Casual beauty или Kлубна тема No 7

• 26 418
  • 427
  •   1
Отговори
# 240

Това не е вярно, сушито никога не се сервира със саке ( вид оризово вино), защото става матрупване на оризов вкус. Японците като видни ценители на вкусовете сервират суши с техен вид специално вино, нямащо нищо общо нито със сакето нито с бялото вино.

# 241
У, Бубанкей, аз за толкова неща (и фосилчета между тях) имам мерак, че ще умра от сгризения, ако тъй ставаше работата Laughing

фосилчетата не ги споменаваш за първи път в темата, за това реших, че са тайната ти мечта, която трябва да се реализира в явна придобивка  Mr. Green

# 242
  • Belgium

Това не е вярно, сушито никога не се сервира със саке ( вид оризово вино), защото става матрупване на оризов вкус. Японците като видни ценители на вкусовете сервират суши с техен вид специално вино, нямащо нищо общо нито със сакето нито с бялото вино.

Titina, нещо бъркаш.
Саке се сервира и със суши, достатъчно съм посещавала японски ресторанти както в България, така и в чужбина. Освен главните готвачи японци да сервират грешно.

Що се отнася до бялото вино, го казах просто като напитка, която аз лично харесвам да пия заедно със сушито, но както се вижда от килпчето по долу има си начини за избор на вино към сушито.

http://www.videojug.com/film/how-to-match-wine-with-sushi

# 243
  • До хладилника, който обичам
Я, рецепти и кулинария Grinning
Тук ли да кажа, че нито саке съм опитвала, нито суши? За сметка на това съм яла японски спагети с цели охлювчета барабар с черупките в изискан японски ресторант в Лондон. Изненадата да видя какво точно хрускам беше наистина голяма...

Василисо! Немедленно искам снимка (лична или не) на твоя фосил с висулки. Отказвам да падна по-долу.

# 244
Мммм, суши! Grinning Много харесвам, ама аз говоря за това, което си е с прясната сурова риба!Опитвала съм няколко пъти и от вития ориз с водораслите, горчицата (уасаби), авокадо и сьомга и веднъж с някаква ядка беше, но не съм впечатлена.Може и да не съм попадала на хубаво. А у дома, понеже мъжът ми е рибар, а често между сафрида попада и по някоя хамсийка, примерно, веднага се възползвам от нея с малко сол и мнооого лимон! Heart Eyes
И за да не е спам, ще пиша, че през цялото това време съм с долнище на анцуг домашен и къс ръкав. Wink

# 245
  • Belgium
Бу, Иве аз бях "осушила" темата стабилно по едно време, за което се извинявам  Laughing

Много обичам суши всякакво, дори и суровичката рибка  Crazy Crazy

И аз като Ивето го консумирам в небрежни casual одежди  Flutter Flutter

Да не съм съвсем офф, ето малко красоти:

# 246
Titina, нещо бъркаш.
Саке се сервира и със суши, достатъчно съм посещавала японски ресторанти както в България, така и в чужбина. Освен главните готвачи японци да сервират грешно.

Що се отнася до бялото вино, го казах просто като напитка, която аз лично харесвам да пия заедно със сушито, но както се вижда от килпчето по долу има си начини за избор на вино към сушито.

http://www.videojug.com/film/how-to-match-wine-with-sushi

Не бъркам, сушите е от любимите ми храни ( обожавам със сурова риба, но в Япония и Корея съм опитвала и видове, които никога няма да повторя) , а и имам изкаран курс за подготовка на суши. Не знам къде си ги посещавала тези ресторанти, но в Япония и Корея не сервират суши със саке, дори не и със соджу. Както казах по- горе става много натрупване на оризов вкус, което не е добро за небцето. Опитвала съм суши в Европа в японски ресторант, е няма нищо общо със сушито което съм яла в родината му.

А иначе за косумацията му, консумирам си го както съм си с облечена, но задължително с японските пръчици.

# 247
  • Belgium
Опитвала съм суши в Европа в японски ресторант, е няма нищо общо със сушито което съм яла в родината му.

Да, тук си права, доста е различно сервираното в Европа суши, а защо го сервират със саке нямам идея, но е така. За Корея не мога да кажа.

# 248
Ха, точно постът на Лу ми дойде на място.
Чарлстоните и изобщо разкроените или веревно скроени дрехи са ми страхотна слабост. И гледах, че има доста такива неща по магазините. Е ли пък едни дънки на levi's директно ги за-сънувах. Ще потърся картинка.
Плетеният пуловер на втората картинка е разкошен!

Още ли го дъвчете това суши Laughing?
А пък аз вчера се огледах в един магазин за разни мръвки на жълтите павета между "Раковски" и НС. Отдясно. Не съм месарка, но витрината беше така отрупана с разни бутове, че разбуди звяра в мен.

# 249
Да се похваля, абсолютно без връзка с коментираното досега, но - намерих си невероятни обувки. Помните ли онзи популярен модел на Кларкс - ниски, равни, велурени, с шев по ръба и връзки.
Открих такива, от намачкана кожа, с еластична подметка, на някаква неизвестна за мен българска фирма. Е няма такава обувка просто.

По темата за шаловете и шапките - имам няколко бели плетени от мама, английски ластик или нещо такова - на мен куките са ми пъхнати ..... някъде.  Шаловете нося често, но шапката слагам при извънреден студ, защото съм с голяма, къдрава коса и почти всяка шапка ми придава нелеп вид. Като доказателство мога да приведа факта, че в 8-9-10 клас носех прякора Слаш. То тогава и пушех, но не беше заради цигарата.

Цитат
Както казах по- горе става много натрупване на оризов вкус, което не е добро за небцето.

Това, извинявай, много ми наподобява сомелиерски приказки. В огромен процент от ресторантите по света, ще ти сервират всякаква комбинация от менюто, без оглед на това дали е добре за небцето, стомаха или главата на следващата сутрин.
За протокола и аз не одобрявам съвсем Шопска салата с младо вино Широка мелнишка за обяд, но англичаните масово го консумират по Мелнишките ресторанти, нали ? Wink

# 250
Това, извинявай, много ми наподобява сомелиерски приказки...
...За протокола и аз не одобрявам съвсем Шопска салата с младо вино Широка мелнишка за обяд, но англичаните масово го консумират по Мелнишките ресторанти, нали ? Wink

Ама разликата е в това, че англичаните сами си поръчват виното, то не върви към салатата, както сакето към суши, както разбирам, че се предлага от ресторанта.Simple Smile Има ли въобще в Б-я заведение, в което ти предлагат ракията към салатата, ей-така, фрий, от заведението? Simple Smile Щото аз това знам за сушито, но в Япония. Simple Smile

Тай, моля те за снимка на обувките!Или поне едната! Wink Много харесвам тези обуща, ама наистина рядко се намират.Преди няколко години си взех отвън едни, после се запасих с втори чифт, да си имам. Simple Smile Пак са велурени, каучукова подметка и бяха на скромната цена от 18 евро!:)

# 251
Не знам някъде дали ти предлагат питието фри ( на мен ми се е случвала това само в Турция) и там ни сервираха някакъв местен тип ракия след вечерята. Иначе ако има нещо комплиментъри то така или иначе си е включено в цената.
Попадала съм във Варна в ресторант където си имаха собственна винена листа изготвена от сомелиер, и за всяки тип ястие предлагаха определен тип или марка вино. На мен ми беше интересно, но около 80% от хората бяха се държаха като "Абе ти ли ще ми кажеш, аз разбирам от вино".

# 252
Ами носят хората, не само в Турция.Simple Smile За Япония, с която дадох пример, сакето на мой близък са донесли също след хранене със суши. Това лято също ми сервираха местна ракия в Хърватска, пак след хранене...
Освен при нас, които си пием ракията със салата..., а и за гърците също се сещам (само че с анасонова напитка), много малко народи приемат алкохол преди храна, като аперитив, дижестив...

Хайде да не превръщаме темата в кулинарна, а? Simple Smile

Извинявам се на всички!

# 253
  Taй, много, ама много моля за снимка на кларковете или поне да кажеш марката. Все ми е едно колко е (не)известна в България, защото аз може и да я знам или да я намеря. Наистина, страшно отдавна се оглеждам за кларкове, като от едно време. Точно такива ми се носят, нищо че вече идва зимата.

А защо темата да не "кръшва" понякога, поне за малко? Ей така, за цвят? На мен, лично , много са ми любопитни подобни кратки "авантюрки". И "кафе-паузите", и мохито, и сушито, и сакето (последните двете дори ги мразя, по принцип Simple Smile!) ми бяха приятно четиво Simple Smile.

Вижте сега на какво се любувам тази вечер :
  http://www.escada.com/home/?st=es

# 254
Tinina, има цял подфорум в който може да изразиш знанията си по кулинария.

Купих си плетена шапка от някаква италианска дизайнерка.. мързи ме да станя да и видя името. Но много ми боцка. И едн процент вълна да има в пуловерите, аз настръхвам цялата.. Мъжът ми казва, че съм родена за кашмирна принцеса - ми само кашмира ми е добре за зимата, какво да направя?  Crossing Arms И памук, разбира се. Имам спомен как мама ме обличаше като дете в бяла блузка с къс ръкав и едно зайче на нея  - така бодешеееее! #Crazy Сега не би сложила нищо такова на детето си един ден, поне докато не започне да си купува дрехите само.

Може ли да ми обясните как ви се носят тези шапки - тюрбани? Изискват перфектна кожа и лице, специфично облекло.. и друга географска ширина дори..  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт