Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 150 200
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 550
  • варна
 Каква евала, кучето лежеше до бебето. Изпитах искрено отвращение.
 Ако бях видяла чистота в стаята и сигурност в майката, щях да имам друго отношение към случая
 Видях някакъв надъхан баща, направо на сектант ми заприлича. Майка ,която навря гумана зълъгалка на новороденото. Нали уж се закърмя веднага по природния начин.
 Виждала съм по филми как раждат хората вкъщи, ама това си беше....

# 2 551
Хе хе...  и кучето е асистирало...
Ам и доктора си се представи безумно ...
http://novinitepro.bg/bin/video.php?media_id=60573225&sectio … rticle_id=3171317 ето репортаж и от ПРО.бг

и както и да се представи, то неизменно ще се заклеймят в сектанти и всякакви други... а хората просто, си родили у дома...

# 2 552
  • варна
 Не е така, за да се приеме домашното раждане от обществото, трябва да изглеждат поне прилично и хигиенично. Ако просто раждат вкъщи, за какво им е телевизията? Thinking

# 2 553
  • София
Хе хе...  и кучето е асистирало...
Ам и доктора си се представи безумно ...
http://novinitepro.bg/bin/video.php?media_id=60573225&sectio … rticle_id=3171317 ето репортаж и от ПРО.бг

и както и да се представи, то неизменно ще се заклеймят в сектанти и всякакви други... а хората просто, си родили у дома...

Извинявайте, но видяното ме отврати тотално, не от раждането в къщи, а от определен тип хора способни не само да произведат такава обстановка, но и да живеят в нея. Гадост, гадост, гадост.  SickЗа тенджерата с плацентата да не говорим, че получавам позиви за повръщане.  Sick

Лекаря не виждам с какво ви е крив? Възхищавам се на колегите успели да заснемат и монтират тази гадост без да повърнат, макар че им се чудя защо са я снимали изобщо, но вероятно да ни напомнят, че в живота има и такава гадост, а не само обичайната гадост, която ни показват всеки ден.

# 2 554
  • la Città Eterna
Не съм имала "удоволствието" да гледам този репортаж, но явно или конпецията е била да се опорочи идеята, или екипа е бил твърде некадърен да "поукраси" обстановката, че да не създаде анти- настроения... Във всеки случай не е лошо да се види и риска от лошата хигиена. Защото от едната страна са хората, които ще направят наистина най-доброто за себе си и за детето си. От другата са тези, дето в невежеството и небрежността си ще застрашат живота и на майката, и на бебето... То и всяко от тия понятия е доста разтегливо.... А това за сбърканата представа за "природосъобразно" е просто култово.... много често срещана комична комбинация между човек, който твърди едно, а прави друго..... Май е по-добре човек да е по-умерен в изказванията си и претенциите си....

Корекция: гледах горния линк. Гадничко си е. Не посмях да пусна звук заради моето дете, ама мога да си представя.

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 22:58 от x-x-x

# 2 555
Да, определено нещата бяха представени "гадно".
Дори наличието на биберон в устата на домашнороденото бебе беше "гадно.
Но при наличието на нов живот, ми минават всякакви позиви за повръщане.
Айде по-кротко с изявленията.
Не можем да сме съдници на начина, по който са избрали да живеят тримата и кучето.

# 2 556
Може би жената се притеснява да кърми пред други хора/камери и тн. Вярно, че матрака на земята не навява асоциации на чистота, но все пак в края на репортажа се вижда и част от стаята, съвсем нормална.

И твърде подчертано се чуваше плача на бебето през цялото време  Tired

# 2 557
  • София
Да, определено нещата бяха представени "гадно".
Дори наличието на биберон в устата на домашнороденото бебе беше "гадно.
Но при наличието на нов живот, ми минават всякакви позиви за повръщане.
Айде по-кротко с изявленията.
Не можем да сме съдници на начина, по който са избрали да живеят тримата и кучето.
Но можем да имаме мнение за нещо, което сме гледали, нали? Рядко съм крайна, но това беше гадно. И аз съжалявам, че го гледах. При наличието на нов живот, който ще се въргаля на това "място" ми става най- гадно, но всеки има своята участ, дано този нов живот усвои урока на своята.

# 2 558
  • варна
 И аз съм имала матрак на земята и хич не изглеждаше по този начин, нито куче спеше с бебето ми на него.
 А като се притеснява жената да кърми и да се показва, защо е пуснала една сурия хора при новороденото.

# 2 559
  • la Città Eterna
Като се замисля, има голяма вероятност това бебе, като порастне, да продължи жизнената философия на родителите си... все пак те ще го отгледат и възпитат... поне имунитет му изграждат от преди да е родено....

# 2 560
Бояна Ламбер .... само не повръщай върху мене!

Лекарят ме подразни с това, че не е и чувал,  за лотосово раждане... поне както бяха представени нещата де.

А мисля, че е нормално за някои хора, като видят плацента да им се доповръща. Както и че има деца, които живеят в абсолютно стерилна обстановка и са пълни с алергии и през седмица са болни от нещо.
Раждането в къщи не е за всички.
А дали ще го захранят с кърма или с АМ, дали ще го ваксинират или не... си е техен избор.

# 2 561
  • София
Бояна Ламбер .... само не повръщай върху мене!

Лекарят ме подразни с това, че не е и чувал,  за лотосово раждане... поне както бяха представени нещата де.

А мисля, че е нормално за някои хора, като видят плацента да им се доповръща. Както и че има деца, които живеят в абсолютно стерилна обстановка и са пълни с алергии и през седмица са болни от нещо.
Раждането в къщи не е за всички.
А дали ще го захранят с кърма или с АМ, дали ще го ваксинират или не... си е техен избор.

Раждала съм, снимала съм раждания не веднъж и не ми стана неприятно, заради това. Според мен този репортаж е във вреда на вашата идея и цел. Аз съм запозната и подкрепям правото на всички да избират начина на раждане, но онези, които не са запознати, толерантни или любопитни ще се заковат твърдо "против". Не виждам защо идеята трябва да бъде представена чрез такива крайности.

За ваксините изборът не може да бъде техен, защото у нас някои ваксини са задължителни и то с основание. Като се заобикаля закона ще плъзват епидемии от все повече неща подобни на морбили.

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 23:27 от Бояна Ламбер

# 2 562
  • София
Не им е добре на хората...
Ей заради такива хаховци не мога да подкрепя петицията.
Поне една трета от раждащите вкъщи ще са баш такива.
А за дюшека на земята и кучето просто нямам думи. То бива хипари, ама чак пък толкова.
Не че има особено значение, ако го бяха родили в болница и след три дни да си го заведат в тази обстановка...

# 2 563
репортажът просто изразява отношението на някой от нова телевизия.Той е целеше по-скоро да изненада негативно,да шокира зрителите,отколкото да предизвика възхищение,умиление и тн.За това повечето зрители,включително и аз,сигурно са се отвратили от заснетото.

# 2 564
Не им е добре на хората...
Ей заради такива хаховци не мога да подкрепя петицията.
Поне една трета от раждащите вкъщи ще са баш такива.
А за дюшека на земята и кучето просто нямам думи. То бива хипари, ама чак пък толкова.
Не че има особено значение, ако го бяха родили в болница и след три дни да си го заведат в тази обстановка...

Елица, коментираме домашното раждане на тази жена в темата, но темата изобщо не е за домашно раждане. Активното естествено раждане е напълно приложимо в родилни домове и точно за това е петицията.

Общи условия

Активация на акаунт