Домашни рецепти за разкрасяване.

• 367 945
  • 1 069
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте и от мен мили дами!!!
Отдавна ви чета но до сега не съм писала в темата .
Сега реших и аз да споделя от какво съм доволна и какво правя за моята суха кожа.
Правя си маслена баня(в седмицата веднъж поне-много съм несериозна Embarassed).
Вечер редувам намазване на лицето или с масло от карите или с кокосово(искам да отбележа че от тях съм най-доволна).Пробвала съм с прасковено;с авокадо;с жожоба;с пшеничен зародиш но само първите ми попиват изцяло и ми правят кожата мека и еластична.Почиствам си лицето с тоник от розова вода и жожоба и мляко на Талодерма за суха кожа(просто в момента имам такова и ми действа добре после може и да го сменя не знам...).
Общо взето това е от мен.
Очаквам и други дами да споделят от какво са доволни.
Страхотна тема newsm10

# 706
Здравейте, страшно интересна тема. Чета ви вече дълго време, ще ви споделя и аз.Тъй като от известно време съм дебеличка преди да се изкъпя се трия злостно и упорито с утайка от кафе смесена с английска сол, смесена да речем 2:1. Правя я на око и внимавам солта да е минимално количество, след баня задължително се мажа с мехлем от мас и невен, който си приготвям сама. Загрявам свинска мас по- голямо количество, около 3- 4 суп. л. и когато заври пускам 5-6 цвята невен, разбърквам около 1м. и прецеждам. Насипвам в буркани и си го използвам, с това си мажа тялото цяла зима и съм много доволна от резултата. Косата си изсветлявам като след баня сутрин я сплитам на рибена кост мажа по дължина с тинктура от лайка и лимон и разплитам на следващия ден. Получават се естествени и красиви кичури. Да не забравя, косата ми е боядисана в основен цвят като естественият ми кестеняв с къна. Лицето преди да му сложа маска първо го измивам с овесени или от кестен трици, обтривам с кубче лед да се зачерви хубаво, подсушавам и мажа. Любима ми е маска от алое. Просто си отрязвам едно листо, обелвам го и мажа.

# 707

nin4
,майка ми прави същият мехлем,но слага вътре и ванилия,за по-приятен аромат.Но ние го използваме главно за изгаряне и за ранни.
И да попитам,защо смесваш кафето с англииска сол,тази комбинация не я бях чувала до сега. newsm78

# 708
Аз да кажа, че се мажа с масло от гроздови семки, бях прочела една маслена баня в темичката за перфектната кожа, и след като я направих се опъпчих Mr. Green

# 709
nell@ това за ванилията е страхотна идея, благодаря ти! Относно английската сол доколкото знам е соли на магнезия, а той от своя страна стимулира кръвоносната система. Не претендирам, че това е 100% така, но на мен наистина ми се отразява зле на целулита и добре на самочувствието. Когато се къпех само с утайка от кафе резултата беше чувствително по- слаб. Един ден не помня на кой точно антицелулитен продукт прочетох, че съдържа магнезий и от тогава слагам английска сол в утайката от кафе. Не знам, обяснявам си го с това, че по принцип проблемните зони са слабо кръвоснабдени, и така. Пропуснах да напиша, че преди това счуквам солта в хаванче на дребно за да не дращи.

# 710
И аз пробвах маската с маслото за лице!  newsm78 Определено ми хареса резултата  Peace

# 711
И аз искам да благодаря за темата, много полезни неща научих оттук... А някой има ли рецепта за избелване на зъби в домашни условия  newsm78

# 712
И аз искам да благодаря за темата, много полезни неща научих оттук... А някой има ли рецепта за избелване на зъби в домашни условия  newsm78
сода бикарбонат- на четката и търкаш, другия вариант е лимон- взимаш едно резенче и обтриваш зъбите  Peace

# 713
сода бикарбонат- на четката и търкаш, другия вариант е лимон- взимаш едно резенче и обтриваш зъбите  Peace
Мерси, обезателно ще пробвам  Hug

# 714
Содата бикарбонат е много агресивна към емайла и го руши. Трябва много да се внимава с нея и да не се използва често. Лимоновият сок също влияе зле в при честа употреба, така че и с него трябва да се внимава.

# 715
Преди време си избелих зъбите с лимон. Изстисках лимона в една чашка, добавих 1ч.л. сол, напоих един памук и сложих памука върху зъбите. Ефект имаше, но зъбите ми след това бяха като изтръпнали. Повече не повторих... С това исках само да кажа да внимавате с лимоните... Peace

# 716
Здравейте и поздравления за страхотната тема   bouquet Аз ползвам предимно домашно забъркани мазила и тук намерих много хубави рецепти.
Последното нещо, което си забърках и съм доволна е домашен антицелулитен сапун-ексфолиант. Приготвих го от около 50 гр. кафе + 2-3 ч.л. утайка, загрях ги и добавих половин настърган сапун. Аз използвах бебешки сапун, но предния път сложих останки от обикновен, така че с всякакъв става. Сложих сместа на котлона и бърках на слаб огън до стопяване на люспичките сапун, сложих 1 с.л хума и няколко капки канелено масло. Излях сместта в пластмасова кутийка и сега съм го оставила да зрее /понеже не съм сигурна какво му е pH-то ше го ползвам след няколко дни/. Не е трудно за приготвяне и на мен ми действа много добре  Peace

# 717
Lile_Pile Идеята е страхотна и ще се възползвам,много обичам да си забърквам такива домашни кремчета сапунчета и т.н.т.Само искам да питам колко време трябва да "зрее" сапуна?

# 718
Lile_Pile Идеята е страхотна и ще се възползвам,много обичам да си забърквам такива домашни кремчета сапунчета и т.н.т.Само искам да питам колко време трябва да "зрее" сапуна?
Ами и аз не зная Rolling Eyes За домашния сапун, направен от луга и мазнина заня че е 4-5 седмици. Аз предната партида, която забърках го ползвах след 2 седмици и не съм имала проблем. За по-сигурно и с този ще изчакам толкова. Иначе в една книга с домашни рецепти за течния сапун пише: "Добавете лимонена киселина за балансиране на рН (7 до 8 ). Ако не направите това, сапунът може да се окаже твърде агресивен към кожата ви." Аз обаче забравих Whistling
Ти какви сапунчета си правиш, да обменим идеи Hug?

# 719
Аз лично си правя нещо като течно сапунче със стрита морска сол и съставките,който ти си посочила,но освен канела сложих ванилия,но определенно не беше много сполучливо.Може би защото не знаех,че трябва да зрее  Embarassed.
Сега ще пробва и този,значи илимонтузо да сложа?

Общи условия

Активация на акаунт