Пиене от чаша

• 2 615
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
  • Ботевград
Моята започна към година и половина, в началото много разливаше, но вече спокойно си пие от чаша сама Peace/Това стана към година и 8-9 месеца Hug

# 31
От 6-месечна пиеше от чаша с накрайник до към 1г и 10м. След това постепенно се научи от чаша, а към 2г и 6м. от бутилка. Детето само ще си покаже кога е готово. Пробвай постепенно.

# 32
На годинка започна да пие от чаша

# 33
Дъщеря ми е на шест месеца и пие от чаша с накрайник. Повече и харесва от шишето, даже се опитва да си я държи сама,но не успява все още. Аз помагам от едната страна я държи тя от другата аз.

# 34
Между шишето с биба и чашата минахме през шише със сламка.

# 35
  • Бургас
И Тери още не може да пие хубаво-олива се,но и не иска чаша.Ползваме сламки.

# 36
Аз имах една вълшебна чаша. Освен, че беше като нивеляшка /не можеше да се катурне/, имаше и  едно вдлъбнато капаче с една дупка. Децата трябваше да нацелят дупката и да надигнат чашата /все едно пият от нормална чаша/. Извество време тренираха с това приспособление, а после махнах капака и започнаха да пият като големи хора, без да надигат чашата до веждите си и без да се оливат.
Не помня на каква възраст усвоиха това умение, но преди това минаха през период на пиене от шише със сламка.
Мисля, че няма никакво значение кое дете кога се научава да пие от чаша, или прохожда, или проговаря, освен, ако не е драстично по-късно от масата, което би било индикация за някакво заболяване.
В крайна сметка всички стават човеци и ядат с нож и вилица.

# 37
С баткото не помня но от него имам една чаша с накраиник на "Гербер"  с клапа и водата трябва да се засмуква много практична според мен и малката започна да пие от нея на годинка горе-долу .Сега ползваме със сламки ,накрайници и биберони даже така си пием млякото още.

# 38
Синът ми започна да пие от чаша, когато беше на около година и половина. Просто изчаках, когато той сам посегне към чашата.

# 39
Първо честит Ви първи рожден ден!

По въпроса - не съм следвала до сега точни указания - на 9 месеца това да прави, на 1 г. онова. Когато детето само прояви интерес и си покаже, че иска/не иска дадено нещо, тогава. Все още използваме предимно шише или магическа чашка, но само с чаша ако е в повечето случаи се олива.

# 40
Зависи - синът ми почна към 1г7м да пие от чаша без да се олива целия, но пък има едно детенце, което на 1г2м си пиеше съвсем хубаво - всичко е индивидуално.

# 41
  • София
О, я стига, бе  ooooh! Моят още не пие от чаша  Laughing

И моят, ако това ще те успокои..- Mr. Green

# 42
От година и 2 м.започна да пие от чаша с накрайник.
Със сламка се научи малко по късно.
От обикновена чаша пие добре от 2 г.

# 43
  • София
може и от чаша-вчера разбрах LaughingВ яслата им давали от чаша и той пил човека FlutterИначе може и от чаша със сламка, както и с накрайник. Нощем си пие с биберон още-вода, кисело мляко, чай с мед.

# 44
Хм, вярно, че е далеч по-малка от възрастите, обсъждани тук, но водата от биберон не я пие (само се хили на биберона и го стиска с устни).
Та от пишманлия пробвах с чашата.
Е, та това е единственият начин да преглътне вода, разбира се като аз ръководя "парада" Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт