Русенската есен свърши, ама циганското лято ей го де е!

• 16 537
  • 281
  •   1
Отговори
# 150

На третото- въобще няма да сложа ваксини.

Joy Joy

# 151
Пентаксим има на Марешки- 52 лв

# 152
На малката слагах Инфанрикс и Имовакс Полио (което в последствие мина по ЗК). Нямаше проблем.

# 153
Здравейте мами и пред мен стои дилемата каква ваксина да бием на беба но мисля да й взема пентаксим казаха че я имало и на аптеката до куинса

# 154

А някоя мама знае ли къде се продават бикини за еднократна употреба?  newsm78

магазин Штъркел, поне от там си бях взела преди да родя, в кутийка са по 5 бр. индивидуално опаковани ето тези са http://family-bg.com/prX_2512.htm но бяха на цена под 5лв.  Mr. Green
Може да има и на други места  Peace

# 155
Аз не бих сложила ваксина на малкия. Не знам как би му повлияло това. Миналата година майка ми влезе в болница заради ваксина. Това е нож с две остриета.Чух, че сега декември месец се очаква нов вид грип с много и различни симптоми. Може да се окаже, че ваксината няма да е ефективна върху него. Confused

# 156
atlantica, Пентаксим не е противогрипна ваксина  Peace тя замества ваксините, които се поемат от здравната каса от 2, 3 и 4 мес. (полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш). На листовката пише: Пентаксим - адсорбирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш (безклетъчна компонентна), полиомиелит (инактивирана) и haemophilus тип b (конюгатна). Към момента малкия има два приема на тази ваксина и ни остава трети - последен, няма реакции от ваксината, не е вдигал температура, спокоен си беше, както всеки ден.  Simple Smile

# 157
atlantica, Пентаксим не е противогрипна ваксина  Peace тя замества ваксините, които се поемат от здравната каса от 2, 3 и 4 мес. (полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш). На листовката пише: Пентаксим - адсорбирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш (безклетъчна компонентна), полиомиелит (инактивирана) и haemophilus тип b (конюгатна). Към момента малкия има два приема на тази ваксина и ни остава трети - последен, няма реакции от ваксината, не е вдигал температура, спокоен си беше, както всеки ден.  Simple Smile

Третият прием не е последен, последният е четвърти и се поставя една календарна година след третия.
Аз съм твърдо за Пентаксим.

# 158
 Laughing Филипова, днес се опитах да ви настигна, но не успях - да се лепна да си говорим.  Embarassed
Докато ви мернах с Дарена през прозореца на м-н Усмивка, и се разделях с продавачките, и изчезнахте.  Shocked

Момичета, да похваля м-на за играчки в Еваса /не е реклама/, но след като 2 дни обикалях да търся играчка за племенницата из целия град  Tired , и попадах все на боклуци над 25 лв. минимум, на които им личи, че ще се счупят веднага, днес от там взех сглобяем баскетболен кош със стойка и 2 бр. топки, и голф комплект /пълен, пак за двама играчи/ за нямаше и 20 лв. Много съм доволна, играчките им са по-различни от останалите магазини и по-качествени ми изглеждат /на Далисимо, Усмивка и т.н. са абсолютно еднакви/. Та като търсите играчки, направо там отивайте.

И да питам - къде има голям избор и сносни цени на бебешки стоки /шишета, биберони, приспособления за кърмене, стерилизатори и т.н./? Понеже, ще оставям списък на бабите и мъжа ми да пазаруват като родя  ooooh! и не си представям хаоса. Къде да ги пратя, да вземат всичко? /без дрехи/

# 159
А, нямаме и количка - ако някой от вас продава запазена, изгодна и удобна такава да каже, не държа да е нова. Не съм се насочвала към марки и модели - искам даже да е изпитана и удобна, маневрена и лека.  Crazy

# 160

Третият прием не е последен, последният е четвърти и се поставя една календарна година след третия.
Аз съм твърдо за Пентаксим.

Да  Embarassed нали ни е още далече и съм го пропуснала  Embarassed

И да питам - къде има голям избор и сносни цени на бебешки стоки /шишета, биберони, приспособления за кърмене, стерилизатори и т.н./? Понеже, ще оставям списък на бабите и мъжа ми да пазаруват като родя  ooooh! и не си представям хаоса. Къде да ги пратя, да вземат всичко? /без дрехи/

и аз да кажа НЕ Е РЕКЛАМА  Embarassed магазин Штъркел
има стерилизатори - и за микровълнова и електрически, помпи, шишета, биберони... лично аз съм доволна от магазина, много неща има и са натрупани на малко място... Милото от там ми взе помпата, нищо, че го пратих за помпа на НУК, а той ми донесе на Канпол, и тя била със синичко, но свърши добра работа докато имаше какво да помпи...
Дано да се справят с пазаруването, аз само помпата бях оставила той да ми вземе и сто пъти му я бях показвала...
За количка още не мога да помогна  Rolling Eyes

# 161
Аз мисля да ида първо да видя, и да напиша списък като за малоумни  Embarassed -  кое колко струва, марка, как изглежда .... да няма как да се объркат. Ако ги оставя на самотек ще се забият в аптеката за крем Бочко и шишета Камера.  ooooh!

Вярно, за м-н штъркел, не се бях сетила, още по време на Иван беше с добри цени си спомням, за адаптирано мляко и аксесоари. Добре, че ми припомни, бях забравила.  Hug

# 162
тъъъъй...
Вего, вижда му се краят  Laughing Laughing и аз подкрепям идеята за ШТъркела. отиди, огледай, направи си списък ( даже може с техните кодове) и да не се щура после Македонски.
и това, че Коцето не ти даде брошура, не значи, че не трябва да кърмиш- остави адаптираните млека за по- късно!

# 163
  • Русе
И в магазин Кенгуру има голям избор,дори можеш да си избереш каквото ти харесва, да ти го заделят  и като родиш някой роднина да ходи да ги плати и да ги вземе. Без списъци и лутане Simple Smile

# 164
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Аз не бих сложила ваксина на малкия. Не знам как би му повлияло това. Миналата година майка ми влезе в болница заради ваксина. Това е нож с две остриета.Чух, че сега декември месец се очаква нов вид грип с много и различни симптоми. Може да се окаже, че ваксината няма да е ефективна върху него. Confused

мисля, че не става въпрос за грипна ваксина, а за задължителната - против дифтерит, тетанус и коклюш
аз мисля, че задължителните за бебетата ваксини трябва да се поставят, идеята до колкото знам е на световно ниво такива заболявания да бъдат изкоренени

Общи условия

Активация на акаунт