Отговори
# 300
Моля ви, нека не се делим на софиянци (кореняци и не съвсем) и други. Защото нито кореняците са съвсем кореняци, нито тези от провинцията са някакви видни селяндури. Повечето неща строени в столицата през предишния век са правени и с пари и труд на хора от провинцията. И в продължение на много години доста пари от държавния бюджет са харчени в София, за да се развие като столица и това са пари на целокупния български народ.
И продължаваме да се дъвчем в темата за глупости. А столицата, точно защото е столица, е за всички и е развивана с парите и усилията на всички. Наистина адресната регистрация е задължителна и ако всеки спазваше закона в общината сигурно нямаше да са толкова изненадани от ситуацията. Аз лично бях много изненадана че не можах да си запиша детето в ясла в продължение на една година.

За протокола - не съм привърженик на районирането. Въпреки че явно съм от малкото глупаци, които като си купуват жилище гледат и ДГ и училищата в района. В резултат имам едно ОДЗ в съседния парцел, едно училище и гимназия на 20 метра и на около 100 метра има едно ЦДГ. На една автобусна спирка имам още едно ОУ. Бе въобще песен, ако имаше достатъчно места навсякъде, но подозирам че след няколко години и за училището ще трябва да се боря.

# 301
  • София
Направо страх ме хваща какво ще е за училище след 3-4 год.?
Ели, къде е това чудно местенеце!

# 302
Слатина, но само в определена част (моята).

# 303
Бе то май в Слатина сме сравнително добре, като гледам някои райони...
Мисля че случая с яслата и другото са различни. Все пак съм съгласна да го предложим и обсъдим на работна среща.

# 304
  • София
Случайно да се знае кога ще е следващата среща?

# 305
  • София
Lovi -  татко.
tanini - логичната причина двете групи да са свързани е, че и двете групи застават на входа на детската градина, и кандидатстват в системата, без до този момент да са имали достъп до услугата предлагана от МОН.
Разликата в едните е че до този момент са били под юрисдикцията на МЗ, а другите са си били в къщи.

# 306
  • София
Един бърз въпрос към всички.
Някоя от Вас, звъня ли днес в общината, да се поинтересува за казуса с предимствата?

# 307
  • София
Лови, бих звъннала, но незнам точно какво да кажа! Да се правя, че не знам ,че си звънял или ...
Дай акъл!

Затова и питам за срещата - щото след 5.09 ще е късничко да се говори по въпроса от другата тема!

# 308
  • София
Срещата ще е чак след 10-ти. Не е нужно да се крие, просто трябва да им се напомни, че този въпрос не е от компетенцията на работната група. И трябва да се реши до началото на септември.

# 309
  • София
Ок, ще си потърся правилните думи! По-лесно еда ги намериш като те питат нещо в прав ред! Embarassed

# 310
Някоя от Вас, звъня ли днес в общината, да се поинтересува за казуса с предимствата?
Какъв е казуса с предимствата - ако може с две думи.  Praynig Извинявам се, че пропуснах последните страници и не мога да ги изчета.  Confused
За заявените по-късно от 31.05. ли става дума или нещо друго? Thinking

# 311
  • София
Lovi - татко.
За заявените по-късно от 31.05. деца с предимства. Peace

# 312
  • София
Lovi -  татко.
tanini - логичната причина двете групи да са свързани е, че и двете групи застават на входа на детската градина, и кандидатстват в системата, без до този момент да са имали достъп до услугата предлагана от МОН.
Разликата в едните е че до този момент са били под юрисдикцията на МЗ, а другите са си били в къщи.

Lovi - татко, пред ДГ застава и още една група - на некандидатствалите деца, т.е. две групи, които са били вкъщи и една, която е била някъде все пак. Какво правим в този случай?

И от мен един бърз въпрос - децата, желаещи да посещават ясла към ОДЗ кандидатстват по електронен път, нали така. Те кандидатстват ли наново за 1-ва градинска група?

# 313
  • София

Lovi - татко, пред ДГ застава и още една група - на некандидатствалите деца, т.е. две групи, които са били вкъщи и една, която е била някъде все пак. Какво правим в този случай?

И от мен един бърз въпрос - децата, желаещи да посещават ясла към ОДЗ кандидатстват по електронен път, нали така. Те кандидатстват ли наново за 1-ва градинска група?

Всички групи застанали на входа на детската градина имат равни права. Какво значение има това, че едните деца са си били в къщи, а другите са били някъде?  Ако искате да няма дразнене между тези групи, просто на никоя от тях не се дават точки.

Децата кандидатствали по електронен път за детска ясла към ОДЗ също се делят на две, нали така?
Едните са били приети в ОДЗ-то и след като са преминали през едно кандидатстване в електронната система, те автоматично продължават в 1 група. (Според регламента)
Другите не са били приети в ОДЗ-то и на следващата година трябва да кандидатстват в електронната система за 1 група.

# 314
  • Върху лъчите на Слънцето.

Съжалявам, че чак сега успях да се включа в темата, но и исках първо да изчета мненията ви.
Днес говорих с Минчева. Общото ми впечатление е, че няма нищо да се промени. Т.е. поне тя няма намерение и желание нещо да се променя. Защото системата била направена така, че да може целогодишно да се кандидатства. И ако от провинцията дойде дете, имащо предимства, то да може да се възползва от тях. Sick защото, видите ли, то има нужда от тази услуга... Но пък един вид за компенсация на софиянци, щяло да има райониране. (А защо още сега я няма тази компенсация?!)
Размишлявайки след това стигнах до извода, че явно първоначално обявеният регламент се отнася единствено и само до момента на първото класиране. По този повод Минчева каза, че за това е оставена опцията да се заявяват предимства преди всяко класиране.
Така че, преравянето и издирването на късно заявените предимства се превърна в напразно изгубено време... (Но се надявам, това да не е така за дълго!)

Общи условия

Активация на акаунт