Тези гадни напукани пети

• 158 913
  • 315
  •   1
Отговори
# 210
Аз пък супер много съм доволна от едно кремче за пети Кератолин - струва около 4 лв, мирише прекрасно и ми оправи петите за кратко време.А те бяха ужасни  Mr. Green

# 211
  • София
Много съм доволна от един крем на Боди Д, пловдивска фирма. Крем-вазелин Биле VY
за силно напукани пети
http://www.bodid.net/index_bg.php#/bg/Series/Bile/05/
За 2-3 дни ми изчезваха дори и наряняванията от нови обувки /пришки/. Невероятен е.
Търся го от доста време, но не го намирам по аптеките /заради ниската цена най-вероятно, поне в нашия квартал е така Simple Smile/

Майка ми с него си оправи проблемите с лактите /изсъхнала и суха кожа/

# 212
Никой не пише...Май я позабравихме темата... Rolling Eyes
Хайде споделете нещо ново за "старите" кремчета. Laughing

# 213
Много съм доволна от един крем на Боди Д, пловдивска фирма. Крем-вазелин Биле VY
за силно напукани пети
За 2-3 дни ми изчезваха дори и наряняванията от нови обувки /пришки/. Невероятен е.
Търся го от доста време, но не го намирам по аптеките /заради ниската цена най-вероятно, поне в нашия квартал е така Simple Smile/

И аз съм доволна от него. Не съм го виждала скоро обаче. В кварталната аптека си купих крем с избелващ комплекс за лице, пак на Биле. Ако минавам оттам,  ще проверя и за този за пети.

# 214
Не съм имала проблеми с напукани пети,но сега са ми по-груби и ще пробвам някое от кремчетата които споделихте ! Иначе съм ползвала ексфолиант и кремчета на Ейвън,но както казах не съм била зле и не мога да кажа,че има супер ефект.Само е гадно,че от крема дори и вечер да съм се мазала,на сутринта ако е лято ми се хлъзгат сандалите и е ужассс.

# 215
А пък аз да споделя,че 2дни ползвах някакъв глицеринов крем(български,2лв.) вдъхновена от някоя от вас,която пишеше за намазване с чист глицерин(какъвто не намерих)и слагане на памучни чорапки и ефект(за 1ви път)имаше.При това страхотен. LaughingНо да ви кажа мисля,че най-голямо влияние са оказали чорапките,защото преди ок.2мес.,когато го купих се мазах(2-3пъти),но не слагах чорапи и ефекта беше нулев.Може би трябва да пробвате кремовете си като си слагате чорапи. Peace(дори тези,от които не сте били доволни)Ще чакам отзиви!

# 216
Моите са по-скоро леко загрубели, но определено се вдъхнових от темата да взема мерки и да ги подготвям за летния сезон от сега  Laughing
Още сега ще пробвам номера със зехтина и чорапките, а от утре с някое по-модерно средство, тип крем от аптеката  Laughing

# 217
На мен пък никакви кремове не ми помогнаха, докато не си купих ваничка за крака, в която слагам някакви соли от Мъртво море, след подсушаване с пила за пети. Солите и пилата купих от педикюристка.

# 218
Аз се спасих с едно кремче Алое - вера гел. Струва 6.60 лв. в аптеките но при мен подейства като чудо, защото сериозното напукване на петите при мен е и наследствено. УСПЕХ !  Grinning

# 219
  • Бургас
Невероятно добре се отразяват на напуканите пети крем с невен.Освен това използвам и специален комплект за крака.

# 220
  • На морето!
Кожата на ходилата ми е ужасно суха и се оправя с почти всички подхранващи кремове и термо чорапи, а лятото с Шол.

# 221
ох, и при мен този проблем се появява и е просто ужасно.... все пак хубавите ходила са си важни, особено като стане топло и ми се иска да обуя чехличките Sad ето една интересна статийка, която на мен ми върши работа за  Stuck Out Tongue

Красиви ходила за 20 минути

Лятото е сезонът, който позволява на краката ни да подишат на спокойствие, да събират слънчеви лъчи, да очароват с блестящия си външен вид. За жалост жегата, прахта и неудобните обувки, които иначе са страшно симпатични, понякога си изиграват лоша шега и не представят в най-добра светлина ходилата ни. Редовната хигиена е задължителна, но само тя не би могла да ни отърве от гъбички, мазолчета и пр. За това е необходимо да отделяме специално време, което се състои в скромните 20 минутки, напълно достатъчни ни, за да краката изглеждат перфектно – от пети до пръсти:

Крачка 1: Ваничка със соли (8 минутки)
Преди да почистим краката си, трябва да ги накиснем в топла вода с разтворени в нея соли, които ще подхранят кожата на стъпалата, но и ще я направят мека и лесно достъпна за следващи действия.

Крачка 2: Умело измиване (3 минутки)
Освен добре познатия ни сапун, ходилата се нуждаят и от стъргалце/пемза, която да изчисти добре мръсотията (прах, пясък и т.н.), полепнала по тях.

Крачка 3: Поддържан маникюр (5 минутки)
Не е задължително да имаме някакви декорации по ноктите на краката, за да те изглеждат добре. Достатъчно е да почистим нокътя, да го изрежем, изпилим и полираме отгоре.

Крачка 4: Пудра за свежест (1 минутка)
Обикнено в летните жеги ходилата се потят, дори и да не са приковани от плътни чорапи или затворени обувки. От там те се подхлъзват и кожата се изхлузва от каишките на чехли и сандали, а прахта по улиците полепва от тях. Малко пудра/талк ще ни предпази от неприятните мазоли.

Крачка 5: Удобни обувки (3 минути)
За 3 минути огледайте добре обувките си, пробвайте няколко чифта и преценете кои точно ще ви бъдат удобни за дългата разходка или среднощните танци. Вярно, че хубавата обувка не е непременно удобна, но има и изключения, на които трябва да заложите.

Вече сте готови за Крачка 6, а именно доброто настроение в подходящата за обувките чанта и лъчезарна усмивка, породена от красивите и здрави ходила, които притежавате.

Източник: http://blog.got.bg/archives/480

# 222
Момичета, когато си останах в къщи с бебето имах същия проблем, мама ми купи най - обикновен Меден вазелин от Аптеката, намазваш си петите преди лягане и това е , петите от тогава винаги са ми като на бебче...

# 223
  • Варна
Препоръчайте пудра за крака и как по-точно се ползва? не побеляват ли краката от нея?

# 224
  • Ст.Загора
за силно напукани пети

От този крем съм много доволна, какво ли не съм опитвала преди това .Дори и  при силно напукани пети има ефект след 3-4 дни.

Общи условия

Активация на акаунт