Майчинство 2009?

• 56 440
  • 585
  •   1
Отговори
# 120
  • В центъра на моретата
Момичета, а как стои въпроса с прекратяване на майчинството при даване на детето на ясла? Интересува ме кога точно трябва да се прекрати майчинството - след приемане на детето (въпреки, че реално ще започне да ходи на ясла след 3-4 месеца) или след като започне да ходи?
Малко объркано става, но от яслата ми казаха, че даже и да го приемат, ще започне да ходи след няколко месеца, а аз се чудя кога точно се подава молба за прекратяване на майчинството, че май НОИ гонят за това?

# 121
Айде всяка година темата за майчинството на нов глас  Crazy

Няма как да стане 2 години да плащат пълна заплата.. Туй никъде го няма..
От една страна майчинството ни е едно от най-дългите, вкл. тези 9м. с почти пълна заплата..
Наскоро от ЕС направиха даже забележка по този повод, та изобщо не очаквам да се удължи срока за "многото" пари..
Това, че заплатите и обезщетенията са с различни стандарти - скоро няма да стигнем цифрите в Европа..
Мрънкаме, не мрънкаме - най-много след 1-2 години поради "икономическата криза" и "влияние от ЕС" да резнат я парите, я срока на обезщетението..

Щото всичко друго ни е наред, ама нали отнякъде трябва да започнат промените  ooooh!

http://en.wikipedia.org/wiki/Parental_leave в Словения е повече от България Wink. То за много неща ни критикува ЕС, ама ... Crossing Arms

# 122
http://en.wikipedia.org/wiki/Parental_leave в Словения е повече от България Wink. То за много неща ни критикува ЕС, ама ... Crossing Arms
В Словения получават 12 месеца 100 % майчинство, а тук освен тези 9 месеца забравяте остатъка до навършване на 2 години на детето

# 123
В Словения получават 12 месеца 100 % майчинство, а тук освен тези 9 месеца забравяте остатъка до навършване на 2 години на детето

А колко майки избират да ги получават вместо да се върнат на работа  Thinking

# 124
Знам че са малко, но го има като възможност, а в другите държави не.

# 125

В Естония го има: It is possible to take a pregnancy vacation 70 days before the expected birth of the child and 70 days after the birth of the child. The parental benefit is paid to the parent that stays at home with the child. The parental benefit is paid after the end of the maternity benefit. Together the maternity benefit and the parental benefit are paid for a period of 455 days.

# 126

В Естония го има: It is possible to take a pregnancy vacation 70 days before the expected birth of the child and 70 days after the birth of the child. The parental benefit is paid to the parent that stays at home with the child. The parental benefit is paid after the end of the maternity benefit. Together the maternity benefit and the parental benefit are paid for a period of 455 days.
Безсмислено е да спорим, а и обърнахме темата в чат, хайде събери 455 дена в Естония, а при нас 45+135+455=635 дена

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 21:44 от Nefertity

# 127
Стига де не може цял живот да си седим вкъщи да гледаме децата си, а държавата да ни плаща.
Има страни от ЕС, където отпуската по майчинство е 8 седмици.

# 128
Стига де не може цял живот да си седим вкъщи да гледаме децата си, а държавата да ни плаща.
Има страни от ЕС, където отпуската по майчинство е 8 седмици.
Peace
И после или наемаш детегледачка или ги даваш на ясла /може и от 10-я ден/. Но се съмнявам тук някоя мама да каже с ръка на сърцето, че би си дала детето на ясла на 10 дни. Така че, хайде да не им гледаме в паничката на другите, да сме раждали там като е толкова хубаво!

# 129
Тя пък държавата щото много плаща 9-тте месеца. Какви са тези 90%, като от 600лв брутна сега вземам около 350лв
Нещо не мисе вързват нещата

# 130
и аз не искам да споря. само, че не е точно както го представят милите ни политици. хич не сме най-добре. а това за 455 дни, е на цяла заплата Peace.

А за 90% е поредната недомислица на някой много "умен" експерт в съответното ведомство Rolling Eyes

И още нещо, може да е по-кратко платеното майчинство в другите държави, но колко от майките имат нужда /не желание/ да се върнат после на работа, за да закърпят бюджета Thinking

# 131
и аз не искам да споря. само, че не е точно както го представят милите ни политици. хич не сме най-добре. а това за 455 дни, е на цяла заплата Peace.
А за 90% е поредната недомислица на някой много "умен" експерт в съответното ведомство Rolling Eyes
И още нещо, може да е по-кратко платеното майчинство в другите държави, но колко от майките имат нужда /не желание/ да се върнат после на работа, за да закърпят бюджета Thinking
Добре, а защо не обърнете внимание, че в Кипър вземат 16 седмици - 75% , във Финландия 80 %  newsm78 не запомних седмиците.
Гали80, както са казали по-нагоре когато престанем да гледаме в паничката на другия ще ни е по-добре...

# 132
  • София
Аз мисля, че сме добре. Peace

# 133
Добре, а защо не обърнете внимание, че в Кипър вземат 16 седмици - 75% , във Финландия 80 %  newsm78 не запомних седмиците.
Гали80, както са казали по-нагоре когато престанем да гледаме в паничката на другия ще ни е по-добре...

Ами и аз така мисля, но ти писа да се сравним с другите държави, за да спрем да се оплакваме, а според мен не може да има място за сравнение при положение, че доходите и страндартът на живот не са едни и същи Naughty.
А и като сме толкова добре, защо въобще внесоха такова предложение за увеличение на срока на майчинството newsm78, нещо не ми се връзва Peace

# 134
А и като сме толкова добре, защо въобще внесоха такова предложение за увеличение на срока на майчинството newsm78, нещо не ми се връзва Peace

Защото идват избори  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт