Ех, море, море, дали ще те види СЕПТЕМВРИйското дете!

• 10 783
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
И тя извади едни таблици едни чудесиии и сравнява..били сме на горната граница #Crazyужас не ами ужасТТТТТ

ама в границата  бре - стига са шашкай Hug

ех, Брейвиииии, те младите виж кво правят  Joy как да не си мислиш вече за внуци и старост  Joy Joy Joy Joy

и с тия двигателни умения  ooooh! то не разбрахте ли, че тука сме родили все бавноразвиващи деца дето не се връзват с книгите на педитата  hahaha  hahaha hahaha едни нямат зъби, други не лазят, трети пък проходили прекалено рано, други не се изправят  hahaha  

аз пък си ползвам уебшота и тия от снимка.бг нивгаж не съм ги уважавала  Crossing Arms

Саморасличе,  ще видиш, че няма да ти е толкова сложно да готвиш за малката - ще замразяваш  по 2-3 порции, и така ще имаш по 2-3 порции от всеки вид месо замразени, та няма да се готви всеки ден ... а след някой друг месец вече ще отделяме и от нашата храна - аз не запържвам наште яденета, не соля прекомерно, не ползвам кимиони, черни пипери, само зелени подправки, така че няма да е трудно  Peace при вас пък има прясна морска риба /аз не смея да готвя замразена/, а при нас има прясна речна  Wink телешкото - килограм филе мелят в магазина на кайма, да знаеш какво има вътре, разпределяш на "кюфтенца" от по 30-40 гр. и замразяваш ... после грабваш 2-3 кюфтенца, колкото за 2-3 порции манджа и ги приготовляваш   chef само да ядат дечинята - пък за готвенето ще се оправим  Peace

ох, Кали Мей, бравос за таблицата - добре, че не те мързи  Embarassed

# 151
  • Видин
Добро утро момичета. Как спахте? Надявам се добре Hug
Добре дошла на Шоколадче. Весело изкарване в нашите редици  bouquet
Саморасляче, Марти беше на кухня само 10-тина дни, но храната никак не ми харесваше, но както си казала от къде средства, ако се издържат само от цената на купоните разбирам защо е такава, но предполагам че имат и субсидиране от държавата Tired. Мисълта ми е че никак не е трудно да готвиш ти. А на мен даже и приятно ми стана. Ще свикнеш Peace
Весела, много съм съгласна с теб, че днешните деца не робуват на таблици Mr. Green Heart Eyes
Хексина, ама големи сте сладури бе пу-пу-пу
Онова между другото го прочетох от бейбисентър - който се регистрира си дава рождената дата на бебето и му изпращат всяка седмица какво да очаква за развитието на детето си. На английски е, който има интерес да му дам ел. адреса.
Искам, давай  Simple Smile
И аз искам Mr. Green

# 152
Здравейте Мили Момичета,
най - напред искам сърдечно да ви благодаря за поздравленията ви за рождения ми ден. Трогнахте ме до сълзи, че сте се сетили за мен.
Аз не съм влизала от доста време, че ....
Отидохме си на село и бебка вдигна висока температура. Много се уплаших и добре, че си бях при мама, че да ми казва какво да правя. Иначе до сега не се бяхме разболявали нито веднъж, даже не знаех как да й премеря температурата. Но както се казва винаги има първи път. Та 3 дена на успяхме да свалим високата температура, даже изтръпнах, че от 39,6 едва успявах да я сваля на 38 и то с много мокри кърпи. Но казаха, че било нещо вирусно и след високата температура се получавал обрив по цялото тяло. И така 3 дни с висока темп, на 4-тия като се събуди беше като петнист далматинец  Laughing Зарадвах се и си казах "Явно темп. вече е отминала", но пък ми беше жал за мъничето, че е цялото в червени петна. НО СЛАВА БОГУ МИНА ВСИЧКО.
После останахме и за рождения ми ден на село и завчера се прибрахме вече вкъщи. Но само за малко Laughing От понеделник сме на морето за 2 седмици. Още се чудя дали да взимам бебка. Страх ме е да не се разболее отново и май ще карам баба й да си взима отпуска и да се гледат. До сега не съм била без нея даже и ден и не зная как ще изкарам ако не я взема с мен, но пък ... ще ми е по-спокойно.
Целувам ви всички и ви пожелавам приятен и усмихнат ден и да нацелувате всички септемврийчета от мен, че са ни такива сладки бонбончета ...  Hug Hug Hug

# 153
добро утро!!!

Алекс и Радост са бонбончета направо Hug

Ние в петък заминаваме на тиймбилдинг на Банско.Поне малкод а се разнообразя,макар,че ще е голямо катерене по баирите.Косето ще кротува с баба ми.Както го гледам кърмата няма да му липсва,снощи накрая както и  при Мари- остана детето гладно като отказа мляко,е хапна 2-3 парченца кекс,ама аз него не го броя.

Ама аз ще вземам помпата си.Че поне сутрин в 5 суче,да не го отбивам още заради това сучене сутрешно.

Тази сутрин спахме до 7 Shocked

Нашата кухня е супер!Косето изяжда всичко-има всякакво месо+риба+следобве кремчета или грис .Абе до сега май се случи 1 път да откаже манджа.Даже рибата от кухнята я яде-от пюре-не Crossing Arms
Лек ден на всички!

# 154
  • София
Добро утро!

Тази сутрин спахме до 7 Shocked

Ние до 8  Shocked ! Ама на хладничко се спи по-добре! Днес времето е кофти и ще си стоим вкъщи. Тъкмо да поизчистя, че мъжо си идва утре  Party !

ох, Кали Мей, бравос за таблицата - добре, че не те мързи  Embarassed

Да бе, не ме мързи - ела да видиш, че от 3 дена се каня да измия банята и само си намирам оправдания да не стигна до там  Embarassed !
Само за компа не ме мързи  Mr. Green  hahaha ! А колко разсеяна съм станала напоследък  ooooh! , аз през бременността не бях такава, сега какво ми става - не знам!

И ето, сега да не забравя:

Lillebi !!!
Да си жива и здрава! Пожелавам ти само радостни моменти с малкото съкровище Борко!
И пиши как сте?
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Честити месечинки  Heart Eyes !

Отивам да си изпия кафето и да запретвам ръкави -  newsm79 wash hang 1ironing 1dishes !

# 155
  • Бургас
Привет,
Честити месечинки!
Честит рожден ден Лилеби! Всичко на прекрасно ти желая!
Страхотни снимки на Алекс и Радост!
Ани, абе стига си го вкарвала Влади в рамки, граници и таблици. Важното е да расте здрав и да е весел. Няма значение колко тежи.
Ками, приятно изкарване на Банско!
Хайде бай

# 156
  • морето и сините вълни :)
аз пък съм доволна от ВАРНЕНСКАТА кухня Peace
Относно картофеното пюре че е почти всеки ден,даже всеки,това го отдавам поради факта че няма с какво да се досгъсти пюрето инъче пюретата са вътре  я с зелен боб,я с домати,я с месо и разни други неща.И за мен е достатъчно РАзнообразна.аз събота и  неделя готвя на Влади но чесно казано не мога да смогна  и не му го правя толкова вкусно както е на кухнята.Мръщи се нещо.Правя супа и някво пюре с картоф също ,защото все пак той  е основната съставка бих казала за повечето пюрета

относно рибата,аз не съм фен да се дава толкова от рано и слава богу че няма в 1-ва група.
А и надали ще дадат скумрия,все пак не са паднали от Марс.за бебета се дава смао Бяло филе без кости Peace

нензма ,ама тука такив агърмели имаше и светкавици че моя както спеше  скокна като попарен и взе да реве и да се озърта от къде аджеба гърми,изтървал клюкарката hahaha Joy

# 157
  • гр.Варна
Добро утро и от мен! Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЛИЛЕБИ! newsm59
МНОГО ЩАСТИЕ, УСМИВКИ И ЛЮБОВ!
newsm51
Да ти е жив и здрав месечинкото!  bouquet

Честито и на другите месечинки! bouquet  bouquet  bouquet

Ани, а моят дребосък се наспа по време на грамотевиците! #Crazy
Събуди се в 6.00 часа и то обърнат по корем! За първи път му се случи и то в такъв ранен час. #Crazy После пак заспа и проспа голямата дандания.

И аз съм доволна от нашата кухня. А за кремчетата-и друг път съм споделяла-вкъщи им се редим на опашка. А е оставил малко, а сме го изяли! hahaha hahaha hahaha

Алекс и Радост са много сладки! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ками, весело изкарване на Банско! newsm10

Мише, Лейди Съни, радвам се,че се появихте!  bouquet
Честито прохождане на малкото мишле!  bouquet

Кали Мей, спорна домакинска работа! Peace Повода си е по вече от хубав! Peace

# 158
  • Бургас
Привет отново,
и тук имаше гадна буря снощи. Много силен вятър с дъж и гръмотевици. Терасите ми са като след бобма.
Гледах предложението на Иван Звездев. Хареса ми.
Докторката каза, че дневното количество течности, което трябва да приема едно бебе след 6 месеца е 125-145 мл на килограм тегло.
Ние не покриваме тази дажба хич, ама здраве да е
Хубав ден

# 159
  • София
Лекси, много ми се вижда това количество  Shocked ! Тони изпива едва към 200-250мл на ден, а като смятам, излиза че трябва да изпива с цял литър отгоре  Thinking !

# 160
Аз вчера се похвалих с нови сандалки, а днес да се оплача, че отивам да ги връщам. Тръгнали са да се разлепят отпред, а сме ги носили само 15 мин и то вкъщи.. #Cussing out. Незнам дали съм попаднала на каръшка партида ама за 40лв не смятам да го преглътна.. отивам да сменям, връщам или да вдигам скандали.
Честито на празнуващите днес и бързо оздравяване на болните.. ние отиваме за манджата

# 161
 nbirthday Lillebi! Пожелавам ти много здраве и късмет!
Хю, и аз искам! То не, че се развиваме по книга, ама все пак да четем и да знаем Simple Smile
Ани, нали все пак сте в граница  Peace Я издайте каква е тайната във Варна да растат такива големи мъже? Иначе и тук гърмя, но дребната хич не го отрази обаче като й се пукна балона голям рев падна  ooooh!

и с тия двигателни умения  ooooh! то не разбрахте ли, че тука сме родили все бавноразвиващи деца дето не се връзват с книгите на педитата  hahaha  hahaha hahaha едни нямат зъби, други не лазят, трети пък проходили прекалено рано, други не се изправят  hahaha 

hahaha Joy Joy Весе, по този повод нашия татко казва "Какво да направи детето? Не ги е чело още тези книги"  Joy Joy Joy

Саморасличе,  напълно подкрепям Весето за готвенето  Peace
Хекси, страхотна фотосесия! Много са сладки и двама  Hug
Лейди Съни, не знам как ще издържиш 2 седмици без малката душица  и се съмнявам, че ще ти е спокойно Peace
Ками, ние пък дадохме 2-3 трохи козунак  Embarassed Ама ламята Спаска като ни видя, че ядем такава уста отвори и дори се разсърди, че не й дадохме веднага  ooooh! Вече е първа кипра на масата! Иска да опитва всичко, като се нареди и почва да мляска с уста - май няма да е злояда като мен  Whistling ... Иначе ти пожелавам да си изкарате хубаво на Банско! Голямо сплотяване ви правят на колектива  Laughing После да разкажеш какво правихте, че ми е много интересно   Blush

А за кремчетата-и друг път съм споделяла-вкъщи им се редим на опашка. А е оставил малко, а сме го изяли! hahaha hahaha hahaha
hahaha Joy Joy Joy

И на мен ми изглежда много  newsm78 Но от друга страна пише течности, а на само вода  Thinking

trex, дано не ти правят въртели и да ти ги сменят, че 40 лв за 15 минути си е множко  #Crazy

Да почерпя за нашите 10 месечинки!

Аз мисля да започна обратното броене, че то останаха само 2 месеца до рождения ден  Shocked Кога отлетя това време!

# 162
Здравейте и от нас Hug
Благодаря та всички за пожеланията! Heart EyesМного сте мили
Първо искам да чиститя на всички имащи повод за празник и най-вече на малките християнчета!

Голямо браво и на проходилите вече септемврийчета

снимките които гледах са страхотни Peace

Виждам,че обсъждате кухнята-при нас тя също е повече от еднообразна.Досега само един път са давали риба.Основно преобладава пилешкото и каймата,която според тях е чисто телешка.Така също доста често дават и някакъв вид "карантия"-като например воденички ShockedНо нашият яде всичко,като баща си и за сега нямаме проблем.

За прохождането-хич не се втрисам.Мнения много!Каката ми проходи през зимата с маратонки от пазара-със светеща подметка. Laughing
и нямахме никакви проблеми.Сега малкия е бос.Надявам се да нямаме и с него проблеми.

При нас нищо ново.Само дето онзи ден нашият калпазанин ни хвърли в претеснение.Колкото ми беше претеснено,толкова и смешно.Събудил се той и се заиграл с кремчето си против подсичане.Как го е отворил незнам,но  като започнал едно мазане-чаршафи,кошари,дрехи,.В кутийката нищо не останало.Като му омръзнало да се хлепа ,започна да ни събужда.Аз в първия момент нищо невиждам и направо ставам.След близо минута го поглеждам-цялото му лице-бяло,само очите му светят. ShockedВ първия момент ми стана смешно,но после се замислих да не би да е ял.Мъжо вика,че сигурно е хапнал,но сто процента не му е харесало на вкус. SickПосле по-честичко пълнеше пампа,но поне миришеше приятно. Mr. Green

ПРиведствия на Мишока и на Миташкин Hug

# 163
  • морето и сините вълни :)
имаме си зъбчееееееееее
доживях тоз момент и аз  Mr. Green Mr. Green Joy Joy Joy
интересното е че  таз сутрин нищо нямаше,а сега наобяд бяла точка пробила ендото крайче Hug Hug

# 164
Докторката каза, че дневното количество течности, което трябва да приема едно бебе след 6 месеца е 125-145 мл на килограм тегло.
Значи 1250 гр за 10-килограмово бебе!  #Crazy Това е пълен абсурд за нас. Алекс пие по 600 гр макс, като в тях включвам млякото за вечеря. Това значи ли, че не се хидратира достатъчно?

Ани, честито ви зъбче най-накрая!  Hug  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт