Болница ТОКУДА-2

• 139 859
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 630
На мен никой не ми е казвал за този австралийски антиген, да правя в Токуда, той задължителен ли е?? Аз правих само ПКК, урина, стерилна урина, кръвна захар, хив, хепатит и васерман!
Той по принцип се прави накрая,еми да мисля,че е задължителен. Hug

# 631
На мен никой не ми е казвал за този австралийски антиген, да правя в Токуда, той задължителен ли е?? Аз правих само ПКК, урина, стерилна урина, кръвна захар, хив, хепатит и васерман!
Е той не беше ли точно хепатит ?
На мен май за спин не ми правиха newsm78

# 632
  • София
Австралийски антиген и хепатит В е едно и също.

# 633
Да едно и също е,ти плащала ли си го?

# 634
Не съм платила нито стотинка за тези изследвания, тъй като съм се договорила с още един гинеколог, не от Токуда разбира се, който работи по здравната каса, да ми пуска всички изследвания, които ми назначават от Токуда,които могат да минат по ЗК  поне от тях спестявам около 140лв мисля приблизително!Примерно за кръвната група и резус фактора, от Токуда държаха при тях да е направено изследването, като ще раждам при тях,струваше мисля 20 или 25лв!

# 635
  • София
От Токуда държат при тях да ти направят изследването за кръвна група, въпреки че такова се прави в начална бременност и вече имаш такъв документ. За щастие родих 2 седмици преди термина си и ми се размина заплащането на това изследване (просто още не ми бяха взели кръв, въпреки че ходех там на консултации 45-те дни преди раждането)  Peace

# 636
На мен изследването за кръвна група и резус фактор ми го изискаха още в 8г.с и естествено още тогава го направих! Peace

# 637
Относно кръвната група и Rh-то: Бях си направила такова изследване в "небезизвестните " лаборатории "Цибалаб". Постъпих за предизвикано раждане в Токуда, защото преносвах. Раждането премина в секцио по спешност и едва тогава ме питаха за кръвна група. Казах, че съм В положителна, но не носех в себе си картонче и решиха да вземат кръв и да ми пуснат една кръвна група. Е, оказа се, че съм В, резус фактор отрицателен и тия в Цибалаб не знам къде са гледали като са изследвали кръвта ми. Оказа се, че и бебето е Rh-.  Така, че се радвам, че решиха да направят това изследване при тях. Peace

# 638
  • София
На мен изследването за кръвна група и резус фактор ми го изискаха още в 8г.с и естествено още тогава го направих! Peace
И аз така, но после в Токуда отново ти правят в 9-ия месец!

# 639
И на мен ми пуснаха всички тези изследвания в началото,но бях по здравна каса и платих единствено за австралийския антиген(в Токуда не се покривало това от касата),а за СПИН май не са ме изследвали..
Предишното ми раждане беше в Шейново и се оказа,че в лабораторията на п-ката,където ми бяха следили бременността,бяха объркали кръвната група...

# 640
Да платих 12лв за него. Но никой не те задължава да го правиш там. Може да отидеш и да го пуснеш някъде където ЗК го покрива. Евтимова ти издава талонче за всичките изследвания по ЗК и ти решаваш къде да ги пуснеш. На мен не ми се разкарваше до друга лаборатория и си платих 12лв. Само на кръвната група държат да е при тях.

# 641
Да платих 12лв за него. Но никой не те задължава да го правиш там. Може да отидеш и да го пуснеш някъде където ЗК го покрива. Евтимова ти издава талонче за всичките изследвания по ЗК и ти решаваш къде да ги пуснеш. На мен не ми се разкарваше до друга лаборатория и си платих 12лв. Само на кръвната група държат да е при тях.

А после,ако решиш да раждаш в друга болница от Токуда ли ти дават обменната карта с всичките изследвания?

# 642

А после,ако решиш да раждаш в друга болница от Токуда ли ти дават обменната карта с всичките изследвания?
Ако си водиш проследяването на бременността там да. Дават ти обмена карта и талон за хоспитализация.

# 643
  • Русе

Отдавна е така. Аз си плащах прегледите и самото раждане, а от Дженерали ми възстановяваха разходите още от февруари-март миналата година

Аз досега съм ходила и при други специалисти и не съм плащала за преглед Peace Само си показвам картата на Дженерали и така. Утре ще ходя на консултация, да видим с какво ще ме изненадат Rolling Eyes
А за самото раждане всичко ли ти възстановиха?

# 644
  • София

Отдавна е така. Аз си плащах прегледите и самото раждане, а от Дженерали ми възстановяваха разходите още от февруари-март миналата година

Аз досега съм ходила и при други специалисти и не съм плащала за преглед Peace Само си показвам картата на Дженерали и така. Утре ще ходя на консултация, да видим с какво ще ме изненадат Rolling Eyes
А за самото раждане всичко ли ти възстановиха?

В договора ти трябва да пише, че покрива разходите за раждане. В моя пише, че покриват "хоспитализиране в родилно отделение", но това не било раждане. За съжаление самото раждане аз ще си го плащам, те покриват всичко преди това. Така че попитай специално за това.

Моля те сподели какво е станало на консултацията ти - дали се е наложило да плащаш на ръка.

Мерси предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт