Яслата (10)

• 18 121
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Рапорт и от мен- днес ни е девети ден- зверски рев, по-силен от предишните дни. Нашето другарче, което тръгна с нас отдавна не плаче и днес е за първи ден с преспиване. Различни са децата, дано и синът ми скоро да свикне  Praynig Рано е да си мисля такива неща- но ако никога не спре да плаче и съответно не заспива там (вкъщи заспива трудно- с мен на спалнята и спи макс. един час), какво се прави- оставят ли детето ревящо и неспящо все пак, или пак изискват да ги взимаме. Започвам да се притеснявам, имам срок до шести октомври...

# 91
Ако не може да заспи и буди другите - да, викат те - поне при нас така ми казаха, но така или иначе ние още не сме оставали да спим в яслата. Но ако малчо не е спокоен и плаче - аз не бих го оставила да спинка там, мисля, че когато наистина свикне и престане якия рев - тогава му е времето .

# 92
  • София
Дано свикне- има още седмица и малко, не знам как ще го измисля, до шести имам заместник, след това най-рано мога да стигам в 15.30. Бях чувала, че на някои места, децата, които заспиват трудно, има и такива, които въобще не спят следобед, ги оставят в стаята за игра. Не се притеснявам, че няма да спи- в нас не заспива до 14.30-15 и то насила- от малък е така. Само да е спокоен, да не плаче и да му е интересно.

# 93
...
Бръмбазела , защо искате да спрете яслата? Заради трудната адаптация ли?...

Не, не. Той се примири с пребиваването си сравнително бързо. Проблемът ми е честото му боледуване.  Rolling Eyes

# 94
Привети и от мен !
днес оставих Нана за цял ден ходи от 15.09., а не го бях планувала , тъй като се оказа че няма да има кой да я гледа .Сега чакам със свито сърце да ми с обадят от яслата да я взема , защото не знам дали ще е добре .
Чувствам се съсипана и не мога да си събера акъла в главата за да работя . Cry
Иначе не плаче , не си играе с децата но си играе сама .....ще видим как е .
Моля се всичко да е наред . Praynig
Аз съм в 21 ясла БОнБон - май няма никой друг там ...

# 95
  • София
Записвам се и аз в темата. Ние сме в 120 ОДЗ, втора ясла.
Соня ходи там и миналата година, но лятото не беше ходила 3 месеца. Днес стартирахме с малко рев. Баща й ще я води сутрин.

Въпрос до Ним, защото видях, че май децата ни са в една група - ще има ли родителска среща и кога? Аз така и не съм говорила лично с никоя от леклите, защото поради нарастналата ми пупа мъжа ми ще я води, амайка ми ще я взима. Но все ще отида и аз де, но да не изпуснем нещо.

Здравей! Много се радвам, че с още едно мамче сме заедно. Много ще съм ти благодарна, ако ми споделиш отзиви от яслата от миналата година. Доволна ли си от персонала най-вече? От храната, от отношението?

За родителска среща още не съм видяла обява, но доколкото разбрах от сестрата (Борисова) ще е през октомври, когато групите са сформирани и всичко е ясно. Неофициално ми каза, че имиат основна нужда от нови играчки. Веднага предложих да занесем 1 кашон наши, но отказа, държали да са нови. Това да го имаш едно на ум като инфо от вътре.

Дано децата са здравички, другото ще се нареди! Simple Smile

# 96
  • София
Такааа, втората седмица за нас, вчера влезна с рев, като отидох на обяд казаха, че се е поуспокоила вътре, на обяд даже е хапнала малко.
Днес пак влезна ревяща и ритаща, сега на обяд сестрата каза че е поплакала, после се е успокоила, яла е от закуската и от обяда, но като цяло не си играе с другите деца, най-много сама с някоя играчка, или седи отстрани сама. Доста депресиращо звучи.

Явно няма надежда скоро да влезне някоя сутрин спокойна, все със рев ще е. И вътре май по-скоро се примирява, отколкото да свиква.
Ще видим, дано да отива към по-добро, все пак днес като я гушнах даже се усмихна на сестрата, все пак е напредък в отношенията им.  Rolling Eyes

За сега не давам зор да остава цял ден, мисля, че първо трябва да се успокои, така че поне до края на седмицата ще е така, абе мене ако ме питате може и до Нова година все до обяд да си ходи, само да не трябваше да почвам с търсенето на работа лека полека  Simple Smile

# 97
Сега звънях в яслата -малката спи и е била спокойна цял ден .
Уговорих се с лелките в 3 да отида да я взема !
От офиса ми казаха че няма проблем !
Камък ми падна от сърцето !  Rolling Eyes
Утре ще докладвам пак !  Hug на вас  и бърза адаптация на всички

# 98
  • София
Привет Hug,
Ето ни и нас с впечатления вече  Confused
Ники е от вчера на ясла. И двата дни не плака до момента, в който не го вземе сестрата. Вчера като цяло е бил по-спокоен, а днес си е поплакал повече. Освен това сигурно си е дръннал някъде главичката, защото има малка цицина и зачервено. Видях я чак вкъщи, а от яслата нищо не ми споменаха. Вчера е отказал категорично да яде, днес е хапнал малко. Много е сладък, обаче, в момента, в който го доведат започва да маха с ръка за чао, чао на сестрата и да раздава целувки Heart Eyes
Оставането за спане смятам да го отложа, докато се поуспокои мъничко и започне да яде, че не го виждам цял ден на пост, молитви, рев и вода. Иначе при нас разрешават биби и шише в вода  Peace
Да са ни здрави децата, пък с другото ще свикнат  Laughing, а и ние покрай тях  Peace
Хайде, приятен ден на всички и по-малко сълзи в детските очички  Grinning

# 99
И аз да се отчета-днес ни беше първия 1/2 ден на ясла.Малката е много щастлива-не искаше да се прибира у дома  Laughing Laughing Laughing

# 100
  • Върху лъчите на Слънцето.
И аз да се отчета-днес ни беше първия 1/2 ден на ясла.Малката е много щастлива-не искаше да се прибира у дома  Laughing Laughing Laughing

smile3501

# 101
  • София
Хайде и аз на отчет!
Втори ден на ясла - Венци се разрева чак като излезе сестрата да го вземе, но все пак днес е друга смяна и според мен това, че беше непознат човек оказа влияние. Аз си тръгнах, а той се чуваше в цялата сграда. Наобяд като го взех аха да зареве, но сестрата ми обясни, че едно друго, адаптиращо се от 1 месец вече дете плачело и Венци явно бил солидарен към него. Иначе го похвалиха - не е плакал, беше обядвал, не е бил агресивен с другите деца. Аз все за това си питам.
Но едно нещо ме безпокои - не им дава да го слагат на гърнето и стиска, докато аз го взема. Първият ден явно са го накарали насила да седне на гърнето, защото той тази нощ се събуди ревейки, удряше решетките на леглото и викаше насън: Не, гърнето, не! Днес помолих другата сестра да обърне внимание, отишъл е с нея до гърнето, но не е пожелал да седне.
Утре ще е третата сестра - и с нея ще обсъдя този проблем.

Кукуруку, браво на твоето дете. Все така да е.
eleinbg, само да кажа, че ако детето свикне, че ще го взимаш постоянно наобяд, после много трудно ще свикне да спи там. Мое мнение.
Бръмбазела, ако не са тежки боледуванията, добре си помисли дали да го спираш от ясла. Аз лично ако ходи детето с удоволствие, не бих се натискала свекърва ми да живее у нас и да го гледа. Той и у дома може да си боледува много.

Хайде приятен ден и само хубави новини за нашите ясленчета утре!

# 102
  • София
eleinbg, само да кажа, че ако детето свикне, че ще го взимаш постоянно наобяд, после много трудно ще свикне да спи там. Мое мнение.
Абсолютно съм съгласна с теб, но поне да почне да яде по малко Rolling Eyes

# 103
Това с яденето е май нормална реакция...аз затова го храня сутрин преди яслата. Дано само при адаптацията да отказват да ядат, за седмица нищо няма да им стане  Wink

# 104
  • София
Обещах да кажа за днес, пълен провал
Заведох си дететнцето, след хиляди притеснения и приготовления. Направо при мед. сестрите и ни върнаха Sad Нямам васерман и на Дани му липсва една от ваксините, която се правела на годинка и 4 месеца. А колко пъти питах личната лекарка дали всичко ни е наред, и в яслата питах искат ли васерман, както и да е. Днес ще ги уредим тези неща. Утре го водя и вече се надявам всичко да ни е в ред. Оказа се, че ни правят компромис, имало нова заповед от преди няколко дни-само деца, навършили година и 6 месеца могат да започнат ясла. Понеже сме на година и 5 ни направиха проблем(като и това бях питала предварително дали ще е под въпроси и ми казаха-не,няма проблеми, стига детето да ходи и да е с навици). И аз съответно започнах работа спокойна на 15 септември, през това време до днес го гледаше свеки. Но тя вече е на 300 км от София и НЯМА на кой да го оставя от утре.Писна ми за едно нещо по сто пъти да ходя и едва ли не да се моля, а сме си в правото. Извинявам ви се,че ви надувам главите, ама само вие можете да ме разберете, на никой не му пука

Общи условия

Активация на акаунт