Идея за онлайн "Арт базар"

• 25 955
  • 242
  •   1
Отговори
# 30
Подкрепям!

# 31
  • Бургас
Страхотна идея - бих участвала с удоволствие и като продавач и като купувач

# 32
и аз бих се включила с удоволствие,в този форум има мами със златни ръце ,с радост бих си купила нещо ,или да измайсторя нещо............
  bouquet  bouquet

# 33
Да, аз също мисля, че идеята е да е нещо като macorani.com или продавалника, но с още повече възможности и добра организация. Едно от основните неща е да се запази общността на майките, защото се познаваме донякъде и имаме по-голямо доверие.

Да поясня за мацораните малко повече, като автор на сайта...
Идеята ни е от преди Коледа. Защото хем искахме да събираме парички по някакъв начин(за точно определен дом), хем да остава по малко и за нас за нови материали.
1. в момента има неща не само от съфорумки, но предимно. Напливът продължава.
2. Признавам, че сайта е супер несъвършен, но толкова успях да направя с малкото си свободно време.

Моите изводи, от опит:
Задължително трябва да има %- както за благотворителност, така и за човека, който ще се заеме с поддръжката(разбира се няма да е зле към бг- мама да е- може и подфорум да е).
В случай че условията на това, което съм сигурна че ще осъществите, ме удовлетворяват., бих се включила. Peace

Успех!
Ще следя темата...

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 23:29 от мимиту с кeрилeзация

# 34
  • София
мимиту, благодаря ти, че се включи. Съгласна съм с изброените трудности. Така и аз си ги представям, а най-вероятно пропускам някоя.

За процента благотворителност си представям да може да се избира за всяка продажба - например най-малко 5%, после 10%, ... или 100% . Така майките ще могат да избират съобразно и личните си възможности. Също за благотворителните организации, аз си мислех, че може да имаме договор с повече организации и самата  авторката да избира къде да отиде дарението. Което предполага по-сериозна финансова организация. Но пък дава повече свобода и е по-демократично. А явно и трябва и по-сериозен сайт с безплатните варианти не съм сигурна дали може да се организира.

# 35
отговарям тук  Mr. Green(всъщност, оттатък просто се записах Wink)
Страхотни идеи за % благ. и за избора на организация.
Цитат
А явно и трябва и по-сериозен сайт с безплатните варианти не съм сигурна дали може да се организира.
което предполага пари за хостинг и поддръжка, имай го в предвид...
А осъществяването на сайта? Това пак са средства...
Аз лично силно се надявам да може да се осъществи поне като подфорум към нашия. Мисля си че това би било най- доброто и лесно решение, стига да позволят. А места- подфорум на Хоби или на Благотворителност.

Много се надявам този път да се получи нещо общо  Peace

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 23:31 от мимиту с кeрилeзация

# 36
  • най-шареното място
Разговорът става все по-по същество и това е чудесно.
И аз се записвам тук както Мимиту оттатък Simple Smile

Може би е добре да се профилират темите /като не е станало досега, поне от тук нататък/, защото вече има дублиране на съдържание.

Или да се дискутира само тук /защото другата е обща за бизнес/ или тук творческата , там  - бизнес частта.. Има и други варианти, де.

Така обаче се получава пинг-понг между темите.

Мимиту, разглеждала съм сайтът няколко пъти, но сега като знам и нещата от кухнята, го харесвм още повече. Simple Smile
И подкрепям забележката да не се подценява изграждането и подръжката на сайт, ако се прави извън форума. Никак не е за пренебрегване. А и цитираните цени за БД са ниски за съжаление. Ще трябва бюджет.

# 37
Може би е добре да се профилират темите /като не е станало досега, поне от тук нататък/, защото вече има дублиране на съдържание.

Или да се дискутира само тук /защото другата е обща за бизнес/ или тук творческата , там  - бизнес частта..

Peace

и аз твоя го заглеждам отдавна с възхита  Peace

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 13:57 от мимиту с кeрилeзация

# 38
Аз искам пък да питам, как точно става това с благотворителността? Защото ако е като продавалника, как аджаба аз ще обявя нещо за 10лв, че го продавам (а то няма да се продаде, т.е. ти винаги може да ги направиш същото и може да продадеш 4-5 бр примерно), та ще дойде някой да си го купи, ми аз може да не дам нищо за благотворителност. Никой не може да те задължи. Със сигурност ще има хора дето ще дават, ама...някак ми се губи тази част. Затова ми е интересно вие как сте го решили този въпрос (е, ако нещата минават през вас е ясно, ама ако се продава от човека, който го е направил, а замисъла е точно такъв).  newsm78

# 39
не знам....10 процента благотворителност, някакъв процент за поддръжка на сайта, процент печалба за автора, плюс труд плюс материали....цените ще хвърчат до небето  newsm78

# 40
тъкмо си мислех че съм пропуснала тоя недостатък...
Но за общата идея, която се обсъжда тук си мислех, ако се направи към бг- мама, да има такса от авторите на година примерно 5лв. която ще отива за поддръжка на подфорума(който не си плати таксата, да няма право да си пуска нещата там). Така и самия форум ще има някаква печалба от това.

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 23:32 от мимиту с кeрилeзация

# 41
  • София
Аз искам пък да питам, как точно става това с благотворителността? Защото ако е като продавалника, как аджаба аз ще обявя нещо за 10лв, че го продавам ....

Аз точно тук си мисля, че базата данни ще помогне. Периодично организациите ще изпращат отчет с получените дарения и ще се засичат даренията с продажбите от сайта. . Ама когато е обявено, че от една продажба 5-10% отиват за благотворителност  е редно да се спази. Може купувача да го е купил точно с тази цел, да направи дарението. Това е част от договора. Най-ниският процент ще е 5%. Може и на 6 месеца авторите да изпращат даренията си, да дават банков документ, ако са много малки сумите.

На коментара на тити: Магазините работят с 20-25% надценка. Арт базара си го представям по-социално ориентиран, т.е можеби ще се издържа и с 15% отстъпка. Ако някой иска да отдели 50 или 100% за благотворителност вече е негово решение и ще изработи продукта безплатно.

# 42
  • най-шареното място
Въпросът с благотворителността /правилното отчитане и коректността на участниците/ се решава с използването на магазин. Така се отчита всяка стотинка.
Ако е форум или галерия, нещата не стоят така, но пак има начини да се избегнат неяснотите с подходящи правила. 
Според начина на реализация ще се намери и оптималния вариант.

# 43
Много ми е чудно защо Бг-мама не ни отговаря.Дори да е отрицателен отговорът ,мисля че вече трябваше да го има.Най-добре е да започваме сами.Някой има ли идея Продавалника как е създаден?Според мен е добър като ориентир.Може би първо трябва да разберем горе-долу какви са цените за изработка и поддръжка,после да видим колко са желаещите да участват/за да се съберат парите/,да решим кой ще се заеме със организационните въпроси/според мен този човек трябва да получава някакво възнаграждение/.Това са само набързо нахвърляни идеи,но трябва да започнем да действаме.

# 44
  • София
svetli333, съгласна съм с теб. Само си мисля, че с организационните въпроси трябва да се заемат няколко човека. Гледах в Продавалника имат модератори за различните теми. Ако само един човек се занимава ще е трудно. И аз не знам как се създаде Продавалника.  А Продавалника има форум, не съм влизала там, но може би ще научим нещо.

арт мама, в идеята за магазина ми се струва трудно това, че стоките трябва предварително да са направени. А понякога е трудно да произведеш много неща. Вярно е, че и в магазина може да пише Мостра, изработва се за ХХ дни. но може би ще е по-лесно двете страни да си контактуват директно.

А да ви кажа мен какво ме притеснява - как ще разберем, че стоките са ръчно направени. Може някой да донесе няколко гърнета от Китай и да каже, че са ръчно изработени в България. Може би да има нещо като представяне в БГ мама на авторите. Не знам

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 18:05 от TanyaMG

Общи условия

Активация на акаунт