Първо зъбче украсява вече усмивчицата сладка на Юнското бебче

• 14 928
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Рони, честит рожден ден и от мен!  bouquet Желая ти много щастие и любов!

Atina_Eli, не съм забравила, мила, че ме помоли да ги впиша данните, ама гледаме да използваме последните слънчеви дни и прекарваме целия следобед навън, та не съм имала време. Обещавам да ги включа довечера като приспа малката. Wink

Румяна, дано се оправи бързо оченцето на Валито. Heart Eyes Hug

marvele, аз не разбирам повече от теб от захранване, но мисля, че чрез кашите се въвеждат зърнените храни като ориз, царевица и т.н. Оризът също присъства в някои комбинирани пюрета и според мен трябва да се въведе самостоятелно преди да се даде такова пюре. Поне така мисля аз. Thinking

# 166
рони, честит рожден ден!   bouquet много здраве, щастие, да си обичана и глезена и много радост да ти носи паола  Hug

вивиан - схемата за захранване наистина е интересна, мен честно казано не ме учудва толкова видовете храни, които се въвеждат (по различните географски ширини се въвеждат различни, според разни особености (напр в скандинавските държави дават рибено масло от втория месец, а ние даваме риба поне след 9-ти)), а по-скоро скоростта  Rolling Eyes
много бързо ми се вижда
все си мисля, че е по-добре да се почне захранване ако ще и от 3-4месец, но да се прави бавно, отколкото от 6-7-ми, обаче ударно, знам ли  Rolling Eyes

марвеле - кашите се дават, когато енергийните нужди на бебето се увеличат, защото съдържат много въглехидрати - ориза, царевицата, овеса, просото, житото (всякакви такива) са богати на въглехидрати (точно по тази причина кашите "помпат" бебетата, когато им се дават преди да им е дошло времето  Wink
въглехидратите са си важно нещо, стига да има нужда от тях

аз смело мога да кажа, че теди вече си суче само когато е гладен
не използва сученето да се успокоява, да заспива, да не скучае и т.н.
търси само ако е гладен
ако му се спи започва да помрънква и да търка очички, веднага си го познавам аз, слагам го в креватчето, закопчавам чувала, пускам музичката (леглото има вградена някаква пееща джаджа с няколко мелодийки, винаги пускам една и съща мелодия) и той си е свикнал с този ритуал, знае, че това е сигнал за заспиване и макс за 2-3 минутки е заспал  Blush

аз днес дадох пюре от круша - леее, как си го излапа това дете! и много, ама много ме кефи как яде и си затваря устицата около лъжичката и гълта Simple Smile таня си спомням много я омазвах докато я храня, а той нищо не изплюва, и без лигавник мога да го храня  Blush и явно го хареса на вкус Simple Smile но и то по-вкусно беше от ябълката де Simple Smile
така или иначе спирам с тия два плода засега, други след месец-два Wink

руми  - за пръв път чувам за такъв проблем Sad дано да се оправи бързо детето Hug

спокойна вечер на всички!  Hug

# 167
  • София/Севлиево
Мимче, благодаря ти, че ще се погрижиш   bouquet  Не, че е токлова важно, ама ми писна да обяснявам на познати  иприятели за бебо.Така им казвам "Влезте във форума на Бг мама , търсете юнската тема и ще разберете, което ви интересува."Казвам им ника си и така...
Ние днес си хапнахме 1/3 бурканче пюре от морков и на Слави доста му хареса.Утре ще му дам още 1/3, а другото ще го хапна аз, че пише да се използва за 24 ч. след отварянето, а той само 2 пъти ще яде по 1/3, а другото е за мен  Grinning То и без това пюрето ми се видя доста вкусно...Май и мама ще се захрани с бебчо  Joy  Joy  Joy
Аз изчезвам, че бебо реве и баща му нещо неможе да го укроти...Чао!

# 168
  • София
Благодаря за пояснението за кашите   bouquet. Ще се почудя още малко. Прави сте и за въвеждането като нова храна, както и за енергийните нужди.

При нас безусловен знак за доспиване е попипването на носа с дясната ръка. Направи ли така - значи ще се спи. И винаги е с дясната ръка. Много ми е смешно.

# 169
Toni, в Швейцария пюренцата струват от 2,30 лв. до 3,50 лв. Зависи от грамажа. Имаше само на Нестле и на Хип. Скъпички ми се струват.  Thinking
Иначе, щом казваш, че ориза, житото и тем подобните култури "помпят", да взема да наблегна АЗ на тях.Wink Без майтап, днес омаах доста ориз. Също си направих и орехи с мед в едно бурканче. Мишел първо ще почака майка й да се захрани, та тогава тя.  Joy

Рони, честит рожден ден!   bouquet

Flutter

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 12:22 от Sleeping Beauty

# 170
Sleeping Beauty, много сладка Мишел, как само си вдига хубаво крачетата  Heart Eyes Митето има друг номер - сгъва и опъва последователно крачетата и така се люлее сам  Laughing

Vivian*, какво стана с онова гласуване, успяхте ли да съберете нужните гласове  newsm78

Да се оплача набързо - пристигна на милото майка му! Колко ще стои идея си нямам! минимум май до Димитровден!!!

Лека и спокойна нощ от нас за вас  Heart Eyes

# 171
Здравейте Simple Smile

Момичета благодаря ви!Вратлето ни помина вече Hug
Утре ще пътувам на едно участие в Сливен и малката ще е цял ден с баба си,леля си и гледачката Crazy Леле...много ми  е притеснено и се надявам всичко да е ок Praynig

Милони ние имахме проблем със шишето.Вече се научихме и си похапваме добре,но как стана...идея си нямам newsm78 Просто си зацока сама!

Кори много неприятно това с херпеса.Надявам се бързо да ти мине Peace

Рони

# 172
  • И аз не знам къде...
Бюти, много сладка  е Мишел и много готино се люлее  Peace!

Рони, честит рожден ден   bouquet!

Днес дадох ябълка на малчо. Хареса я! Утре мисля или картоф или картоф с морков. И без друга ябълката и моркова са въведени вече  Wink! Около 16-16.30 ще му дам пак ябълка и се надявам да изместя вечерното ядене поне с половин час, че дано и сутрешното  да се премести  Praynig! Иначе от неделя ще ставаме в 5 часа  Crazy!

# 173
  • София
Рони честит рожден ден и от мен!
Моята госпожица днес вече два пъти ми предлага неистов рев за по половин час горе-долу и не мога да разбера защо newsm78.Не се успокоява на ръце, не е гладна, не иска цица,а само реве и си тъпче ръцете в устата. Та чудя се може ли да я мъчат зъбките newsm78? Дава ли се нещо за успокояване на венците и какво? Някой дали е пробвал? Засега само точим лиги като за световно, венците не са ни подути.

# 174
Може да са забки  cveta3, макар 4е не е задалжително да избият веднага.Нас ни мъ4ат от месец и половина и последните дни е ве4е кошмар аз давам едни хап4енца ама май не помагат много  Confused Има по аптеките и разни крем4ета с които се мажат венците но аз за сега не мога да ти препоръ4ам някое и ние тепърва ще пробваме  Peace

# 175
  • И аз не знам къде...
cveta3, за зъбчетата ползвам гелчетата Калгел и Генингел. Понякога помагат, понякога не. Като стане много зле положението мажа с Панадол, но гледам да го правя рядко. Давам и Хамомила 15 СН. Това е хомеопатично и също го правя когато стане много зле положението.

# 176
здравейтеее Simple Smile

сега запо4вам да 4ета ,4е не съм влизала от вторник Simple Smile
дари мн се смях за тия зеленчуци Simple Smile.аз пък като бях на консултация,имаше едно бебе на 5 месеца с найка си и баба си.и това бебе беше цялото в пъпки.Аз естествено попитах какво му има и майката каза:Ами сигурно алергия Confused ...и аз я попитах ,какво е яло детето.А бабата ми отговори:Ами аз и давах в4ера кренвирш Simple Smile И аз ,ей така  #Crazy .

алекс си хапва ве4е картофено пюре на обед и плодово следобед,но това плодовото не го засища изобщо и след 4ас и половина два 4аса е гладен Sad
Защо не виждает нищо полезно в киселите,като те се приготвят с мляко и плодове  Confused

мале стискам палци Simple Smile

офи митето е голям сладуррррррр  Heart Eyes

оф ве4е 2 -3 4аса 4ета и не мога да ви из4ета Sad утре пак лека нощ

# 177
Beauty, много хитро това Мише  Heart Eyes Как се сеща да се люлее самичка, браво!!!

За портокалите и мандарините, явно това си зависи от ширината... географската де Simple Smile Един доФтор наскоро обясняваше по телевизията, че трябва да се въвеждат храни, характерни за региона, понеже някакви там ензими развити към съответните храни бла-бла... ама с тази глобализация... ако таткото е от някой тихоокеански остров, а майката от скандинавско... дали кокос да му дадеш, или пък китова мас...  Joy пък може да живеят в МеХико, и да го подкарат с къри  Joy

Глупусти приказвам  Tired

пуууу днес Миташкия вдигна температура, малко (37.2), но явно си му се отрази, понеже два часа вися на цица, докато успее да заспи истински. Явно от ваксината вчера. Снощи пак ми се стори топъл, но термометърът показа само 36, но в последствие се оказа, че дава отклонение с един градус  Close Някакъв син електрoнен, пише disney на него, да имате предвид!

Отивам да гледам Монк, и без това забравих какво щях още да пиша...

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 16:35 от offioly

# 178
Тони, браво на вас щом си заспиватте самички  Peace.
Ние също сучем по-рядко, само когато е гладна, но пък доспи ли и се без моята намеса не заспива.
Ако я оставя в леглото и ще мрънка, киселее, реве, но няма да се успокои и да заспи.
Какво да правиш,......  Grinning

Sleeping Beauty, Мишел много сладко се залюлява с краченца. Бонбон  Party

rallii , ами още може да се гласува. Конкурса свършва на 30.10. На второ място сме, но доволно  Peace. Конкуренцията ни е силна, въпреки че в момента имаме  1459 гласа.

# 179
  • И аз не знам къде...
Добро утро  Hug!
Е, не ми мина номера с по-късното ядене и заспиване  Rolling Eyes! пак се събуди в 6.10  #Crazy!

Снощи, докато се разхождахме и Аязмото (голям парк) ме е нахапала бълха  #Cussing out! Цяло лято го обикалям Rolling Eyes! Ми не им ли е късно на тези гадове? Че и не се сетих веднага какво е това и чак сутринта хвърлих анцунга в пералнята. Дано да е била там или да е избягала, че иначе ако е останала в къщи не ми се мисли пак #Cussing out! Казвам "пак", защото една да има на мен ще се качи  ooooh!! Каква съм такава  smile3538!  Ама то много кучета, много нещо се разхождат из този парк как няма да иам и бълхи и кърлежи  #2gunfire! А децата къде да ги разхождаме!

....... ами още може да се гласува. Конкурса свършва на 30.10. На второ място сме, но доволно  Peace. Конкуренцията ни е силна, въпреки че в момента имаме  1459 гласа.[/color]

След рестарт на компа пак ме пусна да гласувам  Peace! Вече са 1461  Peace!

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 07:42 от dari75

Общи условия

Активация на акаунт