ОКТОМВРИЙКИ сме и темите "ядем" като еклери със крем!

• 14 708
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
http://shop.weleda.com/SearchByCategory.aspx?CategoryCode=MotherAndBaby ето сайт на Веледа за Америка, за сравнение на цените, ако ви интересува.

Аз думи не бъркам, обаче изобщо не мога да се сетя за думата дето ми трябва (на български) и в случай на нужда викам "ъъъъъъъ, абе такова беее"... На английски, съм започнала да правя безумни грешки при говорене от близкозвучащи и различно означаващи неща...
Капакът при мен е, че дрехите за пране ги зареждам в кофата а боклук, а изпраните- в хладилника... или поне се опитвам  Mr. Green...

Клизми тука не правят, ако се поакаш докато раждаш те забърсвали според докторката дето ни правеше обиколката за проучване из болницата... не те карат и да се бръснеш  Wink.

# 136
  • София
Ей, търновки! Не мога да не споделя с вас една снимка на Търново от делтапланер! Ама много ви е красив града!  bouquet
http://www.panoramio.com/photos/original/8695274.jpg

Shiki, мерси за снимката, страхотна е  Hug
Аз също съм се спряла на Сано, вчера влязох в едно магазинче и попитах директно за такъв, течен, продадоха ми един и днес поглеждам...ми аз съм си купила омекотител, вместо прах, оная каквото имала, това ми пробутала и аз като съм разсеяна и не обърнах внимание сега и омекотител ще си има  ooooh!
За козметиката - ще опитам с Мустела, надявам се да не сбъркам  Peace
Багаж за болницата още не съм приготвяла, казаха ми че само лични принадлежности да си взема, нищо друго е ми трябвало. Купих си едни гащи за еднократна употреба, 5бр. за 4.50, всеки чифт отделно опакован, ама ще взема да разопаковам едни да видя дали ще ми станат, да няма изненади Simple Smile
Имаме си вече и кошарка, подарък от приятели, ползвана от тяхното бебче, но като новичка Simple Smile
В понеделник съм на ЖК за болничен, надявам се да ни е наред всичко и да сме пораснали /бебка, не аз, че тия кг. вече много ми идват/ Simple Smile
Моя корем от известно време все 96см си стои, но пък се надявам бебка да си расте и да се чувства добре Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 17:35 от jijibiji

# 137
Трикс, Пуки, мерси за указанията за смрадликата. Тъкмо обясних на мъжо как да я вари при нужда))))

Аз купих една кутийка Тео бебе за пране на дрешките, по нататък смятам да взема Сано, но да видим де ще го намеря по магазините.

# 138
  • София
И аз мисля, че напазарувахме добре от каталога за 2008г на ПерПерего  Mr. Green От нашия десен в магазина била останала само мострата. Тъкмо няма да срещам често бебоци като с нашата кола  Wink

Преписвам дословно упътването за приготвянето на смрадликата:
"За бани и компреси - поставете 50гр. листа от смрадлика  в 2л кипяща вода. Варете 20 мин. Престоява при стайна температура (15-20С) 60 мин.
За вагинални промивки, жабурене и гаргари поставете 2 с.л. листа от смрадлика в 1л кипяща вода. Варете 5 мин. Престоява при стайна температура 30 мин.Прецедете отварата през марля. Трайността на извлека е 12ч. при условие че се съхранява в хладилник при температура 2-8С без да замръзва"
Таткото трябва да приготвя отварата всеки ден като идва в болницата.

Надежда, аз така и не получих потвърждение за регистрацията си в Продавалника. Някои получиха мейл до няколко дни.

# 139
  • София
Шики, пречистването на организма става преди раждането. При мен беше така. След като ми започнаха първите контракции ходих 2 или 3 пъти до тоалетната. Не разстройство, ами нормално. Това също е един от признаците, но ето, че не се проявява при всички. Но за съжаление не отървах и клизмата в болницата, но не беше гадно.

Смрадлика майка ми ми носеше всеки ден в едно шишенце от минерална вода и се промивах. Много добре действа.

Наде, за регистрацията в продавалника имаше някакъв номер  - някаква поща ли, сайт ли newsm78Аз обаче не знам.

# 140
mylili  Wink    bouquet

За Продавалника, не е задължително да ви пратят линк на пощата, поне при мен и не помня още кой беше така, т.е. пробвайте с името и паролата, с която се пробвали да се регистрирате, ако не стане има форум там, където се пишеше на админите и те активират, но първо пробвайте да влезнете без да чакате имейл.

http://www.prodavalnik.com/forum/index.php?board=5.0

# 141
Клизма на мен ми правиха, но нищо неприятно не усетих, може и да е била майсторка сестрата  Peace
Софиянки и пловдивчанки, видяхте ли това :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=330729.0
сигурно ще е интересно.

# 142
То на моя доктор не му е скимнало така, а го пращат на специализация в чужбина. Ще се върне след 2 месеца. Аз просто искам да родя при него.
Не е просто каприз, така ще съм по спокойна. Иначе неговия заместник при когото евентуално мога да родя не му имам доверие. Не че не  добър, напротив просто може въобще да не дойде като му се обадя, много е зает. Освен това аз и при първото раждане изкарах само до 36 г.с. така че пак същата работа. С тези непрекъснати контракции е така. При всички случаи не мога да издържа до термин.

# 143
  • София
Клизма на мен ми правиха, но нищо неприятно не усетих, може и да е била майсторка сестрата  Peace
сигурно ще е интересно.

aliss3, звучи интересно, може да отида, само че за съжаление сама, не се знае таткото дали ще е приключил работа. Ако има други желаещи ще се радвам да се засечем там  Hug
каран, ти си знаеш най-добре, пожелавам ти всичко да мине по ноти и скоро да си гушнеш бебчето  Hug

# 144
Здравейте, мами! Ние с мъжа ми днес цял ден сме някъде навън - я на гости, я да се видим с някой роднина и се прибрахме преди 1 час някъде. Днес ми е много мързеливо, но се радвам, че е дъждовно и хладно - обичам такова време. Обаче този обрив дето имам по корема взе, че плъзна по цялото тяло и сега всичко ме сърби безумно  ooooh! Май пак ще трябва да ходя до личната.

На всички мами, които се чувстват зле или им е нещо криво пожелавам скоро да са пак усмихнати и весели!

Благодаря ви за споделените мнения за кремчетата за зърна, мисля, че вече се ориентирах към една-две марки.

сигурно ще е интересно.

И аз тъкмо това гледах, говорих и с татито и може и него да успея да взема. Мисля, че ще ни е полезно.  Peace

# 145
Алис,мерси за инфото.
Относно очистващия период наистина го имало,в една книга го четох.Предхождан е от период на гнездене, т.е. изпитваш силно желание да чистиш и подреждаш.Аз днес се събудих /при положение,че съм заклета поспалана/ в 6:30 и какво мислите правих-бърсах врати Shocked А за очистващия период-със сигурност няма да го имам,че от това желязо дето доки ми го натрапва е изключено да стигна до разстройство.
Сев и аз имах малки пъпчици по корема,но ги уморих със спиртче.Но ако ти е плъзнало така по-добре се консултирай с лекар.
Какви подплънки за сутиен мислите да си купувате?Кои попиват най-добре според вас?Моля,и миналогодишните мами да споделят ако имат повече информация.

# 146
  • София
Сев, консултирай се с лекар задължително!
Мис, аз съм си взела подплънки за гърди на Чико. Не знам дали са добри, като му дойде времето ще разбера!  Wink
Аз също прочетох за тази лекция, звучи интересно, ако съм добре и аз ще я посетя! Няма да се заричам, че не се знае!
На мен регистрацията в Продавалника така и не ми я активираха!
Утре сутрин съм на ЖК и като се прибера съм запланувала да пера на беба дрешките! Препарата за пране ми е течен Персил Сенситив, имам и омекотител за бебета на Сано, но не съм решила дали ще слагам от него в началото! Ще ги пусна на кратка програма на 30 и 40 градуса с центрофуга на ниски обороти! После гладене и подреждане по шкафчетата, искам да съм готова да няма изненади!

# 147
Здравейте мами... аз съм от редовно четящите форума, но от много рядко пишештите. Погледнах във форума на Септемврийските и там до тяхната дата 15-ти Август имаше поне 6-7 бебчета родени. Та на въпроса "не ви ли се струва малко странно, че ние нямаме още Септемврийско бебче?"  newsm78 ... или някой просто не е споменал, че се е сдобил със щастие. На мен вече честно казано ми писна да съм бременна и нямам търпение да се гушна с моето бебче.

Поздрави на всички и весели първи мигове със вашите рожби.  Hug   bouquet

# 148
  • Варна
Здравейте мами... аз съм от редовно четящите форума, но от много рядко пишештите. Погледнах във форума на Септемврийските и там до тяхната дата 15-ти Август имаше поне 6-7 бебчета родени. Та на въпроса "не ви ли се струва малко странно, че ние нямаме още Септемврийско бебче?"  newsm78 ... или някой просто не е споменал, че се е сдобил със щастие. На мен вече честно казано ми писна да съм бременна и нямам търпение да се гушна с моето бебче.

Поздрави на всички и весели първи мигове със вашите рожби.  Hug   bouquet

Явно и в четенето не си много редовна, като в писането, защото си имаме едно бебе вече и то се казва Калоян. Августинче е обаче, а не Септемврийче.Ти може би пишеш конкретно за Септември. Може и да има родени, но няма да са от редовно пишещите мами, а за такива се разбира по-късно,когато им кефне да съобщят.

Северинке, напиши в чичко Гугъл родилна уртикария или уртикария на бременноста и ще ти излезе нещо любопитно. Wink

# 149
*Pukanka*  за Август определено знам... все пак го пише със големи букви на главната страница на всяка нова тема... въпросът ми бе конкретно за месец септември... мисля, че всеки би се похвалил дори и аз "явно не много редовната" както ме определи ти. Аз лично бих изпратила SMS  на всички вестителки и мисля, че е нормално всеки друг да го стори.

Общи условия

Активация на акаунт