СЕПТЕМВРИйчето в корема дебелее, още месец трябва му да хубавее!!

• 11 232
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро
За мен свършва първата седмица откакто съм в болнични и още не мога да си организирам свободното време. Опитвам се да чета за това, което ме очаква после, да не се паникьосвам, че бебо е толкова кротичък (но понякога като чета как ви ритат - аз усещам само леки движения, никакъв дискомфорт или нещо подобно...)
Та по повод на това, че вече не работя - Тони, пиши за какви преводи става въпрос - и двамата с мъжът ми работим в Националното радио и превеждаме новини от английски, но заплатите там не са от най-добрите. Затова ако работата, за която пишеш, може да се върши и от вкъщи в свободното време - може би ни интересува Simple Smile
Ох, да се оплача - моят хемоглобин е 97, пия Малтофер и се надявам да помогне, че в съчетание с ниското ми кръвно (90/60) се чувствам като изцедена.
И да се запиша в протокола - ще раждам в МД, препоръчаха ми да си избера екип и ме насочиха към д-р Кръстева - някой чувал ли е отзиви за нея?

# 241
Здравейте, мили мами! Добро утро и от мен! Аз пиша чак сега, понеже цяла сутрин в офиса нямахме ток. Заради поредния строеж, разкопаха и последната градинка в близост до блока ни и багеристът, явно високо интелигентен и сръчен младеж Simple Smile , с грайфера закачил кабелите и остави целия "Гео Милев" без ток... Некадърна работа, ама какво да се прави. Такава ни е държавата явно, щом последната детска градинка останала около х-л "Плиска" вече е строителна площадка! Ох, извинявайте за лиричното отклонение, но много се ядосах.
Май Нейм, извинявай, но за коя болница се отнасят цените, за които пишеш? Аз ъм се насочила към "Майчин Дом" и искам да се договоря с конкретен лекар, но още не знам колко ще струва.

# 242
Уф, няколко дена ме няма и 2 теми сте изписали. Не смогвам да изчета всичко.
Още във вторник се прибрахме от морето, но на следващия ден се оказа, че някакви вируси бъкат в компютъра  #2gunfire та затова се включвам чак сега. На малкия пътуването много не му хареса. Хем трае по-малко от 2 часа, ама нали му е трудно да седи на едно място и то вързан ...Иначе на плажа си игра добре. Отначало не искаше да влиза в морето. Престраши се чак последния ден. Тогава пък като му хареса. Първите дни пищя, че не иска във водата, а накрая пищя, че не иска извън водата. Щура работа  Twisted Evil
Ето ви малко снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268912. Последният ден на плажа Виктор като се разписка  Rolling Eyes Уж поспа, хапна като се събуди - а пък крив, че не се трае. Виси само на краката на баща си и иска да го носят. И така 2 часа. Накрая решихме, че вече ще си ходим. Като се усмихна това хлапе... Grinning Бързо си взе чао с всички, грабна си чашата с водата, в другата ръка камиончето, и хукна сам към пътеката с викове "бръб, бръм". Е това е с дете на море. Като не може да говори и да си каже какво иска - понякога е трудно да разберем за какво хленчи.
Четох, че обсъждате следродилната депресия. И аз имах нещо такова. Уж всичко е наред, пък ми беше тъпо, все ми се плачеше, беше ме яд на всичко. Добре че продължи само около 3 седмици. Мисля много помогна, че тогава започнах събота и неделя да излизам за по 2 часа с колелото. Понякога ме мързеше, че беше декември и едно дъждовно-мъгливо време, обаче мъжо ме гонеше да се махам. След като излезех разбира се ми ставаше хубаво, въпреки студа и мъглата. Така че бързо успях да се проборя с неприятните емоции. Сега се надявам да ме подмине, а и баткото сигурно ще ме ядосва повече от бебето - така че няма да е точно следродилна депресия.

# 243
Ха здравейте и от мен Wink
Диде браво душа за списъка Peace милата сигурно си се измъчала докато напишеш на всеки hug
Леле момичета вече е Август месец не остана  newsm44 мен ме обзема една еуфория за сега нямам грам страх от раждането, даже едно такова с вълнение го чакам, ама ще видим като настъпи момента как ще се държа, че то друго си е когато човек го заболи. Само се моля бебчо да се появи жив и здрав ако може леко да мине всичко Praynig Praynig Praynig
Шейле много е сладка таблицата Flutter
Айде лек ден на всички Hug Hug Hug

# 244
  • София
ston2000, къде бяхте на море? Не ми е познато нещо мястото.

# 245
Ради78, за д-р Кръстева съм чувала и хубави и отрицателни мнения. Най-добре погледни в черния и белия списък с лекарите за София. Малко са дългички и двата списъка - по околко 55 страници всеки, но ти като четеш  си търси само името на твоята лекарка и за 1 час ще ги минеш и двата. Иначе, ако направо пуснеш в търсачката "д-р Кръстева" не знам дали ще ти излезе нещо. Обикновено ти казва да коригираш търсенето и нищо не ти излиза Sad
Стон 2000, чудно сте си изкарали на плажа! Simple Smile Много е хубав малкия (пу,пу..) и е много сладък в тази къщичка! Като Ви гледах снимките и така ми се приходи на морето, че не знам вече как ще издържа в тази гадна София...

# 246
Понеже вчера много се изписа за цените в Токуда и имаше някои разминавания, реших да пусна няколко страници от ценоразписа, които ми принтираха от локалната регистратура на гинекологията там: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269571&pid=6725494&lp=30  Hug Сори, за не толкова високото качество на сканираните файлове.  Embarassed
А, това със шампанското и трюфелите за татковците ми хареса!  Laughing Смях се от сърце  Joy

Деска, едва ли ще ги черпят с хайвер и раци татковците. По-скоро според мен таксата е, защото се изисква известна изолация на раждащата при присъствие на таткото. Едва ли е много редно аз да раждам например и на съседното магаре да е кацнал чужд татко на половин метър. Или обратното. Ама така си мисля аз - не знам със сигурност каква е организацията.
Иринка, залите им за раждане са индивидуални, така че ще да е за шампанско  hahaha

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 11:47 от Anjelika84

# 247
Приветки!
Няма нищо интересно за споделяне около мен. Спах добре, сега направих разни работи за ядене и ще погладя докато малкият е с татко си по задачи.
Имам силен световъртеж и сънливост и се чудя от какво е? Дали пък наистина не е слънчевото затъмнение  newsm78

Тази сутрин докато се излежавах и ми изникна картинка в главата - как повивам бебунка, мъничкото й телце, ръчички, крачета... Много мило ми стана и за първи път откакто съ бременна наистина изпитах нетърпение да я докосна.
Шейле, таблицата е страхотна. А акушерките ти там - още по-страхотни. Ти вътрешно сигурна ли си, че ще успееш да си хванеш сама бебето? Сигурно инстиктите работят с пълна сила при напълно естественото раждане, но все пак си се иска самоувереност! Ще чакам с нетърпение разказа ти от раждането!  Hug

# 248
  • София
Anjelika84 напиши ми моля те термин , че май те няма в списъка, също и какво детенце чакаш и насочи ли се къде ще раждаш и как.

# 249
  • София
Здравейте майчета! Пуфтя като локомотив на работното си място в предпоследния работен ден - е вече едвам издържам, доста ме наболява гърба, все охкам, пъшкам и тигелирам до тоалетната в другия край на коридора, тигела ми е доста зигзаг, направо се клатя като пате!
Дидке, моля те отбележи ми розово щъркелче, вчера трети доктор ми потвърди момичето! А и добави Тина Киркова като избрана болница! Актуалната тарифа за Тина Киркова е 500 лева за избор на лекар, на това се спрях и засега сме се разбрали с докторката при която раждах първия път.
Бебка е към 2 килограма в момента, в позиция за нормално раждане, отговаря си на седмиците. Обмислям упойката, ама има време.

# 250
Anjelika84 напиши ми моля те термин , че май те няма в списъка, също и какво детенце чакаш и насочи ли се къде ще раждаш и как.
Има ме! На къде без мен  Laughing на 23 съм писана, нищо, че е грешен. Ако искаш го промени на 20.
Аз съм тази, която активно се възмущава от драстичното вдигане на цените в Токуда (преди 4-5 месеца бяха по-човешки). Щях да раждам там при Колева, ама сега търся други варианти..... Thinking
Някой може ли да каже нещо добро за Шейново? А за Щерев?
Целувки на всички  Heart Eyes Пожелавам ви моето добро настроение днес!!!  Simple Smile

# 251
  • жителство на место
флучия описанието е на многопрофилната болница в Добрич- една от седемте в страната "Приятел на бебето"    bouquet

# 252
  • София
Имам силен световъртеж и сънливост и се чудя от какво е? Дали пък наистина не е слънчевото затъмнение  newsm78
А аз се чувствам така от няколко дни за по около час и все по обяд и после ми минава.  newsm78 Пусто забравих да споделя с Док вчера.
Адаш, и аз на моменти има такива проблясъци на истински копнеж  Joy

# 253
Бяхме на около 20км от Варна - местност Фичоза. Брат ми и приятелката му бяха запазили там бунгала, така че бяхме голяма компания. Те останаха още, но ние решихме че в положението което съм и с дете 4 дена ни стигат. Искахме да сме си по-близо до вкъщи. На мен не ми се пътуваше надалеч, а както се оказа и на малкия. Направо се чудя как пътуват другите от София до морето с малки деца.  newsm78. Аз постоянно гледах назад, подавах изпуснати играчки и се опитвах да го убеждавам да не се мъчи да си маха коланите. Виктор категорично отказа да заспи по време на пътя и се впечатляваше само като видеше някой камион. Иначе из града много обича да се вози, но на магистралата му стана скучно. Живот и здраве догодина ще мислим по-рано къде да ходим, а пък и ако си купим някоя кола с климатик най-добре.

# 254
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Извинете, че нахлувам в темата ви, но искам да отправя една покана:

НА 06.08.2008 в Габрово, във връзка с инициативите за Световната седмица на кърменето, ще се проведе среща - разговор   с бъдещи и настоящи майки за кърменето . Срещата е от 17.00 ч в ИМКА- намира се вляво от Културния дом. Заповядай те!

Ако някой незнае къде е - моля на лични ще обесня.

Общи условия

Активация на акаунт