осигурен вход по първите 3 точки (по които всички сме за) и останалите -на лотария по време. -Това е новото ми предложение .

# 553
  • София
Уф, не си се ще пак до лотария да опираме! Иначе съм съгласна с предложението на Бланк, само ако може да се измисли да не играе времето като фактор!

# 554
аз лично правя предложения и коментирам други, изобщо не се жалвам

Общи условия

Активация на акаунт