Бебе Юнче май с играчките скучае и иска с мама и тати да играе!

• 27 403
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
  • Miami
Явно за едно са полезни, а за друго не са  Peace

# 31
  • София
vesi21  и аз съжалявам, че се панирах, но вече е късно, уви!!!

cveta3 то нали човек се учи от грешките си Wink.

# 32
Мира!  Hug Добре е, като изключим Т-рата.
Тони, мерих с биберон-термометър. Приемам я такава, каквато показва, незнам дали трябва да вадя нещо.. newsm78 Факт е, обаче, че като й пипна челото се усеща горещо. Tired Нищо, надявам се само да е реакция от ваксината и нищо по-сериозно. Кашлицата сигурно беше от лигички, защото досега не се е повторила. Peace
И тук вали гадно, наложи ни се да излезем и метнахме найлона на количката и Йойо така се ококори hahaha беше й за първи път с тоя найлон и сигурно се е чудила "какво е това чудо отгоре ми". Laughing
На мен не ми се вярва витамините за бременни да имат негативен ефект върху бебето. Naughty Тогаз изобщо нямаше да се произвеждат и препоръчват от акушер-гинеколозите на всички бременни. Мисля, че някои доктори много лесно намират такива "простички" обяснения на въпроси, чийто отговор не знаят.  Peace Защо тогава някои от тях препоръчват Зимафлор на бременни? То нали е за заздравяване на костите? Ха... И аз пих витамини кажи речи през цялата бременност, на GNC са и на тях пише "pregnant and nursing women", което значи че мога и сега да ги пия, но се възпирам. Мисля чак като намалим кърменето, тогаз. То и без витамини наддаваме като за световно, пък какво остава с тях. Joy
И ние правим упражнения с хващане на ръчичките и изтегляне нагоре. Когато се умори Йойо просто спира да се набира и се отпуска, при което я пускам да легне. Мисля, че може да се усети момента и така няма опасност от измъкване на ставите. Peace

# 33
Запис и от мен Simple Smile mimchence   bouquet

Ох, с това заспиване вечер е ужас при нас последните два дни  ooooh! Нахрани се и тъкмо заспи на гърдата към 23ч, аз я премествам в креватчето и след 5 минути се наакваме и след това няма заспиване до 2 часа  Rolling Eyes Ама сутрин пък спим до 12-13часа  Joy

Пак за витамините си говорим и пак спорове около тях  hahaha На мен докато бях бременна ми казаха точно това, което и на Малта - не е хубаво да се пият, защото костите ще се калцират и мога да родя по-трудно  Peace Не съм пила нищо и като изключим болките, самото раждане бе не повече от 30 секунди. Не знам дали това е причината, но съм склонна да вярвам, че има нещо общо Wink

julielm, аз слагам активната гимнастика на спалнята (и нашата няма килимче). Тъкмо така като се умори и заспи и аз се паркирам до нея и се гушкаме двечките  Heart Eyes

Днес пак е кофти времето  Tired Едно такова сънливо ми е... А и Марти пак заспа, май след малко ще я последвам и аз в леглото Grinning

Целувки на всички   bouquet

# 34
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИчКИ    bouquet

А относно витамините Малта е права донякъде  Peace
Първо те са начин да ни вземат някое левче и точно както при хранителните добавки се очаква да станеш по-здрав, по-умен,по-красив, по-работоспособен и ако си мъж с проблем с либидото да "вдигнеш стелта" както се казваше в една реклама   Crazy Ама това си е повече ген ,каквото и да пиеш няма как да го прескочиш  Crossing Arms

Второ -как разбираш дали не си предозирал, защото днес на една бременна ако й се хапват ягоди може да изяде 1 кг. а повечето витамини и минерали не бива да се наслагват в организма (поне така пише навсякъде).

И трето ами последните изследвания показват ,че добрата храна е в основата  на здравето... все едно, не случайно хората си търсят свежи еко заланчуци и меса а не набиват зрънчо с витамини  Mr. Green
От както взехме да се тъпчем с витаминки са раждат двойно повече близнаци, което не е нормално (не 4е е лошо де)
Няма по-полезно нещо от балансираното хранене с разнообразни и богати на витамини и минерали храни

Ама ако си пушил няколко години, работата ти е свързана с голям стрес и теглото ти е под  здравословната норма (както беше при мен) си купуваш витаминки и чукаш на дърво  Mr. Green

Така че според мен истината никога не е в крайностите Crossing Arms

# 35
Привет и от нас Flutter
Честито на всички празнуващи мами и бебоци!!!

Бързо оздравяване на всички болнички! Ние вече сме по-добре, сополките не текат почти, само бебка още е с мечешко гласче.Т не сме имали ,но когато каката се разболява щом вдигне над38 и давам лекарство.Когато бяхме в болницата и там така процедираха,но ми обясниха че със и без лекарство щом вдига ще продължи да вдига и така и ставаше - на 38 давам панадол,а Т стига 40 и тогава почва леко да пада Shocked, крачетата и ръчичките стават ледени когато се вдига вис Т. Слава богу сега се разминахме без такъв екшън Peace А Т меря с термометър за чело и ухо.

Марвеле на нашата играчка пише до 5 мес. С каката я ползвах има-няма 3 че хич не и се лежеше,но таз мома я харесва и днес и смъкнах креватчето на ниското ниво ,тъй че скоро да не я достигне и мисля да я оставя докато и е интересна. А ограничението е именно за да не ги пипат, дърпат и т.н та да стане инцидент.Нашата е на фишер прайз - въртящата част е лекичка но в основата е мн тежка и ако има натиск сигурно е опасна Peace

Лек и спокоен ден на всички Hug

# 36
.... Христомир е точно с такива костички ...
какви точно са му костите? той как ги видя.. нещо ми стана любопитно ...
на тези месеци трябвало да имат повече хрущялчета, отколкото костички, за да може по време на раждането да не се счупват (до колкото мога да го обясня аз). Майките, които са пили повече Матерна, прехвърлят витаминките в плода. По този начин се калцират повече хрущялчетата. Христомир бил с костна система на 6 месечно бебе. Не е лошо, но имало вероятност да му излязат рано зъбките.
Естествено, че не го е видял на око, а с ехограф.

# 37
  Mimchence, вчера на консултацията се оказа че Жорко е със зачервено гърло, няма Т или някякви други симптоми, изписаха ни калций и нещо хомеопатично : phytolacca decandra   Peace

# 38
  • София
Здравейте,

Аз да ви се оплача, че Яна от 3 дена не е акала. Досега толкова дълъг период не сме имали - максимумът е бил 2 дни. Как мога да и помогна? Не искам да давам лекарства, термометър в дупенцето пъхнах колкото да измеря температурата, не посмях да държа по-дълго или по-надълбоко и съответно нищо не последва.. Усещам я, че на моменти има напъни, но само пръцка и нищо... Чаят от копър знам, че помага, но тя пък почти не го иска - пие малко само, ако успея да я прилъжа веднага след шишето с млякото. На всичкото отгоре на последните две хранения реве на цицата, не знам от колики ли, от напъни ли... или пък нямам достатъчно мляко  newsm78

Иначе хремата и нас не ни подмина - за щастие не е толкова зле, с физ.разтвор облекчаваме нещата, но пък и е доста неприятен процесът по капането / впръскването на разтвора и чистенето на сополките с клечка за уши.

# 39
Мимченце, както винаги мерси за темичката! Да потвърдя и аз че много истина има в заглавието  Mr. Green

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 06:25 от Трънче

# 40
  • Miami
Еййй много гадно време   Close
Ама ако си пушил няколко години, работата ти е свързана с голям стрес и теглото ти е под  здравословната норма (както беше при мен) си купуваш витаминки и чукаш на дърво  Mr. Green

margarete
то май всички имаме подобни проблеми.Е, само че повечето хора вече са с наднормено тегло, хранещи се абсолютно не здравословно(много хора не знаят изобщо какво са белтъци, мазнини, въглехидрати, минерали...), абсолютно обездвижени, натикани в големите градове, дишащи изгорели газове и прочие  и за това лекарите се застраховат и изписват витамини на бременнните. И наистина много си права, че истината е някъде там по средата  Peace

# 41
  • Miami
Ами добре тогава че взимах витамини (че и допълнително калций) всеки божи ден като бях бременна, че както родих за час и 19 минути, ако не ги бях взимала, щях да родя в таксито...  Crazy
Joy

# 42
  • София
Bleu, ако сте изцяло на кърма може и седмица да откарате без акане - нормално е, просто усвоява кърмата много добре. Валентина мисля бяха направили така 9 дни - ама тя да каже дали правилно съм запомнила. Само като се изака очаквай бомба  Mr. Green
Всъщност сме на смесено хранене  Thinking

# 43
Ехооооо, запис и от меееен в новата ни темичка!  Sunglasses mimchence, ти си No1!  Hug  bouquet

Честито на всички сладки бебчовци и мами, които имат рождени дни и поводи за празнуване! Много, много усмивки, щастливи мигове и късмет!
И много, много нежни подаръци за душата!
Heart Eyes

Ееей, отвратително време наистина. Мразя дъжд, мразя сиво време, мразя зима и сняг.  #Cussing out
Искааааам на топло в Дубаааай!  Mr. Green Joy Като споменах Дубай, само да ви кажа (сори за offtopic  Embarassed), че като ходих там в началото на 2007-ма, все още бе проект, а сега вече е реалност и е вече отворен 9-звезден хотел, чиито стаи се намират изцяло под водата.  Shocked
Малко ми е трудно да си представя (не визирам цени  hahaha) да спя в ей такава стая например:

или да си вечерям най-спокойно когато разни акулки се разхождат около мен.  Shocked Mr. Green

Иначе моето мъничко мишленце Дея  Heart Eyes е голяма поспаланка (пу-пу  Sunglasses), сутрин откарва до към 10, 10.30, а иначе заспива към 23, 23.30.  Peace Heart Eyes Днес следобяд към 15 часа да ви кажа какво направих.  Shocked Тя сладко-сладко заспа и по едно време на мен като неистово ми се прияде кашкавал и щях да полудея.  Crazy Яде ми се, та ми се яде. И си викам - не мога, трябва да отида да си купя.  Embarassed Слязох долу до магазина на 100 метра и я оставих сама у дома. Връщам се на бегом, а тя миличката спинка ли спинка.  Heart Eyes И още дори спи и лекичко издава едни такива провлачени звуци на задоволство.  Laughing

Аз иначе отсега се чудя на какъв спорт да си запиша детето като поотрасне.  Mr. Green  Laughing Тенис на корт ли, плуване ли, лека атлетика ли....  Thinking  Mr. Green Вие мислили ли сте по този въпрос?  Rolling Eyes

Хайде, лека и усмихната вечер пожелавам на всички!  Hug

# 44
Здравейте и от нас Мимченце мерси за темичката   bouquetчестит празник на Даниела да си жива и здрава  bouquet. Вики  продължава да има хрема и да кашля но лошото е че и каката започва та ще има да си го прехвърлят Cry и незнам кога ще се оправим. Ох изчезвам че Вики се събуди. Hug

Общи условия

Активация на акаунт