Отговори
# 645
  • София
Това по изключение дава право на директорките да отказват. Да не говорим, че едва ли има много майки, които биха си дали бебето на тази възраст.

Има ли изобщо такива...???

Има, аз имам приятелка, която си даде детето на 8 месеца (не е на 3, но не е и на 10 нали) защото нямаше голям избор. Но е факт, че надали са много тези майки

# 646
Това по изключение дава право на директорките да отказват. Да не говорим, че едва ли има много майки, които биха си дали бебето на тази възраст.

Бебето не се дава ,а се записва и така му се пази място в ДГ.До сега е имало  такава практика.

# 647

Бебето не се дава ,а се записва и така му се пази място в ДГ.До сега е имало  такава практика.

Как ще му се пази място за ДГ, като става въпрос за яслите, а не ОДЗ-тата. Освен това директорките на ОДЗ-та имат право да отказват записване на определен набор (както, например, тази година не навсякъде има прием за 2007 набор) поради липса на квалифициран персонал!

# 648

ЩО?Да не е по-малко майка?Ай стига сте се чудили.И аз имах отаяно нужда от ясла на тази възраст на малката. Tired

# 649
  • София

ЩО?Да не е по-малко майка?Ай стига сте се чудили.И аз имах отаяно нужда от ясла на тази възраст на малката. Tired

В живота всичко се случва...може наистина да дотрябва... просто за 3 месечно бебе едва ли е най-подходящо да е в ясла, затова изкоментирах...

Осем месечно е друго.... ама 3 месечно...

# 650
Не само се случва,а е доста често даже.Би трябвало да създадат отделни ясли за бебета.Имаше навремето.Аз самата бях казала, че им нося всичко, което имам-и проходилка и кошара и легло и всичко необходимо.Защото нямат.Моето 8 месечно си беше бетер 3-месечно.Само ядеше и спеше.И 3-месечно е по-лесно даже-даваш му под час адаптето и сменяш памперса.Ма хайде, че много отклоних, а и вече мина и замина.Просто ми е болна тема.Аз се справих за тогава, а и записах на ясла вече.
И всички знаем кое е най-доброто за едно 3-месечно, е и за 8-месечното, е и за 2-годишното... Tired

# 651
Наредбата за яслите ли е? Интересно ми е, чакам новата , да видя какво пише в нея.

# 652
  • София - Дианабад
За тази наредба се говореше отдавна, но тогава майките взимаха 90 % от заплатата само 135 дни и след това много от тях се принуждаваха да се върнат на работа.
Но сега майките са "в болнични" 315 дни, т.е. около 9 месеца  newsm78.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 00:36 от goris

# 653
  • София
Бихте ли ми обяснили след като онзи ден регистрирах детето си  и кандидатствах за избрани от мен градини в сайта на детските градини какво трябва да направя като февруари или когато там стане активен сайта за кандидатстване трябва ли тогава да се попълва още нещо че от обърканите им  обяснения не разбирам нищо.Предварително Ви благодаря

# 654
  • София
Бихте ли ми обяснили след като онзи ден регистрирах детето си  и кандидатствах за избрани от мен градини в сайта на детските градини какво трябва да направя като февруари или когато там стане активен сайта за кандидатстване трябва ли тогава да се попълва още нещо че от обърканите им  обяснения не разбирам нищо.Предварително Ви благодаря

Да, ще трябва, но нито е ясно кога, нито как. Най - вероятно когато новите критерии се гласуват от СОС и влезнат в сила (очаква се да е около януари 2009 г)на всяко едно регистрирано в системата дете ще бъде разпратен мейл, ще има обяви в медиите (надявам се), сайта, на вратите на детските градини да се попълни нужната информация. Иначе и сега сайта е активан, но по други критерии  Peace

# 655
моля някой да ми разясни с две думи, как ще се кандидатства следващата година 2009 и по кое време? Тази година не ни приеха и сега трябва ли да променям нещо в регистрацията? мерси много.

# 656
  • София
Да се върна на темата с протеста.
Днес - почивен, студен ден, на митинга на AVON имаше 3200 бр.

# 657
  • София
Браво на AVON! Да ги привлечем към каузата и на детските градини щом имат такава силна организация!

# 658
  • София
аз обърках малко темите .... пуснах инфото и в другата

# 659
и понеже се включвам доста късно,за всичко прочетено дотук искам да кажа, че съм против районирането, защото се ограничава избора на работещия родител - който е невъзможно да си прибере детето навреме / излезте между 6-7  вечер в София и пробвайте с каквото и да е да стигнете от единия край до други/ и съм против да има нови критерии за кандидатстване за 2009 защото аз съм от позицията на родител без баби и дядовци и сами с мъжа ми си разпределяме времето за гледане на детето, то ни е първо и силно се надявам следващата година да ни приемат  автоматично, тъй като сме в листата на чакащите заради заетите места от децата  които са с предимство. Ако ми дадете адекватен отговор какво да правят тези родители през 2009г., варианта да кандидатстват отново ми  се вижда абсурден?

Общи условия

Активация на акаунт