Тези гадни напукани пети

• 158 570
  • 315
  •   1
Отговори
# 30
Скъпа, Олинце,

Купи си крема за напукани оети на Талодерма - номер 1 е - аз го ползвам всяка вечер след като съм се къпала. струва 2.48 лв. от аптеки Лечител. Няма да съжаляваш - крачетата ми стават гледки като на бебе!

# 31
  • Между гори и планини
Момичета, днес напазарувах - купих си пила от едната страна доста груба за мазолчета и загрубелите пети, от другата по-финна;
взех и една кюрета, но не знам дали ще се престраша в началото да я пробвам.
От кремовете вие и аптекарката ми изкара голям избор. Накрая се спрях на един тоалетен вазелин за напукани крака, пети и лакти. С лайка, смрадлика и ментово масло.
Имаще и един с противогъбично и омекотяващо действие (нямам гъбичко слава Богу), но той миришел лошо, а аз ще си слагам и сутрин.
Ще пробва за сега това.
Другият вазелин беше с восък и се замислих и за него  Thinking

# 32
  • София
В последните години и аз имам проблем с петите. Случвало ми се е така да ми се пукат, че ме боли ужасно и не мога въобще да ги правя нищо в резултата на което още по- грозни и загрубели ми ставаха и ме е било срам да ходя с чехли или сандали.  Embarassed Embarassed

Миналата година си взех ексфолиант и овлажняващ крем на Ейвън и определено много по-добре ми бяха петите. Преди 2-3 месеца си купих комлект за педикюр с кюрета и  пила с две страни /едната като ренде, а другата като шкурка/ и още след първото накисване и изчистване с кюретата направо падна огромно количество удебелена кожа.  ooooh! На второто поичистване с кюретата обаче се резнах доста / явно на вече намалялата груба кожа не прецених натиска/ и вече ползвам само пилата и съответно ексфолианта и кремчето .
В момента петите ми са в горе-доло прилично състояние.
Обаче не знаех , че пилата се ползва на сухи пети / добре че не съм успяла да си го докажа все още/ . А и явно този крем не ми е достатъчно мазен и са ми доста сухи петите, но не и напукани поне.

Благодаря на всички, споделили опита си .  bouquet
 Ще взема някое от тези кремове да видя дали ще ми е по-добре с него, а и пилата ще я ползвам на сухо вече.   Grinning

# 33
  • Варна
Ами аз не мисля, че петичките трябва да са точно сухи. Като излезеш от банята попиваш водата и тогава действаш с пиличката, когато кожата е още мека, след това като изсъхне мен дори ме боли и нищо не става.  Peace

# 34
  • София
Да се оплача и аз!Имам много суха кожа и напукани пети.Напукванията са малко,но кожата на петата е много твърда,правя си пилинг на петите,но после ме болят ,а и цял ден съм на крак и това допълнително допринася

# 35
http://www.biotrade-bg.com/index.php?p=8&l=1&c=8&id=16 препоръчвам този крем.Използвам го и съм много доволна от него.Има го в аптеките и струва 4 лв.

# 36
Веднъж седмично си правя ваничка с перлите за крака на Ив Роше (имат лавандулов аромат, който ми е неприятен, но на друг може би ще му хареса), после действам с пемза и пила, а накрая слагам кремчето на Талодерма.

# 37
След душ си мажа петите с крема за крака на Ейвън "Невидим силиконов чорап". Преди това, докато се къпя, изтърквам петичките си с пилата на Орифлейм.

# 38
Според мен от пемзата стават по-зле. Значи трябва да опитам с пила.
Ходя на педикюр,но на 5-тия ден отново ми загрубяват петите.  newsm78 А преди не беше така,но пък смених маникюристката, дали е от значение?

# 39
  • София
аХ`Не!, да не ходиш ежедневно на много ниски сандали/чехли? Моето заради това изсъхват много бързо.
Всяка вечер ги мажа с меден вазелин- помага Peace

# 40
аХ`Не!, да не ходиш ежедневно на много ниски сандали/чехли? Моето заради това изсъхват много бързо.
Всяка вечер ги мажа с меден вазелин- помага Peace

Лятото обожавам да съм на ниски чехлички,с моят 35 номер са като бижу. А и цяла зима се катеря на ботуши с висок тънък ток.  Crazy Сигурно ще е от това. Значи след баня вечер,почвам с кремчетата.

# 41
Пробвайте крема на Ейвън "Невидим силиконов чорап",много е добър Peace

# 42
  • Пловдив
Не бих пробвала пила за пети на сухо, звучи ми като да се бръснеш на сухо, ама знае ли се! А някой да е ползвал един зверски инструмент за педикюр, който е като белачка за картофи, ама много остра и по-фина естествено! Ама че го обясних и аз!

# 43
Ползвам скраб за пети и крем за пети на Шол - много съм доволна Peace

# 44
  • при Arctic Monkeys
защо пък от пемзата да стават по-зле? аз съм доволна  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт