94та немска тема

• 15 975
  • 307
  •   1
Отговори
# 150
Уф, добре че Елиас се оправя. Случват се такива неща. Бързо вьзстановяване на детенцето.
Веч, направо ти съчувствам, много е кофти детето да има проблем.
Айде прибирайте се, да кажеш как сте.

# 151
Пак сме без нет. За последния месец сме имали общо 5 дни Twisted Evil
Мишка, безкрайно ти благодаря! Hug
Веч, оправяйте се бързо и повече никакви главоболия Heart Eyes
Лека и безаварийна!

# 152
Радвам се, че новините днес са добри. Браво на малкото слънчице и кураж на Вечка.
Браво на г_н Мишок само така с филията на вратата.
Маймунке, ти си като многоръко индийско божество, кърмиш, печеш, ходиш по родителски срещи, твоя мъж е ударил джакпота.
Татяна, аz търся матрак 70/140, обувки и ние скоро купихме, ако можеш прати една покана(трябва ли да ти пратя мейлче?)
При нас zапочна дъждовния период, бяхме на раzходка да тестваме новите елефантски обувки. Не подминахме нито една локва, всяка една бе окрачена по дълбочина и ширина, реzултата сухи чорапи и мокри крачоли.

# 153
Някои нямат нет, а аз имам прекрасна връзка, но форумът не ми пуска  Laughing и това е!
Радвам се, че с Вечка и малчо нещата са се наредили добре! Heart Eyes
Мата, добре си се завърнала! Hug Дано дребната да оздравее бързо!
Петка, винаги можеш да попаднеш на идиоти в държавните учреждения на тази хубава страна, особено ако си у баварско. Важното е, че си взела това, за което си отишла  Peace ! Но по принцип нямат право да ти искат каквото и да било, щом си била тук 5 години легално! Naughty Свиркай си, сега можеш да си подадеш документите я за харц 4, я за нещо друго  Mr. Green , щом пари дават с този бешайнигунг  Joy . По някога немските държавни служители ме шашкат с тъпотата си и си мисля, че ги взимат само с идиотентест!  Grinning

Имам въпрос. Сигурно сте го беседвали, но ще съм много благодарна, ако някой ми даде кратък и ясен отговор на въпроса как се изчисляват елтернгелд (става въпрос за децата, родени след 1.1.07) и как се отразява времето на мутершутц (тоест 6те седмици преди раждане) на тези изчисления. И още две питанки - какви са тези 13 евро на ден и всеки ли ги получава или само работещите? А през тези 14 седмици мутершутц (т.е. преди и след раждане) кой какво плаща-работодател, каса, мъж... Данке предварително!  bouquet

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 23:54 от ZiMa

# 154
  • Германия
Зиме, да честитим ли?

# 155
Тц. Не е за мен, а за една френдка руская, която е малко объркана и много неинформирана, и студентка. Wink

# 156
Благодаря ви момичета.    bouquet
Знаех си аз, че тук много мили и отзивчиви душици сте се събрали.  Hug

Бързо оздравяване и възстановяване на болните, че като ви чета не сте малко.

# 157
  Днес ги изписват, ще чакаме вести след обед да разказва мама за Елиас как и какво е станало.

# 158
мдам.миси за посрещането.
бяхме в някаква измислена болница. 78 лева преглед, обаче автомати4ни калцуни. далавера.
естествено, дадоха ни АБ. кръвните изследвания са ок, ама профилактично било. да им...........
без извинение. гърлото и било огнено, трябвало да давам. ай сиктир.
бясна съм.

# 159
 Simple Smile   гледам днес ще е хубав ден - хубави са новините във Форума    Simple Smile   радвам се за това и хайде на по едно кафенце за добро настроение и ... който има да хапва - да хапва     kaffeetrmker_2

# 160
БРАВО на малък Вечкин, повече такива работи да не им се случват  Praynig
Добрутро и от мен. Какво ново, нищо.. Освен че съвсем ясно вече губя битката с кърменето, ама ще се примирявам, няма как..
Искам да питам нещо. Мислех Петка на лични, че те са като нас, но викам айде тука, може пък и други да zнаят. Мисълта ми е, като сме българи и двамата родители, как става номера с ваденето на документи на малката. Акт zа раждане вече има, естествено, имам предвид паспорт някакъв zадграничен.. В  БГконсулството в Бон ли да ходим, или по други институции, грам не съм наясно, а и от поzнатите ми тук няма кой да питам. Ще ми е от полzа някой ако zнае, мерсиМ.

# 161
   Деси, преди две години, с апостил на акта за раждане направихме български такъв
и с него стана международният паспорт - чрез консулството (или посолство, ако има
при вас) и тази работа я свърши майка ми в България и си го получихме по пощата.
А Stillberaterin нямаш ли на разположение? Или поне акушерка? Не се предавай,
питай pepelyashka - тя може да ти помогне поне с консултации.

# 162
   Деси, преди две години, с апостил на акта за раждане направихме български такъв
и с него стана международният паспорт - чрез консулството (или посолство, ако има
при вас) и тази работа я свърши майка ми в България и си го получихме по пощата.

Вече не може да се поддава декларацията за паспорт чрез пълномощник Twisted Evil Или лично от двамата родители в Бг или се попълва в посолството и се поддава от тях. А български акт за раждане ли имате вече не разбрах?

# 163
  • Германия
Тц. Не е за мен, а за една френдка руская, която е малко объркана и много неинформирана, и студентка. Wink
Само студентка ли? Т.е. не на нормална работа? Ако е само студентка, няма Mutterschutz, само 300Е за 1 година и дотам. Или имало вариант за 150Е за 2 години newsm78.  Поне при нас беше така. Ние работим и двамата като HiWi но това не се брои за работа(т.е. не си плащал отчисления, съотв. не ти се полагат 13те Е от касата) поне на нас така ни обясниха от нашата каса.

# 164
Зиме, кажи й да си купи актуалния брой на списание Елтерн, той иzлеzе в сряда и има една книжка само zа Елтернгелд  Peace

Деси, ако искаШ да продължаваШ да кърмиШ, винаги можеШ тук да споделяШ проблемите си, доста мами тук сме кърмили и Ще помогнем с удоволствие  Hug

Мата, какво да ти кажа......май е иzлиШен коментара  Cry Хайде талибанката да се оправи ве4е, може би с иля4и някакви?  newsm78

Котаранке, имам една покана оЩе, прати ми мейла си на ли4ни и Ще ти я пратя  Grinning Стоките на Цьолнер ги има от утре, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт