Момиченце или момченце, ФЕВРУАРЧЕ ще е най-красивото детенце!!!

• 13 445
  • 309
  •   1
Отговори
# 195
Ей, аз само да ви кажа, че първия път ходих при Димитрова във Фемина. Бях си записала час много преди датата и пак я бях избрала според мнението във форумите. Не че нещо имаше лошо...всичко си беше наред...ама просто с излизането вече знаех, че другия път ще пробвам при Марков.. Мисля си..поне очаквах малко повече да ми обясни или разкаже... тя си мълчеше, гледаше..отвреме навреме казваше по някоя дума и каза след два месеца пак..прегледа беше 10 минутки. Не беше лоша жената, може би изморена или друго, но аз малко се разочаровах...затова и сега съм при Марков с мойте очаквания  Heart Eyes

# 196
  • София
и ако някоя жена е родила страхотно лесно и чудесно в частна клиника, то тя щеше да роди точно така и в държавната болница!

А в единия случай ще може дори и да се изкъпе...

# 197
Момичета много сте написали и не мога да прочета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Нашият тати иска да присъства на раждаенето макар че това ще му е 3 син живот и здраве....има 2 сина от преден брак.
Аз съм на мнение че на мен това ще ми даде спокойствие ако е там.
Като чета тези цени в Бг за раждане ми настръхва косата...... Cry
Аз нямам как тук да си избера екип и ще се надявам да са мили хора. и професионалисти.дано Simple Smile
Аз съм за нормалното раждане,но ако някой го е страх по добре секцио от колкото страх....
За работодателите нямам думи....направо трагедия.
Пращам ви поздрави и лек ден и повече ритничета Simple Smile

# 198
mother of pearls,
аз написах да не ми се сърди никой и че това е което мисля, но ти си го приела почти лично.
но някак си не мога да си представя, че ако не си платиш ще бъде кошмар.
съжалявам ако е прозвучало обобщаващо, но мислех че мнения се споделят свободно.
И аз съм раждала в провицията, но всичко си беше наред.
Не ме нападай, не мисля че съм обидила някого - точно ние трябва да сме против това плащане. Друг е въпроса че ако си останал много доволен винаги можеш да направиш подарък!

# 199
Ей момичета, най  - после Ви изчетох и дойде време и аз да се запиша. Направо си ми липсвахте!!!

Сега съставям дневния ред по точки, защото много мисли бушуват в главата ми, а съм бременна и нещо честичко позабравям: newsm78
1. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦИ НА ПРАЗНУВАЩИТЕ!!! НЕКА СЛЪНЦЕТО ОГРЯВА ДНИТЕ ВИ, А ДЕТСКИТЕ УСМИВКИ ДА СТОПЛЯТ ДУШИТЕ ВИ! /брей, че поетеса съм била/
2. ЧЕСТИТО НА БРАКУВАНИТЕ! ЖЕЛАЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ ПРЕКРАСЕН СЕМЕЕН ЖИВОТ - ЕДНА ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ! /само да ви кажа по този повод - аз не съм още сключила гр. брак, но с моя мъж /как да го наричам друго яче/ сме заедно от 9 години и от 8 живеем заедно, а сега за капак и бебето му нося, та направо си ми е мъж.  Peace Та по същество аз на него му казвам така - искам да си ДОБЪР СЪПРУГ и ПЕРФЕКТЕН БАЩА!!!

3. Относно покупките: Ние бяхме "извън борда" като заговорим с таткото по този въпрос, но като се разплаках 1-2 пъти и му казах, че не така съм си представяла нещата от живота за този тъй скъп момент и като че ли се поусмели. Сега сме на вариант - ще купим всичко предварително, само няма да го складираме в къщи.
за кошарката - - твърдо ще е олекотена, сгъваема с 2 нива на матрачетата и балдахин - то за радост за мен, а не за бебока. Много ще помни въшцитата с  балдахин ли е било или не.
за количката - задължително комбинирана, с обръщата се дръжка, сгъваща се само с 1бутон, с лети джанти /  Laughing/, шибидах и прочие, ако някой е срещнал такава до 200 лв - моля да ми пише на лични newsm68.

СЕГА  СЕРИОЗНО - МОЛЯ РАЖДАЛИТЕ МАМИ ЗА ПОМОЩ! Снощи като се прибрах в къщи, се разсъбляках и останах по монокини. Седнах да си почина за 5 мин пред ТВ-то и изведнъж изтръпнах като се погледнах. От едната ми гърда, която по принцип се е напомпила повече от другото и то видимо, ми беше потекло някаква прозрачна течност, ама си беше поне 1 суп. лъжица, а на самата гърда - нещо бяло, като кърма. С таткото се втрещихме. Той ми вика, че сигурно било нормално, защото се учели млечните жлези да функционират. Това беше еднократно, нито ме е боляло, нито се е повторило, но ми стана много странно. МОЛЯ, помагайте - СЛУЧИ ЛИ ВИ СЕ ВЕЧЕ И НА ВАС. НЕ МИ ЛИ Е МАЛКО РАНО ДА МИ ТЕЧЕ КЪРМА ОТ ГЪРДИТЕ!?

Имах и още да пиша, ама - пустият му акъл за къде по-напред. А сетих се. Аз съм си наработа, вчеря бях на док. Потвърдето мъжко чадо. Беше се наперил, като на еротична фотосесия. И док ми вика като манекен е - 520 гр, пък като Ви чета - е..ати манекена, да не е на мис макси!?

# 200
Лелееее момичета,за един ден сте изписали бая странички Simple Smile Досега съм ви чела постовете и се чудя и аз откъде да започна...
     За количките и легълцата...и аз все още се чудя какви да са,защото съм бременна с две бебенца и дори и да искаме да купим нещо по-добро финансовите ни средства са малко кът.Да се надяваме,че бабите и дядовците ще помогнат,но не лежим на тая кълка честно казано.Онзи ден бяхме във Вис Виталис тук в Пловдив и си набелязахме едно легълце с шкафче  и чекмеджета отдолу и отделно само легълце в същата гама на обща стойност 500лв. Имат лек люлеещ механизъм,което ме устройва идеално и май-май не е много лошо като вариант.Но все още сме в процес на търсене...Дайте идея и мнение за количка,защото избора за близнашка количка не е много голям, а както казах вече финансите ни не са много...
     За грипа и болничните...Все още не сме се разболяли,сигурно защото така или иначе си стоя вкъщи по цял ден.Категорично ми е забранено да обикалям улиците и трябва да почивам максимално,защото имам някакви контракции и скъсена шийка на матката...Поради тази причина и съм в болнични от началото на септември и всеки нов ден се радвам,че засега сме добре всички.Досега не съм получила нито лев болнични и незнам кога ще се случи това.Добре че е тати,да ни е жив и здрав!!!
За раждането-секцио по лекарска препоръка,но аз също предпочитах така,колкото и да ме укоряват някои мами.Ако устискам до края на януари ще раждам в "Селена"-1210лв (по последни данни),но ако не дай си Боже тръгна да раждам по-рано ще ме пращат в Окръжна,обаче хич не ми се иска.Като ще даваме пари,поне искам да си ми е комфортно,но пък ако стане така ще е по-добре за бебетата,защото единствено там има отделение за недоносени бебета...Засега доки каза,че бебетата са си ок,едното е 300гр,а другото-320гр.,което мисля че е нормално за 20 седмица и силно се надявам всичко да е ок до края на бременнноста ми.
    Между другото последните ми изследвания показват,че имам анемия,но проблема е,че не е от недостиг на желязо и заради бременноста, а е заради нещо друго (ще разбера повече утре) и доста се притесних да не би да ми има нещо по-сериозно.Не ми пука толкова за мен,ами ме е страх тая анемия да не навреди нещо на бебетата,защото четох страшни работи за някои видове анемия...
     За бялото течение...съвсем оскъдно ми е и отвреме навреме.Започна преди около две седмици,но лекаря не е казал нищо обезпокояващо,така че не го мисля...
    За коланите...не съм шофьорка,но винаги си го слагам,макар че вече малко ми пречи.Много съм съвестна,леле Божке!!! А както чета май не е задължително да го слагам...

Ох,бая се поразписах,но поне си казах всичко Simple Smile Вече незнам кое е нормално в една бременност и кое-не.С мен да става каквото ще,само бебетата ни да са живи и здрави!!!

Хубав ден на всички работещи и неработещи мами.Пожелавам ви и този ден всичко да ви е наред и се пазете! Simple Smile

# 201
  • Sofia
v.pluemper, принципно си права, ама само принципно за съжаление! Гледам не живееш в BG и може би си позабравила как са нещата тук...Sad И аз искам много, ама много да не ми се налага да плащам, ама.... Да, нямаме излишни пари (това ще е 4-то дете в нашето семейство), обаче здравето и не на последно място спокойствието ми е доста важно в такъв момент! Имам приятелки раждали и така и така и да ти кажа, уви, платилите са по-доволни и са получили адекватни грижи НАВРЕМЕ! Не, че иначе някой ще те остави да загинеш (и тук нямам предвид себе си, единствено за бебчо ме е грижа), ама понякога едно малко закъснение води до лоши неща..... не дай Боже, дано на никой не се случва! Praynig Така че - ще си платя! Ще си избера лекар и ще гледам да съм във ВИП стая (егати ВИП-а! Има БАНЯ!!! Crazy) Е, няма да дам 2350 лв., защото ми се струва направо ужасно много! Но ако имах възможност да ги дам, щях. Ходих на ден на отворените врати и да ти кажа струва си! Ходих и в Шейново - хвана ме страх направо Sad Знам, че не си искала да се настъпиш никой и знам, че по принцип си много права, ама за някоя друга държава, уви!  Hug

bibi iv, коластра е това. Споко! Simple Smile И на мен ми се случи и то доста по-рано, ама нямало нищо тревожно, те, гърдите така си правели  Mr. Green Не се е повтаряло повече при мен.

vesves, това все едно аз съм го писала за Димитрова и днес си записах час за Марков  Wink

# 202
v.pluemper, принципно си права, ама само принципно за съжаление! Гледам не живееш в BG и може би си позабравила как са нещата тук...Sad И аз искам много, ама много да не ми се налага да плащам, ама.... Да, нямаме излишни пари (това ще е 4-то дете в нашето семейство), обаче здравето и не на последно място спокойствието ми е доста важно в такъв момент! Имам приятелки раждали и така и така и да ти кажа, уви, платилите са по-доволни и са получили адекватни грижи НАВРЕМЕ! Не, че иначе някой ще те остави да загинеш (и тук нямам предвид себе си, единствено за бебчо ме е грижа), ама понякога едно малко закъснение води до лоши неща..... не дай Боже, дано на никой не се случва! Praynig Така че - ще си платя! Ще си избера лекар и ще гледам да съм във ВИП стая (егати ВИП-а! Има БАНЯ!!! Crazy) Е, няма да дам 2350 лв., защото ми се струва направо ужасно много! Но ако имах възможност да ги дам, щях.

Подкрепям с две ръце!!!

# 203
v.pluemper и аз мисля така по въпроса за скъпите раждания по частните клиники.Всъщност това да родиш за 2350 лева не е просто скъпо,а просто абсурдно!
И аз мисля,че най-важното самото раждане да протече лесно и бързо.

Но относно тези ,решили да раждат на частно и да плащат толкова беснословни суми-това вече наистина е въпрос на възможности.Ако имаш достатъчно пари,хич няма да те бърка да дадеш и 3 хиляди,защото можеш да си го позволиш.Така че който,както е решил все е правилно Simple Smile
 HugЛек ден!

# 204
мамки вижте това http://nymag.com/shopping/features/43312/
искам да питам някоя мама наясно ли е дали мога да изляза болничен за постоянно от 01.10 ако нямам стаж във фирмата 8 месеца. понеже като съм излизала за кратко не ми се изплаща този болничен.писах в счетоводно ама ми казаха да си чета първа страница.пък мен хич ме няма по счетоводства  Crossing Arms

# 205
Най-после Ви изчетох Simple Smile А майките на деца на 2-3 години биха ли споделили своя опит какво трябва да се први с по-големите, колко време трябва някой да помага при раждането на бебо при положение,че второто като се роди живот и здраве,баткото ще е на 2,2год и няма да е на ясла, а бабите са заети,но .........ще търсят варианти.Моля ви, пратете ми usera и паролата на снимчиците

# 206
cutesmallcat   Hug няма значение за Димитрова....сега ще направим сравнение.. А кажи при Марков сигурно от края на ноември започват часовете. За кога успя да си запишеш час?

# 207
  • Sofia
Darima, абсурдно е, така е, лошото е че и държавните болници не падат по-долу...Sad В Тина Киркова удоволствието ще ми струва около 1200 лв - това е избор на лекар и възможността да си във ВИП стая, защото иначе не може (и то ако не актуализират цените и там) и ако в Щерев беше 1800 лв, нямаше да се замисля. Е, ама не е Simple Smile А честно казано не смея да раждам на късмет  Rolling Eyes Може и да е смешно за някой, ама мен ме е страх! Пък и не раждам всеки ден, нека поне това притеснение да го няма в онзи момент...
Възхищавам се на момичетата, които просто отиват в болницата когато зараждат, ама аз съм си малко шубе  Blush

vesves, за 27.11. си записах, имаше свободни, май засега за началото на ноември е зора...

# 208
  • София
siqnie, ако имаш общо стаж от 6 месеца вече имаш право на болнични дори тези 6 месеца да не са направени във фирмата, в която работиш в момента. Ако са ти внасяне осигурителни вноски поне 6 месеца е странно, че не си си получила болничните. Попитай работодателя си дали е внасял болничните в НОИ ако да, то се обади там и попитай защо те не са изплатени. За бъдещите ти болнични не би трябвало да има проблем да излезеш до края на бременността, пак повтарям ако си сигулна, че са ти плащани осигуровките поне 6 месеца било то от настоящия то или предишен работодател.

# 209
Здравейте маминки    bouquet
Радка80 честито! Желая ти дълъг и щастлив семеен живот!
 welcome на новите мами- едни здарви и хубави бебчета февруари   bouquet
Emym да ти е жива и здрава малката принцеса  и да ти носи само положителни емоции   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт