Вече само до 35% раждания чрез секцио

• 5 937
  • 133
  •   1
Отговори
# 45
Ааааааааааааааааа, не съм съгласна  Naughty Защо тогава по желание може да си правим носове, ц..и, да извайваме кореми и бедра, пръстени на стмаха, смяна на пола и др. Това да не би да не са сериозни операции? Но никой не определя какъв % от хората да си ги правят  Crossing Arms
[/quote]

Много добре казано Peace

# 46
Ами защото не е редно сами да си избираме как да раждаме. Секцио се прави само по медицински причини!  Peace

Какво значи не е редно? Какво да правят жените, които не искат да родят нормално? Да не раждат деца ли?
Това си е нейното тяло и нейното дете, как ще излезе и от къде (щом здравословното й състояние го позволява) си е лично нейна работа. Нито жените, желаещи да раждат нормално, нито тези със секциото трябва да се месят една на друга.

# 47
Съгласна съм с Никол. Всеки човек трябва да има право на избор.

# 48
  • Earth

Ааааааааааааааааа, не съм съгласна  Naughty Защо тогава по желание може да си правим носове, ц..и, да извайваме кореми и бедра, пръстени на стмаха, смяна на пола и др. Това да не би да не са сериозни операции? Но никой не определя какъв % от хората да си ги правят  Crossing Arms

Ти нали не правиш това сравнение сериозно ..... Sick

# 49
Родих секцио не по медицински причини, а по желание. Второто живот и здраве също , е няма как да ме накарат да родя нормално, ще раждам там където уважават избора ми, та ако трябва и в друга държава

# 50

Ти нали не правиш това сравнение сериозно ..... Sick

В случая Мелфин не прави сравнение между раждането и смяната на пола, а прави сравнение между риска от едната и другата операция, и определено е права че риска не е по-малък , но тези операции никой не ги ограничава  Peace И двете си деца съм родила нормално, но нямам нищо против секциото, било то и по желание. И не съм съгласна, че просто на лекарите им е по-лесно да те резнат и хайде готово, работният им ден свършил за 2 часа. Пълен абсурд. Все пак секциото е операция и едва ли е по-лесно, отколкото да си седиш и да чакаш да се получи разкритие и след това за час да изродиш бебето и евентуално с локална упойка да боднеш няколко шева.
 Не е редно да се ограничава, която и да било операция. Според мен по този начин се отваря поредната корупционна вратичка и пак на баджанака жена му ще роди секцио по желание през Здравна каса, а никому непознатата майка, на която и се налага секцио ще трябва да плаща двойно и тройно.
 Между другото наскоро четох една статия, че тенденцията е да се раждат все по-големи бебета. Акселерация. Което си мисля предполага все повече секцио по медицински причини. Сега ще ме разпнат сигурно майките от Естествено Mr. Green

# 51
  • Някъде на път....
Ами защото не е редно сами да си избираме как да раждаме. Секцио се прави само по медицински причини!  Peace

Какво значи не е редно? Какво да правят жените, които не искат да родят нормално? Да не раждат деца ли?
Това си е нейното тяло и нейното дете, как ще излезе и от къде (щом здравословното й състояние го позволява) си е лично нейна работа. Нито жените, желаещи да раждат нормално, нито тези със секциото трябва да се месят една на друга.
Може и да си права, за себе си!  Peace
Но аз оставам твърдо зад мнението си, че най-важно е детето, а не капризите на майката!  Peace

И ако наистина няма медицински показания за секцио, подкрепям следното:
..................
при плановото секцио с около 10-14 дни по рано бебето наистина си няма идея че ще се ражда точно в деня на операцията.
Няма контракции, няма нищо с което да разбере какво му предстои.
Може да го видиш какво прави на ехографа - или спи или ритка нещо.
Температурата в операционната  не е 37 градуса /колкото е в утробата/ в никакъв случай.

Това е!  Hug

# 52
  • София
Ще питам и тук:

От сума ти време не мога да разбера какво му е толкова лошото на секциото? Защо се възприема като напаст божия едва ли не? Според мен е мнооооого по-безопасно от нормално раждане.

# 53
  • София
Аз пък не мога да разбера какво се развълнувахте толкова. В никакъв случай ражданията със секцио по желание или по спешност не надвишават броя на вагиналните раждания. Форумът не е репрезентативна извадка, както и хората, ползващи интернет не са репрезентативна извадка. Едва ли Айшето ще се навие да ражда "секциум", нито пък повечето от раждащите момичета в малките градчета и селца. Така че за сега изказването на министерството е "много щум за нищо".

# 54
Поредната глупост на министъра !

# 55
Това пълен абсурт,ами ако се наложи последния момент да се прави секцои какво?ЩЕ НИ ОСТАВЯТ ДА УМРЕМ ЛИ?Тези хора не мислят с главите си.
Не,че съм строго за секциото аз родих нормално ,но ако ми се наложи искам да знам,че имам право на избор.
Може да има ограничение,но чак и проценти не мога да се съглася.В нашата корумпирана страна винаги са ни драли кожите-сега още повече.Винаги ще има лекари които срещу определена сума ще те изродят и секцио.Но защо да става по този начин.
Дали техните жени и дъщери ще чакат на тези проценти - не вярвам.Като искат да го ограничават да го сведат до,наложащите случаи какви са тези 35%.

Просто би трябвало да има единна тарифа за такава операция, която, ако не е наложителна /и в този случай се покрива от ЗК/, то пациентът да си плаща официално на здравното заведение, в което се извършва манипулацията.
  И все пак правото да избираш е твое,ти ще раждаш-тебе ще режат.
Не някакви си там министри и т.н.
    bouquet    bouquet       bouquet

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 11:51 от miminca

# 56
  • пак там
Ще питам и тук:

От сума ти време не мога да разбера какво му е толкова лошото на секциото? Защо се възприема като напаст божия едва ли не? Според мен е мнооооого по-безопасно от нормално раждане.

Ами явно важи принципът - аз съм се мъчила, защо пък тия да не се помъчат малко и те?  Mr. Green

# 57
Родих секцио не по медицински причини, а по желание. Второто живот и здраве също , е няма как да ме накарат да родя нормално, ще раждам там където уважават избора ми, та ако трябва и в друга държава

Коя е таzи друга държава, където можеШ да си иzбираШ?

# 58
  • Някъде на път....
Ще питам и тук:

Ами явно важи принципът - аз съм се мъчила, защо пък тия да не се помъчат малко и те?  Mr. Green
Това изобщо не е вярно!  Naughty
Важно е детето, не разбирате ли??????  ooooh!

# 59
  • Earth

Коя е таzи друга държава, където можеШ да си иzбираШ?

Тя не знае коя е тази държава и въобще дали има такава, ама си пише......

Общи условия

Активация на акаунт