Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 936
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 305
WhimZ, много телевизия гледаш  Wink Няма лошо, но дай да обединим този материл, който имаш и да направим едно сдружение ЗА правото на лекарите да лекуват както намерят за добре, да защитим авторитета им, да извадим фактите на масата и да престанат разни там майки да обясняват кое как. Кой ги ражда тия деца в крайна сметка?! Маките ли?!? Дрън-дрън, те са само "приносител" тъй да се каже. Крайно време е да се огледаме в какъв свят живеем и да отдадем заслуженото на хората, които наистина се грижат в тази страна да има повече деца - със собсевинте си ръце ги правят (почти).
Много труд си даваш, не може да осне само в някъкв си форум, прочетоно от има-няма 20 души - не е коректно спряма вложените усилия, някак си. Сега е моментът да се бори човек за цивилизованите избори, тъкмо когато цивилизационните такива са се развихрили.
Апропо, в този форум има още няколко теми, които чакат обективната намеса на добре подготвени и знаещ чонек. Заповядай! Simple Smile

# 1 306
WhimZ, темата за информираното съгласие ни най-малко не е отделна. Ти информираното съгласие в БГ виждала ли си го? Където принципно се подписваш, че си съгласна да ти правят всичко и да ти слагат медикаменти, каквито преценят, без да те питат или информират.
Идеята не петицията е да имаш избор, след като надлежно са ти обяснили какво имат намерение да правят и с какво то би подобрило положението. И да имаш избор на "информиран отказ", както навсякъде.

Аз лично никога не съм чувала Оля да проронва думите "духовно измерение". Виж, аз ги написах неотдавна в една друга тема тук. Моето лично виждане е, че раждането има духовно измерение, но това няма нищо общо с изискванията ми към системата на здравеопазването и АГ-практиките.

Дулата (или друг придружител) ИМА огромно значение, което е научно доказано.

Жените, които получават достатъчно подкрепа по време на цялото раждане,

* имат нужда от по-малко аналгетици/анестетици
    * по-рядко стигат до раждане чрез форцепс/вакуум екстракция
    * по-рядко стигат до цезарово сечение по спешност
    * изпитват по-голямо удовлетворение от раждането

За справка - документът на испанското МЗ, там са цитирани съответните изследвания.

За репортажа по ТВ7 не бяхме съобразили, все пак не сме ПиАр-чици, че вероятно ще оставим впечатление у зрителите, че лобираме за домашно раждане. Не знам за кой път да казвам, че ТОВА НЕ Е ТАКА. Пише го и на сайта ни.
Колкото до интервюто с Р.Б. по "Тази сутрин" - никой от нас не знаеше, че такова интервю ще бъде излъчено. Бяхме напълно изненадани.

Пак казвам, вярванията и възгледите за живота на членовете на "Естествено" често са различни и сдружението обединява общото ни разбиране за раждането като естествен, а не болестен процес, а не личните ни разбирания за живота, Вселената и всичко останало.

Колкото до "хората" - има доволно количество "хора", които ни приемат съвсем сериозно. За всеки влак си има пътници.

# 1 307
А знаете ли, че това е най - негативно развиващата се тема за мен във форума...Айде стига сте се карали, в крайна сметка който подкрепя - подкрепя, който не - не...Всеки има право....Направо вече ми е неприятно да чета, честно, даже не искам да ми излиза темата в "нови отговори на моите публикации"...ако някой знае как да я игнорирам, ще съм благодарна...

# 1 308
  • В офиса
WhimZ , уменията Ви за анализ на факти, както и за събиране на информация са просто впечатляващи!!!  Laughing Едновремешната Държавна Сигурност пасти да яде.
А фактът, че за Естествено е залепен толкова прилежен щатен сътрудник, може само да говори, че проблемите, за които пишат хората от Естествено са реални, значими и накърняват нечии интереси. Кои, не ща и да гадая.

Цитат
хората около "Естествено" имат схващания, които са ирационални по своята същност, т.е. не могат да бъдат доказани.

А това пък се чудех дали случайно не е комплимент към цялата сбирщина от програмисти, икономисти, математици, лекари и т.н. духовно неизвисени хора, участващи в екипа на Естествено.

Чудно ми е и защо Ива, Котката Марта и МарияСт продължават да отговарят обстойно, логически издържано и научно доказателствено на всички нападки. Ми в крайна сметка и СЗО е просто една секта, нали така!  Sunglasses

# 1 309
  • В заешката дупка
Аз само ще замоля WhimZ да не се нагърбва с непосилната задача да разяснява с какви впечатления оставали зрителите и читателите за петицията и "Естествено", а да се ограничи само върху собствените си усещания. Аз също имам своите впечатления, не само от членове на дружеството, но и от опонентите им, особено в тази тема, но не намирам особен смисъл да ги споделям...  Grinning

# 1 310
Аз пък се чудех какво толкова духовно и опасно пропагандираме, а то било значението на дулата  hahaha

WhimZ, ще си имаш много работа, тази седмица пак имаме участия по радио и по телевивията.

# 1 311
  • в страната на чудесата
ееее защо така, момичета? девойката изразява другата гледна точка, какво толкова...
толкова енергия за скандал?

и наистина - защо темата вече не е закована???

# 1 312
WhimZ, ще си имаш много работа, тази седмица пак имаме участия по радио и по телевивията.

Може ли подробности? Simple Smile

# 1 313
mishka_moja, това не е другата гледна точка. Защото никой от Естествено не е поддръжник на окултни неща, сектантство и какво ли не  ooooh! В това мога да те уверя. Това, че разни журналисти си подреждат репортажите по техен си начин не виждам как може да е проблем на Естествено?!?! Т.е. е, защото някои хора правят грешни избводи. Не виждам кой тук прави скандал?!?! Да ми покажеш някой извън Естествено, който участва в дискусията с факти? Останалите обвинения и гледни точки просто висят във въздуха... Не знам колко десетки пъти се обясни, че петицията не налага избор за ВСИЧКИ! А просто настоява за право на избор И на тези, които не искат определени интервенции. От месеци не мога да разбера как може това да е проблем  ooooh!

# 1 314
Извинявам се, но натрапливото ви хвърляне на факти, и навирането на всичко, свързано с "Естествено" едва ли не насила в очите на околните, ви прави да изглеждате точно като сектантки.
Не ви обиждам, моля, не се обиждайте.
Много пъти се опитах да ви обясня най-човешки, че не става само с факти, трябва и най-обикновена, човешка комуникация.
Забрави!
Глас в пустиня!
Вие знаете всичко, вие можете да изложите факти, вие не знам какво си......
Е, какво очаквате при подобно държание?
И то, при положение, че аз съм от хората, които са съгласни с доста от "исканията" в Петицията.
Не знам как ли пък се чувстват и какво мислят за "Естествено" онези, които не са съгласни с по-голямата част.
Помислете върху това, момичета.
 Peace

# 1 315
  • В офиса
Джуличка, не виждам ли известно противоречие...
Ако авторите на петицията не отговарят на въпросите, се обвиняват, че отговарят само когато им изнася. Ако отговарят без научен доказателствен материал, се обвиняват защо се правят на по-велики от докторите, ако отговарят с доказателства от световната практика се обвиняват, че се мислят за най-прави и че знаят всичко. Тук заприлича малко на вица "с шапка, без шапка, все ще те ****"

Реалността за щастие е, че малко по малко обществените нагласи се променят. И аз лично се надявам до има няма 10 години повечето от нещата в тази петиция да са реалност до степен, че хората да се чудят как е можело да бъде различно.

# 1 316
Никой не знае всичко  Peace
Отговорите (с факти) бяха на конкретни запитвания и коментари, не знам как може това да е "навиране насила в очите на околните". Когато те попитат или обвинят е добре да отговориш, нали? Колкото по-аргументирано, по-добре.
А за човешката комуникация, значи мислиш, че да наричаш някого сектант е "най-обикновена човешка комуникация"? Ако е така имаме доста различно възприятие.
Или пък това да се обяснява едно и също в 80 и няколко страници на толкова много хора...
Аз лично не очаквах нищо друго освен нормална дискусия. Под "нормална" аз разбирам разговор тип "не харесвам петицията, защото....", "няма да подпиша, защото...", "да, съгласна съм с исканията и ще подпиша" и т.н. Не квалификации, нападки и обиди. Ще те помоля да прегледаш дори само последните страници и пак ми кажи, че Естествено напада някого... Защото аз виждам друго.
Пример: някой казва "докторите казват, че секциото е безвредно, но вие мислите, че знаете повече от тях". Идва някой от Естествено и цитира лекар, който обяснява (с факти) защо е вредно на конференция на тази тема. Или цитира СЗО. Или друг подобен източник. И изведнъж излиза, че Естествено навира нещо в очите и се натрапва и не води нормална комуникация??! Явно аз нещо не съм наред  Tired

П.П. Тинки, пак си го казала по-кратко и по-добре от мен. Това са и моите наблюдения, не само в тази тема за съжаление Sad

# 1 317
Тинкърбел, не знам дали има противоречие.
Това, което със сигурност знам е, че който и да изкаже мнение, различно от вашето, веднага се изписват n брой мнения, които да го опровергаят.
И някак всички вие.... как да кажа  Thinking сякаш гледате от високо на нас, обикновените хорица, които нямат допир с "Естествено".
Защо така?
Нима аз не съм родила естествено?
Нима аз знам по-малко от вас за самото раждане, само защото не съм чела?
Нима ако се опитате да обясните човешки няма да е по-добре?
Да не говорим пък за безбройните линкове на английски.
Какво значи това - нима тези жени, които не знаят този език нямат право да раждат естествено?
Въобще, нещата са много, опитах се да кажа много пъти, но никой не слуша.
Както казах, вие сте решили, че знаете всичко, а с едностранен диалог (всъщност монолог), просто някакси не се получава.

# 1 318
Аз мисля, че на всяки въпрос (и нападка) трябва да се отговори и да се обясни, както правят те. Защото иначе остава да виси във въздуха и може да излезе, че е вярно. А като не е?

# 1 319
Милена, не съм ви обидила и изрично го подчертах.
Казвам как изглеждате отстрани, в очите на "простолюдието".
Я си представете, че аз не искам факти, не ми трябват факти, искам просто да си поговорим.
Питам нещо и изскачат един милион постове, с още два милиона линкове, или пък цитати, цитиращи не знам кой си.
И вие мислите, че това е добре?
Вие мислите, че по този начин хората ще се чувстват добре след "разговора" с вас и ще са отворени за общуване?
Явно не разбирате, и аз пак ще се откажа.
Но понякога просто не издържам, и все си мисля, че доброто у вас ще надделее и няма да има смисъл да се убеждаваме едни други, а ще можем просто да поговорим
Ето това значи "обикновена, човешка комуникация".

П.С. "Обясняването" не го разбирам като безброй линкове и цитати.
Обясняването го разбирам като: нормални жени задават въпроси, други нормални жени отговарят.
Със свои думи, като преразказ на третокласник.
Добре ли го обясних?
Мога и на английски, но не виждам смисъл.
Все пак не забравяйте, че ние сме българи, живеем в България и искаме промените ТУК.
А тук езикът все още е български.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт