Лятото почти отмина, но дивее Юлската дружина

• 11 048
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
borianna според мен застройват. В супите на junior съм виждала пресечен белтък.
За неяденето - и аз гледам да не тормозя малкия и да го гоня да яде... Майка ми като беше тук се ужаси как така няма да обядва, но после видя, че като огладня се нахрани и се успокои. Гледам да спазвам принципа, че се яде в къщи на масата! Не ми допадат майките по площадките които гонят децата с купички. Една приятелка даже дебне малката като седне на люлка и застава с една купа попара до нея и през 30 сек спира люлката да и пълни устата  ooooh! Навън давам плод ако се наложи или парченце сандвич или кроасан ако аз ям...

# 91
Аз да чукна на дърво нямам проблем с яденето .Сашо се реди на масата със всеки който седне но той яде всичко вече спрях и кухнята и яде каквото съм сготвила в къщи за останалите .Млякото му е 150 мл кисело мляко вечер за приспиване и сутрин на закуска айрян през деня мляко има в сиренето  и кремчетата .Ама знам какво е злоядо дете големия беше така до към 4 годин ама сега не мога да го спра ,но и аз не съм гонила с лъжицата на масата със всички не разрешавам разни неща мужду храненията изключения правя за пладаве тях ги хапват и двамата по всяко време на деня никакви плодове не делят сега са на круши, праскови ,грозде, диня ,пъпеш давам това което откъснем от градината.
ето малко снимки и от нас
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=273346&pid=6905953

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 23:21 от h.kirova

# 92
като се върнах от морето видях че рано сутринта на 26-ти съм честитила на Ири рождения ден, а съм забравила Мимко - специални извинения на малкото пате и честитки на патерица Hug
Много благодаря  Hug
Днес на площадката паднаха още три деца пред очите ми  #Crazy и все на главите си падат... ooooh!
Абе и аз не го гоня с лъжицата Мариян, ама свеки все ми мели на главата, че щото съм го кърмела и затова не искал да яде, захитрявал бил  Twisted Evil

# 93
  • Асеновград
Добро утро ,
разгледах ви снимките , всички сте много хубави.
И аз се присъединявам към Рокси , Фил , много си хубава.
А Мимко милия каква жертва е , колко още имат да падат , а едва ли някога ще свикнем , моя още не е почнал даже , а вече ме е страх.
Честито и на твоя мъж , Дес   bouquet !
Ние снощи изкарахме добре , макар че аз още не бях съвсем в час , но днес съм като нова.
А Тедо все още не яде и дриска , ама вчера видях , че един зъб е пробил , чакам още един тия дни , а дори още не са кучешките  ooooh!.
И мен много ме тъпчеха като малка , ясно помня колко ми беше омразно и се опитвам да не правя така с Тедо , макар че той е къде къде по-ящен от мен.

# 94
привет Simple Smile

Велина, спрях млякото под формата на мляко за пиене, иначе си хапва вечер кисело мляко и през деня някое кремче с кисело или прясно... Ама съм съгласна с Хриси, че може и да си е само период на неядене и да си прояде пак. С Доротея прояждането изобщо на друго освен кърма си беше ад, почти 2 месеца дробехме филлии и всяко ядене беше свързано с къпане и преобличане, такова мазане беше и мислех, че никога няма да прояде нормално Simple Smile)

Борянка, за яйцата питаш... в нашта кухня застройват с яйца (и си пише "кокоши яйца"), в някои супички (например млечната с грис) слагат варен жълтък, ама за софийските казват, че ползват яйчен прах (което е яйца и някакво специално брашно, както са в готовите пюрета). Притеснява те, че не си давала белтък още ли? И мен ме притесняваше като записвах за кухня, жената специално ме предупреди, че слагат цяло яйце, ама аз пробвах Доротея с варен белтък и нямаше проблеми, а пък кухнята докато я прояде се е адапртирала напълно Wink. А и те обикновено супата застройват, а ми е направило впечатление, че много деца изобщо не я ядат тъй или иначе, така че може и просто да не я даваш докато не решиш, че е готов Дели.

# 95
  • София
Привет,ние също от вчера нещо отказваме храна,направих попара сутринта хапнаха по малко и другото отиде за Марк не му и стигна.После дадох АМ по 180 гр и го изпиха.Ще видим кухнята как ще я приемат на обед.Тази кухня от която взимам ми казаха че слагат яйчен прах и мляко сухо не им разрешават от хеи.Чудех се дали мога да взема от готовите смеси за палачинки и да им направя точно по тази причина яйцето?

# 96
  • София
Добро!

Тва дете таман се зарадвах, че почна да се събужда към 7:30 и от няколко дни пак взе да цъфва в 6..  Tired
Боряна, и Ники се разхожда докато яде  Laughing На стола пищи и се изправя. Не знам какво да я правя, но се надявам като почне да проявява интерес да яде сама, да свикне и със стола...
С белтък е захранена, не е имало проблем.

# 97
Бубе, в на ози супите има яйца (изрично пише, че застройките се варят 15 мин на водна баня), но в диетичното им меню май, освен че няма мляко, няма и яйца...и при нас по-голямата част от супата аз я изяждам, засега не им е фен Никола
И Никола се занимава с нещо като яде, когато сме вкъщи обаче гледам да е в столчето си или в мен, когато ядем заедно, а навън в количката го храня
Хриси, много слънчево дете е Сашко  Hug

# 98
  • sf
и аз бях разглезила Кико да яде , докато постоянно вършее насам-натам.НО заради яслата започнах да го храня само на столчето или в количката. Ако иска да слезе, прибирам яденето. Иначе рисккувам там да си стои гладен,щото никой няма да го гони с лъжицата.
уф,днес голяма жега,бе

# 99
Привет!
За яденето - Цвети яде само на стола за хранене или в количката,ако иска яде,ако не я оставям,но докато яде разглежда книжки.
За гърнето - пробвах я няколко пъти без резултат и се отказах.
Най - накрая и купих обувки,че вече взе да се опитва да ходи.
Може и от жегите да не им се яде на децата.

# 100
  • Варна
Здравейте малки, големи и още по-големи момичета и момчета!
Аз забегнах за няколко дни до Силистра, но вече отново съм си тук.Имах неблагоразумието да отида с автобус, но човек се учи от грешките си.Нелия изяде на хората ушите, крещеше през цялото време, дърпаше ги за косите/тези от предната седалка/ и всякакви такива от сорта.Добре че пътя е малко.В тази връзка да питам:Кирова, предадаха ли ти много поздрави  Laughing Срещнах Сашко с детегледачката в градината и дори и през цайсите  си го разпознах  Wink.
Иначе най-новото при нас е , че Нелия проходи там.Пусна се самичка с което ни изненада, защото тя е супер мързелива и предпазлива.Направихме и прощапулник и хвана 10лева и един диск едновременно.Нещо като Бил Гейтс в женски вариант  hahaha
Прочетох набързо само последните една- две страници и да питам-тези 300мл мляко дали включват и млечните продукти/крем,сирене/ или само мляко под течна форма каквато и да е тя.И последна питанка.Може и да ви се стори глупав въпроса, ама защо да е по-добре АМ пред кисело мляко- не са ли и двете млека от крава? newsm78
Още после като вляза в час.

# 101
А  BOOTY  аха сега ми се изясни предадоха ми много поздрави от една  красива дама от Варна ,но аз питах при  силистренските мамите защото си мислех че някоя от тях ме е поздравила .Благодаря за поздравите  bouquet
Момичета исках да ви попитам кой приложения се подават след като изтекът 135 дена болнични че една мама ме пита а пък аз непомня.
Днес Сашко е на бабо отглеждане че нашата детегледачка я нападна летния вирус и днес я пуснах да си ходи сега ще отивам да го прибера да видм как са се оправяли.

# 102
Здравeйте!
Благодаря на всички за отговорите. Ще видим какво ще правя с кухнята.
Донси е права, трябва да науча Дели да си седи на дупето докато се храни. Не го свикнах добре newsm78

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 21:30 от borianna

# 103
Вилма, честито за Нели!  Heart Eyes
Чудех се аз къде се изгубихте...

За АМ - верояно е въпрос на мнение и маркетинг  Peace

За яденето - много ми е смешно като взема да чета разни инструкции от типа "изключете телевизора, махнете играчките, гледайте строго. На 6 месеца предложете вилица, лъжица, нож, лъжичка за десерт, то вече е достатъчно голямо, за да осъзнава, че храненето е сериозно занимание и не бива да се разсейва." и т.н., да не продължавам. Все едно ще дресираме тюлени, няма да отглеждаме детенце. Както й е кеф да яде - така. Възпитанието не означава да забраняваш и да караш някой да прави неща, които са му неприятни само и само за да демонстрираш сила. Според мен.

# 104
А аз вчера направих на Ники палачинки и се оказа че той е луд по тях JoyМного му харесаха-със сирене и шунка и една част със сладко от ягоди,ама мнооого малко сладко - и той направо пощуря.После следобеда мерна остатъка в кухнята и пак искаше и вика ууууууууууууууу hahahaНа него белтъка също му понася и затова не се тревожа.
Иначе и Никола не седи в стола по -дълго от 5 минути,това даже е геройство!Но горе долу за толкова време се нахранва,а после го свалям и той докато играе прилапва остатъка или десерта.И също се изправя във стола и ми настръхва от това косата Shocked

Нашето зверче проходи напълно след като се прибрахме вкъщи при тати на 25 юли,точно преди рожденния ден GrinningТова беше подаръка за нас двамата,страшно много се развълнувахме!Сега обмислям прощъпулника кога да направя и как.Вие какви предмети сложихте или мислите да слагате на масата и какви специални още традиции се спазват по вашия край?

Общи условия

Активация на акаунт