Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 150 207
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 610
  • в страната на чудесата

от момента в който има АКТ за раждане... другото е аборт

ти си се объркАл малко с понятията. но не се учудвам. да беше само това  hahaha
виж сега аборт, мъртво раждане, живородено, починало до 24 час... и т.н. са РАЗЛИЧНИ неща. не ги бъркай. акт за раждане нормално се издава няколко дни след раждането, понякога до 14 ... дотогава как се води едно дете? аборт ли?  Joy и независимо кога е издаден актът, то има права (граждански, за наследства и пр.) от първата глътка въздух. а не от издаването на акта за раждане.
надявам се, че останалите ти познания са по дълбоки...  hahaha

разбирам освен това, че кърменето и активното раждане не са свързани за теб. защо го коментираме? не я е срам да показва кочината, в която лежи и други дреболии  Sick , но е свенлива да накърми бебето. ми ще изключат камерата докато кърми. а? този репортаж е един евтин боклук - търсят известност и за родителите и за журналистите... аз не виждам с какво той би допринесъл за подобряване на условията за желаещите да раждат по един или друг начин.

# 2 611

от момента в който има АКТ за раждане... другото е аборт

ти си се объркАл малко с понятията.

А как се нарича умишлено убийство на неродено дете? Защото според мен ако няма писмена доказателство под формата на акт за раждане или съобщение за раждане http://azriel.hit.bg/message_birth.jpg... няма раждане.
Но да приемем че съм се объркал...продължавай да дебнеш

разбирам освен това, че кърменето и активното раждане не са свързани за теб. защо го коментираме?
Вас на сила никой не Ви кара да коментирате. Нито д-р Сираков.
А аз мисля, че имам това право... никъде не прочетох, че е забранено за бащи, както е в повечето родилни.

# 2 612
  • варна
 Бащатко, наистина си се объркал,че ако нама акт за раждане е , аборт или детето не съществува. Може и месеци след раждане да се извади акт за раждане - по свидетелски показания примерно.
 За плацентата специално питах майка си, която е живяла на село в детството си и е имала впечатления, не беше чувала такова нещо да се прави. Солта според мен предвидливо е сипана там ,с цел да позадържи разложението на въпросната плацента, и миризмата от това.
 Не виждам какво може детето да получи от нея, след като отдавна вече няма кръвообращение.

# 2 613
  • София
Акта за раждане на сина ми е издаден 10 дни след раждането, пише си го черно на бяло кога е роден и кога е издаден документа. Това за "аборта" е пълна глупост.

# 2 614
  • в страната на чудесата

А аз мисля, че имам това право... никъде не прочетох, че е забранено за бащи, както е в повечето родилни.

ти съвсем си стеснил съзнанието. защо се държиш така?! аз пък с какво съм ти крива? просто се опитвам да ти вдигна малко общата култура, че да не ставаш смешен... Simple Smile

# 2 615
По БТВ в "Тази сутрин" имаше материал за това домашно раждане. Може да го гледате http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=258&video_id=24913

# 2 616
Гледах го, както и коментарите още от снощи. Ами заради такива безумия - още повече се настройвам против!

# 2 617
И аз го гледах. Изкефих се. Явно доста застрашени се чувстват лекарите, щом пуснаха в ход тежката артилерия. Не бях гледала наскоро в ефир толкова 'изпечени' представители на гилдията - нямаше изцепки от рода на 'глезотии', нецензурни квалификации и тем подобни въпреки очевидно тенденциозното журналистическо представяне на поредната двойка, решила се на домашно раждане. Само приказки колко е страшно и опасно, подплътени с 'железни' 'факти'  Mr. Green
Евала на Милена Будинова!

# 2 618
На мен ми се искаше да се отговори на въпроса дали усложненията не могат да се предвидят (което се подмина), защото това е ключа домашните раждания да са ОК. Много ми стана странно, че първият довод беше, "обществото така е решило, че ще се ражда".. Също вярно беше твърдението на лекаря, че  "практиките да  от много години", макар, че той друг смисъл търсеше Simple Smile

# 2 619

ти съвсем си стеснил съзнанието. защо се държиш така?! аз пък с какво съм ти крива? просто се опитвам да ти вдигна малко общата култура, че да не ставаш смешен... Simple Smile

не, не се опитваш да вдигнеш ничия обща култура, а да си защитиш егото, което той настъпва по мазола, и го правиш с поза на снизхождение

според мен е по-добре медицинската професия да си излекува мазолите (нещата, които не са както трябва в поведението и практиката ви), че да няма нужда толкова трескаво и грубо да се защитава, дори когато за всеки е ясна ситуацията

# 2 620
Проблем с кучетата, животните, растенията или с природата като цяло имаш? Това куче като роди сигурно ще си утрепе кученцата с инфекции Simple Smile
шише в устата. В болница го намирате за съвсем нормално, да се отнема бебето от майката, да му се дава вода и АМ с пластмасов биберон. Обаче сега щом не си е извадила цицата, пред камерите значи е лош родител.
А добър родител ли е според теб ?
Всъщност на кой ли му пука ... Ако искат да раждат на чисто, ако не - на мръсния дюшек при кучетата и вмирисаната вече плацента на пода. Не изгледах клипа докрай, реших че всъщност не е моя работа кой как ще ражда.
И какво като не си ваксинират децата - мойте са ваксинирани и няма да се разболеят.
Ето че има избор и всеки може да си ражда както си иска. А който иска екстри да си доплаща. Защо в АГ-то да е по-различно от Стоматологията например, там си плащаме за всичко, нали. Е, имаме 1-2 пломби безплатни  Wink
А относно раждането при кучето - преди да роди кучето ще се почисти и оближе, а след това и кученцата. Това куче обаче, което лежеше на дюшека - преди час е било навън за да пишка и е донесло няколко милиарда бацили. Не че е нещо страшно, Маугли, джунглата и прочие естествен подбор ...

# 2 621
По БТВ в "Тази сутрин" имаше материал за това домашно раждане. Може да го гледате http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=258&video_id=24913

Мога да гледам само до половината. Sad
Защо спира по средата? При мен ли е причината?

# 2 622
Мале, и аз сега го гледам.
Това с тенджерата верно си е пъъъъъъъъъъълна безумщина Shocked

# 2 623

И какво като не си ваксинират децата - мойте са ваксинирани и няма да се разболеят.

Извинявам се за офф-а, но това и официалната медицина не го твърди. Ваксината се прави за обществото, не за индивида. Не е и гаранция, че няма да се разболее детето. Консултирай  се по-подробно с педиатъра си, ако те интересува. Моят подробно ми е обяснил тези неща.

# 2 624

Общи условия

Активация на акаунт