Хитринки за всякакъв случай (3)

• 107 551
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Пуснах пералнята и се сетих да споделя хитринка Wink Когато пера цветно пране 1/2 от прахът слагам вътре при дрехите за да се разтвори по добре.
 Ивка линковете, който си дала са много полезни, мерси и за отговора за амоняка  bouquet

# 586
  • France
Момичета, на вас разчитам: наех къща. Обаче, в тоалетната чиния има черен нагар...досещате се...С Бреф белина гел не излиза, нито с обезмаслител Меглио /май така се казваше/. Кажете как да махна тази гадост?

# 587
Момичета, на вас разчитам: наех къща. Обаче, в тоалетната чиния има черен нагар...досещате се...С Бреф белина гел не излиза, нито с обезмаслител Меглио /май така се казваше/. Кажете как да махна тази гадост?
Има един препарат за почистване на котлен камък, Полирапид или Пулирапид се казва /в момента ми е свършил и няма как да ти го напиша точно, бяло е шишето/. Като изсипеш малко в тоалетната чиния и да престои през нощта, чисти идеално. http://images12.snimka.bg/001751366.jpg

# 588

Ползвала съм всичко, но обикновен Кислол за тоалетна е несравним.

# 589
Записвам се и има да чета...

# 590
  Записвам се.Радвам се,че има такива темички.Незнаех за съществуването и.

# 591
pechovska  , на мен това ми трагедията в тоалетната, първото нещо което чистя е именно тя, купувам си : бутилка Сода каустик, бутилка Фаянс и обикновена белина. Слагам ги ред по ред както съм писала като след всяка търкам с ръкавица на ръката и гъба вътре в дупката, хавлия на устата и носа. Миризмата е убийствена, след всеки препарат изчаквам около 10 мин. и тогава търкам, също така изплаквам след всеки.Белината я слагам вечерта след великото чистене, на сутринта изливам кофа вряла вода в т.чиния и съм доволна и щастлива.

# 592
Момичета, помагайте.Снощи пусках пералнята с едни дънки, които взеха, че пуснаха и боядисаха останалото пране.Имате ли представа тези кърпички, които продават за силно оцветено пране дали вършат някаква работа и с какво друго мога да пробвам да ги оправя?

# 593
Дано не си ги гладила. Пробвай да ги пуснеш още веднъж. Ако не сане, третия път сложи малко Ace да отнеме от оцветяването - и това съм го пробвала на цветно боядисано преди да пуснат кърпичките. Иначе те са страхотни - вече не деля прането, и пера тъмни дрехи със снежнобели кърпи примерно. Като извадя прането кърпичката е оцветена, а белите неща си остават бели.

# 594
Ами ако сложа Асе не знам дали няма да избелеят цветовете, защото не са бели, а е цветно.Именно с такива кърпички, които уж можеш да си смесваш прането и не се оцветява, си бях пуснала пералнята, обаче черните ми дънки оцветиха всичко друго цветно.А сложих и 2 кърпички.Не мисля да рискувам да смесват бяло с цветно след така получения резултат.
Аз питам за едни кърпички, на които пише "за силно оцветени дрехи", т.е. за вече оцветени

# 595
  • На небето

Ползвала съм всичко, но обикновен Кислол за тоалетна е несравним.

При нас и кислола не помогна. И вече си мислих да сменям плочките направо. Но ще го пробвам това Пулирапид, пък дано помогне. Ама свекъра с всичкия си акъл слагал в банята бели плочки с бели фуги.  ooooh! Пак, че не е като у тях, като в болница всичко бяла, косъм да падне и се вижда, трудно се чисти абе кошмар, навсякъде с теракота дори по стените има.  ooooh!

# 596
Момичета, изкипих мляко на керамичния плот, опитах се да го забърша с кърпа и освен млякото, залепих на плота и кърпа. Пробвах с циф, обаче залепналата кърпа остава. С какво мога да изстържа залепналото? Предварително благодаря.

# 597
С ножчето не излиза ли?

# 598
само с ножа за керамичен плот  Peace

# 599
  • пак там
Дано не си ги гладила. Пробвай да ги пуснеш още веднъж. Ако не сане, третия път сложи малко Ace да отнеме от оцветяването - и това съм го пробвала на цветно боядисано преди да пуснат кърпичките. Иначе те са страхотни - вече не деля прането, и пера тъмни дрехи със снежнобели кърпи примерно. Като извадя прането кърпичката е оцветена, а белите неща си остават бели.

Моля пояснете какви са тези кърпички (предварително се извинявам за ужасното си невежество  Embarassed ) и откъде ги вземате?

Общи условия

Активация на акаунт