Яслата (9)

• 34 820
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Лелеле, започвам сериозно да се плаша...
Бръмбазела, разказвай де...  Hug

# 121
  • София
За списъка в началото на темата- Даниел е в 7 ОДЗ (ще бъде де, още не е започнал). Сутринта му взеха кръв, занесох и ако, и тиксо, но уринате ми я върнаха. Била много малко. Ще трябва във вторник сутринта пак да се изпикаваме и т.н, знаех си, че няма да стане всичко на един път. Малко се набутах с парички-трябвало кръвните изследвания да се правят там ,където се носи акото и всичко това се заплащало с една такса, ако не се лъжа от 6 лева. А аз си платих отделно за взимане на кръв още към 5 лева. Като не съм знаела  ooooh!Много ми е мъчно и свито за другата седмица, когато ще започва(ако изследванията са му наред Praynig), добре, че ви чета и ми давате кураж  bouquet

# 122
Привет,

Елито Според мен не отстъпвайте, щом двете деца са свикнали едно с друго и са израстнали заедно, ще им бъде добре и по-лесно ще свикнат заедно в яслата.Просто трябва да мине известно време.Те децата се влият от всеки детски плач в групата,когато едно -две започнат да плачат ,почват и другите,така,че това за мен не е основателна причина да ги разделите.За акото, и аз имах такъв проблем,извикаха ме да го взема,че бил с разстройство,  и аз почнах  диета ,на другият ден Хриси вече беше със запек... Shocked обясних им,че той си ходи по-редичко и точка по въпроса.Ако детето е подсечено,питаш защо,и настояваш да го сменят редовно, ако няма резултат отиваш при директорката.Успех и не се оставяйте... Hug

donikka
Това с водата и мен ме притеснява, ами питам ги постоянно и им припопомям да му дават вода.А за оставането и при мен беше така,цели три седмици не искаха да го оставят за по-дълго от обяд,накрая извиках лелката и казах да ми посочи ден от тази седмица в,който синът ми ще остане да спи.....Тя не беше във възторг  и с лека досада каза " Ами нека да е в четвъртък" и така стана.Питай ги постоянно ако трябва.

И при нас го има проблема с поведението след вземането от яслата - рев,тръшкане,сърдене.....за всичко и постоянно.... ooooh!Явно е нормален период,който надявам се скоро ще отмине.. Praynig

Бръмбазела Разказвай де...... Mr. Green

Ние сме в ОДЗ "Иглика" 24  - Варна

# 123
  • Върху лъчите на Слънцето.

Бръмбазела Разказвай де...... Mr. Green

Wink

# 124
Само да попитам - в списъка защо не са включени детските ясли /около 100 на брой само в София/??? За тях дали има друга тема със списък?
Грешиш - включени са си в списъка Wink За София са подредени по номера - общо и ОДЗта, и ЦДГ (понеже в др. списък са и деца "градинарчета"), и ясли. Не са изброени всичките, а само тези, които са посещавани от детенце на отчели се майки.
GERY80, и аз съм си го мислила същото - да се додават парички, които да направят заплаттите малко по-нормални. Но едва ли всички родители в групата ще са съгласни, а откаже ли един, дори и тези дето са навити ще престанат да го правят.
И при Миа урината имаше повишени левкоцити, но без белтък или утайка. Според педиатърката ни се дължи на инфекция от акото заради това, че е с памперс още. Не беше проблем да тръгне, но не знам при наличие на белтък.

# 125
Наличието на пет ясли не ме устройва...не намирам нашата  Wink Явно ще трябва да се поровя и в старите теми, та да си намеря дружка за яслата...иначе се записвам де - 70та ясла.

Мен вече ме притесняват изследванията - трябваше да тръгнем на 15ти и аз ги направих предната седмица, тоест на 7ми-8ми, ако не се оправим скоро и тръгнем чак другия месец - пак нови май ще трябва...ужас  Confused

Иначе за изслидванията и резултатите - педито не ви ли казва дали всичко е наред - ние си ги направихме и с тях отидохме при нея - тя ги погледна и каза, че са отлични. Ако отидете и вие ще си спестите притеснението няма ли да ви върнат от яслата.

# 126
Ние днес сме си в къщи! Росито е с повръщане, разстройство , сополи и супер зачервено дупе. Снощи два пъти е повръщала, а тази сутрин констатирах и разстройството. Преобуването ни в момента е истински ад, тъй като много я боли,  плаче, дупето и е на ранички, а в същото време от разстройството ака често. Сополките не текат, но се усеща, че нослето и хрипа и не може да диша добре. Станала е в 8.30, а ето че вече е заспала, нещо, което не и е практика. Унася я на сън, следобед ще посетим педито и тя да си каже мнението.
Аз давам Саностол и Вит.С, а нослето пръскам със Стеримар, имам и от черните капки. Дано се оправи скоро, че ми е много болно да я гледам в това състояние.

# 127
 Mr. Green  Heart Eyes

Ще се опитам по-накратко, но обикновено съм многословна..  Blush

Всъщност ние започнахме от далече - още докато се борихме да го приемат в яслата. Всяка седмица досаждаме на директорката и двамата с мъжа ми докато го приемат - тя много се възхити от неговото присъствие, защото рядко се случва бащите да вземат участие.  Grinning През цялото време й говорихме, че Калоян е много чувствителен, че вероятно ще му е много трудно да се адаптира, че е много привързан към мен, никога не сме го отделяли от нас и т.н. - всичко това е факт без преувеличаване.  Peace Тя все клатеше глава и повтаряше "спокойно, трудно е, но няма дете, което да не е свикнало".. С две думи тя беше подкована, че ще й се наложи да справят с по-специален случай.

В деня, в който приеха Каби в яслата, отидохме с кутия бонбони за директорката, цветя за лелките и стандартното вече - "моля ви, обърнете му внимание, той има нужда от мило отношение". Педагожката го пое и обеща да се занимава с него.

В следващите дни нещата не се развиваха много добре - плач, повръщане, напикаване, ежедневно вдигане на Т (при положение, че само веднъж за 2 год. е вдигал).  Confused С мъжа ми решихме, че така не може и отидохме след работа да говорим отново с педагожката и директорката. Последната каза, че Каби бил трудно дете!  Sick Много вежливо и с притеснителен тон (не назидаващ или изискващ) ги помолихме за повече внимание, уверихме ги, че много ги харесваме като специалисти, че им съчустваме за тежкото социално положение, в което са изпаднали, че яслата много ни харесва и т.н.

Двете лелки + педагожката успяха да успокоят Каби - не че не плачеше, но поне не повръщаше, даваше им ръчичка и ме изпращаше с усмивка. Само едната лелка всеки път ми се караше, че се напикава, защото явно не е научен и ще стои с памперси до 3 год.; че не играе с другите деца, а седи на страна (другите ме уверяваха в противното) и т.н. Няма да ви казвам, че бях бясна, но за да не предизвикам някаква по-гневна реакция от нейна страна към малкия, си мълчах.  Confused

Една сутрин тя беше на смяна и както ме видя, започна да ми крещи в лицето: "Вчера Калоян имаше сополи и вдигна Т, носите ли контактна бележка, яслата е за здрави деца, връщайте се, детето ви е трудно!" Така лиииииии - е, вече не издържах. Почнах и аз да крещя насреща, че болно дете никога няма да заведа, защото съм съвестен родител, че е бил сополив, защото е плакал, а не защото е болен. А е плакал, защото се е чуствал самотен и е имал нужда от внимание. В същото време, ако щете вярвайте, лелката от 2-ра група прие дете със силна кашлица без никакъв проблем. Е, как става този номер?!?!  #Crazy

Отидох веднага при педката. Тя прегледа малкия, даде ми бележка и двамата се върнахме, но вече бях далеч по-спокойна и усмихната. Лелката ме посрещна и й преразказах думите на педката: Калоян е притеснителен и силно чувствително дете, което има нужда от внимание и обич. Когато не ги срещне и под влияние на стрес, организма му реагира като вдига Т. Детето е абсолютно здраво. След като го оставих, веднага отидох при директорката да й разкажа за случката, но без да обвинявам лелката, а като натъртвах на това, че още настоявам да му се обръща внимание.

Следващата седмица вече Каби беше болен. Същата лелка отново беше на смяна когато се обадих, че ще го задържа вкъщи. Та, след като се увери, че наистина нямам намерение да го водя болен, тя започна да ми се усмихва повече и да хвали Калоян, че яде и че играе с другите деца...

Само с памперса все още се боря..  ooooh!

Това е, не е нещо особено - просто диалога помогна.  Peace Майко мила, какъв ферман изписах!  ooooh!

# 128
Ами пет майки, чиито дечица посещават ясла са се разписали (и то в другата тема). Няма какво да направя за да намериш вашата ясла. Когато се запише някой, който я посещава ще бъде добавена и тя. Казах вече, че не мога да се ровя в старите теми за да преглеждам кой в коя ясла е. Прерових настоящата тема и извадих, който беше писал. Който иска да пише сега и в следващата тема ще бъде обновен списъка. (Не, че имам много време за това, но този път ще го направя аз, следващия път - някой друг доброволец Wink )

# 129
Какъв диалог, то май благодарение на скандала са се оправили нещата, което е най-тъпото  Crazy Де да знам при нас как ще се случи и честно казано не мога да кажа аз как бих постъпила, но ти определено си проявила търпение. И браво, щото ето че има резултат. Дано повече да нямате такива разправии.
Я някой да се отчете, че е супер доволен от заведението си и няма оплаквания, дали има такъв  Confused

jas.min, въпроса ми не беше само към теб зададен, нито пък отговора ми, не е нужно да обясняваш нищо. Който е в нашата ясла -просто да свирка  Whistling

# 130
Моето дете е в 36 ясла "Слънчево зайче"- - Изток. В списъка в началото е писано като ОДЗ, което не е вярно.
По принцип идеята със списъка е добра, но така копиран от другата тема, няма нищо общо с истината, защото в него има майки на вече пораснали деца, които нито четат, нито пишат тук, нито децата им вече са в това детско заведение.
Не казвам, че е лесно да се направи нов и актуален де.

# 131
  • Tам през Атлантическия океан
Днес последния ден от седмицата с малчо сме си вкъщи , болнички Confused

# 132
  • Бургас
Днес ходих до яслата,да занеса изследванията,и да се разберем за датата на постъпване.За моя изненада,казаха,че сега няма да приемат нови деца,защото групата била от 23 деца,и всичките ревяли.
Лелките и сестрите не можели да насмогнат на толкова деца,като се поуспокои ситуацията -тогава.А се бях настроила да пращам Дари от вторник на ясла.Иначе ни запазват мястото в групата.Аз се успокоих от една страна,мога да я гледам още време-докато не съм тръгнала на работа.Та такива работи .Нащо тръгване се отлага за неопределен период.

# 133
  • София
Цитат
За моя изненада,казаха,че сега няма да приемат нови деца,защото групата била от 23 деца,и всичките ревяли.
кака така Shockedнали сте приети и записани и изседванията ви са готови? Каква е тази политика? Ако и на мен така ми кажат, незнам какво ще правя, вече от 5 дни съм на работа и го гледат баба и дядо докато му станат изследванията. Но те си заминават утре на 250 км от София. Добре, че можеш да я погледаш още, ами ако не можеше-щяха ли да вземат детето?

# 134
За списъка ни сме в ОДЗ 5 Ракета в Сухата река и като гледам май сме само ние там.
Но това не ми пречи да споделя впечатленията си.Като цяло съм доволна от персонала, но има някои неща, които не ми допадат много.Накараха ме да сложа памперс на детето, като от 2 месеца само нощем е с него. Shocked Направил голяма цапаница без да каже или по-скоро никой не му е обърнал внимание, защото в този ден имаше много нови деца.Най-странното е, че на мен ми казва и за двете работи, а там всеки ден поне веднъж се е напишкал. Rolling Eyes Та сега наново с памперс, надявам се като посвикне, което вече мисля, че е в сферата на мечтите ми, да го махна пак.И като е с памперс дано му дават да пие повече вода, след като го взема се започва едно налива с вода и сок, а въобще не пишка много, което ме навежда на мисълта, че не им дават много вода.

Общи условия

Активация на акаунт