Доминикана и Пунта Кана – отзиви?

• 162 271
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Горе-долу каквото се получи с офертите за Мексико след свинския грип ще стане и сега за Дом. република. Който не се страхува, ще се възползва:)

# 226
Здравейте, тази година  рождения ден ще го празнувам в Доминикана, от 10 - 20 март  ще сме там  в Барчело Палас-5звезди- Премиум пакет. Остава и да ни хареса Heart Eyes

# 227
Привет Hug
.Преди 2 часа се прибрахме...Сkъсах се да драйфам в самолета ,защото имаше доста голяма турболенция.
Изкарахме добре ,но лукса в хотела няма нищо общо с Доминиканкста републука.Ексурзии не правехме заради децата.Сега съм като пребит пес ooooh!,и като мога 6те пиша повечко.

# 228
но лукса в хотела няма нищо общо с Доминиканкста републука.
newsm78  а ти какво си очаквала?

# 229
Меган пиши  повече ,ние ще летим след месец ,тк имам изпити Simple Smile

# 230
Привет Hug
.Преди 2 часа се прибрахме...Сkъсах се да драйфам в самолета ,защото имаше доста голяма турболенция.
Изкарахме добре ,но лукса в хотела няма нищо общо с Доминиканкста републука.Ексурзии не правехме заради децата.Сега съм като пребит пес ooooh!,и като мога 6те пиша повечко.
Моля те да ни разкажеш повече. Следя непрекъснато новините от Хаити и се притеснявам - вие усетихте ли земетресението?

# 231
Всички  роднини   ме агитират да сменим дестинацията заради  земетресението ,но аз  не искам  .Искрено се надявам всичко  да е нормално  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 09:50 от Bluevelvet

# 232

може би Меган има предвид, че лукса в ДР не е същият като лукса в Мексико ( били са в Риу Палас Мексико и сега в Доминикана). Моите поне наблюдения са такива, ДР е едно ниво под Мексико, дори и хотелите да са от един клас.
Може и да бъркам де, дано скоро да пише тя самата.

# 233
,но лукса в хотела няма нищо общо с Доминиканкста републука.повечко.
Ако имаш предвид контраста между това което е в хотелите и извън тях , то на доста места е така , вземи Мексико , Египет.......... и т.н , примерите са много

# 234
,но лукса в хотела няма нищо общо с Доминиканкста републука.повечко.
Ако имаш предвид контраста между това което е в хотелите и извън тях , то на доста места е така , вземи Мексико , Египет.......... и т.н , примерите са много
Да прибавим и Тунис,контраста е огромен.
Жеже,мисля,че точно това има предвид Меган.Човек като гледа в интернет в какъв комплекс отива свързва този лукс и красота и със самата страна,или по-скоро не очаква,че ще има голяма разлика.
Меган 79,ще бъде интересно да разкажеш,и не само за комплекса,а и за ДР. Hug

# 235

Тва го написах по повод предния пост..че момичето ще отива в 5 звезден хотел и т.н. И ние бяхме в Riu palace Punta Cana..въпреки че не сме доволни от обслужването за 5 звезден + хотел...както и да е  Crazy...Исках да кажа,че в хубавите хотели не можеш да видиш истинският живот,а ние не искахме да правим ексурзии заради децата.Сtояхме си само в резорта на Риу..който е пак от няколко хотела..и малко центарче с магазинчета.Ходихме веднъж до един търговски център с такси, обаче е ужасна скапотия..и всичко(уж марки Sunglasses ) е менте.Та тогава излязохме от комплекса и видяхме мръсотията(която и очаквахме да видим)Няма особено много забележителности освен развни развлечения покрай морето..или сафари някъде навътре в страната.Абе като цяло се разочаровахме доста...понеже 2 години подред бяхме в Мексико,пак в Riu palace,и там останахме супер доволни ...чисто,обслужване на ниво....тук всичко ми се виждаше мръсно в хотела Sick....а нивото трябваше да е същото.Чувствах се у дома,защото беше и същия хотел(пак от мексико),все едно преместен от там и сложен в Доминикана...разположението на ресторантите,басейните,кабарето в хотела..стаи..всичко едно и също...и тва ми допадна по своемо.
Земетресението въобще не го усетихме.Познати почнаха да звънят ,да пишат смс-си дали сме добре и т.н.Мъжът ми се избъзика ,че другият път като се въртял в леглото нямал да пада..и като пуснахме да гледаме новините,видяхме нещо ужасно Cry.А е било само на няма и 500 км от нас.Някои хора от хотела имаha закеснения на полетите ..но друго не усетихме.Дори странното е ,че никои в хотела нищо не говореше за тази трагедия.Мъжът ми се учуди(все пак е холандец и мисли по европейски Simple Smile),как така не са сложили веднага една голяма купа на рецепцията за събиране на помощи за пострадалите..типично за тук.Ако стане neshto njakde и веднага се започва с разни акции за помощи...но нищо,всеки си мълчеше...доооста странно ми се стори newsm78.Хаити е в топ 3 по бедност,и в ДР има доста хаитяни които са дошли за по добър живот...и в хотела от персонала май имаше такива.Трагедия голяма е било...и мен доста си ме хвана шубето да не се усетят трусове при нас..или пък цунами..знам ли.Хотела ни бе точно до морето..и точно по Коледа даваха предаване и кадри от цунамито в Таиланд...и така ми се бяха набили някои в главата,че тва първото нещо за което мислих.Но всички се завърнахме благополучно.
Другото което мога да кажа,е че най добре е да се плаща в песос или в долари.Между другото като се кацне на летището на всички хора (семейства) се правят снимки с 2 доминиканки в национални облекла..учудих се защо..и вчера отиваме на летището..и ни попитаха дали искаме да си купим снимката(ейй от всичко пари гледат да изкарат Joy).За 5 евро или 9 долара мисля....взехме я за спомен кви бели отидохме...а имах 3 солариума преди тва ,да не се белея...като мъртвец съм на снимката hahaha..ама то и от дългият полет няма на кво друго да приличаш братче. Whistling
Водата ви е ясно че не се пие...и се внимава при душ и миене на зъби.Особено при децата.Ние имаме късмет с наще деца.Целия свят са обиколили(и в Египет сме ходели)ами да чикна на дърво нищо никога не им е ставало.На едни други семейства..едното дете с диариа за няколко дена,по лекари ходеха там(добре че има такъв в комплекса)...а друго дете с ушна инфекция... ooooh!
Малката госпожица(аватара ми се побърка нещо,малката е на 1,6  а каката е на 3,6 )последният ден се престраши да слезе на пасъка.Цйлата почивка(2 седмици) си е изкара или на шезлонга или в количката...което беше супер голямо улеснение за нас разбира се.Ама все пак Flutter...само на 2 пъти можахме да е сложим на пясък за малко снимки.А последния ден,часове преди да тръгнем влезе дори и в басейна Joy...тя си е такава с всяко нещо и трябва много време да свикне..и кат свикне дошло време да си ходим(както в БГ сега лятото..пак същото беше).А каката си умираше от кеф.Вечер в кабарето в 8 часа организирваха мини диско...ейй още не си е отворило очите сутрин и..мамо колко е часа..искам да ходим на мини диско Joy.Но и от организацията на аниматорите не бяхме доволни...но както и да е,не ми се зачеква и тази тема. Grinning

# 236

Тва го написах по повод предния пост..че момичето ще отива в 5 звезден хотел и т.н. И ние бяхме в Riu palace Punta Cana..въпреки че не сме доволни от обслужването за 5 звезден + хотел...както и да е  Crazy...Исках да кажа,че в хубавите хотели не можеш да видиш истинският живот,а ние не искахме да правим ексурзии заради децата.Сtояхме си само в резорта на Риу..който е пак от няколко хотела..и малко центарче с магазинчета.Ходихме веднъж до един търговски център с такси, обаче е ужасна скапотия..и всичко(уж марки Sunglasses ) е менте.Та тогава излязохме от комплекса и видяхме мръсотията(която и очаквахме да видим)Няма особено много забележителности освен развни развлечения покрай морето..или сафари някъде навътре в страната.Абе като цяло се разочаровахме доста...

Явно не сте се информирали добре преди да резервирате хотел. И аз съм ходила в Мексико, Юкатан, мога да сравнявам и аз. В Мескико нивото като цяло е по-високо, по-богата страна е, но мен лично в ДР ми харесва повече, хората са много по-сърдечни, съвсем друга атмосфера е.
Ясно е че хотелите нямат нищо общо със страната. Дали си в РИУ в ДР или Испания, все тая. Известно е че Пунта Кана става само за плаж, за нищо друго. Нито гмуркането там е хубаво, а забележителностите са далече и се пътува много. И за РИУ-комплекса се знае че е стар и не много добър. Има сайтове с рейтиниги на хотели, препоръчвам ви преди следващата почивка да гледате там, за да не се разочаровате пак  Hug

# 237
Татяна,мъжът ми много добре се информира преди пъуване Wink.И доста четохме в такива форуми.Както казах ние не сме отишли да правим ексурзии..ние искахме плаж и слънце Crazy.А хотела ни е от 2006 г...но не мога да го сравня с този в Мексико който е с едно 6-7 год мин по стар Whistling.Както и да е.....важното е че си изкарахме много добре...тези неща не са толкова от значение..само това ,че все пак парите които сме дали  са за повечко лукс Naughty..(явно е че си остана Доминикански лукс hahaha Joy)

# 238
Здравейте,момичета!
Ние се върнахме от Доминикана на 14 януари.Бяхме в  хотел "Gran bahia principe La Romana.Много сме доволни от обслужването в хотела,от чистотата и обноските на персонала.Бяхме в рая,докъто не се слу4и земетресението в Хаити.Аз не го усетих,а мъжа ми го усети съвсем леко.Най-стряскащото беше това,че постоянно говореха по CNN за опасност от цунами точно  в Доминикана.Мен това направо ме влудяваше.Постоянно звъняха родителите ни,които бяха изпаднали в паника като са чули това и по българската тв.И детето го гледаха те.Земетресението се случи в предпоследният ни ден от почивката.А дотогава се забавлявахме много добре.
Ходихме на остров Саона,който много ни впечатли.Навсякъде в ДР всеки си пие рома и танцува меренге...и е в невероятно настроение.....
Приятна ваканция на тези,които скоро ще отпътуват за там!

# 239
  • sofia
Аз искам да попитам дали има някакво сезонност в тази дестинация.
Например сега не ни е удобно да организираме това така желано и мечтано пътуване, но да кажем за есента?...

Кога е най-добре да се ходи там и кога е крайно нежелателно да си там?
Извинете, ако по-рано е дискутирано, но сега попадам на тази теза и 16 стр малко ми е трудно да чета... Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт