Отговори
# 285
  • София
Lovi - татко.
Е именно затова 50/50. Даваме по 1 точка. И на двете групи. Една точка не е кой знае какво за децата чакащи на опашката, нали Анна?

# 286
Lovi - татко.
Пенелопа - ако изправиш една срещу друга две майки, едната дала детето си на ясла и работила след това, но ще загуби работата си ако не запише детето, а другата гледала детето си през това време, но вече и свършва майчинството и също ще загуби работата си, ако не се върне - коя от двете майки ще избереш?
За мен и двете майки имат право.
Иначе за четенето на мамата, още когато проходи сайта за кандидатстване им предложих да открият секция форум, за да може всички родиели да бъдат запознати с развитието на сагата детски градини. Иначе откъде всеки заинтересован родител ще може да черпи информация? Измъкнаха се като направиха препратка към този форум.

Тези правила за 2009 г. които ние само мъдруваме по тях, трябва да бъдат обявени (интересно как и къде) още през 2008 г., за да може родителите да си направят сметка за децата си.

Няма по-по-най-заслужили децата им да посещават ясла/градина,единствено няколко основни критерия биха могли да задействат "някаква"справедливост/например местожителството от определен период, поредност на подадена молба/принципа на опашката но не в истеричния и електронен вид/Всичко останало е такова издребняване, че ум да ти зайде, па улици, па карета, да не може по месторабота, работещ срещу безработен-това са тъпи противопоставяния и делене 50/50 е ужасно.Лично мнение.
Колкото до заданието/изпълнението/общината и прочее, когато говорех миналата година бях натирена.Много недомислено, много ненавреме.Та-опасявам се, че сега панацея ще е квотния принцип, така, както викаха осанна за времевия критерий и виртуалната опашка.Но вече е завъртяно колелото.Колкото повее критерии, толкова по-недоволни и ощетени ще се намерят, недостигаща една несправедлива точка по критерий работа или друго-вече не ги и помня, толкова много ги измислихте.Сори, просто се притеснявам, чв усилията ви са някак в нищото. Confused

# 287
Пенелъпи, донякъде си права, но за съжаление за момента няма бог знае колко възможности. И това издребняване просто се налага. А иначе каквито и критерии да се сложат все ще има недоволни и ощетени. Визирам и критерий местожителство за определен период. Според теб е някаква справедливост, но има хора които смятат че той неоснователно ги дискриминира. Колкото хора, толкова мнения.

Моето лично мнение е че трябва генерално да се реформира системата на предлагане на тази услуга от общината. Но не го виждам този който ще се нагърби с това.

# 288
  • София
Lovi - татко.
Пенелопа, вникни в това което пиша. Не деля никой 50/50. Просто това означава, че ако на едните се даде, трябва и на другите да се даде. За двете страни поравно 50/50. Нали затова те питах коя майка има право? И затова това което предлагам избягва "тъпото" противопоставяне на работещ срещу неработещ.
В тази тема написахме доста и се дистанцирахме от издребняването. Прочети моите постове, не искам да се повтарям.
Иначе за квотния принцип, това е моя идея която се наложи тук във форума. Но тя все още не е предложена на общината и никой не знае какво ще се приеме за 2009 г.

# 289
  • София
Дори тези дошли от провинцията имат най-нужда от детска градина, че не им се намират баби или лели под ръка, ама това е друга тема.

Naughty Аз също нямам баба и дядо под ръка, за да помагат! Не само новодошлите от провинцията! А на някои от тях месце и буркани ще им бращат през зимата, а аз ще трябва да си ги купя. А за да ги купя ми трябват парички, т.е. трябва да работя, т.е. трябва детето ми де и прието.

#Crazy стига де, пак се почна София срещу провинцията... какви буркани, какви 5 лв. .... Варненци/Пловдивчани ...(сори за конкретиката) ,'де садят доматите, 'де си гледат прасетата newsm78

Колко още ще се дъвче 1-5-10 г. нали идеята на годините беше хората, които живеят тук и плащат тук данък да се ползват от услугите срещу това ... ми то може и 27 г. да и живеел на срещу ДГ и да си внесъл в пъти по-малко данък, от някой който живее от 2-3 г. през 2 квартала от същата ДГ ...
да вземем да вкараме критерий кой колко данък внесъл за съответен брой години newsm78

За N+1 път поNтвам за софийски адрес, какъвто искате да е - постоянен или настоящ, но не повече от 1-2 г. и то не само заради платените данъци, а за да има статистика на децата и за да може да се прави планиране на яслите, ОДЗтата, градините... ако щете дори ако трябва да се направи  някакъв регистър в който от новородени да записваш детето кога смяташ да го пуснеш на ДЗ с опция за корекция, ако се преместиш в друг град/държава или ако пристигнеш да се добавиш или размислиш коя година да започне.

Не само децата/внуците на софиянци 2-3 поколение имат нужда от ДЗ такива са и тези от провинцията, от другите държави... ние като отидем на "Запад" отказват ли ни ДЗ, 'щото сме от нЕква си провинция в Европа?

# 290
  • София
Против квоти! от къде да знаем колко са работещите, колко не са.
Примерно на 100 деца с работещите 2ма родители може да се 50%, но може и да са 90%

# 291
  • София
Lovi - татко.
Desem - знаеш ли какво се разисква в тази тема?

# 292
  • София
Още един довод против районирането. В големите крайни квартали, къде с няколко градини къде с никакви живеят повече и по-млади хора...  центъра е устроен по-добре и градините са повече няма прекалено застояване съответно живеят по-малко хора дота от тях на преклонна възраст.
Тогава ще се получи, че ако в центъра за 1 място се състезават 5-6 деца в Люлин(примерно) да са 20-60.

# 293
  • София

Lovi - татко.
Desem - знаеш ли какво се разисква в тази тема?

не, не знам!... аз освен, че мога да пиша мога и да чета, че и заглавие има ..... а Вие знаете ли? а, за Вас толкова ли е трудно да се регистрирате г-не?
Напоследък си мисля, че идеята е да се изкараме синьокръви софиЯнци, за да има достъп детето ни до ДЗ
Ето още един критерий кръвен тест.......

... сори за спама и ако модераторите решат, моля заличете го, но доста се въздържах и накрая не издържах

# 294
  • София
Lovi  - татко.
Desem - нещо Ви се губи. Мога единствено да Ви пожелая спокойна вечер.

# 295
  • София
Още един довод против районирането. В големите крайни квартали, къде с няколко градини къде с никакви живеят повече и по-млади хора...  центъра е устроен по-добре и градините са повече няма прекалено застояване съответно живеят по-малко хора дота от тях на преклонна възраст.
Тогава ще се получи, че ако в центъра за 1 място се състезават 5-6 деца в Люлин(примерно) да са 20-60.

Само че от системата е видно, че няма такова голямо разделение център-крайни квартали. Навсякъде опашките са големи, така че този довод не върви. И друго-ако живееш в Люлин ще си водиш ли детето в центъра?
Лови татко-съгласна съм да се дадат по една точка и за двете неща, но точката за кандидатстване през 2008 по-трудно ще се обоснове. И това за  компенсацията за изхабените нерви хич не е довод.

# 296
  • София
Lovi - татко.
Анна - права си за точката за 2008 г. Трудно е да се обоснове. Моите разсъждения за тази точка започнаха, когато ги съпоставих с тази за децата от чистите ясли. Стори ми се несправедливо и затова се колебая. Макар че, има два варианта - или се дава или не. А най-лесното е няма точки и за двете групи - няма и проблем.

# 297

Не мисля, че центъра е устроен по-добре  Naughty.В грешка си, че в центъра живеят само хора на преклонна възраст има доста млади семейства. Примерно в район "Средец" където си е точно центъра има 1 ясла и 3 градини. Не мога да разбера кое му е многото Shocked. Не знам ти по какво съдиш, че си права, но в крайните квартали има доста градини и ясли, просто местата недостигат.  Една от причините за недостика на детски градини стана така, защото много млади хора от провинцията дойдоха в София и се настаниха най вече в крайните квартали,а и не си помня града така да е пращял от народ. Като ти чета поста 100% мога да кажа , че не си Софиянка затова така пишеш. Ех много се засягат тия хора като кажеш, че  някой е софиянец, не виждам нищо лошо да кажеш, че си пък от  провинцията. Все пак тази тема е разискване на проблема с детските градини и всеки по някакъв начин се опитва да помогне. Аз съм за районирането  Peace.

# 298
  • София
Lovi - татко, мерси за разяснение, но чета темата отдавна и много добре знам как се стигна до това предложение. Колкото и да го мисля все не намирам връзка между дете прието в ясла и дете, което изобщо не е прието, за да е 50/50. Не виждам логична причина двете групи да са свързани.
Не съм чула на неприетите в университета да им дават по една точка следващата година.

Lovi - татко.
Пенелопа - ако изправиш една срещу друга две майки, едната дала детето си на ясла и работила след това, но ще загуби работата си ако не запише детето, а другата гледала детето си през това време, но вече и свършва майчинството и също ще загуби работата си, ако не се върне - коя от двете майки ще избереш?
За мен и двете майки имат право.
Иначе за четенето на мамата, още когато проходи сайта за кандидатстване им предложих да открият секция форум, за да може всички родиели да бъдат запознати с развитието на сагата детски градини. Иначе откъде всеки заинтересован родител ще може да черпи информация? Измъкнаха се като направиха препратка към този форум.

Тези правила за 2009 г. които ние само мъдруваме по тях, трябва да бъдат обявени (интересно как и къде) още през 2008 г., за да може родителите да си направят сметка за децата си.

Няма по-по-най-заслужили децата им да посещават ясла/градина,единствено няколко основни критерия биха могли да задействат "някаква"справедливост/например местожителството от определен период, поредност на подадена молба/принципа на опашката но не в истеричния и електронен вид/Всичко останало е такова издребняване, че ум да ти зайде, па улици, па карета, да не може по месторабота, работещ срещу безработен-това са тъпи противопоставяния и делене 50/50 е ужасно.Лично мнение.
Колкото до заданието/изпълнението/общината и прочее, когато говорех миналата година бях натирена.Много недомислено, много ненавреме.Та-опасявам се, че сега панацея ще е квотния принцип, така, както викаха осанна за времевия критерий и виртуалната опашка.Но вече е завъртяно колелото.Колкото повее критерии, толкова по-недоволни и ощетени ще се намерят, недостигаща една несправедлива точка по критерий работа или друго-вече не ги и помня, толкова много ги измислихте.Сори, просто се притеснявам, чв усилията ви са някак в нищото. Confused

Напълно подкрепям мнението на Пенелопа; колкото повече критерии, толкова повече недоволни, колкото повече задълбавате, толкова повече се забатачват нещата, а времето си минава.

# 299
  • София
Вие май не разбирате, че иначе пак стигаме до хактора време,  от СО не искат и да го чуя! Затова са критериите!

Иначе аз не вярвам да приемат да има и от двата вида точки!

Общи условия

Активация на акаунт