Как бихте инвестирали свободни 50 000 долара?

• 8 506
  • 118
  •   1
Отговори
# 30
Аз.
с едната ще рискувам, с другата по малко ..

# 31
Бих ги инвестирал в ценни книжа.Бих закупил акции на 2 банки.Ще проверя кои  2 банки са с най - добър кредитен рейтинг.Друг вариант е инвестирането им в недвижима собственост примерно някой Опел /това в кръга на шегата/  Mr. Green

# 32
недвижим имот в голям град.
например помещение в централна част, което да се дава под наем за офис, магазин, заведение - чиста работа...

И аз това, ама ще си оставя поне едно 5000 за шопинггггг  Crazy

Момичета, като се инвестира , се правят сметки: голям град ще рече София, Пловдив, Варна, Бургас. Търговско помещение в централната част да кажем за София: магазин- средно  5000 евро/кв.м. ( и то при късмет ) , офис- 1500, 2500 евро /кв.м
50 000  долара са около 35 000 евро т.е с тези пари можете да си купите около 7кв.м магазин и около 20 кв.м офис. Crossing Arms
Супер наем се взима за такива помещения Peace
Муцка, а Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Русе, не ги ли броиш за градове? или там хора не живеят, офиси и магазини няма?  Confused

Точно от това се опасявах като написах само тези 3 града Twisted Evil Да, съгласна съм и те са големи градове, точно заради това съм сигурна, че и там в централните части искат цифри за офиси и магазини. Сигурно не толкова ,колкото в София, но 50 000 долара или 35 000 евро в никакъв случай няма да са достатъчни.  Пък и не забравяй, че и съответно наемите там са по-ниски.

Все още съм за идеята с околосветското

newsm41  grinning039  car003 smile3548

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 23:00 от муцката

# 33
  • Му Кинд Оф Плаце
В банка на лихва. От лихвата за година ще си додавам за екскурзиите. Аз съм семпла. Има лихви и по 7% за депозитите.

# 34
Така...преобладават съветите за инвестиция в недвижим имот....Това трябва да ти подскаже, че тази възможност поне за сега я забравяш. Освен ако инвестиционният ти хоризонт не е минимум 10 години.
Фондова борса? В момента НЕ! Ако си се насочила на там  -дръж кеш и чакай сигнали, че тренда трайно се обръща. Когато това стане, тенденцията ще е трайна и дори и да не влезеш на дъно, пак ще спечелиш.  В момента можеш да играеш на краткосрочни колебания, но предвид че не си специалист - 99,9% ще потънеш.

Стокова бораса - още по сложно. 99,99%  резултатът ще е галина бланка балбук балбук.

Бизнес - зависи какъв, къде и най-вече с кого.

Стартиране на собствен бизнес - НЕ! Очевидно нямаш идея за такъв, щом пускаш подобна тема.

Кво ще стане с долара? Хаха. Аре бе мацки, кажете й! Баси алчните. Искате само вие да печелите ,а? Simple Smile Несериозен въпрос.

Като цяло, щом искаш подобен съвет, редно е да уточниш, най-малкото какъв риск си склонна да поемеш...Тези 50 бонбона парите на живота ли са ти или си склонна да ги загубиш? Каква инвестиция търсиш - краткосрочна, дългосрочна...?

# 35
Общо взето, тъпо ми е, че стоят в банки, макар и на 6-7% лихви. Вече няколко години. А доларът се обезцени доста за това време.

Не съм склонна много да рискувам. Но малко може. Не ща аз да мисля, искам инвестиционен фонд. Но читав. Не ща да почвам бизнес, харесвам си работата, забавлявам се даже с нея. Храни ме. Нелошо.

Не ща да ги губя. Може и да е дългосрочна инвестицията. Не ми трябват спешно. Важно е да носят накакви дивиденти.

# 36
И не ща да ги обръщам в други валути. Не сега. Надявам се Обама да спечели и т.н....

# 37
  • София /Абсурдистан
Доларът пак е паднал 1,349 Sad

Кой продава две магазинчета за 50 хиляди долара?

При добро търсене, може да се намери нещо Wink
http://www.imoti.bg/index.php?page=offer&lang=bg&id=42392
http://www.imoti.bg/index.php?page=offer&lang=bg&id=38815
А може и само един да е приблизително за същите пари http://www.imoti.bg/index.php?page=offer&lang=bg&id=38733
Има, не е като да няма Wink Е, не е казано да са точно тези,  нещо подобно имам в предвид.

# 38
  • България-Швейцария
Бих добавила още 1.5-2 пъти по толкова с кредит и бих купила недвижим имот (в състояние веднага да може да се отдаде под наем) - само че в чужбина... в една определена, в която законите не са променяни от 200 години, обаче си работят. А и наемите са съвсем други, което автоматично сваля инвестиционния хоризонт Wink от 10 на, да кажем, 5 години. Междувременно и цената му ще се е вдигнала, а се предполага, че за това време и тук няма да стоя със скръстени ръце. 
После ще си купя и мечтаното, пак там.
За него в момента, за съжаление, ми трябват поне 8 пъти по толкова Tired

# 39
(Не) веднага на фондовата борса. Сел ще пише повече. А, той писал даже.

Като разберете какво ще се случи с долара - кажете и на мене, пък.  Crossing Arms  Crazy

Консултантска фирма? Онлайн търговия? Предлагам само.

# 40
 Бих си направила една дългосрочна валутна спестовно- осигурителна програма в читава застрахователна компания.

# 41
  • Tам през Атлантическия океан
По голяма част от тях ще обърна в друга валута.
ЩЕ ги разделя на 3 части- с едната ще рискувам, с другата по малко, а третата- на депозит Laughing.
....ако имаше още една нула нали  Wink

# 42
Ако са ми свободни, ще пробвам със социална услуга. Докато свършат. През това време ще гледам да понапиша проекти за финансирането по-нататък.

# 43
В собствен бизнес.

# 44
  • София
Къща на село

Общи условия

Активация на акаунт