Споделете 78

• 26 272
  • 982
  •   1
Отговори
# 855
Студено си е.Ей сега скокнах да погледна термометъра навън-точно 13 градуса.След 33 миналата седмица по това време.....Е друг е въпроса ,че в ранна пролет при тия температури си тичках по къси ръкавки.
VG,ако ти пречим нещо да си ходим Wink

# 856
Маргаринът е вреден бе, кога ще се научите да се храните здравословно?!

Ядете разни аре да не казвам кво, а после ми се чудите що не ви ставали панталоните от миналата година, що ви се набръчкала кожата, защо не довиждате, защо ви боли това, защо ви сърби онова....

# 857
Политика и алтернатива нямат множествено число. Така си мисля аз, а дали е така, кой, кой ще ми каже...
Ае, Вълк, като каза за тоя парлама контрол, та се сетих за вица за оня, дето издавал вестник. И го срещнал един приятел и му казал: Страхотен вестник! Абонирах се даже. А оня му казал: А, ти ли си бил тоя.

Mr. Green Но си запазвам чисто човешкото право на грешка,въпреки дипломата за виШе Laughing
такааааа....знАчи!...За политика не съм сигурна Mr. Green Laughing Laughing Обаче алтернативИ има newsm78 Например:Кикотенето и хилежа са алтернативи на смеха! Laughing Що пък да не може да се каже и:"Политиките на двете страни са напълно противоположни!" newsm78 Дали не се кандидатирах за бисерите току-що ooooh! newsm78 Laughing Embarassed

# 858
Това с използването на "политики" е неправилно, но все повече се налага.
Друго, което ми прави впечатление е, че "politics" се превежда и като "политици" и като "политики", а не е правилно, защото "policy" е английската дума за политика и тя се използва в обществен контекст. Мисля, че не се използва множествено число за политика. Така си разсъждавам само... Rolling Eyes

# 859
  • България-Швейцария
Споделям, че и аз пуснах климатиците на max топло, обаче ефектът е от 16 -> 18 градуса и докато не стигна до сериозен ремонт така ще е Close.
Единствената полза е, че всичкото хлебарки изчезнаха яко дим.
А миналата седмица по това време бях на плаж, б@си.
Определено обмислям отлитане на юг.

# 860
Според мен, по въпроса за множественото число трябва да се допитате до учЕн.

A policy означава още и полица в застраховането и финансите. Бах колко знам,а? Просто по някога се чудя на себе си, как може да съм толкова отворен и толкова много да знам. Направо незнам.

# 861
политика
ед.ч.       по·ли·ти·ка
членувано    по·ли·ти·ка·та
мн.ч.       по·ли·ти·ки
членувано    по·ли·ти·ки·те

# 862
  • о`майна лунна нощ е
Споделям, че днес открих сезона на зимните якета и си изкарах шушляка сутринта. До преди обяд се чувствах идеално в него. Сега вече е топло. Явно уплаших студа.

... а какаотата и мебелта?

# 863
Що бе,Сливко,какво му е вредно на маргарина-естествен продукт,производна от крекинг процеса.А той петролът си е чисто натурален ,природен.Иначе понаедрелите задни части и целулита ,ми се струва ,че са по-скоро резултат от седенето пред компа.Обездвижваме се бавно,но сигурно.

# 864
Споделям, че точно когато трябва да изпринтя важни документи принтера нещо се прееба. Копирът работи, обаче скенер и принтер -не. Хвана ме бяса вече, иде ми да крещя. Да се беше развалил десет минути по-рано, когато у нас имаше човек, който би могъл да вдене к`ъв е проблема! Ебахти каръщината!

Маргарин не ям отдавна. В момента съм по къс ръкав и не ми е студено. Не работи ни климатик, ни дявол. Гореща кръв имам, ко да прайш!
Как е единственото число на "чизми"? А как  "катерица" в мъжки род? Mr. Green

Фрида, честито! На многая лета! Дано сега Ведрия да си остане Ведрия.

# 865
А може би искате по един правописен речник за подарък? Правописните консултации за днес приключиха.  Laughing

# 866
Флор, с твоя речник аз не споря, не за друго, а защот` ме вземате за мезе. Но нека речникът ти да образува добре звучащо изречение с "политики". Simple Smile Ни стаа. Flutter

# 867
Мишон, това, че на теб не ти звучи добре, не означава, че не е правилно.  Simple Smile

# 868
С олио. Пратих детето да купи най-сетне  Laughing
Освен това искам да ми кажете мъжкия род на "муха", освен "мухое*ец".

И какви печки и климатици, ние стоим на отворен прозорец все още, а аз съм боса и по къси гащи и ръкави.

# 869
Майкоууу, направо чета и не мога да повярвам....Абе вие за плуралия тантум и сингулария тантум не сте ли чували, а? Ми то това в шивашкия техникум го учихме. За кво ги завършвахте тези висши...?!  Ама за тантум верде сте чували, нали?  Има думи в езика, които са само в единствено число или само в множествено.

Общи условия

Активация на акаунт