Миналото лято бяхме на море,а днес АПРИЛки сме с бебе на ръце!

• 13 067
  • 283
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Момичета, да ви се оплача, направо изпаднах в депресия. Тази сутрин се претеглих и съм качила цели 4 кг, след като родих. На какво прилича това, вместо да ги свалям, направо ще се  #2gunfire Вчера в "Часът на мама" казаха една лесна диета, от която се отслабва по 2 кг за седмица, ако съм разбрала правилно. Някой да успя да я запише или да я чу цялата, защото аз само половината разбрах Cry Cry Cry

# 226
Ох, не знам дали е "криза в растежа" или "кърмаческа стачка", ама Самуил май и двете ги е лепнал-хем иска да яде през час, хем като го сложа почва едно извиване, огъване, дърпане.....ама аз съм тъпа и упорита и съм го заклещила и няма мърдане  Crossing Arms!
  Alokazia-я кажи па макар и половината диета, аз не че съм привърженичка на такива "извращения", ама знае ли се......

# 227
Емма, и аз я чух донякъде тази диета: сутрин чай, след 15-20 мин. кисело мляко май беше, наобяд зеленчукова салата, никакви варива, следобед плод (ама цял ден само от един вид плод). На другия ден друг вид плод. Само това си спомням, дано съм ти била полезна.
Оф, аз съм си втълпила, че кърмата не ми стига за бебка. Тази нощ се събуди в 3.30 и не и стигна от едната ми гърда, яде и от двете. И то след 6 часа пауза. И сега се тъпча с леблеблия, изядох половин диня, незнам следобед на разходката къде ще търся WC както казва Емма Laughing
Sisee, както много мами са ти писали глистите не са като конци, а като червейчета. Не вярвам да е това.
Alokazia спокойно, ще отслабваме като спрем да кърмим Peace
Pinit много се радвам за теб Simple Smile Догодина ще гушкаш своето слънчице Peace

# 228
  • Варна
То хубаво, ама поне да не качвам сега Cry
Диетата наистина беше такава:
8 часа - чай с плод
максимум половин час след това кисело мляко с плод
към 10 часа - май с плод
за обяд не разбрах, чух нещо като месо и риба, но не разбрах какво трябва д ае
следобяд чай с плод
и за вечерта също не разбрах
Плода през целия ден да е един и същ

# 229
  • варна
Здравейте!Човек да не ви изтърве за малко и после не може да насмогне с четене!
Радвам се,че има хубави новини!Пинит ,Честито,стискаме ти палци всичко да е наред и да се радваш безпроблемна бременност и  едно прекрасно бебче на финала(или може би две?)
Петя,отпреди съм забелязала,че си много позитивен човек!Михаела е щастлива,че си до нея,дано скоро и от нея има чудесна новина,поздрави я!
Сиси,сигурно вече си се успокоила,но и аз да ти кажа-не се шашкай!
За "сгъстяване"на кърмата бяха ми препоръчали повече ядки и наистина имаше ефект.
Я кажете вашите бебета плюнчат ли се?Наша Буба вечно се плези и много се плюнчи,а със сигурност не са зъби.Като види кака си да яде започва и да се облизва и да се сърди?!Суче когато си иска и колкото иска,но чак след две седмици ще видим как наддава.
Приятни разходки и по-малко жеги!

# 230
  • София
Alokazia,влез в БИ ТИ ВИ  и от архива си пусни предаването и си запиши на спокойствие диетата! newsm10

# 231
 Alokazia, виж тук:  http://btv.bg/broadcasts/broadcast_info.pcgi?cont_id=209    Не разбрах кага точно си гледала "Часът на мама" за тази диета. Като изгледаш предаването и запишеш рецептата, я запиши и тук, че и аз съм с 5 кг. отгоре след родилното. На мен ми се скапаха колонките и не мога да чувам иначе аз щях да я запиша....

pinit, така хубаво ми стана като прочетох....  Hug  Hug  Hug Много се радвам за теб. Дано  Бог те дари с най-прекрасното бебче. Стискаме палци за безпроблемнна бременност. И не говори глупости, че ще ни досаждаш, напротив ще ни бъде приятно да споделяш с нас.  Peace

Акварел, изобщо да си избиеш това, че си лоша майка, от главата. Да не казвам, че ме е срам от себе си какво направих и аз на Кръсти като беше едва на месец.

didimora, и аз нещо откачам последно време и мноооого яко ми се пуши, пък да видя до кога ще устискам. Добре, че мъж ми го няма, а никой друг не пуши покрай мен, иначе съм издала фронта.

П.П. опссс, cayman ме е изпреварилаааа  Embarassed

# 232
Ходихме на док да ни види заради съмненията на педито за рахит. Е, док е сигурна, че няма. За 100 % сигурност ни праща на изследвания кръв и урина зада се разбере. Питах за симптомите за рахит. Ето някои от тях
- потене/при хранене/ - говорим за по-обилно потене. Ние се потим ама кой нормален в тези жеги не го прави. Аз се потя повече от нея. То трябва куче да си да не се потиш /нали те нямат такива жлези/
-слага се бебчо да седне като го придържаш леко през гърдичките. Ако стои изправено- ок. Обаче забие ли муцунка от кръста надолу.....
-изправяте го право да стъпи на крачетата си. ако стъпва стабилно/ за възрастта си/ без да огъва крачета и стъпалата хубаво опират повърхността няма място за притеснения.
Дано с тази инфо не ви шашна. В смисъл, ако някои имат съмнения и направят гореописаното да не се притесняват може просто да не са поставили бебко както трябва за тестуването. Най-добре е заключенията да са на док.

# 233
Здравейте момчиета  Hug
Ние сега се върнахме от консултация:
издължили сме се с 2см-62см
натежали сме с 800гр-6100гр
Още от варата педи ме пита"Нали сте само на кърма", викам "Да"и тя:"Браво! И този месец ще сте само на кърма, няма да захранваме" newsm47
Много съм доволна.
Само че не ни сложиха Пентаксима, защото има кожен дермит (май така се казваше) и ще мажем пак с Елоком  Sad и добре че и казахме за лишеите преди да сложи ваксината, иначе педи каза че щяла да стане беля-смисъл да се обрине цялото тяло  ooooh! Сега ще слагаме Пентаксима на 2 месеца веднъж Simple Smile
За главичката държим я, обаче раменцата били отпуснати, каза по 4 пъти по 10 мин на ден по корем. Ама и аз съм несериозна слагала съм я максимум 10 пъти за един месец по корем  Embarassed
Вигантола- оставаме на две капки на ден.
Питах я за водата в ушите, каза че е мн опасно, в 90% от случайте се инфектирали, направо полудях, сега ще я наблюдаваме, дано да се разминем  Praynig
КАза да ям повече зеле-прясно, зелени салати и зеленчуци, месо по няколко пъти на ден и смелен сусам-защото  кърмата е бедна на -Витамин Д, желязо и калций- а към 3-4 месец бебетата на естествено хранене развивали леки анемии. Peace
Гледа и гърлото - заради Васко да не е прихванала грипа-засега е ок  Peace
Ми това е-пълен отчет!  Hug

анилинда кажи какво ? newsm78

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 14:02 от Aquariel

# 234
pinit, честито и от мен, аз чак сега прочетох, но много се радвам за теб, дано всичко да е наред  Grinning

Аз днес няма да мога да се класирам за борисовата, а се бях наточила...

Иначе да се похваля, че вече отново ходя на аеробика и се чувствам супер, много ми действа добре на нервите   ooooh!  само ако мога и да се наспя малко ще е супер  Simple Smile

# 235
Привет от мен! Не съм писала много , защото оглеждах тия дни предложения за море ooooh! и направо ми се зави свят от оферти! Е накрая се спрях на една вила във Синеморец, та да ви питам там хубаво ли е? Не съм ходила по на юг от Приморско-Китен , та да знам какво да очаквам?!
Иначе Ива беше много хремава  , слава богу без температура, но пък сега взе да отхрачва и я дразни... та освен на кърма сме и на сироп за кашлица ! И понеже вече реших че ще ходим на море, си мисля как да процедирам със захраването  Thinking Бях решила след 4-тия месец, но сега се очертава да ходим началото на август и понеже бебето плаж няма да види , ще ми е по удобно да съм заместила поне едно хранене та да не получавам стрелички за скоростно прибиране за ам-ам ! Другата седмица става на 3 м. и се замислям дали да включа зеленч. пюрета- кой от вас ща започва с тях???

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 15:19 от veni-b

# 236
Привет!  Hug

Честито pinit! Само спокойствие и позитивно мислене и резултата ще е малко сладко бебче!   Hug Не забравяй и тук да споделяш прекрасните мигове! Какъв ще е полът... Колко е пораснало... Как се е завъртяло.... Ехххх, че хубавооо! Май пак ми се иска да съм бременна  Blush

Aquariel, видя ли, че не си лоша майка  Wink Вие сте отличници! А това вторият Пентаксим ли ви е? На нас ще ни бият първият след 4 дни....не е ли късно?

А мен нараво ме е страх да се кача на кантара  Confused Станала съм такова кюфте  Embarassed , а уж не ям много....

Към 18.00ч. и аз ще съм в Борисовата, ще ви звънна като съм там. helenblondy, ти ще дойдеш, нали? /аз ще нося венчелистчетата/

# 237
Awake, много се радвам за теб newsm10, дори мъничко благородно ти завиждам... Mr. Green
Аз се чувствам като свиня-майка(да ме прощавате за израза, ама си е баш така Close) с тия 68 кила...Фитнесчето така ми липсва..., ама докат не мине на по- нормално хранене Стефчо, дето не трябва да вадя цица през час и половина два не мога да си представя да тръгна отново... Уж се старая и у дома да правя някои упражнения, ама хич не е същото Rolling Eyes
А едни пищни прелести съм отпрала, че немам думи просто... Joy
То и годинките си казват думата, нали не съм първа младост и земното претегляне-ужасс, и един целулит съм завъдила, че чак някоя седемдесет годишна старица би ми завидяла Joy Joy Joy
Ама само с диети не се слабее-трябва и спорт,ама пусто няма време! no Angry

# 238
pinit, много се радвам за теб! Бъди спокойна, всичко ще е наред  Grinning Hug Hug
Аз също ползвам  електрическата помпа на Medela и съм много доволна, има настройване за по-леко и по-интензивно изцеждане, моята струваше 144лв, от Малечко също, но и двата магазина Малечко вече са закрити Rolling Eyes
Аз мия добре и поливам с вода ушичките на Хриско, така правех и с Пламен, не мога да не му измия ушите някакси. Понякога запушвам ушенцето и така поливам, но в повечето случаи не запушвам.  И той си лапа много ръчичките и най-редовно заспива с палец в устата, започвам по-упорито да му давам залъгалката, че съм виждала изтъняло от сукане палче.
Верчо, някой ден и ние ще отидем към Борисовата градина, някъде беше писала, че си в Х. Димитър, аз съм близо до парк Заимов, ако идвате насам, обади се Simple Smile

# 239
veni-b, ние миналата година бяхме в Синеморец, на мен лично ми хареса, не е лудница, но и е малко пусто - например нямаше банкомат, та се наложи да ходим до съседен град. Освен това пътя в близост е малко кофти - от определен момент нататък е един тесен и едвам се разминаваш с насрещното движение. Иначе обаче е красиво определено.

hiksita, големите ни деца са набори гледам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт