Майчинство 2009?

• 55 894
  • 585
  •   1
Отговори
# 60
Не мога да повярвам, че има теми като тази. Преди 90% от заплатата се вземаше 135 дни, сега го направиха 10 месеца и половина и пак мрънкащи и вайкащи се!!! Ако го направят  5 години на 90% пак сигуно ще има теми като тази - какво да правим нашите 5 годишни деца - те имат нужда от нас! Дали оставяш детето си на детегледачка или баба или в ясна на 3 или на 33 месеца е еднакво болезнено и неприятно.

# 61
Майчинството ще е 240лв,детските 35лв,а базата за тях ще е 350лв!   То тва пак бива,а какво ще кажете за мамите,които нямат черно на бяло трудов стаж и взимат само 100лв и то само за 1г

В яслите и без това няма място!!! Аз лично, бих предпочела да си гледам бебето, колкото може по-дълго. Но с това майчинство от 220лв., не виждам, как ще стане  Sad
Ето как ще стане- ще се наложи мъжът ми да отиде на работа в чужда държава,за да мога аз да гледам детето ни без да го лишаваме от нищо. Thinking И понеже ще е легално,ще си внася естествено данъците там. И ще се наложи да сме разделени известни време и той да не може да се радва на бебчето си.  Crossing Arms
Ами кажете ми ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ? С тези смешни пари тук,държавата ни принуждава на какво ли не,за да можем да си гледаме децата? #2gunfire Е... си и "държавата".
Ние сме така,каката я видя чак на 6м на живо,а да видим следващото,което чакаме кога ще го види?

# 62
Майчинството за 2009 г. ще бъде толкова колкота минималната работна заплата - 240 или 250  или там колкото реши правителството  Peace

# 63
НИЕ сме длъжни да си гледаме децата, а не да разчитаме само на държавата.
Извинявайте, но какво означава, че държавата трябва да се грижи на детето нищо да не му липсва. Кой го е правил и раждал детето - Премиера ли? И кой ще определи критерия за всичко необходимо - това могат да са 100 лв, могат и 500 да са месечно.
Ние сме млади, здрави и прави - решили сме да имаме дете и чакаме някой да му осигури всичко необходимо - е гати глупостта!!!
Вярно, че държавниците харчат пари за глупости, но това няма да го променим, а малкото пари които са решили да похарчат за "нормални неща" - по добре да ги дадат на пенсионерите и на инвалидите, защото едните не могат сами да се грижат за себе си както ние можем, а другите са бачкали достатъчно и са в нетрудоспособна възраст. Аз на моето дете не  искам държавата да му осигурява всичко необходимо - искам място в яслата и то не като стане на 2,5 год.

# 64
И между другото, си мисля, че ако виждахме малко по-далеч от носа си и мислехме повече и за другите, а не само за себе си, щяхме да сме по-добре. Но това не е българска черта!
Убедена съм, че най-ревностните защитници на тезата как държавата трябва да издържа децата, като се пенсионират ще си сменят мнението и ще смятат, че те младите трябва да си гледат децата и да си ги издържат, а държават трябва да направи пенсиите такива, че на пенсионерите нищо да не им липсва.

# 65
искам място в яслата и то не като стане на 2,5 год.

И аз това искам ! Защото: 1. няма шанс майка ми или друга близка роднина да се пенсионира до момента , в който бебо стане на 9 мес.;  2. За мен,  както и по-голямата част от майките, няма особени изгледи да получавам заплата, покриваща заплатата на детегледачка и да остава нещо, за което да си заслужава да ходя на работа . 

Иначе , въпреки личното ми желание да си седя при бебо, разбирам напълно целта на управляващите да стимулират работоспособните жени да се върнат на работа по-скоро, а да оставят пенсионерите да гледат внуците. Но , в моя случай , за да стане това трябва да раждам  първото си дете на 37 год.

# 66
Не съм съгласна с теб Ирина!!! Ако държавата не ти осигурява доходи,докато неможеш да работиш,от къде ще вземеш пари за това! Ако имаш човек до себе си добре,но ако си самотна майка! А,нали държавата е тази,която иска да се раждат повече деца-да вземе да направи нещо по въпроса! И неможе майчинството да ти свършва за 9м,а в яслите да ги взимат от 11м. Абе направо ме яд да говоря за това!
Извнявам се на автора за отклонението!

# 67
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Цитат
- няма проблем.Всъщност на мен ми е интересно да чета мненията , жалко , че не намирам време да се включа.
   Всъщност аз също тръгнах на работа , веднага след изтичане на 9-те мес платено майчинство.Прехвърлих 220-те лв майчинство , които ми се полагат след 315-я ден на майка ми.И въпреки , че собствената ми майка гледа малката , докато съм на работа , не ми е по-лесно.Адски ми е мъчно за детето...Не зная дали това е правилното решение , веднъж си мисля , че е така , 2 пъти - че не е.Когато се роди каката бяхме още студенти с моя мъж , прекъснах за по-малко от година , после я дадох на ясла и се върнах в университета.И все повтарях , че второто детенце ще си го погледам поне до годинка и нещо.Прибирайки се от лекции , вземах от яслата малката и отивахме в парка ,а там наблюдавах със сладка завист , майките , които се бяха отдали на децата си и продължавах да си повтарям , че за 2-то ще намеря повече време...ме по-скоро ще посветя цялото си време на него.
   Дипломирах се , имах хубава работа , голяма заплата и огромно желание за 2-ро детенце.И... Grinning Grinning Grinning ето я и нея , забременях , бях най-щастливата на света.Купихме си жилище.Вноските не ни притесняваха , не ни притесняват и сега , но това е защото ходя на работа...ПАК си оставих детето на няма и 9 мес Cry.Хукнах да изкарвам пари.Пустите пари Sad Sad.Та нали цял живот това ще правим-пари ще изкарваме , а децата ни са мънички СЕГА , СЕГА имат нужда от нас.С времето ролята на МАМА и ТАТКО в живота на 1 дете отстъпва на други приоритети за него.Но едно бебенце на 9-10 мес се нуждае от майчина ласка и грижа , НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ МАЙЧИНАТА ОБИЧ , нито детегледачката , нито лелката в детската ясла!!!
   И ако живот и здраве достигнем момент , в който бих могла да се отдам на децата си поне за 15-18 мес , бих родила още едно дете! Hug

# 68
  • Earth
какви са тези коментари че държавата не  е длъжна да ни гледа децата(или нещо такова),нали ние сме тази държава (уж) ,тя трябва да подпомага семействата,главно децата,нали след време и те ще пораснат и ще плащат данъци-парите на държавата
Не разбирам защо защитавате държавата-пари за огромни политически заплати и коли и ремонти и т.н има,а за децата ни няма?????? #Cussing out
И аз бих се хванала на работа като изтекъл тези 9 мес,но за 300 лв ли?
Семейства който нямат брак вземат детски,а такива като мен шушумиги,който имат сключен брак не вземат-с какво другите деца са повече от моето та да вземат тези макар и мизерни детски? #CrazyМоят шеф е така вярвайте ми не са му нужни,докато на мен ще ми дойдат много добре към сем бюджет
Смятам че държавата е ДЛЪЖНА да осигури на всяко дете пари с който да не се лишава от нищо,ок-това с 9 те мес е добре,но след това какво?То и детски и ясли няма та и това не е алтернатива #Crazy
това е мое мнение,съжалявам ако съм обидила някой,но да вметна само че темата е конкретен въпрос на който не разбрах някой дали изобщо отговори Thinking

Никой не ти е длъжен. Ти си длъжна на детето си.  Помогни си сама. Викай неволята.  Няма държава в света, която осигурява пари на всяко дете..... Rolling Eyes Има такива държави, който имат стандарт, но ТАМ МАЙЧИНСТВОТО Е 3 месеца.......
И на пенсионерите им е малка пенсията, а те са работили ЦЯЛ ЕДИН ЖИВОТ за нея ..Държавате не им ли е длъжна на тях. Не е ли длъжна на лелката в детската градина дето взима 280 лева.. А не е ли длъжна за пътищата и...за всичко.....
Всички тези пари се взимат от НАС - данъкоплатците. Ама колко частни работодатели извън София осигуряват служителите си на реалната заплата .. Предполагам малко, нали ? НЕДОБРОСЪВЕСТНОТО отношение към държавате ( неплащане на данъци и осигуровки ) се връща на всички нас... Трябва да има от къде да се взима....трябва...

# 69
Не съм съгласна с теб Ирина!!! Ако държавата не ти осигурява доходи,докато неможеш да работиш,от къде ще вземеш пари за това! Ако имаш човек до себе си добре,но ако си самотна майка! А,нали държавата е тази,която иска да се раждат повече деца-да вземе да направи нещо по въпроса! И неможе майчинството да ти свършва за 9м,а в яслите да ги взимат от 11м. Абе направо ме яд да говоря за това!
Виж, за яслите съм напълно съгласна, даже се учудвам, че вземат от 11м. тук вземат като проходи и да е юни или септември. Обаче са единици случаите, в които изборът да се роди в конкретния момент не е съзнателен или обстоятелствата са се променили след забременяването! Така че всеки носи отговорност за съзнателно свое решение. И не смятам, че ако ми плащат все толкова не 9 месеца, а две или три години ще е честно към децата в домовете, болните деца, вкл. тези ,които родителите си ги гледат в къщи и получават съвсем мизерни помощи за това /а това, че детето се е родило с увреждания , не е ничии съзнателен избор/, към пенсионерите и инвалидите. Честно ли е? Получаваш майчинство минимум 220 лв. /ако си осигурена/, а инвалид, който има минимални шансове за професионална реализация и никакви за хубав живот като нашия, получава под 150 лв. месечно. Кое от тези неща е честно и за кое по-напред и ако има един предвиден фонд, който няма да стигне за всички, ти кое би предпочела да финансираш от гореизброените?

# 70
Не  съм аз тази която ще реши за кой да отидат парите! Аз мога да дам детето си и на 3м. на ясла(макар да мисля,че до 1г,азтрябва да съм човека,който ще го гледа),ако ми се налага да работя за да го издържам,но няма каде! Тук в холандия е 3м.майчинството,но детето,може да го дадеш на ясла още на 10 дни-1м! Макар повечето да си гледат децата сами или да имат детегледачка! Даже нямам само една възможност, а поне две (за детегледачка и ясла) А в България няма нито една възможност,защото и на баби повечето немогат да се надяват,защото пенсионната възраст се вдигна много! Права си и за пенсионерите,тук държавата ги осигурява напално след пенсия! Настанява ги в старчески домове,в които стаята на всеки един е маломерна боксониера! И за това не се плаща,то е от данъците им! А за нашите пенсионери няма да говоря! Да има такива където наистина са зле,но доста са тези,които взимат повече пари от средна работна заплата и пак недоволстват!  Пак се отклоних,май трябва да пуснем друга тема Peace

# 71
Не  съм аз тази която ще реши за кой да отидат парите! Аз мога да дам детето си и на 3м. на ясла(макар да мисля,че до 1г,азтрябва да съм човека,който ще го гледа),ако ми се налага да работя за да го издържам,но няма каде! Тук в холандия е 3м.майчинството,но детето,може да го дадеш на ясла още на 10 дни-1м! Макар повечето да си гледат децата сами или да имат детегледачка! Даже нямам само една възможност, а поне две (за детегледачка и ясла) А в България няма нито една възможност,защото и на баби повечето немогат да се надяват,защото пенсионната възраст се вдигна много! Права си и за пенсионерите,тук държавата ги осигурява напално след пенсия! Настанява ги в старчески домове,в които стаята на всеки един е маломерна боксониера! И за това не се плаща,то е от данъците им! А за нашите пенсионери няма да говоря! Да има такива където наистина са зле,но доста са тези,които взимат повече пари от средна работна заплата и пак недоволстват!  Пак се отклоних,май трябва да пуснем друга тема Peace
И за нас и майчинството се отнася същото!  newsm10

# 72
искам място в яслата и то не като стане на 2,5 год.
И аз исках място в яслата, чаках си колкото си чаках, чаках и 24ч. за детската градина и стана!!! Peace
Що се отнася за простащината в системата ни, тя Е и винаги ще Е на лице - няма спор!Е преди имаше места в дет. заведения - нямаше деца, сега има деца - няма места!!Това е то, а ония "политика" ми застанал пред обектива и се тупа по-гърдите "Аз, това..аз онова!"..на-на..... #Cussing out...както и да е , мисля, че се отклоняваме от темата с това! Rolling Eyes
Относно това, дали да разчитаме на д-вата или на себе си ........................
 Държавата ми осигури МРЗ мисля , че беше 150-180 нещо такова(а работих до края на 8м. от бременността)! За детските минах през цялата тъпа бюрокрация, но детето ми си имаше по 18лв. на месец, сега 25лв. - защото те са нейно право (детски - за детето) ! Crossing Arms Та парите не стигаха и преди края на 2-рата година почнах да работя и какво? Имах пари, детето ми почна да ходи на ясла, там не можеха да се оправят с нея и започна да изостава в развитието! Еее?
Парите ли да са по-важни за мен или здравето на детето ми?Спрях я от ясла (от 1м.) и си я гледам, обръщам й внимание и тръгна напред! Дете сега се гледа докато е малко (продължавам да съжалявам, че я записах на ясла), а за работата - цял живот това ме чака, ще работя и пак няма да стигат парите!  Peace Трябва да се адаптираме към ситуацията и да продължаваме напред!
Това е , сами правим избора си : бил той за политик, щом сме го избрали такъв сами сме си виновни ,  детето ни не е добре, а трябва да работим - избора е наш и ако сгрешим защо да обвиняваме държавата за това!!!! Peace
пп.Затова и жените остаряваме по-бързо, защото всичко лежи на нашия гръб!! Tired

# 73
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Цитат
Парите ли да са по-важни за мен или здравето на детето ми?Спрях я от ясла (от 1м.) и си я гледам, обръщам й внимание и тръгна напред! Дете сега се гледа докато е малко (продължавам да съжалявам, че я записах на ясла), а за работата - цял живот това ме чака, ще работя и пак няма да стигат парите! 
- ПОДКРЕПЯМ БЕЗРЕЗЕРВНО!!! newsm10

# 74
  • от Луната
Цитат
Парите ли да са по-важни за мен или здравето на детето ми?Спрях я от ясла (от 1м.) и си я гледам, обръщам й внимание и тръгна напред! Дете сега се гледа докато е малко (продължавам да съжалявам, че я записах на ясла), а за работата - цял живот това ме чака, ще работя и пак няма да стигат парите! 
- ПОДКРЕПЯМ БЕЗРЕЗЕРВНО!!! newsm10
PeaceИ аз. Няма по - важно нещо от детето и неговото здраве

Общи условия

Активация на акаунт