Вегетарианството - за или против?

• 53 947
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Селма, безценните аминокиселини и желязато.  Wink

# 331
Селма, безценните аминокиселини и желязато.  Wink
    Желязото го има в куп вегетариански храни.А безценните аминокиселини са безценни по-скоро за месопроизводителите. Peace

# 332
Аз го знам това, пошегувах се...Simple Smile Предположих какво може да се каже като ясни причини. Simple Smile

# 333
Отдавна ви следя, но днес седнах да изчета внимателно темата и да се присъединя  Grinning . Промяната при мен започна 2002 година, бях на 18. Тогава разбрах много основни неща за храненето и човешкия организъм и светогледът ми се промени драстично. Оставих месото по здравословни причини, в момента причините са комплексни...по-скоро няма причина, която да ме убеди да консумирам месо  Naughty . Също заради стремеж към по-здравословно хранене премахнах от менюто си и яйцата..засега останаха само млечните ( основно домашно приготвено кисело мляко) , но искам и това да премахна.
В къщи месо не влиза  Naughty половинката е месояден, но вече много по-рядко консумира, като че ли осъзна, че ще оцелее и без месо ( ЕВРИКА!)...не го знам в обедните почивки какво яде, по-важното е, че не вкарва гадости в къщи.
На децата си месо няма да давам...не виждам защо да им давам нещо, което считам за нездравословно. Когато пораснат да се хранят с каквото поискат, но не вярвам да посегнат към животински продукти  Wink . Според мен привързаността на съвременния човек към животинските храни е изкуствено създадена чрез насилствено хранене с подобни продукти в детството и смятам да го спестя на децата си  Peace

А като срещна коментари от рода на " защо да се лишавам, друго си е да си хапне човек месце"...просто ми се повдига. Само като чуя думата "месце" и ми се обръща стомаха...толкова варварско и снизхоздително звучи, че ме е срам, че съм човек  Stop

# 334
ЗА, ЗА, ЗА!
Вегетарианка от половин година.
Още от дете се бунтувам срещу месото... Колко нещо е трябвало да изям насила... #Cussing out
После, когато ве4е нямаше на4ин да ми го сложат в устата, хапвах само колбаси.  Sick

Сега ве4е никакво месо.

Яйца и мляко по4ти не консумирам. Май като си помисля, се слу4ва само когато хапна шоколад. Старая се и него да изхвърля от менюто си, но ми е трудно. Embarassed

# 335
Лолита има много шоколади без мляко  Grinning И вкусът на какото се усеща значително по-добре  Simple Smile

# 336
Аз бях вегетарианка дълго време, но по стечение на обстоятелствата възвърнах лошите навици. Сега продължавам да предпочитам храната без месо и го ям само в редки случаи.
Силно за вегетарианството съм, но мъжете вкъщи категорично отказват да ядат без месо - стремя се поне да не е всеки ден и да има винаги голяма порция зеленчуци...

Момичета, вижте малко изкушения, за подарък или ако нямате време да си приготвите вкъщи:
http://balevbio.bg/index.php?main_page=index&cPath=2_6

# 337
Вегетарианка съм от години. Убедена съм, че човек не бива да яде месо.  Това се отнася и за малките деца. Но се боя да пусна малкия на ясла, тъй като не знам, какво ще яде там. Как се справяте с този проблем?

# 338
Meg, зная. Аз си купувам по принцип тези на Lind с по-високото съдържание на какао, оба4е понякога (когато разумът не надделее) се изкушавам и да си купя някой с мляко в него. Blush При4ината - захарта в тях е пове4е. Tired 
И с нея се боря.  Mr. Green

Общо взето съм в процес на промяна на хранителните си навици.

M_Nik и моят мъж без месо не минава.  Tired
Понякога като му го готвя и ми се гади...  Sick
Не мисля 4е той някога ще се откаже от него. Малката и тя хапва.  Confused Не го смятам за правилно, но и не искам да ограни4авам изборът и. Тя е педагоги4ески захранена и яде от моята и от на баща си 4инията. Като порасне, нека сама да реши .

# 339
Аз бях вегетарианка дълго време, но по стечение на обстоятелствата възвърнах лошите навици. Сега продължавам да предпочитам храната без месо и го ям само в редки случаи.
Силно за вегетарианството съм, но мъжете вкъщи категорично отказват да ядат без месо - стремя се поне да не е всеки ден и да има винаги голяма порция зеленчуци...

Момичета, вижте малко изкушения, за подарък или ако нямате време да си приготвите вкъщи:
http://balevbio.bg/index.php?main_page=index&cPath=2_6
Само аз ли не виждам цени? newsm78 Иначе изглеждат добре.

# 340
И аз не видях цени.
Цъках да поръчам , дори и тогава не ми извади цена.
Едва ли ги дават без пари, за съжаление  Crazy

# 341
В другата веге тема писах, че ги видях онзи ден в Бамбу бар в Мола на цена от 6-7лв Peace Става въпрос за бонбонките.

# 342
Не знам дали съм за или против вегетарианството.Мъжът ми е вегетарианец, аз ям месо и всеки приема решението на другия.Според мен пълноценното вегетарианско хранене изисква доста усилия и трябва да се подходи сериозно. Преди години си докарах много сериозна анемия с вегетарианство и чак сега разбирам част от грешките си и причините да се стигне дотам-например засилената консумация на мляко, която пречи на усвояването на желязото (ако въобще е присъствало в менюто ми). Личните ми наблюдения пък са, че на някои хора вегетарианството не се отразява добре-предимно жените (заради кръвозагубата при цикъл нуждата от желязо е по-голяма)-показва го и външния им вид, който е меко казано болнав.Познавам и хора, които просто процъфтяват на вегетарианска диета-махат излишните тлъстини и лицета им започват да греят.Въпрос на конституция и на култура на храненето  Peace.
Искам да питам майките вегетарианки дали могат да ми препоръчат книга за отглеждането на дете-вегетарианче. Ясно е че такава книга на български няма, ако някой си е купувал нещо от Амазон или чужбина, моля да сподели. Благодаря предварително  Hug

# 343
Тази книга съм купувала само:

http://shazzie.com/divinity/evies_kitchen/

Момиченцето е и суровоядче.

# 344

Общи условия

Активация на акаунт