Декемврийското дете скоро ще почива на море

• 24 884
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • София
n_nova,  ако го остави у дома, нали трябва и тя да си остане... кой ще храни семейството?
Мая също ходи на градина (както и голяма част от децата тук), та не мисля, че в нея е проблемът. Мая откакто е на градина почти не е боледувала. После и от училище ли трябва да го спре и да го обучава у дома? (Надявам се да не ме разбереш погрешно - не се заяждам!)

Деска, евала! Просто се надявам сега да не прихвана и аз, щото обикновено последователността е такава! А моят план е не за другата, а за по-по-по-по-по-по-по-другата година.... Иначе Мая му е измислила име вече - Митко... само ако не е мъжко не знам кво ще го праиме... Димтиричка може би Wink
Стискам ти палци всичко да е наред, да имаш нужната подкрепа, както и една лека и безпроблемна бременност със съответстващото леко и безпроблемно раждане. Много целувки от нас!

Ели, да не даваш жокер Wink ?!

# 181
  • София
Забравих - Мартинитата ще ги пием в петък, нали? Крис, ела да спиш в нас, ако Монката не реши да дойде...

Монка, какво става, нали щеше да идваш, душо?

# 182
Деска,ти просто ми скри шапката!!!!  ЕВАЛЛЛЛАААА!  bouquet
Ели,мерси за музикалния поздрав! Hug
Люска
,разбрах,че и ти не можеш да чуеш думите,първо реших,че си тананикаш писмено  Mr. Green Думите са "Обичай ме,на инат ме обичай" .Иначе и аз се чудех какво се пее.

# 183
Янче, нали ти писах , че почнах да водя Яна на ортодонт. В петьк ще ходим да и дават пьрвото апаратче и понеже ходим почти всеки ден за момента не мога да мрьдна никьде . Надявам се скоро да почнем да ходим по ведньж на месец и тогава трьгвам по страната..   Mr. Green

Деска, браво за смелостта.   Hug  И аз искам три , ама май ще поизчвакам още малко Марти да порасне....

Криси, не ти свьршиха мьките , мила.  Hug 

Чоча, искам и аз вече на шезлог на моретоооооооо Sunglasses   Кьде сте....

# 184
  • София
Честито, Десиииии! Много се радвам за вас! Чудесна новина, сигнализирай като се официализира, ще ни бъде добър повод да се напием дружно за твое и на бебето здраве!

Елено ма, ти няма ли вече да раждаш? Емката няма ли да си идва до София? Пък и Мартин, дет се вика, ще има нужда да се поразсее, че то много емоции, много нещо, сигурно и следродилна ще те тресне....Много съм разбираща, ще знаеш, ще му вляза веднага в положение  Mr. Green

Гледам, петък нещо се заформя....Ама тия анонси на оная въртоглавата за след 11 часа нещо не одобрявам. Предлагам тези, които си нямаме нищо вързано до 11 часа, нито пък спешни случаи (мъж на легло например), да се видим по-раншко, а?

# 185
ми Янче кво ми пречи дет се вика
да доведа Вики Мартин и него да гледа, да види как е със зет вкъщи или с три деца, което си избере
n_nova кога ще пием кафе с теб а? Виж детето не ми е болно от детската, на кумата детето е колкото него, живеем в една къща, ходят в една група, играят в един пясък, като близнаци са - тя не боледува, не и колкото него. Моя е грешката, че още в началото го емнах с АБ, а не го оставих да ги преболедува, от там му падна и имунитет и всичко, моя е грешката, че детето не се лекува само с хомеопатия, защото заклет лекар песимист, днес ми каза - слушай, давай му хомеопатични
да споедля, сериозно очаквам в световен мащаб най  скоро съвсем официално да излезе на 1-во място хомеопатията, ще видите Peace
кво за петък - къв е плана Rolling Eyes

# 186
ооо Деска!
Айде честито и от мен!!! Много смел ход едно-след друго трички  Hug Надявам се всичко да е ок!

Тук съм бе,
няма страшно, доброволно май и този път няма да раждам Tired ще ме чакат до 15.7., и да съм си отивала с чантичката в родилното... Миналия път ме чакаха две седмици, сега казаха че само седмица ще ме чакат и ще ме взимат... вчера бях на докторица...запис на тонове... ала-бала...няма нищо интересно да се случва, другата седмица пак...
за спането... не мога много да спя, на всички страни ме боли, или сърби и по сто пъти ходя на кенеф... и така зяпам на нета по никое време после...

Емата ще я ескортираме с бабето към Софето, само гледай Ванеса да не забегне на море или насам натам август  Thinking Mr. Green
Майка ми се гласи да идва като се роди бебона, мъж ми се гласи да си бие камшика докато майка ми е тука...след 15.7. май ще съм дежурна за изпращане и посрещане  Whistling Mr. Green

# 187
  • София
Ели, траеш си за жокера...

мкп, Нелата предложи преди тва да идем на кино...

Крис, за какво ще го водиш и Вики кат има пълна къща с роднини? Просто за да си спестиш едни 15-20 кинта ти предложих тоя вариант... Иначе те ако имат да ти дадат едни излишни може и да си се прибереш, не е проблем Wink

Мони, каза само че ще я водиш профилактично, не знаех че сте започнали лечение.

# 188
Крис, съжалявам за вчерашните каши.... да потърсите все пак друг УНГ /знам, че Френгов не ви е първото мнение/, но може би по-доброто решение е да отидете наистина първо при Чам, ама айде аз да не давам много акъл, щом още сама не се наканвам. Във всеки случай - надяявам се да сте се поуспокоили!

Деска, честито, макар и да е било неочаквано! Дано всичко е наред! аз - дет се вика - дори мъничко благородно ти завиждам!

А Ели се измъкна от подпитването на Янче за името Wink

за петък ще следя, но не знам дали ще стане.

А как е кака Ванеса с градината?

# 189
[Люска[/b],разбрах,че и ти не можеш да чуеш думите,първо реших,че си тананикаш писмено  Mr. Green Думите са "Обичай ме,на инат ме обичай" .Иначе и аз се чудех какво се пее.
Мила моя майнольо, тоя път хич не си ме разбрала! Hug Ти как си представяш, че ще се вживея и ще превърна в химн на Републиката песен, дето не съм й схванАла текста. Twisted Evil Този текст, който цитирах, е с авторски права на Дилята. Понеже на нея никак не й е известно що е то "инат" /Хък, хмммм Mr. Green/, та затова си го предъвква с нов смисъл - всъщност без всякакъв смисъл. Laughing Същата трансплантация имаме и върху думата "тъгата" от другата култова песен. Детето си я пее "дъгата" и хич не я преживява - нит с водка, нит с утеха. hahaha
Да. Пък Елито се пробвах да я проследя един ден, като бях по-свободна. По повод името на онова чакано чудо, което ще прилича на мен - по зодия. Mr. Green Май я заподозрях в едно име тогава, но пусто възраст - забравила съм! ooooh!

# 190
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green големи сте агентки ей  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Без бой не казвам, и това си е  Mr. Green

Люска, чнче, Маймунка и сие  Grinning
било е фалшиво нещо... не съм го споменавала никъде още... до последно се опитвах да променя мнението на бащата, че той го измисли този път... само го доизмених... с една буквичка и това беше... ама вече се примирих... не търся алтернативи, Емата говори за бебето по име вече като се сети за нещо около него...

# 191
Аааах, че интересно, Ели... Я дай Емка-бадемка насам, само за малкичко... Mr. Green

# 192
  • Sofia
Монка,на Несебър.За съжаление почивката днес ми свърши Sad Алтернативата е да остана сама с детето,че мъж ми има много работа до края на месеца,ама хич не ми се седи сама. Живот и здраве август пак Laughing
Деска,честито миличка!Стискам палци този път наистина да е мъж,че се изтормози вече Wink И да караш спокойна бременост в почивка и радване на каките Hug
Петък няма да мога да се включа,ако нещо сформирате другата седмица съм на линия Peace
За детската градина какво да кажа,аз съм твърдо за детето да ходи на детска и мисля,че не е това главния проблем за болестите.Нашта градина ще работи цяло лято,15 дни ще има сборни групи,15 дни ще бъдат в друга сграда,че ще правят ремонти,но иначе няма да я затварят.Смятам да се възползвам и Вики да си ходи на градина

# 193
Yanche аз само споделих, какво решение съм намерила. Знам, че е много трудно в днешно време единия родител да остане у дома за да гледа детето, или да се наеме жена за тази цел, но за нас в момента това е единственото решение. И двамата с мъжа ми работим, като заплатите ни са от средните за страната. Откровено да ти кажа, че се налага да пресмятаме точно семейния бюджет, за да се справим със ситуацията (да заплащаме редовно за грижите на детегледачката). Надявам се, че това положение ще е времено, докато детето поукрепне и подсили имунитета си. Както и Чут Чут пише от прекалената употреба на АБ имунитета на децата се срива тотално и е нужен един период за възстановяване. Моята дъщеричка от декември до май е пила от всеки вид детски АБ, който е пуснат на пазара (прекарахме 2 бронхопневмонии - и двете в болница, 1 ангина и 1 отит и още куп вирусни и бактериални инфекции). Тук трябва да отбележа, че имаме посещения в градината общо не повече от 20 дни за половин година. Обикновенно на 3 ден сме вече със някакви симптоми. Много от родителите в нашата градина водят децата си недоизлекувани, но и ти си права има такива със по-силен имунитет, който не са склонни към често боледуване, за съжаление ние не сме от тях. Така, че според мен, когато няма друга алтернатива този вариант също е добро решение.
ЧутЧут кафето е от мен. Ще се видим когато кажеш (живеем наблизо) -  може през някой от почивните дни, или през седмицата. Аз съм до 17.30 на работа, но сега деня е дълъг и ще смогна до 18.30 да се домъкна до Курило или Кумарица. Тъкмо и децата ще поиграят и ние ще се видим. Чакам предложения за ден, час и място.

# 194
Янче, аз я заведах профилактично . Той ни прати да направим панорамна снимка и на нея се видя , че постоянните зьби нямат място кьде да поникнат и ще излязат накриво. Затова сега 12 месеца ще ходи с едно силиконово апаратче , което ще и разшири малко челюстта и ще понамести малко излизащите нови зьби. Хубавото е , че ще го носи само докато спи и 4-ри часа през деня + едни упражнени с езика , които ще си прави. После като поникнат всички постоянни зьби ще видим как са и тогава ще се решава на място дали ще слагаме шина или не. Прегледа ме и мене , но цената която ми каза ( 3770лв. + още 300 за пьрвоначалните прегледи ) ми се видя доста висока , дори и за 24 месечно лечение . Лечението на Яна сьщо няма да е много евтино , така че аз май ще поизчакам за моите зьби.

На Марти в градината им правиха профилактични чревни изследвания. На нашето момче му открили ламблии и сега търябва да пие едни супер гадни хапчета 3-пьти на ден. Пада голяма борба докато го пие -  а трябва 10 дена да му го давам. Моля за идеи как да му го давам без да се гоним из кьщи 10-15 мин. с ревове и молби... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт