Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

  • 28 258
  • 310
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 2 649
Пепи, и аз мерси за показното. Днес пробвах да направя един лилиум от ММФ, ама нещо не става много добре, немога да го надипля и не застава както е показано. Сигурно си трябва с готова маса да се направи, тя май е много еластична. Исках на първия етай на тортата да има по 3 лилиума от всяка страна,а не ми се купува цяла кофа маса само затова. Освен да пробвам тези дни да направя с ММФ от розите, които Пепи е показала и те сигурно няма да станат като нейните, но поне ще е по-добре от лилиуми. Rolling Eyes

# 91
  • Мнения: 24
SVETLANE-благодаря ти много за линкчето сега веднага скачам в него Hug Hug  bouquet

# 92
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Ванчето, не знам дали има смисъл от това, защото тези бои дето е пуснала Аталанта са си с тези имена от съответната фирма производител.
Например - Лимонено жълти и Розово Розово са 2 характерни цвята, които са с такова име от фирмата производител.  newsm78

smile3521

Хайде на желатиновите цветя
   

Кой ще се престраши  Wink

# 93
  • Варна
  • Мнения: 252
Може ли малко по-подробно за тези желатинови цветя-много ми допаднаха,нещо нестандартно е...

# 94
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Днес следобяд спретнах една бърза  торта "Кафе" за вкъщи. Не можа да се стегне добре преди да я разрежа, тъй като домочадието настояваше да яде. И затова разрезът е с размазан крем. Simple Smile





Голям проблем са ми ноктите- постоянно ми развалят фацата на покритието, а не ми се иска да ги режа до дъно, само защото ще правя торта. Close

# 95
  • Мнения: 668
Atalanta - това да не е правено по начин подобен на желатиновото чадърче на van444eto ? Може и да се пробвам, ама днеска ми е кофти ден... Изхабих малко продукти в един неуспешен експеримент, ама утре може пак да пробвам (ако не ме хване шубето разбира се)  Simple Smile
Пепи - Благодаря, благодаря, благодаря!   bouquet
Джемма - много сладка торта, много сладка. А защо не пробваш да работиш с ръкавици, може пък да ти се отдаде?
Аз си купих 2 чифта днес, за оцветяване на тестата и за работа, пък ще видим дали ще мога да бачкам с тях.

# 96
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Нее, не мога с ръкавици, имам 5 чифта, ама не мога и това е, пречат ми. Cry

# 97
  • Мнения: 4 358
Джемма - майстора си е майстор Peace.
Каква торта боже ooooh! и то набързо за кафе за в къщи.
Окончателно ме отказа да си показвам цапаницата - на мъж ми не показвам какви ги вършите.Издигнал ме е в култ hahahaда не вземе да ме детронира Joy
Atalanta - и на мен са ми любопитни цветенцата.

# 98
  • Мнения: 1 965
Хайде на желатиновите цветя
Кой ще се престраши  Wink
АЗ!!!
Само да ми остане малко време, че болничния свърши,  и от утре пак на тръстиката.... А може  и още тази вечер..... защо не...... Само да видя каква тел има в наличност по чекмеджетата, останалото е супер елементарно. Но ще се пробвам с пеперуда. Тичинки не ми се цъцкат.
Джемма - Дълбок поклон за домашната торта.....

# 99
  • Мнения: 7 091
Аз пък мисля да ги пробвам желатиновите цветенца под малко по-друга форма, ама като го направя и видя че става ще споделя каква ми е идеята, че да не подведа някого! Laughing

# 100
  • Мнения: 668
А, ето че се сетих още нещо, което отдавна искам да попитам:
1. Кажете ми качествена марка какао (не това българското, което се намира в обикновените магазини)? Предполагам има на д-р Йоткер, а съм чувала за някакво какао Giordani (Jordani) което било хубаво, но никога не съм го виждала по магазините?
2. Как се правях хубави равномерни фитили от фондан (маса) за да се усучат и направят за украса на тортата? (Моите не можах да ги направя равномерни?)...
Е май това засега, пък после може още нещо да ми хрумне.

# 101
  • Мнения: 4 358
Предполагам има на д-р Йоткер,
Има да Peace - аз съм доволна от него.
Гледам си от Дупница - не може в по големите ви магазини да го няма.

# 102
  • София
  • Мнения: 212
Здравейте, пак да понахалствам, явно не сте ми видели поста преди 1-2 страници. Моля ви кажете с кой фондан е най-добре да се направи "чаршафа" и с кой марципан или пак фондан рози. С какво например са направени розите от 1ва страница? И още нешо много важно. Тортата ще се яде в събота. Кога трябва да се сложи фондана около блатовете? А преди поставянето му колко трябва да престои или се слага веднага , след като се омеси? Много ще съм благодарна да ми отговорите  Praynig

# 103
  • Мнения: 2 172
Ванчето, не знам дали има смисъл от това, защото тези бои дето е пуснала Аталанта са си с тези имена от съответната фирма производител.
Например - Лимонено жълти и Розово Розово са 2 характерни цвята, които са с такова име от фирмата производител.  newsm78

smile3521

Хайде на желатиновите цветя
   

Кой ще се престраши  Wink




 newsm03СТРАХОТНИИИИ

# 104
  • Мнения: 2 172
Днес следобяд спретнах една бърза  торта "Кафе" за вкъщи. Не можа да се стегне добре преди да я разрежа, тъй като домочадието настояваше да яде. И затова разрезът е с размазан крем. Simple Smile





Голям проблем са ми ноктите- постоянно ми развалят фацата на покритието, а не ми се иска да ги режа до дъно, само защото ще правя торта. Close


ТОВА Е СТРАХОТИЙКА СЪЩО!Рядко влизам тук, но се кефя страховито!ВЕЛИКИ СТЕ

Общи условия

Активация на акаунт